Millaiselta mun arki näyttää

lifestyle
3 kommenttia
* Kaupallinen yhteistyö Whim

 

Mun arki on aika vauhdikasta ja tapahtumarikasta. Tykkään kovasti siitä, että olen paljon menossa ja että ympärillä tapahtuu – ja toisaalta kaipaan arjen hektisyyden vastapainoksi irtaantumista arjesta ja paljon tilaa omille ajatuksilleni.

Kumpaankin – sekä hektiseen arkeen että siitä irtaantumiseen – liittyy olennaisesti paikasta toiseen siirtyminen.

Etätöissä kahvilassa kirjoittamassa tiedotetekstiä + joogan jälkeinen kotimatka osin kävellen ja osin ratikalla 

 

Mun arkeeni kuuluu harvoin ”peruspäiviä”, mutta isossa kuvassa viikkoni rytmittyvät tietyllä tapaa; maanantaista torstaihin olen töissä Sugar Helsingillä. Sugar on PR- ja viestintätoimisto, joka tekee pr:ää, markkinointia & viestintää vastuullisille yrityksille ja brändeille. Mun työnkuvaani  kuuluu erilaisten vastuullisten vaate-, ruoka- ja hyvinvointibrändien pr:stä ja viestinnästä vastaaminen sekä asiantuntijatehtävät markkinointi- ja somekonsulttina. Oon viihtynyt työssäni reilu kolme vuotta ja vitsit tykkään tästä; saan tehdä töitä sellaisille brändeille, joihin uskon ja olen saanut kehittyä työssäni ja muovata työnkuvaani osaamistani paremmin vastaavaksi näiden vuosien aikana.

Siirryin tekemään nelipäiväistä viikkoa viime vuoden lopussa ja itku, se on ollut yksi parhaimmista päätöksistä. Mun arkeni Sugarilla on hektistä ja ei siinä mitään, tietynlainen hektisyys sopii mulle hyvin, mutta koska teen kahtaa työtä, on nelipäiväinen viikko vähintäänkin järkevä ratkaisu.

Perjantait ovat nykyisin mun vapaapäiviä Sugarilta. Aika usein teen perjantaisin blogiin liittyviä asioita; käyn palavereissa, teen raportteja, kuvailen kuvia valmiiksi tai hoidan oman yritykseni kirjanpito- ja laskutusasioita. Mutta koska teen blogiin liittyviä asioita lähes päivittäin muutenkin, myös päivätöiden jälkeen, saatan välillä nautiskella sellaisesta luksuksesta, etten laita herätyskelloa ollenkan soimaan perjantaiaamuna ja teen vaikka vain puolikkaan päivän hommia – tai pidän vapaapäivän. Se on ihan parasta! Perjantaisin on siis aikaa museohaahuiluille, yöseikkailuille ja pyöräretkille.

Tavallinen ei-niin-tavalllinen työpäivä Sugarilla (dress as your coworker ja Sylvian päivä) +
perjantain blogiasioidenhoitopäivän postissakäyntireissu

 

Oon siitä onnellisessa asemassa, että mun päivätyöni on tosi joustavaa. Vaikka mun työtunnit ajoittuvatkin suurimmilta osin klo 9 ja 17 välille, on niistä mahdollista joustaa tilanteen mukaan. Varsinkin talvella on välillä ihan pakko kuvata blogikuvia kesken Sugar-työpäivän, kun valoisa aika ajoittuu niin lyhyelle aikavälille – ja jatkaa sitten päivätöitä myöhempään.

Tykkään aloittaa aamuni kotona etähommissa; luen mailit ja vastailen kiireellisimpiin aamukahvia juodessa ja alan hahmotella tulevaa työpäivää tai -viikkoa. Aamut ovat mulle tehokasta aikaa käydä läpi asioita, vastailla maileihin ja selvitellä tarjouksiin, sisältöihin tai tilaisuuksiin liittyviä yksityiskohtia. Jos mun agendalla on keskittymistä vaativia kirjoitushommia, teen nekin mieluusti etänä kahvilasta tai kotoa käsin kuulokkeet korvilla.

Useimmiten kävelen töihin, mutta jos ilma on ihan hirveä tai haluan hoitaa jonkun nopean työjutun, esim. somepäivityksen työmatkalla, hyppään ratikkaan. Jos tuntuu, että aivot ovat jumissa heti ekojen työtuntien jälkeen, tiedän, että saan ajatuksia kirkkaamaaksi kävellessä tai pyöräillessä.

Kaivoin just oman pyöräni käyttöön, mutta joinain päivinä kaupunkipyörä on paljon sitä näppärämpi. Jos esimerkiksi haen töiden jälkeen postista ison paketin, ei mun kannata alkaa taiteilla oman pyöräni kanssa. On ihanaa, ettei kaupunkipyörästä tarvitse huolehtia kuin vain sen ajan, jonka sitä käyttää.

Aamupalaveri & etätyöt Tannerissa + ostosreissu keskustasta kotiin kaupunkipyörällä

 

Mun perustyöviikko sisältää erilaisia palavereita, niin asiakkaiden vaikuttajien ja toimittajienkin kanssa. On viestintästrategioiden hiomista, tiedotteiden kirjoittamista ja oikolukemista, markkinointisuunnitelmien tekoa ja konsultointia milloin mistäkin aiheesta; raaka-aineista, fiksummista pakkausvaihtoehdoista, vastuullisuusviestinnästä, graafisesta ilmeestä, somesuunnitelmista ja vaikuttajamarkkinoinnista. Saattaa olla koulutuksia, sisällöntuotantoa asiakkaiden ja Sugarin omiin kanaviin, valokuvaamista ja lanseeraustilaisuuksien organisointia.

