VEJA – fiksummat tennarit

muoti, vastuullinen muoti
9 kommenttia

Nostin hetki sitten Vejan tennarit lemppareikseni Stockmannin kanssa tekemäni IG-yhteistyön tiimoilta ja kuvauslainakenkiä kotona fiilisteltyäni päätin, että tän kevään tennarihankinta edellisten puhkikäytettyjen Reebokien tilalle olisi läpinäkyvästi ja vastuullisesti toimivalta Vejalta.

Olen fiilistellyt ranskalaisen Vejan vähäeleisiä ja tyylikkäitä tennareita jo hyvän tovin ja vaikka Nikeille ja Reebokeille on tietyllä tapaa paikka mun tyylissä, halusin valita kengät, jotka on tehty hyvissä oloissa ja fiksummista materiaaleista – tätä kun ei valitettavasti voi sanoa Reebokeista, Nikeistä ja Adduista, niin ihania kuin ne tyylillisesti ovatkin. Haluan äänestää jaloillani aina kun mahdollista ja varsinkin silloin kun en joudu tinkimään estetiikasta ja tai maksamaan eettisyydestä ihan överisti lisähintaa. Siksi Vejan V10-malli olikin helppo valinta uusiksi tennareiksi.

Eettiset tennarit VEJA kokemuksia

Oon aina ollut tennarityttö; ala-asteella skedekengät oli the thing, So Whatit esimerkiksi, apua! Niitä en kylläkään saanut koskaan, vaan mulla oli vaan jotkut ei-niin-uskottavat sinnepäin versiot. Seiskaluokalla Adidaksen Supestarit olis olleet ne ainoat oikeat Blendin tennareiden kaverina. Kasiluokalta lukion alkuun jalassa oli kesät talvet Converset ja lukiossa Vansit ja Reebokin Frestyle Hi:t –  samat, jollaisia äiti käytti 80-luvulla.

Viime vuosina mulla on ollut Niken Airmax ja Airforce 1 -fiilistelyt sekä Reebokin Classicit monta vuotta putkeen, mutta nyt on Vejan V10-mallin vuoro.

Nää on superkivat!! Stockalla on myynnissä värillinen versio tästä mallista ja Nudgessa miesten kokoja. Tilasin omat suoraan Vejalta, kun en löytänyt Suomesta jälleenmyyjiltä mun kokoa ja väriä. Harmillista, sillä just tällaisia juttuja haluaisin ostaa suoraan kivijalasta ja osoittaa tukeni kotimaiselle myyjälle. Ottakaa joku valikoimaan kokovalkoinen V10-malli, tää on ihana! Klassikkomatskua.

Veja V10 -tennarit

 

ekologiset tennarit VEJA

V10-malllin pohja on pikkuisen paksumpi kuin esim. näissä Esplar-tennareissa, jotka mulla oli kuvauslainassa. Tykkään näistä kovasti, sopivat sekä farkkujen että hameiden kaveriksi.

Vejalta löytyy nahkaisten tennarien lisäksi myös vegaanisia vaihtoehtoja, joissa käytetään mm. kierrätysmuovipulloista valmistettuja materiaaleja sekä vastuullisesti valmistettua luomupuuvillaa. Tennareissa käytetty kumi on reilun kaupan kriteerit täyttävää ja nahka täyttää REACH-vaatimukset. REACH on Euroopan unionin asetus, jonka avulla pyritään suojelemaan ihmisten terveyttä ja ympäristöä kemikaalien riskeiltä.

Musta on ihanaa, miten avoimesti Veja kertoo taustoistaan sivuillaan; esim. että vuodet 2008-2015 kaikki Vejan tennareissa käytetty nahka oli kasvivärjättyä, mutta koska kasvivärjäämisen kustannukset ovat nousseet, on asiassa jouduttu ottamaan takapakkia ja nyt enää n. 10% kengistä on kasvivärjättyjä, mutta kaikki käytetty nahka täyttää edelleen REACH-vaatimukset eikä kengissä ole haitallisia kemikaalijäämiä.

Ja tämä vain yhtenä esimerkkinä läpinäkyvyydestä ja avoimuudesta. Lisätietoja Vejan vastuullisuudesta, toiminnasta sekä raaka-aineista löytyy täältä – todella selkeästi ja läpinäkyvästi kerrottuna, esimerkillistä!

ekologiset tennarit VEJA

Katja kirjoitti kans just  Vejasta blogiinsa – käytiin hupaisa instakeskustelu näistä kengistä aiemmin, kun tilattiin nämä kumpikin tahoillamme samana päivänä miltei parin vuoden pähkäilyn jälkeen.

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei kiitos vinkistä, mun täytyy tutustua näihin sillä just nyt on ajankohtaista uusien kevät/kesätennarien osto! Miten nää susta vastaa kokoaan? :)

  1. Mun mielestä täydellisesti – tilasin 35:t ja ne istuu tosi napakasti :) Mulla on kaikki korkkarit sandaalit yms 35, dr. martensenit ainoat 36-kokoiset. :)

 2. Vejat kyllä kiinnostaa itseä kanssa ja varmasti päädyn näihin sitten kun joskus tarvitsen uudet tennarit! Saattaa kyllä mennä tovi ennenkuin mun nykyinen tennarikokoelma on käytetty loppuun haha. On niin ihana löytää hyvä brändi joka tekee vielä mun näköisiä juttuja, miksi se menee aina niin että hyvät brändit tekee vähän erikoisempia designeja myös? XD Mä oon jotenkin salakavalasti muuttunut vannoutuneesta tennaritytöstä nahkakenkä fiilistelijäksi, mutta kesällä ei kyllä perinteisiä tennareita voita mikään :—D

  1. Hahaa joo, mussa on kyl ehdottomasti nahkakenkä- ja maiharimuijaa myös, mut tennarit keväät kesät oh yes <3 Ihan parasta että Vejan valikoimassa on niin kivan yksinkertaisia juttujakin, eikä just mitään ihmeellisiä rimputuksia.

 3. Siis näääää!!! Niin kauniit tennarit. Harmi, että ne vegaaniset ei sytyttänyt mua niin täysillä.

  PS. Ihana on myös tää blogin uusi, fressshh ilme ;-)

  1. No joo, vegaaniset ei oo ehkä mullekaan ihan yhtä houkuttelevia vaiks niissäkin oli onneks kivoja.

   KIITTI PAJUUU <3 <3 <3 Ihana kuulla!!

 4. Ostin pari vuotta sitten superinnoissani Vejat osittain niiden vastuullisen takia mutta pääasiassa siksi että merkki oli tosi isossa hypessä maassa missä asun. Harmikseni kengät ei kestäneen puolta vuotta kauempaa, kun nahkan värjäys (?) alkoi halkeilla ja pohjan liimaukset irvistellä. Eli vaikka Nikea ei ehkä yhtä vastuullisessa tehtaassa tuotetakaan, ainakin tennarit on porskuttanut vähintään sen pari vuotta ennen kuin uutta paria on pitänyt alkaa miettiä. Toivottavasti laatustandardit on Vejalla on parantuneet vuosien mittaan koska noin lyhyellä käyttöiällä en millään voi kokea tuotetta vastuulliseksi.