Ihonhoito syksyllä & testissä Mossa-uutuudet: shampoo ja hoitoaine!

kauneus, luonnonkosmetiikka
7 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Mossa & Asennemedia

 

Elokuun viides ja olen salaa innoissani, kun illat alkavat viiletä vähän ja ilmassa on pieni syksyinen vire. Olen nauttinut näistä helteistä ihan älyttömästi – ei ole tarvinnut miettiä pitääkö illaksi napata mukaan takki tai pitääkö laukussa olla sateenvarjo kun on voinut vain viilettää menemään keleistä murehtimatta – mutta en voi sille mitään, että loppukesä tuntuu aina yhtä ihanalta. Siinä on jotain suloisen kutkuttavaa, kun loppukesän illat alkavat pimentyä nopeammin ja tuuli on vähän viileämpi.

Ihonhoidollisesti nämä hellekelit ovat kylläkin olleet melkoiset. Mun iho ainakin on oikutellut normaalia enemmän ja vaikka aurinko tekeekin iholle hyvää pienissä erissä, niin hikoilu ja meikki eivät ainakaan sovi lainkaan yhteen. Pikkunäppyä pukkaa ja toisaalta iho kaipaa auringossa oleilun jälkeen tehokosteutusta ja tehokkaampaa puhdistusta.

Tämä Mossan Vitamin Cocktail -kolmikko on täydellinen syysihon hoitoon:

MOSSA Vitamin Cocktail -tuotteet

MOSSA Vitamin Cocktail -tuotteet

Syysihonhoito pähkinänkuoressa:

1. Tuplapuhdista

Tuntuu että ihoa on saanut olla tuplapuhdistamassa jotta se ei tukkeutuisi, mutta samalla mun herkkä ihoni ei kaipaa mitään mekaanista hankausta tai liiallista kuorimista, joten olen putsaillut ihoa tavallista tehokkaammin niin, että olen käyttänyt puhdistustuotteen kaverina musliiniliinaa, joka kuorii ihoa hellävaraisesti ja puhdistaa ihon tehokkaammin kuin pelkkä pesu. Ihoni tuntuu tykkäävän musliiniliinasta enemmän kuin monista mekaanisista kuorinnoista.

2. Tehokosteuta

Vitamin Cocktail -sarjan kasvoöljy, päivävoide ja naamio/yövoide ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Kosmetologini oli sitä mieltä, että ihoni tarvitsee nyt kunnolla kosteutusta ja rasvaa, joten sekoitan yhden pisaran öljyä kasvovoiteeseen myös päivällä. Päivävoiteena käytän Vitamin Cocktail -sarjan tehokosteuttavaa päivävoidetta jossa on tyrnin ja vadelman lisäksi mm. hyaluronihappoa.

Yöksi levitän tuota Mossan naamiota tehohoitotyyppisesti paksun kerroksen useana iltana viikossa – tämä auttaa silloin, kun tuntuu että iho oikuttelee tavallista enemmän. Naamio kosteuttaa ja rauhoittaa ja tuntuu auttavan näppyjenkin suhteen pikkuisen. Olen tainnut sanoa aiemminkin, mutta tämä Mossan naamio on yksi kylppärinkaappini vakkareista! Se on käytössä aina silloinkin kun testailen muita tuotesarjoja.

3. Hemmottele 

Jos tuntuu, että ihonhoitotuotteet vain pyörivät iholla eivätkä imeydy kunnolla, kannattaa ihoa kuoria sille sopivalla kuorinnalla (tai tehostaa pesua musliiniliinan avulla). Tuotteiden imeytymistä voi edesauttaa myös kasvohieronnalla – tykkään tehdä aina välillä iholleni guasha-kasvohieronnan tuollaisella kuvassa näkyvllä guasha-kivellä. Guasha-hieronta parantaa lymfakiertoa ja tekee ihosta heleämmän. Monet bloggaajat ovat kirjoittaneet, että guasha tepsii myös pieniin juonteisiin.

Teen hieronnan puhtaalle iholle esimerkiksi Mossan Vitamin Cocktail -öljyä käyttäen. Hieron öljyä muutaman pisaran kasvoille, jotta hieronta olisi helpompi tehdä – tarkat ohjeet löytyvät helposti googlaamalla.

///////

Mossan tuotteet ovat elokuun ajan -20% alennuksessa kaikissa Sokoksissa, joten jos tarvitsette kesän jäljiltä täydennystä kylppärin kaappeihin tai haluatte testata jotain uutta, niin kantsii suunnata Sokokselle.

Mossa hiustenhoito

Mossan shampoo kokemuksia

Mutta arvaattekos mistä olen ihan erityisen innoissani?! Mossa-tuoteperhe kasvaa! Valikoimaan kuuluu nykyisin ihonhoitotuotteiden lisäksi myös shampoo ja hoitoaine. Ja sen lisäksi että ne ovat supersuloisen näköiset, ne myös tuoksuvat herkullisilta. Ja toimivat!

Mossa mansikkashampoo

Mossan Vitamin Moisture Shampoo sopii kaikille hiustyypeille. Se sisältää mansikkauutetta, joka vahvistaa ja tuo hiuksiin kiiltoa. Vehnäproteiini parantaa hiusten hallittavuutta ja muotoiltavuutta, luonnollinen betaiini rauhoittaa hiuspohjaa. Mossan mansikkashampoo vaahtoutuu hyvin ja jättää hiuksista puhtaan tuntuiset – asia, jota kaikki luonnonkosmetiikan shampoot eivät tee.

