Ida365 x Weecos

lifestyle, muoti, vastuullinen muoti
1 kommentti
* Kaupallinen yhteistyö Weecos

Hei vitsit miten kivaa päästä jakamaan teille mun Weecos-suosikkeja. Weecos lienee monelle teistä tuttu, mutta kiteytän vielä varmuuden varalta: Weecos on kauppapaikka, joka kokoaa yhteen vastuullisia brändejä ja tuotteita saman katon alle. Keväällä Weecos julkaisi vastuullisuusfiltterit, jotka tekevät valikoiman kuratoinnista oman maun mukaan entistä helpompaa; on esimerkiksi helppo etsiä vaikka vain kotimaisia tuotteita tai suosia muovittomia vaihtoehtoja.

En halua kannustaa ketään ostamaan mitään ylimääräistä, mutta kun tarvitset jotain uutta, toivon, että muistat Weecosin yhtenä vaihtoehtona. Siksi olen valinnut heidän valikoimastaan mun suosikit esittelyyn.

Vitsit tällaisen oman kuraation tekeminen oli kivaa. Weecosin sivuilta löytyy nyt siis mun Weecos-valinnat, joka helpottanee samantyylisten osalta Weecosin runsaaseen tarjontaan tutustumista. Ekassa kuraatiossa on mukana mun suosikkeja vaatteista, asusteista ja koruista, vinkkaan myöhemmin erillisestä koti- ja luonnonkosmetiikkakuraatiosta, vaikka tässä postauksessa onkin sekaisin suosikkini kaikista kategorioista.

Kurkkaa mun Weecos-suosikit TÄÄLTÄ

ida365 x Weecos kuratoitu vastuullinen valikoima

Valkatessani Weecosin valikoimasta mun tyylisiä vaatteita, koruja, kodinsisustustuotteita ja luonnonkosmetiikkaa selasin Weecosin valikoimaa tunteja ja kävin käytännössä ihan kaiken läpi. Valikoimaa on ihan hulluna!

Omannäköisten vastuullisten vaihtoehtojen helpottamista löytää vastuullisuusfilttereiden lisäksi myös tällaiset kuratoinnit, eli jos mun ja sun esteettinen maku tuntuu menevän yhteen, niin kurkkaa ihmeessä muutkin tuotteet. Tässä postauksessa näkyy osa mun suosikeista käytössä – sellaiset, jotka valkkasin itselleni omaksi osana yhteistyötä.

Vera-Vera pellavainen helmalakana

 

Vera-Vera pellavainen helmalakana

Vera-Vera – mittojen mukaan valmistettu pellavainen helmalakana

Oon maailman laiskin petaamaan sänkyä, mutta vitsit miten helmalakana muuttaakaan huoneen yleisilmettä! Se, ettei sängyn alta näy jatkuvasti laatikot, joista näkyy läpi niissä säilyttämäni pyyhkeet ja lakanat, tekee tosi paljon huoneen yleisfiilikselle. Tässä tapauksessa koko asunnon, sillä mun yksiö on yhtä isoa huonetta keittiöineen kaikkineen, vaikka täällä onkin vähän väliseiniä jakamassa tilaa. Ei kuitenkaan ole ovia tai mitään selkeää huonejakoa, joten pyrin pitämään esillä olevat tavarat minimissä, jotta yleisilme olisi rauhallinen ja siisti.

Mä en voi tarpeeksi hehkuttaa, miten tyytyväinen oon tähän Vera-Veran tilauksesta mittojen mukaan valmistettuun helmalakanaan. Se on just eikä melkein ja tosi nätti. Pellava saa olla ryppyinen ja laskeutua huolettomasti.

Kun helmalakanan tilaa Weecosin kautta, tulee tilauksen yhteydessä ilmoittaa sängyn mitat ja korkeus (sängyn jaloista patjan korkeimpaan kohtaa), jotta saa oikean kokoisen helmalakanan. Helmalakanan valmistumiseen kannattaa varata 1-3 viikkoa aikaa, sillä se valmistetaan tilauksesta juuri sulle, ei siis ole mitään varastoa josta lakana toimitettaisiin. Mulla on 120cm leveä sänky, joten mun sänkyyn meni L-kokoinen helmalakana. Sen hinta on 141 euroa.

Helmalakanan materiaali on eurooppalaista pellavaa auktorisoiduilta tehtailta ja kankaan leikkuujäte hyödynnetään lautasliinoiksi. Kangas on esipesty, joten helmalakana ei kutistu ja on heti valmis käyttöön. Mä vähän höyryttelin isoimpia taitoksia höyryttimellä siinä vaiheessa kun olin jo asetellut helmalakanan sänkyyn, mutta musta tämä ei vaadi edes silitystä ennen käyttöönottoa, kun pellava näyttää niin kivalta vähän ryppyisenä. Tää on kyllä aivan täydellinen ja mulla tuli niiiiin hyvä mieli Vera-Verasta brändinä, kun viestittelin brändin perustajan kanssa helmalakanasta ja sen toimituksesta. Ihanan oloinen tyyppi ja niin huolella valmistettu tuote.

Vera-Vera valmistaa helmalakanoiden lisäksi myös kauniita pyyhkeitä ja erilaisia lakanoita. Kurkkaa koko valikoima täältä

Weecos People Tree mekko

 

Weecos People Tree mekko

People Tree – vastuullista muotia

People Tree on vastuullisen muodin pioneeri. Jo vuonna 1991 perustettu brändi on ensimmäinen vaateyritys, jolle on myönnetty World Fair Trade Organisation, WFTO-merkki. Se on myös ensimmäinen vaatemerkki, jonka vaatteet valmistetaan kehitysmaissa ja jolla on Global Organic Textile Standard, GOTS-sertifikaatin. Nämä sertifikaatit takaavat Peoplen Treen omistautumisen Reilun kaupan periaatteisiin; reiluihin palkkoihin, hyviin työolosuhteisiin, läpinäkyvyyteen, ympäristöystävällisyyteen sekä sukupuoliseen tasa-arvoon.

People Tree työskentelee aktiivisesti siellä, missä heidän tuotteensa valmistetaan ja tukee näitä naisten perustamia ja johtamia työyhteisöjä ja tehtaita mm. kouluttamalla ja taloudellisesti tukemalla. Pyrkimyksenä on voimauttaa ja auttaa naisia työllistymään eikä ainoastaan maksaa heille reilumpaa palkkaa.

Vaikkei Emma Watsonin People Treelle suunnittelema mallisto ole ihan mun näköinen, kertoo sekin jotain brändistä, mikäli on seurannut Emma Watsonin kantaaottavaa meininkiä. Tapasin People Treen maahantuojan hetki sitten ja hän on käynyt itsekin tehtailla tapaamassa naisia, jotka valmistavat People Treen tuotteita. Meininki on kuulemma todella hyvin organisoitua ja läpinäkyvää.

People Treen -mallistoon kuuluu myös Victoria & Albert -museon arkistoista löytyneistä kuoseista tehtyjä vaatteita, mm. tämä kaunis mekko. Jos multa löytyvä Lana-mekko kauniine kankaineen miellyttää, mutta malli ei ole oma, kantsii kurkata tämä naisellinen maksimekko ja samasta kankaasta valmistettu pusero – kuten mun päällä oleva Lana-mekko, ovat myös nämä alennuksessa!

Ida365 People Tree vastuullinen muoti

Tykkään People Treestä eettisyyden lisäksi myös siksi, että vaatteissa on kauniit leikkaukset että tosi laadukkaat materiaalit ja viimeistelyt. Juhlavaatteiden etsiminen vastuullisilta brändeiltä on tähän mennessä ollut mun mielestä tosi haastavaa, mutta ainakin tässä People Treen kevät-kesä-valikoimassa on ollut tosi kauniita mekkoja, jotka menevät hyvin juhlaan.

Tämä Lana-mekko on supernätti. Se on 100% luomupuuvillaa ja mekon lisätiedot-kohdasta löytyy tarkempaa tietoa sen valmistuspaikasta. Lana-mekko on nyt -30% alennuksessa hintaan 118,30 €.

People Tree luomupuuvilla-alusvaatteet

People Treen luomupuuvillaiset rintsikat, 21 €. Tosi nätti malli!

People Tree luomupuuvilla-alusvaatteet

People Treen valikoimiin kuuluu myös luomupuuvillasta valmistettuja alusvaatteita ja sukkia. Ja joogahousuja! Kurkkaa koko People Tree -valikoima täältä.

Mehiläisvahakynttilät

Kaurilan sauna – ekologisia ja eettisiä saunatuotteita & kynttilöitä

Kaurilan Sauna on kotimainen brändi, joka valmistaa luonnonkosmetiikkaa, mehiläisvahakynttilöitä ja pellavapyyhkeitä. Valikoimaan kuuluu myös ihanat kasvipohjaisesta steariinista valmistetut paksummat kynttilät!

Nuo mehiläisvahasta valmistetut ”kruunukynttilät” on musta aika suloiset. Kolmen kappaleen setti on hinnaltaan 9,90 € ja värejä on vaikka millä mitalla.

Weecos Kaurilan Sauna

Olen kuullut kehuja Kaurilan saunan luonnonkosmetiikkatuotteista ystäviltäni ja nyt pääsin vihdoin testaamaan ihanat jalkakylpytabletit. Valkkasin testiin piparmintun tuoksuiset tabletit. Vitsit miten nätit! Tällaisen paketin voisi mieluusti viedä lahjaksi tai mökkituliaisiksi.

Kurkkaa koko Kaurilan Saunan valikoima täällä.

KARINA sormukset

 

Karina korubrändi

KARINA – suomalainen koruvalmistaja

Karinan hopeiset Bubble-sormukset ovat supersöpöt. Näitä saa neljässä eri koossa ja yhden, kahden ja kolmen sormuksen seteissä. Pidän oikeassa nimettömässä yleensä yksinkertaista kultaista sormusta ja nyt olen pitänyt näitä kolmea hopeista Bubble-sormusta sen kaverina. Tätä näpyttäessä mulla on toisessa kädessä kultainen sormus ja toisessa yksi hopeinen Bubble. Oon aina yhdistellyt kultaista ja hopeista surutta ja se toimii mun mielestä hyvin varsinkin kun korut ovat ohkaisia ja siroja.

Karinan Bar-korvikset on nekin ihanan yksinkertaiset ja tykkään myös Pride-kampanjaan kuuluvista keramiikkaa ja hopeaa yhdistävistä Kaari-korviksista.

Bloun maljakko

kuvat: Jasmin Helmi

BLOUN – lasinpuhaltamo, joka valmistaa uniikkeja, värikkäitä valaisimia ja muita sisustustuotteita kierrätyslasista

Blounin päätuotteena on kierrätyslasista käsityönä valmistetut valaisimet, mutta valikoimaan kuuluu myös superkauniita maljakoita ja superkauniita kastelupalloja (jotka muuuten nekin kuuluvat Pride-kampanjaan).

Tuo harmaa Nupu-maljakko on tosi kaunis. Se sopii täydellisesti mun maljakkovalikoimaan (mulla on pari isoa maljakkoa ja useampi pieni yhden kukan maljakko) ja näyttää kauniilta myös tyhjillään. Nupu-maljakkoa saa myös turkoosina ja violettina.

Kurkkaa BLOUNin koko valikoima täältä.

♥♥♥

Löytyikö suosikkeja? Oliko Weecos jo entuudestaan tuttu?
Kurkkaa muut Weecos-suosikkini TÄÄLTÄ!

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hei, mikä ihana mekko sinulla on tuossa helmalakana-kuvassa? Tuo vaalea sinisillä yksityiskohdilla:)