Algamaris – luonnonkosmetiikan parhaat aurinkovoiteet

kauneus, luonnonkosmetiikka
8 kommenttia
* Kaupallinen yhteistyö, House of Organic

Tietää, että kevät on pitkällä, kun alkaa bongata ihonsa polttaineita ihmisiä katukuvasta – voi toisia! Kevätaurinko on ihan hullun petollinen ja polttava, joten vaikka palaminen voi tähän aikaan vuodesta tuntua kaukaiselta ajatukselta, niin ei se ihan mahdotonta ole.

Ajattelin viime keväänä itsekin, ettei ne ekat kevätauringonsäteet polta, mutta hehe, tunnin auringossa makaamisen jälkeen olin polttanut selkäni tulipunaiseksi. Ihon polttaminen ei koskaan ole pikkujuttu, mutta näköjään välillä joutuu muistuttamaan itseään asioita jotka luuli ymmärtävänsä.

Jotta tästä ihanasta kevätkelistä ja tulevasta kesästä (helteisestä ja aurinkoisesta, pliis) voisi nauttia auringosta murehtimatta, on hyvä ottaa aurinkorasva osaksi rutiineja jo tässä vaiheessa vuotta.

Paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide ei jätä ihoa valkoiseksi

Mulla on ollut ainakin neljä vuotta sama vastaus ”mikä on sun mielestä paras aurinkovoide?” -kysymykseen: Algamaris. Olen kirjoittanut brändistä tarkemmin vuosi sitten ja luulenkin, että Algamaris on monelle teistä tuttu; nämä olivat mulle ekoja luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita, jotka oikeasti toimivat kuten aurinkovoiteen pitää. On myös muita hyviä, mutta nämä ovat tähän mennessä testaamistani ehdottomasti parhaat.

Algamariksen tuotteissa on ihan oikeasti kaikki kohdillaan; brändin hinta-laatu-suhde on hyvä (tuotteiden hinta-haarukka 13,50 € – 29,90 €), voiteet levittyvät iholle kauniisti tekemättä ihosta valkoista, voiteita löytyy helposti niin verkkokaupoista, Stockalta, Sokoksista kuin Ruohonjuurestakin ja ne tuoksuvat ihanilta.

Ei siis tarvitse tehdä minkäänlaisia kompromisseja tavalliseen aurinkovoiteeseen nähden – monille se on kuulemieni juttujen perusteella ollut juurikin trooppinen tuoksu tai sitten tuo levittyvyysasia. Algamariksen sk 30-tuotteissa on ihana trooppinen tuoksu, sk 50- ja lasten aurinkovoiteet ovat hajusteettomia.

Algamarikset ovat Ecocert-sertifitioituja ja niiden aurinkosuoja perustuu titaanidioksidiin ja sinkkioksidiin jotka suojaavat sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Tässä on mun ehdoton vakkarisetti Algamarikselta; Suomessa pärjään arkena yhdellä (Algamaris spray sk 30), kauemmas reissuun lähtiessäni pakkaan mukaan koko tämän setin.

Miksi kannattaa valita luonnonkosmetiikkaa oleva aurinkovoide?

 

 • Trooppisissa kohteissa koralliriuttojen ja vesistöjen takia: Synteettiset aurinkovoiteet tuhoavat koralliriutat, joten luonnollisen aurinkovoiteen käyttö etenkin trooppisissa vesissä on todella tärkeää. Jos synteettiset kemikaalit tuhoavat korallit, niin mitä ne tekevät kaloille ja muille meren ja järvien eliöille?
 • Parempi valinta omalle iholle: Synteettinen aurinkovoide imee auringonsäteet itseensä, kun taas luonnollinen aurinkovoide blokkaa säteet pois iholta. Synteettinen = kemiallinen suoja, luonnollinen = fysikaalinen suoja. Fysikaalinen suoja ei imeydy ihoon (ei saa sisältää nanopartikkeleita), kun taas kemiallinen suoja imeytyy ja voi häiritä elimistön omaa (hormoni)toimintaa.
 • Ympäristöystävällinen valinta: Fysikaalinen suoja on ympäristövalinta eikä luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävissä suojissa saa olla esim. hormonihäiritsijöitä tai nanopartikkeleita tai mitään muutakaan ympäristölle haitallista. Sen lisäksi että nanopartikkelit saattavat vaikuttaa kroppaamme, ne eivät ole hyvä asia myöskään ympäristölle.

Tahraavatko luonnolliset aurinkovoiteet?

Ulkomaan reissuilla mun vakkarikomboni on kasvoille Algamariksen kasvoille suunnattu sk 50 -aurinkosuojavoide ja vartalolle Algamariksen aurinkovoidespray sk 30. Jos lomaani kuuluu altaanreunalla kirjojen lukemista tai rannalla makoilua, on tämä kombo käytössä ainakin kolme ensimmäistä päivää. Viimeksi vaihdoin loppulomasta hieman kevyempiin suojakertoimiin; kasvoille kolmekymppistä ja vartalolle käytin toisen brändin vartaloöljysprayta, jossa oli sk 20. Öljyspray teki vartalon iholle kauniin kuullon mutta myös harmillisesti tahrasi vaatteet herkästi.

Algamariksen aurinkovoiteet saattavat tahrata bikinit jos sprayta tai voidetta lisää altaalla ollessa, mutta jos voiteen levittää iholle esim. ennen kaupungille lähtöä helteisenä päivänä, ei mitään tahraantumisongelmia ole. Aurinkovoiteet lähtevät bikineistäkin pesukoneessa; niihin voi hieroa sappisaippuaa ennen pesua jos tuntuu, väri on ehtinyt kuivahtaa kankaaseen.

Hoitavat raaka-aineet

Tykkään Algamariksen aurinkovoiteista kovasti myös siksi, että ne tuntuvat suojaavuuden lisäksi myös hoitavan ihoa. Niissä on käytetty Alga-gorriaa, joka on punalevästä uutettu antioksidantti, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin esimerkiksi C-vitamiinilla. Voiteiden pohjana on luomu aloe vera, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa.

Kasvoille suunnatuissa voiteissa on lisäksi luomu luumu- ja auringonkukkaöljyä, jotka parantavat ihon kimmoisuutta ja luomulaatuista kasvipohjaista glyseriiniä, joka kosteuttaa ihoa.

Sopiiko tuotteet epäpuhtaalle iholle?

Oma ihoni tukkeutuu helposti ja reissussa ihoni on aina koetuksella hikoilun, auringon, erilaisen ruokavalion, erilaisen veden (joo, esim. Tanskan kalkkipitoinen vesi on mun iholle ihan mahdoton) ja aurinkovoiteen takia. En siis oikein osaa sanoa, tukkivatko Algamarikset kasvojeni ihoa, vai eivätkö, sillä yleensä aina ihoni reagoi reissuihin (olivat ne aurinkolomia tai eivät) jotenkin. Ajattelen asian niin, että jos altistan ihoni auringolle, mieluummin suojaan sen ja kärsin parit näpyt kuin poltan ihoni tai otan tietoisen ihosyöpäriskin.

Rantalomille pakkaan aina mukaan  mekaanisen kasvojenkuorinta-aineen sekä vartalonkuorinnan, sillä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet eivät välttämättä lähde pelkällä suihkugeelillä kunnolla. Eli kuorinnat mukaan, jotta ihon saa syväpuhdistettua.

Jos kuorinta aurinkolomalla tuntuu iholle turhan rajulta, voi musliiniliina tai konjak-sieni ajaa saman asian.

Toimiiko Algamariksen aurinkosuojavoiteet meikin alla?

Tiedän monia, jotka käyttävät aurinkovoidetta ympäri vuoden kasvojen iholla, ettei auringonsäteily vanhentaisi ihoa ennenaikaisesti. Mun koko kasvoilleni käyttämissä mineraalimeikeissä on pieni suojakerroin vaikkei sitä missään erikseen luekaan (titaanidioksidi on luontainen aurinkosuoja), joten ainakin toistaiseksi olen pärjännyt Suomessa ilman, että käytän aurinkorasvaa kasvoille meikin alla.

