Parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet – herkän sekaihon luonnolliset ihonhoitotuotteet

kauneus, luonnonkosmetiikka
3 kommenttia

* Osa postauksen linkeistä on affiliate-linkkejä.
Osa tuotteista saatu alunperin testiin blogin kautta.

Vuoden 2019 parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet -listauksen sijaan ajattelin, että kokoan yhteen postaukseen kaikkien aikojen parhaimmat luonnonkosmetiikkatuotteet. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa useamman vuoden (tai siis KYMMENEN vuoden ajalta, kun selasin blogin arkistoja, huh!), joten olen löytänyt selkeät suosikkituotteet monessa eri kategoriassa ja haluan listata nämä, koska vaikka tykkään kokeilla uutta ja esitellä erilaisia sarjoja blogissa, olen tajunnut, etten ehkä anna tarpeeksi painoarvoa omille suosikeilleni.

johanna gullichsen meikkipussi

Kaunis Johanna Gullichsen -meikkipussukka saatu Ihohoitola Lupauksen putiikista lahjaksi <3

Ne ovat kuitenkin ne, joita suosittelen kerta toisensa jälkeen omille ystävilleni ja perheenjäsenilleni heidän kysellessä suosituksia ja ne ovat niitä, jotka kerta toisensa jälkeen hankin loppuneen tilalle. Eli nyt tulee mun lemppareista lemppareimmat! Nämä ovat ne, joita oon ostanut monesti lisää ja joihin huomaan palaavani jonkun edellisen purnukan tyhjennyttyä. Kaikki tässä postauksessa mainitut tuotteet ovat sellaisia, että olen ostanut niitä itse – jos en itselleni, niin lahjaksi läheisille.

Jottei yhdestä postauksesta olisi tullut ihan törkeän pitkä, jaan tämän postaussarjan kolmeen osaan. Osa 1: ihonhoito, osa 2: meikit, osa 3: vartalonhoito & hiukset. Aloitetaan siis mun ihonhoitotuotesuosikeilla! Mun ihoni on usein herkistynyt sekaiho, joka on talvella pintakuiva ja kaipaa superpaljon kosteutusta, mutta menee myös helposti tukkoon. Tuotteet on siis valittu tällaisen oikuttelevan sekaihon tarpeisiin.

Aamutuotteet:

Misellivesi kasvojen puhdistukseen: Mossa – Juicy Clean Micellar Water. Tämä on hyvä, edullinen ja toimiva ja löytyy helposti, jopa osasta pieniä ruokakauppoja! Käytössä erityisesti kesäaamuina vesipesun korvaajana. En aina käytä misellivettä, mutta kun käytän, ostan Mossaa.

Kasvovesi kosteutukseen: Esse – Sensitive Toner tai Esse – Toner Plus kun iho on erityisen huonossa kunnossa, nämä kaksi auttavat. Ovat kalliita, mutta hintansa arvoisia. Hyvässä kunnossa olevan ihon kosteuttamiseen ja tasapainon ylläpitoon yks lemppari on Dabba – Kamomillakukkaisvesi. Kosteuttaa ja rauhoittaa, mutta ei ole mikään ihmeiden tekijä kuten Esset. Flow Cosmetics – Chamomile + Probiotics Facial mist -rauhoittava kasvovesi taasen on jotain Dabban ja Essen väliltä – todella todella hyvä ekan putelin perusteella ja siksi pääsi mukaan listaukseen. En ole pitkään aikaan ilahtunut mistään tuotteesta näin paljoa! Kotimaista luksusta, aih.

Seerumi päiväkäyttöön meikin alle: Novexpertin C-vitamiiniseerumi (kalliihko, mutta välillä Natcosin aleissa!) on ihanan kirkastava eikä tunnu kuivattavan ihoa. Suoraan epäpuhtauksille täsmähoitona tai kuuriluontoisesti Absolution – Le Purete -seerumi (tämäkin on hieman hintava, mutta toisaalta myös riittoisa, jos käyttää täsmähoitona). Yksi ikilempparini on Evolven Hyaluronihapposeerumi, joka kannattaa levittää kasvovedestä kosteille kasvoille, koska siten se auttaa lukitsemaan kosteutta ihoon. Jos tuotteen levittää kuivan kiristelevälle iholle, hyaluronihappo lukitsee ihossa olevaa kosteutta itseensä ja siten iho kuivuu entisestään – eli levitys kasvovedestä kostealle iholle ennen kosteusvoidetta!

