Testissä: SHIFT – luonnolliset ravintolisät

hyvinvointi
1 kommentti
* Kaupallinen yhteistyö Shift

Viime vuosien aikana erilaiset ravintolisät ja vitamiinit ovat tulleet mulle melkoisen tutuiksi sekä työni puolesta että omasta mielenkiinnostani; olen aina ollut aika herkkä sairastelemaan ja siihen kyllästyneenä tajusin jossain vaiheessa, että voin terveellisesti syömisen lisäksi buustata hyvinvointiani myös ravintolisien avulla.

Tiedon kartuttua olen myöskin tajunnut, että ravintolisissä on ihan valtavia eroja, joten nykyisin ostan ravintolisät ja vitamiinit luontaistuoteliikkeistä tai verkkokaupoista, jotka myyvät luonnollisia, laadukkaita ravintolisiä.

Syön vitamiineja, ravintolisiä ja erilaisia adaptogeenisiä yrttejä säännöllisesti, mutta pidän niistä myös silloin tällöin taukoja. Nyt mulla on testissä hetki sitten Suomeen rantautunut norjalainen luonnollinen ja laadukas ravintolisäbrändi Shift. Olen testaillut heidän tuotteitaan osaa yli kuukauden, osaa viikon pari, joten olen jo ehtinyt löytää omat suosikkini brändin valikoimista.

Shift ravintolisät

Yleisellä tasolla mun on ollut helppo löytää itselleni sopivat ravintolisät. Ne, joista olen tähän mennessä tykännyt, ovat päätyneet suurilta osin blogiin ja löytyvät täältä ravintolisät-tägin alta.

Uskon, että on mahdollista saada suurin osa tarvittavista vitamiineista ja ravintoaineista ruuasta, mutta samalla tiedostan, että esimerkiksi stressi haittaa näiden ravintoaineiden imeytymistä ja että aina ei ehdi tai voi syödä terveellisesti ja monipuolisesti, joten ravintolisille ja vitamiineille on paikkansa. Luonnollisista ravintolisistä on ollut mulle apua mm. immuniteetin parantamiseen sekä stressin lievittämiseen ja luonnollisilla ravintolisillä olen saanut nostettua mm. ferritiini- ja D-vitamiinitasojani. Luonnolliset, lisäaineettomat ja synergistiset valmisteet kiinnostavat; sellaiset, joissa raaka-ainekombot on mietitty niin, että ne tukevat toisiaan ja auttavat tuotetta imeytymään elimistössä.

SHIFT ravintolisät Ruohonjuuri

Shift-ravintolisien laatu

Shift-ravintolisät ovat paitsi luonnollisia, myös vegaanisia lukuunottamatta ruuansulatusentsyymeitä (nämä ja nämä), eikä niissä ei ole mitään synteettistä tai lisäaineita. Shiftin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä kahdeksan kokonaisvaltaista ravintolisää.

Shift-ravintolisissä on hyödynnetty marjoja, adaptogeenisiä sieniä ja yrttejä, leviä ja yrttiuutteita – Shift-ravintolisien takana oleva ajatus ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista perustuu ayurvedaan.

Raaka-aineiden korkeasta laadusta kertoo paljon mm. se, että Shiftin käytössä oleva lakkakääpäuute (eli reishi) tuplauutetaan (duouutetaan), joka takaa vaikuttavien aineiden parhaan mahdollisen hyödyntämisen. Tämä tuplauuttaminen on toisen korkealaatuisia adaptogeenisiä valmisteita valmistavan kotimaisen Four Sigmaticin (josta olen kirjoittanut joskus vuosia sitten jo) käyttämä tapa. Ihan mahtavaa, että alalla olevat tekevät yhteistyötä parhaiden mahdollisten tuotteiden kehittämiseksi!

Tuotteiden hinnat vaihtelevat 17,95 -28,90 € välillä,  ihan kohtuulliset mielestäni. Shiftin tuotteita myy Ruohonjuuri, Life-ketjut ja AITO hyvän olon kauppa.

Luonnolliset ravintolisät ida365

 

RAUTA luonnollinen ravintolisä ferritiini

Luonnollinen kasvipohjainen rautavalmiste – Shift SuperIron

Shiftin SuperIron-rautavalmiste pääsi testiin samantien; mun ferritiiniarvot ovat olleet todella huonot, joten olen edelleen rautakuurilla. Pidin rautalisästä kuukauden tauon ja nyt olen jatkanut tällä Shiftin vatsaystävällisellä 25mg rautalisällä.