Mossa hiustenhoitotuotteet

Mossa shampoo ja hoitoaine

Mun hetki sitten raidoitetuille hiuksilleni tuo Mossan Vitamin Moisture -hoitoaine on vähän siinä ja siinä että riittääkö se hoitamaan latvojani – ennen blondausta tämä olisi varmasti ollut riitävä. Sanoisin, että luonnonkosmetiikkahoitoaineeksi tämä on tosi toimiva, vaikka raidoitetut hiukset kaipaavatkin lisäksi jonkin jätettävän hoitosuihkeen tai hiusöljyn. Yllätyin positiivisesti hoitoaineen paksuhkosta koostumuksesta – siinä on mm. kookosta, joka suojaa ja pehmentää hiusta.

Ja kuten shampoossa, on hoitoaineessakin ihana mansikkainen tuoksu. Siinä missä monet luonnonkosmetiikkatuotteet tuoksuvat vihreälle, ovat Mossat suloisen marjaisia ja makean tuoksuisia olematta kuitenkaan äklömakeita.

Mossan shampoolla ja hoitoaineella näyttää olevan hintaa n. 11,90 € joten varsinkin shampoo tulee takuulla päätymään ostoskoriini myös tulevaisuudessa. Toimivia, edullisia ja nätissä purkissa olevia luonnollisia markettishampoita ei ole mitenkään liikaa. Monet eivät ole mulle riittävän peseviä vaan tuntuvat liian hoitavilta, joten jos olette kokeneet, etteivät luonnolliset shampoot pese tarpeeksi hyvin, niin kannattaa testata tämä.

///////

Joko te olette ehtineet testata Mossan hiustenhoitotuotteita? Mitäs piditte? Ja hei, jos kiinnostaa testata tuo Vitamin Cocktail -ihonhoitotuotekolmikko, niin kurkatkaa mun Instagramista @ida365 Mossa-tuotearvonta!

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Toivottavasti ei haittaa, kun kommenttini ei koske millään tavalla postauksen aihetta. En ole varma huomaatko jos kommentoin vanhaan ja ajattelin, että näin saan todennäköisimmin vastauksen. Kyselen lähestyvän syntymäpäiväni vuoksi.
  Olet tehnyt postauksen Sandron ja Muusan brunsseista ja kehunut molemmat parhaiksi omussa kaupungeissaan. Nyt, kun Tampereellekin on avautunut Sandro niin kumpaa suosittelisit? Lukemani perusteella brunssit ovat aika samantyyliset. Mitä eroa niillä sinun mielestäsi on?

  1. Moikka Ellen! Huomaan vanhojenkin postausten kommentit, mutta ei haittaa vaikka tämä ei liity tähän postaukseen, kiva kun kysyit!

   Mä en oo käynyt Tampereen Sandrossa, mutta tietysti sen voi olettaa olevan samantasoinen ja samanlainen kuin Helsingissä, eli tosi hyvä. Muusa on varmaan näistä autenttisempi ja alusta asti itsetehtyä, mutta jos et oo käynyt Sandron brunssila niin sekin on kyllä tosi hyvä. Valitset kumman tahansa, niin valitset hyvin. <3 Ehkä siis menisin miljöön perusteella tässä kohtaa? Veikkaan että Sandron brunssi on monipuolisempi ja kattaus laajempi ja varmaan se on myös vähän kalliimpi? Eli jos synttäreiden kunniaksi haluaa panostaa, niin oisko se Sandro sitten? :)

 2. Hei, meinasitko ostaa vielä Mossan ja Madaran tuotteita paljon kohututtaneen yrityskaupan jälkeen?

  1. Oon suhtautunut tuohon yrityskauppaan vähän ristiriitaisin fiiliksin; siinä missä on kurjaa että isot jätit (varsinkin, jos ne markkinoivat/valmistavat/myyvät myös luonnolle todella haitallisia aineita) ostavat pienempiä yrityksiä on myös hienoa, että luonnonkosmetiikkabrändit saavat tällaisen kaupan myötä ihan erilaiset rahalliset resurssit toimia. Se meinaa parhaimmassa tapauksessa sitä, että luonnonkosmetiikan saatavuus paranee ja ihmisten tietoisuus lisääntyy, kun näitä brändejä voidaan promota paremmin ja näyttävämmin. Parhaassa tapauksessa jengi vaihtaa luonnolliseen isommissa määrin ja se on tietysti ihan parasta kaikille; luonnolle ja meille itsellemme.

   Lähtökohtaisesti musta on siistiä jos joku yritys kasvaa pienestä puuhastelusta isoksi ja menestyy, mutta se, että uusi omistaja myy myös Roundupia, on ihan karseaa. Onneksi siitä luovutaan ensi vuoden loppuun mennessä (tästä on kirjottanut Noora Shingler blogissaan http://www.kemikaalicocktail.fi/2017/12/kun-isot-ostaa-pienet/). Kantsii lukea tuo postaus!

   Mossaa ja Madaraa nostan edelleen. Ne ovat todella hyviä brändejä joiden kehittäjän olen tavannut henkilökohtaisesti ja jonka visioon uskon noiden tuotteiden osalta. Tässä maailmassa harva asia on 100% eettinen, joten mielestäni tämä on edelleen paljon paljon parempi juttu kuin vaikka käyttää synteettistä kosmetiikkaa. :)