Vaikka suurimman osan Sugar-työpäivistä vietänkin Sugarin showroomilla, kuuluu työhöni myös jonkin verran reissaamista. Käyn tapaamassa asiakkaita sekä pääkaupunkiseudulla että sen ulkopuolella. On hienoa, että meillä vallitsee töissä sellainen kulttuuri, ettemme reissaile turhaan (skype & google hangouts for the win), mutta välillä on pakko kuskata tavaroita taksilla lanseeraustilaisuuksiin tai lähteä keskustan ulkopuolelle palaveriin bussilla tai lähijunalla.

Koska mun työpäiväni ovat täynnä erilaisia työtehtäviä ja uuden ideointia, on tosi tärkeää, että työpäiväni tauottuvat luontaisesti. Huomaan että olen tosi huono pitämään taukoja toimistolla töitä tehdessäni, joten on ihanaa, että pystyn usein aloittamaan päivät kotoa käsin ja pitämään ekan tauon jo toimistolle siirtyessäni ja toisen lounastauolla. Näin päivä rytmittyy luonnollisesti paikasta toiseen siirtyessäni. Jos on kauhea kiire, voi ratikkamatkan ottaa meditointina, kun päättää keskittyä hetkeen ja olla näpräämättä puhelinta. Ja pyöräily on mulle just sitä samaa; ympäristön fiilistelyä. En useinkaan kuuntele edes musiikkia pyöräillessäni.

Etäaamujen luksusta: töiden teko silkkikimono päällä + iltapyöräilymaisemia 

 

On ihanaa, että Helsingissä liikkuminen on tehty niin helpoksi. En usein edes tajuat, että olen saattanut käyttää yhden päivän aikana sekä ratikkaa, metroa, bussia ja pyörää. Siinä missä Tampereella liikuin paikasta toiseen lähinnä pyörällä (ja pidemmät matkat bussilla), olen Helsingissä tottunut eri kulkuneuvojen sujuvaan yhdistelyyn.

Whimin Urban 30 -tilaukseen kuuluvat 10 euron taksit ovat olleet pelastus, kun on pitänyt roudata kotiin jotain isompaa. En omista autoa enkä tiedä pääkaupunkiseudulta kovin montaa, jolta sellaista lainata, joten takseihin on välillä helppo turvautua.

Tykkään siitä, että mun tavalliseen arkeen mahtuu melko paljon hauskoja arkea rikkovia juttuja; on yökyläilyjä keskellä viikkoa, torstain ja perjantain välisen yön yöseikkailuja ja miniretkiä lähialueille. Pyörän selästä kaupunki näyttää ihan totaalisen eriltä kuin kävellessä ja tuntuu huomattavasti pienemmältä. Tuntuu, että kaikki on lähellä. Pyörän selässä on myös helppo poiketa totutuilta reiteiltä, kun tietää, että takaisin kääntyminen on nopeaa, jos uusi reitti ei viekään haluttuun paikkaan.

Mun lemppari-iltalenkki on Eiranrantaa Kaivariin ja alkukeväästä kävin usein kävelemässä Uunisaaressa, kun sinne vielä pääsi siltaa pitkin. Nyt olen seikkaillut pyörällä ympäri Vallilaa, Pasilaa, Kalliota ja Arabiaa; ihan paras tapa nollata ajatukset työpäivän jälkeen ja löytää kaupungista uusia paikkoja.

/////

Whim Urban 30

Whim Urban 30 -tilaus sisältää HSL:n kausilipun (AB-alue, Whim Urban 30 hinta 62€ /kk). Enää ei tarvitse muistaa tilata yksittäistä lippua puhelimeen ennen ratikkaan tai metroon nousua; riittää, että ajantasaisen tilauksen näyttää tarkastajalle sovelluksesta kysyttäessä. Whim Urban 30 -tilaukseen sisältyy kaupunkipyörien käyttö sekä edulliset 10 € taksit (alle 5km matkat, sitä pidemmät mittarin mukaan). Sovelluksen kautta voi myös vuokrata auton.

On superkiva tehdä Whimin kanssa yhteistyötä, sillä sovellus on ollut mulla käytössä miltei vuoden ajan, eli siis jo kauan ennen tätä yhteistyötä. On supernäppärää, että yhdellä kuukausimaksulla saan sekä HSL:n kausilipun, kaupunkipyörät käyttööni että edulliset taksimatkat.

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hei kiitos Ida! Otin sun suosituksesta käyttöön tuon Urban 30-paketin. Oon ollut ihan pihalla tän koko uudistuksen kanssa :D

  2. Pyöräillessä, varsinkin liikenteen seassa, on kyllä ihan hyvä ettei kuuntele musiikkia turvallisuussyistäkin jo :–D Itse huomasin ainakin Oslossa pyörällä liikkuessa, että kuuloaisti on tosi tärkeä risteyksissä, varsinkin kun suurinosa autoista on täällä sähköautoja ja melkein äänettömiä! Oslo on kanssa hahmottunut ihan eritavalla itselle pyörän kanssa ja vitsi mikä vapauden tunne siitä tulee kun viilettää menemään! mä käytän pelkästään omaa pyörää ja oon just se joka taiteilee isojen pahvilaattikkojen kanssa menemään XD