DIY-luonnonkosmetiikkareseptejä

kauneus, luonnonkosmetiikka
1 kommentti

* Kaupallinen yhteistyö Mehuisa 

Olin viime viikolla Wilfan & Mehuisan after work -tilaisuudessa demoamassa kasvonaamioiden ja diy sheet maskien tekoa blenderiä ja mehustinta hyödyntäen. Mun kaverina paikan päällä oli PUR:n Rosi, joka tietää ihonhoitoon liittyvistä raaka-aineista paljon mua yksityiskohtaisemmin ja siksi kehiteltiinkin tilaisuuteen luonnonkosmetiikkareseptit yhdessä mun aiempien kokeiluiden pohjalta. Moni laittoin instassa yksityisviestiä, että etenkin diy sheet maskit kiinnostaa, joten tässä tulis ohjeet!

Käytän blenderiä monta kertaa viikossa, välillä päivittäin, eli mun keittiössä ei tarvitse miettiä, että blenderi jäisi vähälle käytölle, mutta siitä huolimatta on kiva keksiä sille ja mehustimelle lisäkäyttöä. Itsetehdyn luonnonkosmetiikan valmistaminen blenderillä ja mehustimella on nerokasta.

diy aktiivihiilinaamio

Olen tehnyt kasvonaamioita ja kuorintoja itse mooonta vuotta, jo joskus yläasteikäisenä. Vakkarikuorintana käytin jossain vaiheessa kaurahiutaleista ja hunajasta pyöriteltyä mössöä. Osan naamioista ja kuorinnoista voi käytännössä sekoittaa käsin, mutta blenderillä sekoittaminen tekee niihin ihan erilaisen rakenteen. Esim. ylläolevasta aktiivihiilinaamiosta saa superkuohkean blenderillä. Kuohkea vaahtomainen naamio tuntuu kasvoilla taivaallisen pehmeältä eikä samanlaista lopputulosta saisi käsin vatkaamalla.

Mulla on käytössä Wilfan PowerFuel -blenderi, joka on toiminut mulla tosi hyvin ja ollut tarpeeksi tehokas aina pähkinöiden murskaamisesta jäisten smoothieiden tekoon. Mun aiemmasta blenderistä tämä eroaa siten, että blenderissä on myös lämmitysominaisuus, jonka ansiosta tällä voi tehdä myös keittoja! Pakko tunnustaa, etten ole testannut tätä ominaisuutta vielä, mutta aion kyllä testata tätä nyt syksyllä, kun on sosekeittosesonki muutenkin.

itsetehty luonnonkosmetiikka kasvovesi

DIY SHEET MASK

Diy Sheet Mask - kurkku minttu sitruuna

Kosteuttava ja viilentävä hoitovesi sheet maskeihin (mehustimella)

Pala kurkkua
Reilu kourallinen tuoretta minttua
(reilu kourallinen tuoretta korianteria)
yksi siivu tuoretta sitruunaa

Mehusta kaikki raaka-aineet mehustimella. Kostuta pressed sheet maskit, ohut puuvillaharso tai vaikka musliiniliina kurkku-minttu-sitruuna-vedessä ja anna kosteuttaa ja kirkastaa kasvojen ihoa 5-15 minuuttia. Jos ihosi on herkkä, voit jättää sitruunan kokonaan pois ja mehustaa pelkkää kurkkua ja minttua. Jos taas kaipaat hoitovedeltä enemmän viilennystä ja tasapainottavaa vaikutusta, lisää reseptiin myös tuoretta korianteria! Korianteri viilentää ja tasapainottaa ihoa.

Mehustimena mulla on Wilfan Largo Slow Juicer joka on i h a n a. Testasin ennen tuota after work -tilaisuutta myös Wilfa by Hurom Adagio Slow Juicerin ja sekin oli todella hyvä. Adagiossa on enemmän hienosäätömahdollisuuksia, mutta sanoisin, että Largo Slow Juicer ajaa asiansa ihan tarpeeksi hyvin viikoittaisessa käytössä.

Rakastan tehdä näitä rauhoittavia sheet maskeja! Kun nämä tekee itse, säästyy melkoinen määrä pakkausmateriaaleja kun vertaa yksittäispakattuihin sheet maskeihin, jotka usein ovat muovikääreissä. Kangasnaamio johon on imeytetty jotain kosteuttavaa hoitovettä tai seerumia on hyvä pika-apu kasvoille, jotka ovat sameat tai pintakuivat.

sheet mask naamio mistä saa

Mujin puristetut sheet maskit ja silmienaluslaput ovat superkätsyjä, mutta niiden tilailu Suomeen tulee helposti aika kalliiksi. Onneksi just spottasin Kriseldan IG Storiesista, että Tokmannilla (!) myydään jotain vastaavanlaisia. Eli kurkatkaa ne, jos ette malta odottaa talvea ja MUJI:n pop upia.

Musta on hauska tehdä naamioita ja kuorintoja välillä itse, sillä jos on kiinnostunut kokeilemaan trendikkäitä raaka-aineita ihonhoidossa jo ennen kuin niitä sisältävät tuotteet rantautuvat Suomeen, voi kosmetiikkakokeiluita tehdä itse. Esim. aktiivihiiltä myytiin jauheena Suomessakin jo ennen kuin ensimmäiset sitä sisältävät kosmetiikkatuotteet tulivat täällä markkinoille. Uskon, että erilaiset kukkaisvedet ja hoitovedet yleistyvät nekin ihonhoidossa ja mietin myös, tuleeko matcha-tee trendaamaan joskus isommin myös kauneudenhoitoalalla – siitä voi hyvin tehdä kirkastavan kasvonaamion tai kuorinnan kasvoille, sillä matcha-jauhe on todella antioksidanttista.

Puhdistava aktiivihiilinaamio

Puhdistava aktiivihiilinaamio

Puhdistava aktiivihiilinaamio (blenderillä) 

Puolikas banaani
1-2 rkl kookosöljyä (kiinteänä)
1 rkl hunajaa
1 rkl aktiivihiiltä


Blendaa raaka-aineet matalalla teholla blenderissä tasaiseksi massaksi. Jos seoksesta tulee liian juoksevaa, lisää joukkoon hieman enemmän aktiivihiiltä. Ja jos blenderi ei meinaa pyörittää massaa, lisää blenderiin toinen puolikas banaania ja hieman lisää aktiivihiiltä. Levitä iholle ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia.

Voit pestä naamion pois hierovin liikkein, sillä aktiivihiili toimii myös kevyenä kuorintana. Sopii erityisen hyvin sekaiholle sekä kirkastamaan ihoa kesäherkutteluiden jälkeen, sillä aktiivihiili imee itseensä epäpuhtauksia magneetin tavoin. Banaani kosteuttaa, hunaja rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja kookosöljy pehmentää. Käytä tuorekasvonaamio samana päivänä, mieluiten heti.

diy hiilinaamio

Aktivoiva vartalonkuorinta (blenderillä)

2-3 rkl kookosöljyä
Kahvinpuruja
1 dl kaurahiutaleita + 0,5 dl kaurahiutaleita
Pala tuoretta inkivääriä
+ halutessasi 1-3 tippaa jotain virkistävää eteeristä öljyä, esim. sitruuna tai bergamotti

Aloita blendaaminen inkivääristä! Jos teet tosi pienen satsin, inkivääri ei välttämättä blendaannu kunnolla, joten sen voi halutessaan raastaa etukäteen. Toinen vaihtoehto on mehustaa inkivääri ja lisätä reseptiin inkiväärimehua! Tämän jälkeen blendaa kaikki muutkin raaka-aineet (0,5 dl kaurahiutaleita lukuunottamatta) blenderissä. Sekoita seokseen käsin loput kaurahiutaleet. Jos haluat oikein karkean kuorinnan, voit lisätä myös kahvinpuruja jälkikäteen käsin sekoittaen. Säilytä kuorinta lasisessa purkissa jääkaapissa ja käytä parin viikon kuluessa. Eteeriset öljyt toimivat luonnollisina säilöntäaineina.

Innostuitko diy-luonnonkosmetiikasta? Lisää blenderillä valmistettavia kasvonaamio- ja kuorintareseptejä löydät täältä.


Ja hei psttt, löytyykö sieltä tätä tekstiä lukevien joukosta smoothiemestareita?

Jos löytyy, niin kannattaa osallistua Mehun & smoothien SM-kisoihinOsallistua voi jakamalla smoothie- tai mehureseptin annoskuvan kera Instagramissa tai Facebookissa tunnisteella #mehuisa. Kilpailu on avoin 23.9.2018 saakka. Jos jaat kuvasi Facebookissa, muista merkitä julkaisusi julkiseksi.

Mehuisan Jasmin Helmi testaa yhdessä kilpailutuomariston ja Mehuisa-kanavan vieraiden kanssa kilpailuun osallistuvien reseptejä, joista valitaan neljä parasta mehu- ja smoothieohjetta tekijöineen loppukilpailuun. Arvosteluperusteina ovat maku, terveellisyys, satokausiajattelu ja estetiikka. Mehun ja Smoothien SM-kilpailun finaali järjestetään tänä vuonna toista kertaa Helsingin Messukeskuksessa I love me -messuilla 20.10.2018, jossa tuomariston ja suuren yleisön edessä voittaja kruunataan mehun ja smoothien suomenmestariksi. Kilpailupalkintoina on mm. 2000 € matkalahjakortti ja mielettömiä Wilfa-tuotesettejä.

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.