Paras arkiruoka: helppo ja nopea linssimuhennos

ruoka
7 kommenttia

Mun blogista löytyvä helppo ja nopea linssipata on yksi suosituimpia reseptejäni mun omassa keittiössäni, mutta koska tajusin, että olen muokkaillut tuota reseptiä kuluneiden vuosien aikana, olisi aika päivittää uusin versio tännekin.

ida365 linssimuhennos

Mausteinen linssimuhennos

oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
yksi iso sipuli
kasviliemikuutio (esim. Urtekramin, ne on palmuöljyttömiä)
1 tl kurkumaa
1 tl voimakasta paprikamaustetta
reilu 1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä
reilu 2 tl juustokuminaa
pippuria ja suolaa tarpeen mukaan
tomaattimurskapurkki
2 dl punaisia linssejä
loraus vettä
1/2-1 tlk kookosmaitoa
puristus sitruunamehua
tuoretta korianteria

Tarjoile linssikeitto kvinoan kanssa

Kuullota pilkotut valkosipulit ja sipuli oliiviöljyssä ja lisää sekaan mausteet – kuumenna, mutta varo polttamasta mausteita pohjaan. Lisää pannulle tomaattimurska ja linssit, jotka olet huuhdellut ja anna hautua hetki. Lisää kookosmaito, kasviliemikuutio ja tarpeen vaatiessa loraus vettä ja hauduttele pataa. Mitä pidempään hauduttelet, sen paremmin linssimuhennos maustuu. Yleensä maltan haudutella muhennosta 20-30 min – vähintään niin kauan, että linssit ovat kypsiä. Lisäile vettä sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat. Maistele ja purista sitruunasta mehua valmiin muhennoksen päälle.

Tarjoile keitetyn kvinoan tai vaikka riisin ja tuoreen korianterin kanssa. Menee myös sellaisenaan ilman lisukkeita, mutta yleensä syön tämän kvinoan kanssa.


Ihanan lämmittävä syksyruoka ja pelastus silloin(kin), kun tekee mieli pihistellä. Esim. nyt, kun kesällä on mennyt ihan hulluna rahaa ulkona syömisiin ja muihin seikkailuihin, hehee. Alkuperäinen resepti on Pajun enkä huijaa kun sanon, että tämä on mun luottoresepti. Teen tätä tosi usein ja jos jääkaapissa on vaikka jotain peston tai salsan jämiä, heitän nekin kastikkeen sekaan. Joskus myös viimeiset rippeet juustoista tai jotkut puolinahistuneet paprikat ja tomaatit. Täydellinen arkiruoka siis.

Onko teillä vastaavanlaista arkibravuuria, joka tulee tehtyä kerta toisensa jälkeen?

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hahaa, siis mä JUST tein tätä kaksi päivää putkeen! Tää on vaa niin hyvääääää. <3

  2. Mun sellainen lohtu/arkiruoka on lämmittävä soijabolognese pastan kanssa. Vitsi, kun ajatteleekin niin alkaa tehdä mieli :–D Tein myös ekaa kertaa kesälomalla linssikeittoa ja se oli tosi hyvää myös, oon itseasiassa tekemässä siitä juuri postausta blogiin ja alkoi naurattaa tää samanaikaisuus, haha. Mut täytyy testata tätäkin :–)

  3. Oho, tein just tämän kaltaista sapuskaa eilen! Paitsi käytin tomaattimurskaa koska en jaksanut käydä kaupassa. :D Itse sujautin noiden mausteiden lisäksi vähän neilikkaa ja kokonaista kuminaa. Toimi!

    Ihanaa viikkoa Ida!

    x Laura / Laura Loukola Beauty Blog