Uusia luonnonkosmetiikkalemppareita

kauneus, luonnonkosmetiikka
7 kommenttia

Olen löytänyt viime kuukausien aikana paljon uusia luonnonkosmetiikkalemppareita. Oon testaillut kevään ja kesän aikana ties mitä ja huomannut nopsaa mitkä tuotteet sopivat mulle ja mitkä eivät. Nämä pääsevät jatkoon ja ansaitsevat suositukseni, joten pidemmittä puheitta tuotteisiin:

SnowAnna luonnonkosmetiikka

Kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistetut SnowAnna-tuotteet löysin tuon korjaavan Phyto-seerumin ansiosta ja myöhemmin tutustuin tarkemmin myös muihin brändin tuotteisiin. Phyto-seerumi on koivumahlapohjainen seerumi joka nopeuttaa ihon paranemista ja sopii hyvin finneille ja rauhoittamaan tulehdustiloja sekä supistamaan ihohuokosia. Koivumahlan lisäksi siinä on mm. siankärsämöä (jos joku muistaa, niin Dabban siankärsämö-kukkaisvesi oli joskus ihan ykkössuosikkini!), pajunkuoriuutetta (sisältää luontaisesti salisyylihappoa) sekä poimulehteä, jolla on ihoa kiinteyttävä vaikutus. Phyto-seerumin hinta on 44 € ja koska seerumia voi käyttää vaikka vain paikallisesti epäpuhtaille ihoalueille, se kestää ikuisuuden. Seerumi on koostumukseltaan ohutta ja juoksevaa, joten tosi pieni määrä kerralla riittää.

Multivitamin-seerumin ostin kesällä SnowAnna-kasvohoidossa käytyäni; se on ihana nopeasti imeytyvä seerumi, joka sopii hyvin päiväkäyttöön. Tämä ruusuvettä ja hyaluronihappoa sisältävä seerumi sopii varmasti monentyyppiselle iholle.  Multivitamin-seerumin hinta on 49 €.

Suurimmalla osalla SnowAnna-tuotteista on luonnonkosmetiikan kotimainen FI-Natura-sertifikaatti, mutta Multivitamin-seerumilla ei ole, sillä se sisältää B5-vitamiinia jota luonnonkosmetiikan sertifioinnit eivät ilmeisesti hyväksy. Tuote on 98,1 % luonnollinen, joten nyt kun tiedän miksei tuotteella ole sertifikaattia, ei sertifikaatin puute ole mulle ongelma.

SnowAnnan Flower-kasvovesi on muuten tosi ihana sekin, ihana kukkaisvesikimara. Sopinut mulla hyvin päivittäiseen käyttöön, voisin ostaa uudelleenkin. SnowAnna-tuotteisiin on ihastunut myös Kemikaalicocktailin Noora ja Mona’s Daily Style -blogin Mona. SnowAnna-tuotteita myy brändin oma verkkokauppa sekä PUR Hyvinvointikauppa Kampissa & Hakaniemessä.

YÜLI Panacea Elixir

Kulttimainetta nauttiva YÜLI oli mulle ennen viime kevättä tuntematon tapaus mutta googlaillessani tajusin millaisessa maineessa se on. Jengi hehkuttaa tätä brändiä ihan huolella! Sain Naturellelta testiin YÜLI:n Panacea Elixir -kasvoveden, joka on hoitovesi epäpuhtaalle iholle. Eliksiirin luvataan toimivan monenlaisissa iho-ongelmissa ja googlailujeni perusteella se toimii monella nimenomaan näppyjen rauhoittajana. Tuote toimi mullakin erinomaisesti, mutta pakko sanoa, että 68 € hinta on kyllä aika kova.  Ehkä olen tottunut suihkimaan kasvovesiä aika runsaalla kädellä ja siksi tällainen hinta tuntuu kovalta, vaikka tuote oikeasti toimiikin.

Eliksiirissä on mm. ruusuvettä, taikapähkinäuutetta, laventelia ja maitohappobakteereita. Se rauhoitti ja kirkasti ihoa.

Sain testiin myös YÜLI:n Modern Alchemist -öljyseerumin, joka oli keväällä liian tuhti iholleni, mutta uskon että tämä ajaa asiansa erinomaisesti loppusyksystä! Eli säästelen tätä alkavaan syksyyn ja raportoin myöhemmin lisää, jos ihastun tähän kovin.