SuperIronista kerrotaan näin: ”SuperIron-rautayhdisteen sisältämän Ferrochel® -raudan tunnusmerkki on sen erittäin hyvä imeytyminen, tai toisella tavalla ilmaistuna sen biosaatavuus on erittäin korkea. Se tarkoittaa, että rauta imeytyy elimistöön, joka pystyy käyttämään sen tehokkaasti hyödyksi. 

Ainakin tähän mennessä voin allekirjoittaa tuon vatsaystävällisyyden; ehkä nämä miedommat, luonnolliset rautavalmisteet eivät aiheuta samanlaisia vatsaoireita kuin apteekin tuhdit rautavalmisteet? Imeytymisestä on tässä vaiheessa vaikea sanoa mitään, mutta kuulostaa hyvältä. Pitää tarkkailla vointia ja käydä mahdollisesti jossain välissä taas mittaamassa ferritiiniarvot.

Olen ottanut näiden kaverina Shiftin SuperNaturlig C-vitamiinia, sillä C-vitamiini auttaa kasvipohjaista rautaa imeytymään paremmin. SuperIron-rautavalmiste suositellaan otettavaksi ruokailun yhteydessä. Ei kuitenkaan kahvin kanssa, sillä kahvi saattaa vaikeuttaa  raudan imeytymistä.

SuperIron 100 tablettia 17,95 € (nyt tarjouksessa 14,95 €) Ruohonjuuressa. Tämä on muuten tosi edullinen, pakkauksesta riittää yli 3 kuukaudeksi.

SuperIron Shift-ravintolisä

 

SuperNaturlig C ravintolisä

Shift SuperNaturlig C-vitamiini

Kun syö monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä, ei C-vitamiinin saannista tarvitse huolehtia, mutta C-vitamiinia on hyvä olla virtsatietulehdusten varalta; sen avulla voi saada oireet helpottamaan niin, ettei tarvitse syödä antibioottikuuria, jos tulehdus ei pääse etenemään. Syön C-vitamiinia pillerinä myös silloin (ja varsin reilusti, joidenkin mukaan jopa 6 grammaa päivässä, sillä C-vitamiini on vesiliukoinen eikä varastoidu elimistöön ), kun tuntuu että olen tulossa kipeäksi.

C-vitamiinia on tutkittu paljon ja Hesari uutisoi huhtikuussa, että suuret C-vitamiinimäärät lyhensivät tutkitusti flunssan kestoa.

SuperNaturlig C 60 tablettia 28,90 € Ruohonjuuressa. Gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, vegaaninen.

SHIFT ravintolisät kokemuksia

 

SuperDefence immuniteetin vahvistaminen ravintolisillä

Shift SuperDefence -ravintolisä immuniteetin parantamiseksi

Shiftin SuperDefence on just sellainen tuote, jonka ostaisin kaupasta vaikken olisi edes lukenut mitään käyttökokemuksia tai kuullut mitään tuotteeseen liittyvää – jos jokin tuote lupaa parantaa immuniteettiä, niin I’m sold. 

Shiftin SuperDefence sisältää pakurikääpäuutetta, mustaseljauutetta, reishiuutetta ja wellmune beeta-1,3/1,6-glukaaneja. Kolme ensimmäistä raaka-ainetta ovat mulle kaikki entuudestaan tuttuja immuniteetin parantamisessa, joten otan tämän käyttöön heti, kun seuraavan kerran tuntuu, että saatan olla tulossa kipeäksi. Tällaiset immuniteettiä parantavat ravintolisät auttavat parhaiten sillon, kun on jokin stressaava hetki joka saattaa heikentää omaa vastustuskykyä (stressaava ajanjakso, huonosti nukutut yöt, lentomatkat jne) sekä silloin, kun tuntee ekat flunssan oireet.

SuperDefencen teho perustuu siinä oleviin adaptogeenisiin uutteisiin. Onko adaptogeenit teille tuttuja?

Adaptogeeneiksi kutsutaan tietyntyyppisiä tai tiettyjä vaikutuksia omaavia kasveja  sellaisia, joilla on elimistöä ja mieltä tasapainottavia ominaisuuksia.

Adaptogeenisille kasveille ja sienille on ominaista se, että ne kasvavat yleensä korkeilla alueilla, karuissa tai rankoissa olosuhteissa. Kun kasvi elää stressaavissa olosuhteissa (pakkanen, lumi, kova tuuli, vähän vettä jne), niihin kehittyy vahvoja vaikuttavia aineita, jotta ne kestävät stressaavat elinolosuhteet. Useat adaptogeenit parantavat immuniteettiä juuri sen takia, että ne pyrkivät tasapainottamaan elimistön epätasapainotilaa elimistön ollessa stressissä.

