365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

5

elokuu 2018

6

COMMENTS

Ihonhoito syksyllä & testissä Mossa-uutuudet: shampoo ja hoitoaine!

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

* Kaupallinen yhteistyö, Mossa & Asennemedia

 

Elokuun viides ja olen salaa innoissani, kun illat alkavat viiletä vähän ja ilmassa on pieni syksyinen vire. Olen nauttinut näistä helteistä ihan älyttömästi – ei ole tarvinnut miettiä pitääkö illaksi napata mukaan takki tai pitääkö laukussa olla sateenvarjo kun on voinut vain viilettää menemään keleistä murehtimatta – mutta en voi sille mitään, että loppukesä tuntuu aina yhtä ihanalta. Siinä on jotain suloisen kutkuttavaa, kun loppukesän illat alkavat pimentyä nopeammin ja tuuli on vähän viileämpi. 

Ihonhoidollisesti nämä hellekelit ovat kylläkin olleet melkoiset. Mun iho ainakin on oikutellut normaalia enemmän ja vaikka aurinko tekeekin iholle hyvää pienissä erissä, niin hikoilu ja meikki eivät ainakaan sovi lainkaan yhteen. Pikkunäppyä pukkaa ja toisaalta iho kaipaa auringossa oleilun jälkeen tehokosteutusta ja tehokkaampaa puhdistusta. 

Tämä Mossan Vitamin Cocktail -kolmikko on täydellinen syysihon hoitoon: 

MOSSA Vitamin Cocktail -tuotteet

MOSSA Vitamin Cocktail -tuotteet

Syysihonhoito pähkinänkuoressa: 

1. Tuplapuhdista

Tuntuu että ihoa on saanut olla tuplapuhdistamassa jotta se ei tukkeutuisi, mutta samalla mun herkkä ihoni ei kaipaa mitään mekaanista hankausta tai liiallista kuorimista, joten olen putsaillut ihoa tavallista tehokkaammin niin, että olen käyttänyt puhdistustuotteen kaverina musliiniliinaa, joka kuorii ihoa hellävaraisesti ja puhdistaa ihon tehokkaammin kuin pelkkä pesu. Ihoni tuntuu tykkäävän musliiniliinasta enemmän kuin monista mekaanisista kuorinnoista. 

2. Tehokosteuta

Vitamin Cocktail -sarjan kasvoöljy, päivävoide ja naamio/yövoide ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Kosmetologini oli sitä mieltä, että ihoni tarvitsee nyt kunnolla kosteutusta ja rasvaa, joten sekoitan yhden pisaran öljyä kasvovoiteeseen myös päivällä. Päivävoiteena käytän Vitamin Cocktail -sarjan tehokosteuttavaa päivävoidetta jossa on tyrnin ja vadelman lisäksi mm. hyaluronihappoa.

Yöksi levitän tuota Mossan naamiota tehohoitotyyppisesti paksun kerroksen useana iltana viikossa – tämä auttaa silloin, kun tuntuu että iho oikuttelee tavallista enemmän. Naamio kosteuttaa ja rauhoittaa ja tuntuu auttavan näppyjenkin suhteen pikkuisen. Olen tainnut sanoa aiemminkin, mutta tämä Mossan naamio on yksi kylppärinkaappini vakkareista! Se on käytössä aina silloinkin kun testailen muita tuotesarjoja. 

3. Hemmottele 

Jos tuntuu, että ihonhoitotuotteet vain pyörivät iholla eivätkä imeydy kunnolla, kannattaa ihoa kuoria sille sopivalla kuorinnalla (tai tehostaa pesua musliiniliinan avulla). Tuotteiden imeytymistä voi edesauttaa myös kasvohieronnalla – tykkään tehdä aina välillä iholleni guasha-kasvohieronnan tuollaisella kuvassa näkyvllä guasha-kivellä. Guasha-hieronta parantaa lymfakiertoa ja tekee ihosta heleämmän. Monet bloggaajat ovat kirjoittaneet, että guasha tepsii myös pieniin juonteisiin.

Teen hieronnan puhtaalle iholle esimerkiksi Mossan Vitamin Cocktail -öljyä käyttäen. Hieron öljyä muutaman pisaran kasvoille, jotta hieronta olisi helpompi tehdä – tarkat ohjeet löytyvät helposti googlaamalla. 

///////

Mossan tuotteet ovat elokuun ajan -20% alennuksessa kaikissa Sokoksissa, joten jos tarvitsette kesän jäljiltä täydennystä kylppärin kaappeihin tai haluatte testata jotain uutta, niin kantsii suunnata Sokokselle. 

Mossa hiustenhoito

Mossan shampoo kokemuksia

Mutta arvaattekos mistä olen ihan erityisen innoissani?! Mossa-tuoteperhe kasvaa! Valikoimaan kuuluu nykyisin ihonhoitotuotteiden lisäksi myös shampoo ja hoitoaine. Ja sen lisäksi että ne ovat supersuloisen näköiset, ne myös tuoksuvat herkullisilta. Ja toimivat! 

Mossa mansikkashampoo

Mossan Vitamin Moisture Shampoo sopii kaikille hiustyypeille. Se sisältää mansikkauutetta, joka vahvistaa ja tuo hiuksiin kiiltoa. Vehnäproteiini parantaa hiusten hallittavuutta ja muotoiltavuutta, luonnollinen betaiini rauhoittaa hiuspohjaa. Mossan mansikkashampoo vaahtoutuu hyvin ja jättää hiuksista puhtaan tuntuiset – asia, jota kaikki luonnonkosmetiikan shampoot eivät tee. 

Mossa hiustenhoitotuotteet

Mossa shampoo ja hoitoaine

Mun hetki sitten raidoitetuille hiuksilleni tuo Mossan Vitamin Moisture -hoitoaine on vähän siinä ja siinä että riittääkö se hoitamaan latvojani – ennen blondausta tämä olisi varmasti ollut riitävä. Sanoisin, että luonnonkosmetiikkahoitoaineeksi tämä on tosi toimiva, vaikka raidoitetut hiukset kaipaavatkin lisäksi jonkin jätettävän hoitosuihkeen tai hiusöljyn. Yllätyin positiivisesti hoitoaineen paksuhkosta koostumuksesta – siinä on mm. kookosta, joka suojaa ja pehmentää hiusta. 

Ja kuten shampoossa, on hoitoaineessakin ihana mansikkainen tuoksu. Siinä missä monet luonnonkosmetiikkatuotteet tuoksuvat vihreälle, ovat Mossat suloisen marjaisia ja makean tuoksuisia olematta kuitenkaan äklömakeita. 

Mossan shampoolla ja hoitoaineella näyttää olevan hintaa n. 11,90 € joten varsinkin shampoo tulee takuulla päätymään ostoskoriini myös tulevaisuudessa. Toimivia, edullisia ja nätissä purkissa olevia luonnollisia markettishampoita ei ole mitenkään liikaa. Monet eivät ole mulle riittävän peseviä vaan tuntuvat liian hoitavilta, joten jos olette kokeneet, etteivät luonnolliset shampoot pese tarpeeksi hyvin, niin kannattaa testata tämä.

///////

Joko te olette ehtineet testata Mossan hiustenhoitotuotteita? Mitäs piditte? Ja hei, jos kiinnostaa testata tuo Vitamin Cocktail -ihonhoitotuotekolmikko, niin kurkatkaa mun Instagramista @ida365 Mossa-tuotearvonta! 

Lisää luettavaa:

6 Comments

  1. Ellen
    • ida365
  2. anni
    • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.