Lavera Detox Effect Mask

Laveran Anti-Pollution -sarjan Detox Effect Mask on hyvä kasvonaamio puhdistamaan ihoa. Se sisältää ihoa puhdistavaa levää ja savea sekä erilaisia öljyjä pehmittämään ihoa. Voisin kuvitella että tämä olisi täydellinen kaveri myös reissuissa, joissa iho menee tukkoon ilmansaasteista ja matkustamisesta ylipäätään – puhdistaisi, muttei kuivattaisi ihoa. Hinta 20,95 € Hyvinvoinnin tavaratalossa.

Patyka Double Action Smoothing Scrub -kaksivaikutteinen kasvojenkuorinta

Patykan Double Action Smoothing Scrub -kaksivaikutteinen kasvojenkuorinta on iloinen yllättäjä kylppärinkaapissani. Sain tämän mukaani yhdistä kuvauksista, joten mulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia tuotetta kohtaan. Tätä voi käyttää joko kirkastavana naamiona tai kuorintana – itse käytin tätä pääasiassa kuorintana, ettei tämän pitkäaineinen kasvoille jättäminen olisi liikaa herkälle iholleni. Kuorivat jojobarakeet ovat suhteellisen pienet ja hellävaraiset ja muutoin kermainen koostumus pehmentää ihoa samalla miedot hedelmähapot ja jojobarakeet kuorivat ihoa. Jojobaöljy ja seesamiöljyn ravitsevat ja suojaavat ihoa ja sisältö on ihanan pinkkiä! Ah, vastustamaton yksityiskohta.

Kuorinnan hinta on 39,00 €, joka on kuorinnalle aavistuksen kova, mutta jos spottaatte tämän vaikka jostain aleista, niin kannattaa kokeilla jos iho on samantyyppinen kuin mun.

Organic Shop Coconut & Shea hair mask

Organic Shopin kookosta ja sheavoita sisältävä hiusnaamio tuli tarpeeseen sen jälkeen, kun raidoitin hiukseni. Tuntuu ettei luonnolliset hoitoainelempparini aivan riitä blondatuille latvoille, mutta toistaiseksi olen pärjännyt ilman synteettisiä tuotteita. Olen ottanut käyttöön hiusöljyn ja tämän naamion. Annan naamion vaikuttaa pestyissä hiusten latvoissa 5-15 minuuttia ja teen samalla kasvonaamion ja sheivaan – jaan tämän tiedon kanssanne siksi, että olen yleensä tosi kärsimätön odottelemaan hiusnaamioiden vaikutusaikoja, sillä mitä vitsiä, kuka jaksaa kuivata itsensä suihkujen välillä ja jos ei kuivaa, tulee nopsaa kylmä… siksi pitää keksiä jotain aktiviteettiä naamion vaikutuksen ajaksi.

Naamio näyttää olevan Stockmannilla 3,10 € hintainen, ei siis todellakaan ole hinnalla pilattu.

Neal's Yard Remedies Bee Lovely -sarjan All Over Balm

Neal’s Yard Remediesin tuotteet ovat olleet lähes poikkeuksetta toimivia mun testeissäni. Tämä Bee Lovely -sarjan All Over Balm on ihana tehobalmi. Olen käyttänyt tehobalmia kuiville kantapäille (runsaasti balmia kuiviin kohtiin ja ohuet sukat yöksi jalkaan), kyynärpäille, kynsinauhoille ja flunssakausina tälle tulee varmasti käyttöä rohtuvien nenänpielien hoidossa. Balmi maksaa 39,50 €.

Jokaisesta Bee Lovely -sarjan tuotteesta lahjoitetaan rahaa mehiläisten suojeluun. Vuositasolla lahjoitetaan yli 10 000 puntaa, ihan hullun hienoa! En muuten kestä että sain pr-näytteenä omalla nimellä varustetun purkin, kuinka ihana.

The Ohm Collectionin jauhemainen deodorantti

The Ohm Collectionin jauhemainen deodorantti nauttii sekin tietynlaista kulttimainetta, tosi moni luonnolliseen dödöön siirtynyt vannoo tämän nimeen. Olen palannut nyt takaisin mun synteettiseen perusdödöön johon olen luottanut vuosia, kun en uskalla mennä pelkällä luonnollisella dödöllä näillä keleillä. Sain tämän nerolin tuoksuisen jauhemaisen dödön testiin Greenlips Beautylta jonka verkkokaupasta dödön voi tilata. Jauhemaisen dödön annostelu on toiminut mulla hyvin, mutta jos tykkäät enemmän perinteisemmästä annostelusta, huomasin, että valikoimaan on tullut myös voidemaiset versiot. 22,50 € hinta tuntuu dödöstä kovalta, mutta tämä on ihan hurjan riittoisan tuntuista, joten hinta-laatu-suhde on takuulla kunnossa.

* Osa linkeistä affiliate-linkkejä. Osa tuotteista saatu blogin kautta testiin. 