Dr. Hauschka ruusuvoide

Päivävoide: Syksyllä ja talvella mulla on käytössä Dr. Hauschka – Kevyt ruusuvoide ja keväällä ja kesällä Weledan Manteli-kasvoemulsio. Ihan parhaat! Näistä kahdesta en ihan helpolla vaihda, en oo aikoihin ottanut pysyvään käyttöön mitään muita. Dr. Hauschkan ruusuvoide on tosi hellivä ja pehmentävä ja Weledan Almond-sarjan emulsiovoide imeytyy nopeasti, mutta kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Moneen muuhun hyvään ja toimivaan päivävoiteeseen verrattuna kohtuuhintaisiakin.

Kesäisin, ihon rasvoittuessa eniten, käytän välillä Dr. Hauschkan Revitalising -päivävoidetta jonka sekaan sekoitan tipan saman sarjan kirkastavaa kasvonaamiota. Tuo kombo tasoittaa ja kirkastaa ihoa ja sopii rauhoittamaan ihoa auringossa vietettyjen päivien jälkeen. En oo enää hetkeen käyttänyt Nafhan tuotteita, mutta ne olivat vuosia mun lemppareita ja uskon, että toimisivat edelleen.

Aurinkovoide kasvoille: Essen meikkivoide SPF 30. Tämän voisi listata myös meikkeihin, mutta tämä on paras kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja epäpuhtaalle iholle. Ei tuki ihohuokosia, kuten kaikki muut testaamani fysikaaliset aurinkosuojat kasvoille.

Evolve hyaluronihapposeerumi

Iltatuotteet:

Meikinpuhdistusaine: Esse – Sensitive Cleansing Milk + Esse – Refining Cleanser. Tämä kombo on voittamaton, joskin vähän ärsyttää, että myös melkoisen hintava. Talvella mun iho ei kestä yhtään tujumpaa putsaria, joten tämä hellävaraisen puhdistusmaidon ja saviputsarin kombo on lyömätön. Eli teen noilla tuplapuhdistuksen. Nyt just saviputsari on loppu, joten käytän Essen puhdistusmaidon kanssa konjac-sientä tai musliiniliinaa (tai ihan vaan froteepyyhkeen kulmaa) hellän kuorinnan vuoksi.

Kesäisin Evolven Detox-kasvojenpuhdistusgeeli on vallan toimiva sekin ja harvoin käytettynä myös talvella, vaikka onkin selkeästi tätä komboa pesevämpi. Tämä Evolven geeli + Essen Refining Cleanser on myös paras kombo fysikaalisten aurinkosuojien pesuun kasvojen iholta (luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ei lähde hirveän hyvin maitomaisilla hellävaraisilla putsareilla nimittäin).

Mossa kasvovesi

Kasvovesi meikinpuhdistuksen viimeistelyyn: YA naturae kasvovesi on todella hyvä meikinpuhdistuksen viimeistelyyn. Pyyhkäisen kasvot meikinpuhdistuksen jälkeen musliiniliinalla, johon olen kaatanut vähän YA naturaen kasvovettä. Sen jälkeen suihkaisen vielä jotain hoitavampaa kasvovettä (esim. aiemmin mainittuja Essen kasvovesiä tai Flow Cosmeticsia). Myös Mossan kasvovesi on tähän tarkoitukseen hyvä.

Kasvovesi kosteutukseen & hoitamiseen: Samat aiemmin mainitut Esset ja Flow Cosmetics (aamu-kohdassa). KORA:n kasvovesistä laventeli ja sitruuna ovat ihania, niitä voi suihkia kasvoille kesken päivän virkistämään ja kosteuttamaan. Ne ovat täyshintaisina aika kalliita, mutta jos spottaat nämä alesta, niin kantsii nuuhkia!

Itseruskettava kasvovesi: Vaaleahipiäiselle Zuiin itseruskettava kasvovesi, tummempihipiäiselle Eco by Sonyan itseruskettava kasvovesi.

Mia Höytö Lempeä Uni -seerumi

Seerumi yökäyttöön: Nämä kaksi ovat todella hyviä ja kotimaisiakin vielä: Mia Höytö – Lempeä Uni -öljyseerumi, Frantsila – Anti-Pollution Facial Serum. Nämä ovat molemmat sellaista luksusta, jonka voi hyvin skipata arkikäytössä, pelkällä tehokkaalla yövoiteellakin pärjää.

Yövoide: Dr. Hauschka – ruusuvoide. En oo parin viimeisen vuoden aikana käyttänyt tämän lisäksi yövoiteena kuin jonkun yksittäisen testiin saadun putelin, sillä tämä tuntuu niin toimivalta, etten oikein osaisi nyt vaihtaa muuhun.

Ihoöljy: BYBI – Bakuchiol Oil siloittamaan juonteita (joo en uskoisi, jos en olisi itse kokeillut ja todennut niin toimivaksi). Levitän tätä lähinnä otsaan, en koko kasvoille. Koko kasvojen kosteutukseen ja rauhoittamiseen Frantsila – Kehäkukka-porkkanaöljy. Pari tippaa yövoiteen joukkoon tai päälle lukitsemaan kosteutta ihoon ja pehmentämään ihoa. KORA:n Noni-öljy on tosi hyvä sekin; imeytyy nopeasti ja jättää iholle ihanan terveen hehkun.

KORA Noni-kasvoöljy

kuva: Lilli Salminen 

Yksittäisille näpyille: Kotimainen propolis-uute. Tätä en vaihda, ihan paras! Veikkaan että oon testannut melkein kaikki Suomen markkinoilla olevat luonnolliset täsmätuotteet näpyille ja tää on ehdottomasti toimivin ja fiksuimman hintainen ja helposti saatavilla esim. Ruohonjuuresta ja isompien tavaratalojen eko-osastoilta. Ainoa miinuspuoli on se, että tämä sotkee sekä lavuaarin että liian runsaasti kasvoille levitettynä myös lakanat, eikä meinaa lähteä kovin helposti.

__________________

Sitten ylellisyystuotteet, joita ilman pärjää arjessa vallan mainiosti, mutta joihin on välillä kiva panostaa ja joita mun hankala ihoni kyllä toisinaan kaipaa, vaikka huomaan, että minimalistinen ihonhoitorutiini ja samoissa tuotteissa pysyminen edesauttaa ihon pysymistä hyvässä ja rauhallisessa kunnossa.

Mossa kasvonaamio

Tehohoitotuotteet:

Kosteuttava kasvonaamio: Patyka – Intensive Moisturising Mask on aivan hullun hyvä kosteuttava naamio. Kallis, mutta todellllla hyvä. Budjettiystävällisempi ja hyvä kosteuttava ja rauhoittava naamio on Mossan Vitamin Cocktail -naamio. Yövoiteen ja naamion yhdistelmä rauhoittaa ihoa. Dafna’sin Revival -kasvonaamio on ihanan hemmotteleva ja ylellinen, mutten tiedä raaskisinko ostaa tätä itselleni. Lahjana kuitenkin ihana, yksi kivoimmista naamioista joita olen päässyt kokeilemaan. Dr. Hauschkan Soothing Mask on myös todella hyvä.

Kirkastava kasvonaamio: Dr. Hauschkan Revitalising Mask, ihan paras! Tasoittaa ja rauhoittaa ihoa.

100% pure sheet mask

Sheet maskit: Luksusjuttuja, mutta hyviä esim. reissussa kun iho on koetuksella ja mukana kannettavien tavaroiden määrä rajallinen. 100% Puren Green Tea -naamio on rauhoittava ja kosteuttava, Pulpe de Vien Moji’Detox-naamio jätti iholle kivan tunteen ja räväkästä pakkauksestaan huolimatta rauhoitti ihoa. Mujin sheet maskeihin imeytän esim. itsetehtyä hoitonestettä tai Dabban kamomillakasvovettä rauhoittamaan ihoa.

Kuorinta: Aiemmin mainittu Essen Refining Cleanser. Kerran kuussa käytän Whamisan Organic Flowers Peeling Mitt -kuorintalappuja kirkastamaan ja ikään kuin ”tehohoitona”. Käytän kuorintoja nykyisin aika vähän,  mutta säännöllisesti käytössä olevat musliiniliina ja konjac-sieni ajavat osittain samaa asiaa.

Weleda Skin Food huulivoide

Huulivoide: Weleda Skin Food -huulirasva ja YA naturaen huulirasva ovat parhaat talvella. Myös Weledan Everon-huulivoide on tosi hyvä ja tykkään kovasti myös HURRAW:n kirsikkahuulivoiteesta (sävyttävä!) ja auringossa SUN-huulivoiteesta (spf15).

__________________

Vitsit mikä määrä tuotteita! Aika älytön :D Haluan korostaa, että loppujen lopuksi aika vähällä pärjää ja tässä on monen vuoden kokeilujen ja testailujen perusteella valkkaamani lempparit. Jos iho ei ole yhtä ärsyttävän paljon oireileva kuin mulla, pärjää takuulla vähemmällä tuotearsenaalilla. Kasvojenhoitotuotteet ovat mun kylppärinkaapissa ne tuotteet, joihin panostan eniten ja esim. vartalonhoitotuotteisiin ja hiustenhoitoon panostan huomattavasti vähemmän.

Voi olla, että tämä lista on vuoden tai kahden päästä ihan toisenlainen, mutta nämä ovat olleet viimeiset pari vuotta kovassa käytössä. Muutamien kalliimpien lemppareideni rinnalle olisi kiva löytää jotkut hieman edullisemmat vaihtoehdot, mutta muuten oon kyllä löytänyt ihan hullun hyviä ja toimivia tuotteita vakkareiksi. Onko teillä samoja lemppareita kuin teillä? Tai suosituksia näiden rinnalle? 

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hei Ida!
    Sinulla on useampikin sama lempparituote kuin minulla! Esse sensitive cleanser ja sensitive toner ovat käytössä itselläkin. Lisäksi käytän vähintään neljästi vuodessa Dr Hauschkan s-ampulli kuurin, aivan mahtava tuote! Aamuisin käytän Hauschkan ruusuvoidetta (paksumpi versio) ja alle s-ampulli tai Essen sensitive toner. Pidän myös Hausckan kasvovedestä ja etenkin siinä olevasta maailman parhaasta suihkepullosta. Suosikki naamiot on Dr Hauschkan soothing mask ja Providan mantelinaamio. Yöksi levitän kasvoveden jälkeen Dr Hauschkan Med linjan jääruohovoiteen (tätä olen käyttänyt välillä myös päivällä) tai sitten jomman kumman lempparinaamioistani. Kuorintana on Essen savipohjainen kuorinta jota käytän 2-3 viikon välein, se on ihanan hellävarainen! Oman ja lasten vartalonhoidossa on käytössä Dr Hauschkan Med linjan tuotteet ja näiden avulla mm. perheen atoopikkopoika ei ole tarvinnut kortisonivoidetta lainkaan, meidän perheen pelastus!

    1. Heippa Suski!

      Ihana kuulla sun suosikeista myös! Tuli sellainen olo, että ollaan taidettu instassa jutella aiemmin, koska sun suosikit kuulostaa tutuilta :)

      Multa on edelleen Dr. Hauschkan ampullit testaamatta, kenties tänä vuonna ;) Ja samaten toi Providan mantelinaamio kiinnostaa, ne Providan kasvovedet ainakin oli toimivia. Ja siis joo, IHANAA että ootte löytäneet atooppiselle iholle tuotteet <3 se ei oo helppoa!