Kaikin puolin parempaa kahvia

ruoka
1 kommentti

* Kaupallinen yhteistyö, Kaffa Roastery  & Asennemedia

Opin juomaan kahvia kasiluokalla tet-harjoittelussa ollessani; siellä kahvi oli tummapaahtoista ja kahvin kanssa oli aina tarjolla Marianne-karkkeja. Tuon lyhyen työelämään tutustumisjakson jälkeen olen juonut joka aamu ison kupillisen kahvia ja on selvää, että kahvista tuli tuolloin pysyvä osa arkeani.

Laskeskelin tässä, että olen siis juonut kahvia 13 vuoden ajan päivittäin, eli vähintään 4745 kupillista, luultavasti jopa tuplat (apua, siis miltei 10 000 kupillista!), sillä yleensä juon päivän aikana 1-2 kupillista kahvia.

Huh, mikä määrä! Ei siis ole yhdentekevää millaista kahvia juo – tämän takia haluan kertoa teille yli kymmenen vuotta sitten perustetusta Kaffa Roasterystä, Helsingin Punavuoressa sijaitsevasta pienpaahtimosta, jota olen fiilistellyt jo vuosia, mutta josta olen oppinut paljon uutta viimeisen kuukauden aikana.

Kaffa Roasteryn missiona on alusta asti ollut kahvikulttuurin muuttaminen; Kaffan visio on maailma, jossa jokaista kahvikupillista ja jokaista ihmistä kupillisen takana arvostetaan. Visio on tärkeä, sillä suomalaiset juovat maailman eniten kahvia (jopa 10kg vuodessa per henkilö!), joten on supertärkeää, että kahvi olisi vastuullisesti tuotettua ja että sitä keitettäisiin vain sen verran mitä sitä juodaan.

Kaffa Roastery kahvin kestotilaus kotiinkuljetus

 

Kaffa Roastery Lempeä voima

Olen aina tykännyt tummapaahtoisesta kahvista ja ostanut testiin erilaisia kahveja ja paahtoja, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun aloin juomaan kahvini mustana (Henriikan innoittamana!!), tajusin kunnolla, miten eri makuisia ja laatuisia kahveja onkaan olemassa.

Tajusin, että siinä missä huonon (=laihan tai kitkerän) kahvin voi jossain määrin pelastaa kauramaidolla, ei hyvä kahvi kaipaa kaverikseen yhtään mitään. Ja että eri makuisille paahdoille on omat hetkensä; aamuisin en kaipaa mitään kovin kokeilevaa – esimerkiksi Kaffan Lempeä Voima on täydellinen keskipaahtoinen aamukahvi, mutta esim. Kaffan kahvilassa käydessäni testaan uteliaana sellaisiakin kahveja, joita en uskaltaisi ostaa kotiin kokonaista pussillista ilman maistamista.

Ajattelin joskus, että vaaleapaahtoiset kahvit ovat pahoja, mutta olen sittemmin oppinut, etten vain ollut maistanut kuin yhdentyyppistä vaaleapaahtoista kahvia. Osallistuin hetki sitten Kaffan kahvikoulutukseen ja cuppingiin (joka taisi olla elämäni kolmas; eka oli sekin Kaffalla, vuosia sitten!) ja koulutuksessa terottui, miten paljon sillä on väliä, miten laadukkaita kahvipapuja kahvin tekoon on käytetty (+ mistä kahvi tuodaan, miten se kuivataan ja pestään, miten kuljetetaan) ja miten se paahdetaan.

ida365 kahvi

 

Vastuullinen pienpaahtimo kahvi

Kaffa Roasteryn kahvit ovat olleet mulle tuttuja jo vuosia; kävin joskus vuosia sitten Tampereelta käsin kahvikoulutuksessa Kaffalla, enkä tuolloin tiennyt, että tulisin muutaman vuoden päästä asumaan niin lähellä, että voin tituleerata Kaffa Roasteryä lähikahvilakseni. Kaffan Pursimiehenkadun kahvila (jonka yhteydessä paahtimokin sijaitsee) on mun vakkari etätyöpaikka myöskin.