Ulkomailla, sellaisissa kohteissa joissa aurinko porottaa kuumasti koko päivän, olen laittanut Algamariksen sävyttävää aurinkovoidetta (vaaleampi sävy) kasvoille myös meikin alle. Rannalla ja altaan reunalla reissussa ollessani suojaan aina meikittömät kasvoni aurinkovoiteella. Jos olen auringossa pitkään sekä loman ekoina päivinä valitsen Algamariksen kasvoille suunnatun sk 50 -aurinkovoiteen, loppulomasta saatan siirtyä kasvoille tarkoitettuun sk 30 -aurinkovoiteeseen.

Algamariksen after-sun-emulsiolle pitää antaa erityismaininta, se on ollut jo varmaan neljän kesän ajan (jep, muistelisin että käytin tätä jo Tampereella asuessani) mun vakkari kosteusvoide, sillä aloe vera -pohjainen emulsio imeytyy samantien ja kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Sopii myös sheivaamisen jälkeen ärtyneen ihon hellimiseen.

Näillä suosikeillani pärjää hyvin Suomessa ja lomamatkoilla. Jos lähtisin päiväntasaajalle tai tietäisin, että lomaani kuuluu esim. merellä oleilua, ostaisin myös Algamariksen tuhdimman sk 50 -aurinkovoidestickin (veneilijöille ja surffareille oleellinen, pysyvyys ihan eri luokkaa!) sekä sk 30 -huulivoiteen.

Algamaris-alekoodi House of Organicille:

Koodilla AURINKOINEN19 saa -15% Algamariksen aurinkovoiteista House of Organicilta.

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Tuo Algamariksen sävytetty aurinkovoide on ihana! Käytin sitä viime kesänä lähes päivittäin ihan näin Suomessa, kun se toimi kuin meikkivoide ja antoi silti hyvän suojan. Vähän kyllä toivoisin, että siitä olisi olemassa vielä vaaleampi sävy, sillä oma ihoni ei koskaan rusketu niin että tuo vaalein sävy sulautuisi siihen täysin. Näinköhän toimisi, jos sekoittelisi sitä johonkin supervaaleaan meikkivoiteeseen?

  1. Mä oon ainakin huoleti sekoitellu vaaleampaan meikkivoiteeseen ja hyvin on toiminut. :)

 2. mua harmittaa tosi paljon, kun en voi käyttää tätä algamarista, koska se räjäyttää mun ihon täyteen epäpuhtauksia :( oisko sulla jotain muita suosituksia vai onko tämä ainut hyväks toteamasi?

  1. No höh, harmi kuulla! :( Mulla tulee kans helposti epäpuhtauksia niinä kausina kun käytän kasvoille erillistä aurinkovoidetta, tuntuu että ne kaikki tukkii pikkuisen yhdistettynä aurinkoon (pelkkä aurinkokin saattaa joillakin räjäyttää ihon) ja hikoiluun.

   Muita hyviä mun testaamia aurinkovoiteita kasvoille on Hyntin aurinkovoide (https://naturelle.fi/products/hynt-beauty-sun-prep-broad-spectrum-spf25-aurinkosuoja, tosin mulla oli spf50 muistaakseni) ja nyt oon testaillut pari kertaa Mossan uutta aurinkovoidetta, joka vaikuttaa kans tosi lupaavalta! :)

 3. Mulla ainakin tuo algamariksen sk50 kasvoille tarkoitettu aurinkovoide jättää naamaan todella valkoisen pinnan :(

  1. Aijaa! :( Höh. Mulla ei, mutta voi olla että käytän sitä säästellen suhun verrattuna? Tiedän kyllä, että fysikaalisten voiteiden teho perustuu siihen että voidetta on riittävästi, mutta mulla tuon on suojannut ohkaisemmallakin kerroksella.

 4. Onko sulla kokemusta siitä, voiko algamariksen voiteita käyttää ns. parasta ennen -päiväyksen jälkeen? Mulla on jäljellä aika paljon vuosi sitten ostettua spf50:ää ja harmittaisi heittää se pois, jos sitä voi vielä käyttää. Osaatko sanoa, onko sen koostumus ja teho vielä vuosi avauksen jälkeen kunnossa ja luotettavaa?