Mustaseljauute on tuttu muistakin vilustumisoireita lievittävistä tuotteista ja reishiä otan muutenkin iltaisin aina aika-ajoin. Pakurikääpää olen syönyt vuosia immuniteetin buustaamiseksi juuri niinä ajanjaksoina kun tuntuu, että meinaa tulla kipeäksi.

SuperDefence 30 tablettia 28,90 € Ruohonjuuressa. Gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, vegaaninen.

vegaaniset ravintolisät kokemuksia

 

Shift SuperCalm ravintolisä stressiin

Shift SuperCalm -ravintolisä stressaaviin tilanteisiin

Shiftin SuperCalm on suunniteltu stressaaviin tilanteisiin; sellaiseen, kun kroppa käy ylikierroksilla, kurkkua kuristaa tai on vaikea saada ajatusmylläkkää laantumaan. SuperCalm sisältää sitruunamelissaa, joka auttaa ylläpitämään rauhallista mielialaa ja sahramia, jota käytetään luontaislääkkeenä ahdistuksen hoitoon. SuperCalmissa käytetty sahrami on Saffr’Activ®, sahramiuutetta (Crocus Sativus red stigmas). Tämä uute on erityisen tiivistetty ja sen teho perustuu kahteen vaikuttavaan aineeseen. Sahramin sanotaan pitävän mielialan tasapainoisena ja rauhallisena.

SuperCalmissa on myös lakkakääpää eli reishiä. Reishin on sanottu auttavan stressiin, unettomuuteen ja hormonitasojen vaihteluihin. Viime syksynä huomasin reishin vaikuttavan positiivisesti mun unenlaatuun; nukuin levollisemmin enkä herännyt kesken unien ahdistuneena, kuten silloin, kun stressi oli pahimmillaan. Uskon siis reishin tasapainottavaan ja rauhoittavaan voimaan.

SuperCalmissa on käytetty myös samettipapua, jonka käyttö juontaa juurensa ayurvedaan. Samettipavun sanotaan helpottavan jännittyneisyyttä, lisäävän mielihyvää ja tyytyväisyyttä. Sitä kuulemma pidetään myös vahvana lemmenrohtona niin naisille kuin miehille (!).

SuperCalm suositellaan otettavaksi aamulla aamupalan yhteydessä. Tiesittekö muuten, että ravintolisiä ei ikinä kannata ottaa aamulla yhtä aikaa kahvin kanssa, sillä kahvi saattaa olennaisesti heikentää ravintolisien ja vitamiinien imeytymistä.

Tämä ei siis ole nukahtamista edistävä tuote varsinaisesti, vaikka rauhoittava onkin. Nukahtamiseen on suunniteltu erikseen SuperSleep-ravintolisä. Siinä on reishiä, sitruunamelissaa ja sahramia (muttei samettipapua) kuten SuperCalmissakin, mutta enemmän.

SuperCalm 30 tablettia 28,90 € Ruohonjuuressa. Gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, vegaaninen.

Käytättekö te säännöllisesti ravintolisiä, huomaatteko niiden vaikutuksen? Heräsikö kiinnostus testata Shiftin tuotteita? 

 

Shift-ravintolisä Ruohonjuuri-alekoodi (voimassa 28.5.):

Kaikki normaalihintaiset (SuperIron on tarjouksessa muutenkin, eli kaikki paitsi se) Shift-tuotteet -20% koodilla: SHIFTIDA365. Alekoodi voimassa 28.5.2019 saakka.

Alekoodi voimassa sekä verkkokaupassa että myymälöissä; myymälässä näytä screenshot tästä postauksesta / tämä postaus kassahenkilölle :) Shift-ravintolisät ovat tarjouksessa myös AITO hyvän olon kaupalla toukokuun loppuun asti. Ympäri Suomea olevissa AITO-kaupoissa valikoima vaihtelee myymälöittäin.

Haluatko testata Shift-ravintolisiä?

Kurkkaa mun uusin Instagram-kuva ja käy osallistumassa arvontaan, jossa voit voittaa kolme suosikkituotettasi testiin! :) Lycka till! x

Lisää luettavaa

matalat ferritiinit oireet

Mielessä: matalat ferritiinit, rautainfuusio & Cyklokapron

30926265637_b5cd675e1b_o.jpg

Yasuragi – japanilainen kylpylä Tukholmassa

Pehmeämpi ja joustavampi futon

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.