3 x luonnonkosmetiikkasuosikki kesään

kauneus, luonnonkosmetiikka
2 kommenttia

* osa linkeistä on affiliate-linkkejä.

Mun pari vuotta sitten alkanut kosmetiikan minimoimisprojekti on ja pysyy, mutta ehkä juuri siksi uusista lemppareista kertominen tuntuu nykyisin niin spessulta – lempparin paikalle ei nimittäin pääse ihan helpolla, kun en enää juurikaan vaihtele mun ihonhoitotuotteita.

Tässä on kolme lempparia, kaksi uutta ja yksi vanha, joka ei ehkä ole saanut ansaitsemaansa huomiota.

ESSE aurinkovoide spf30

Esse – Sunscreen SPF 30
(saatu testiin blogin kautta)

Noniin, paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide herkästi tukkeutuvalle sekaiholle on löytynyt! Yksi pieni mutta tässä kyllä on; tämä on aurinkovoiteeksi hiton kallis, 72 €, huh.

Sain tämän Essen kasvoille suunnitellun aurinkovoiteen testiin viime keväänä, mutta avasin sen käyttöön vasta nyt, kun edelliset aurinkovoiteet oli käytetty loppuun. Voide on tuoksuton, levittyy suhteellisen hyvin (vaikka levitysvaiheessa tuntuukin vähän tahmealta), eikä jätä ihoa valkoiseksi sillä vaikka voide on iholla sävytön, se taittaa levitysvaiheessa valkoisen sijaan vaaleanbeigeen. Tämä ei tuki ihoa, koska voiteen sinkkioksidi on kapseloitu, toisin kuin tosi monessa muussa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteessa. Toimii mulla kasvojen iholla paremmin kuin muut luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet. Myynnissä mm. Natural Goods Companylla.

Koska tämä on näin arvokas, käytän vartalolla edullisempaa; Algamariksen spray spf 30 -aurinkovoide on edelleen ykkönen kaikkialle muualle paitsi kasvoille. Se levittyy Esseen nähden paljon paremmin mutta ei oo mun kasvojen iholle ihanteellisin.

Toinen loistava aurinkosuoja kasvoille on Essen meikkivoide, jossa on myös spf 30. Essen meikkivoide häviää mun suosikeissa Madaralle, koska se jää selkeästi rasvaisemmaksi ja kiiltelevämmäksi iholle. Kesällä tämä on välillä tosi tarpeellinen; sain alkukesästä huomata, että spf 15 ei riitä mulle kasvoille, jos olen auringossa keskipäivällä…

Dr. Hauschka silkkipuuteri kokemuksia

Dr. Hauschka Silk Body Powder

Ostin Dr. Hauschkan silkkipuuterin Lupauksen jo lopettaneesta puodista, koska oon kuullut tästä niiiin paljon kehuja.

Dr. Hauschkan silkkipuuteri on nerokas monitoimituote. Vaikken ole vielä testannut, olen kuullut, että se helpottaa kesähelteillä hankaavien sandaalien kanssa ja sitä voi myös taputella kainaloihin dödön päälle pitääkseen kainalot kuivempina.

Mutta mikä parasta, tämä on paras testaamani luonnonkosmetiikan kuivashampoo /hiuspuuteri! Olen aika päiviä sitten luovuttanut luonnollisen kuivashampoon suhteen, sillä kaikki kokeilemani tuntuivat liian hankalilta tai huonosti toimivilta (tai överikalliilta!) perinteisiin kuivashampoisiin verrattuna. Mutta tämä Dr Hauschkan silkkipuuteri toimii kuivashampoona. Se tuuheuttaa, tekee hiuksista puhtaamman näköiset ja tuntuiset ja tuoksuu hyvältä eikä jätä hiuksia harmaiksi tai valkoisiksi, sillä hienojakoinen silkkipuuteri levittyy hiuksiin hyvin.

Riittoisuudesta en uskalla mennä takuuseen vielä ekan putelin ollessa kesken, mutta vaikuttaa siltä, että ahkerasta käytöstä huolimatta puteli ei ole lähelläkään loppua. n. 30€ hintainen puteli, myynnissä mm. Lupaus Puodissa, House of Organicilla, Hyvinvoinnin tavaratalossa, Stockalla ja Ruohonjuuressa.

Weleda manteli -kasvoemulsio

Weleda – Almond Soothing Facial Lotion

Weledan Manteli-sarjan emulsiovoide kasvoille on mulla käytössä ainakin tokaa kesää, ellei kolmatta. Talvella käytän päivävoiteena Dr. Hauschkan kevyttä ruusuvoidetta, mutta keväisin ja kesäisin Weledan Almond Lotion tuntuu kivemmalta. Imeytyy nopeasti, rauhoittaa eikä tuki. Saatan sekoittaa tähän tipan jotain öljyä välillä. Ja plussaa siitä että tämä on järkevän hintainen (ainakin mun toiseen ikisuosikki Esseen verrattuna) ja usein tarjouksessa jossain, n. 23 € /30ml normaalihintaan.

Myynnissä mm. House of Organicilla, Ruohonjuuressa, Stockmannilla.

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Näistä tuotteista käytän Dr.Hauschkan silkkipuuteria jonka ostan yleensä Sinunapteekki.fi:stä jossa tälläkin hetkellä tarjouksessa hintaan 19,95 ja postikuluineenkin jää alle kolmenkympin. Sinunapteekki.fi:ssä on mahtavia tarjouksia koko ajan ja tilaankin sieltä n. kerran kuussa jotain.