Onneksi Kaffan kahveja saa monista ruokakaupoista, mutta jos omassa lähikaupassa ei ole Kaffan kahveja, tai haluaa optimoida oman tuoreen kahvin saatavuutensa, voi Kaffan kahvit tilata nykyisin myös suoraan kotiin. Kuinka fiksua!

Olen saanut testata Kaffan kestotilauspalvelua tämän yhteistyön tiimoilta kuukauden ajan ja jatkaisin tätä ihan ehdottomasti yhteistyön jälkeenkin, ellen asuisi niin naapurissa, ettei tässä osaltani ole järkeä kuin testausmielessä. Mutta nyt palvelu on testattu – toimii!

Kahvin kestotilaus kotiin on mahtava idea, sillä tiedän, etten ole ainut jonka aamu ei käynnisty, jos ei saa aamukahvia. Kun kahvin tilaa kotiin, minimoi sen loppumisriskit ja lisäksi varmistuu, että aamukahvi on tuoretta ja vastuullista, oli lähikaupan valikoima mikä tahansa.

Eettinen kahvi

 

Kaffa Roastery kahvi

Miksi juuri Kaffa?

Kaffa käy erikseen jokaisella tilalla varmistumassa työoloista ja tuotantotavoista, josta ostaa kahvia. Kaikki tilat ovat siis auditoitu Kaffan työntekijöiden toimesta ja tästä merkkinä kahvipaketeissa on Kaffa Handshake -logo, joka kertoo reilusta kaupasta, asiallisista työolosuhteista ja ympäristöstä huolehtimisesta. Pavuista maksetaan viljeliöille oma preemio reilun kaupan -hinnan päälle.

Kaffan tavoitteena on alusta asti ollut olla läpinäkyvästi toimiva paahtimo. Kaffa tajusi, että pelkät sertifikaatit eivät riitä heille (lisätietoa aiheesta täällä), jos he haluavat toimia läpinäkyvästi ja varmistua reilusta toiminnasta. Niinpä syntyi Kaffa Handshake, joka tarkoittaa, että:

  • Työntekijöille maksetaan palkkaa, joka on vähintään alueen minimipalkka
  • Kaikki työ on eettisesti kestävää. Ei lapsityövoimaa eikä työhön pakottamista
  • Työntekijät saavat vapaasti kommentoida olosuhteitaan ja kuulua ammattiliittoihin
  • Toiminta on ympäristöystävällistä
  • Pavuista maksetaan aina parempi hinta kuin ”fair trade” -hinta ja hinnat ovat julkisia

 

Ida365 Eettinen kahvi

 

Kaffa Roasteryn kahvi

Kaffan kestotilauksen voi valita tulevaksi joko kerran kuukaudessa tai kahden viikon välein ja myös jauhatus valitaan omien kahvinkeittomieltymysten mukaisesti. Voit valita jonkun Kaffan suosikkikahveista tai antaa itsellesi luvan yllättyä joka kerta. On ihanaa tulla kotiin työpäivän jälkeen ja huomata, että eteisessä odottaa kahvilähetys.

Kaffa Roastery kahvin kestotilaus-alekoodi:

Jos haluat testata kahvin kestotilausta, saat koodilla IDA19 2kk kahvit puoleen (-50%) hintaan! Ihan hullun hyvä tarjous, suosittelen lämmöllä kokeilemaan. Jos jostain syystä kokisit, ettei kestotilaus ole yhtä hyvä kuin olen hehkuttanut, sen voi lopettaa koska vain, eli ei mitään koiria haudattuna tässä.

Koodi toimii uusiin kestotilauksiin ja on voimassa 13.5. asti. Erinomainen äitienpäivälahjaidea muuten myös tämä kahvin kestotilaus – ruokalahja on aina fiksu vaihtoehto, sillä se päätyy takuulla käyttöön.

Ps. Jos kahvin kestotilaus kiinnostaa, kurkkaa mun uusin Instagram-kuva ja osallistu arvontaan, josta voit voittaa kestotilauksen kokeiluun itsellesi ja kaverillesi. 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.