Oletteko te testanneet näitä samoja tuotteita, onko samat fiilikset?

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Toi Patykan kuorinta on ollut mulla käytössä jo muutaman kuukauden, toiminut tosi hyvin, vaikka mullakin on aika herkkä iho. :)

  Organic Shop on kyllä tosi kiva ja edullinen sarja, mulla on niiden sokeripohjainen vartalokuorinta (Tropical Body Dessert) ja sen tuoksu on tosi ihana. Siinä on aika isot rakeet mutta jättää mun ihoni silti sileäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Sillä ei tosin käsittääkseni ole sertifikaattia mutta on tehty suurimmaksi osaksi luomutuotteista, eikä tokikaan sisällä mikromuoveja.

  Nuhaisille nenänpielille oon käyttänyt Frantsilan 11 yrtin hoitosalvaa, joka on edullisempi kuin tuo Neal`s Yard Remediesin mutta ajaa onneksi asiansa hyvin. Se tosin vaikuttaisi kuvan perusteella kiinteämmältä kuin tuo NYR:n, eli toi saattaa olla käytännöllisempi isommille alueille levitettäessä.

  Mitä ripsaria muuten käytät nykyisin? Muistaakseni olet aiemmin kirjoittanut, etteivät luonnonkosmetiikan ripsarit pysy sulla hyvin rasvaisten luomien takia. Olen testannut Kjær Weisin ja Avrilin Volume ripsarit, joista kumpikin oli hetkessä ylä- ja alaluomilla, joten olen nyt sitten käyttänyt vanhaa luottoripsariani Lancômen Hypnose Dramaa. Siinä kuitenkin on Cosmethcisin mukaan muovia ainesosissa, eli se ei ole millään tapaa ekologinen tai kestävä ratkaisu (eikä eettinenkään L`orealin myötä). Kiinnostaisi siis tietää, mihin olet päätynyt synteettisten puolella, ellei sitten sitä täydellistä luonnonkosmetiikkaa ole vielä löytynyt? :)

  1. Hei jee, kuinka ihana että Patyka on toiminut sullakin! :)

   Ja siis joo, OrganicShopin kuorinnat on ihania! Oon testaillut vaan niitä sertifioituja mutta varmasti noi kaikki on aivan ihania.

   Jooo Frantsilan salva on ihana! Se on ehkä eri tavalla hoitavampi kuin toi nyr:n balmi, kun se sopii tosi hyvin kaikkien hyönteistenpistojen rauhoittamiseenkin. Se on kans ihana ja kestää ikuisuuden! Toi NYR:n balmi on joo pehmeämpää, se sopii just hyvin tosi karheisiin sääriin ja kantapäille jne.

   Mulla on nyt ollut varmaan vuoden käytössä Sensain (eli ent. Kanebo) 38, se klassikko niistä. Siinä voi hyvin olla kans muoveja tai muuta, mutta se ja se Cliniquen High Impact on ainoat maskarat, jotka mulla pysyy :D Etenkin tänä kesänä ei ois tullu mistään perusripsareista tai luonnollisista yhtään mitään!! Eli ei oo uutta suositeltavaa näistä, höh. Mut onneks aika pieni paha, jos ripsari, kuivashampoo ja dödö ei oo luonnolliset ja muut on.

 2. Ahh, rakastan lukea kosmetiikkajuttuja! Kiitos vinkeistä <3 Osaatko muuten suositella jotain irtopuuteria luonnonkosmetiikasta? Olisi tosi kiva kuulla myös sun työnkuvasta Sugarilla vaikka postauksen muodossa!

  Ihanaa syksyn alkua <3

  1. Jeee, ihana kuulla Rebekka! <3

   Vitsit, ainoo mikä tulee mieleen, on Everyday Mineralsin irtopuuteri! Muuten oon käyttänyt kivipuutereita, nyt käytössä Kjaer Weissin ja Nuin puuterit.

   Ja hei, olipa kiva postausajatus, voisin todella tehdä tosta postauksen :)

 3. Ooh nyt nousi tuo Yuli-merkki radariini, sillä en ole kuullut brändistä ennestään oikein mitään ja en tiennyt sen kulttimaineesta. Ei että minulle kamalasti merkitsisi hype kosmetiikkatuotteiden ympärillä, mutta jos joku suosittelee olen enemmän kiinnostunut kuin aivan no-name merkeistä. Hinta on aika kova, mutta tehokkaita kirkastavia tuotteita on vaikea löytää! Tuo SnowAnna multivitamiinikoktail on myös sellaisen kuuloinen että mielelläni kasvoilleni läträisin!

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog