Paras luonnonkosmetiikan hammastahna fluorilla x 4

kauneus, luonnonkosmetiikka
Jätä kommentti

* Osa postauksen linkeistä affiliate-linkkejä

Luonnolliseen hammastahnaan vaihtaminen ei tullut ihan heti siinä samalla, kun vaihdoin pikkuhiljaa muita ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteitani luonnollisempiin. Mulla oli vuosia käytössä yksi tietty Sensodynen hammastahna, koska jossain vaiheessa hampaani vihloivat helposti ja mulle tuli muista tahnoista aftoja (Sensodyneistäkään kaikkia en voinut käyttää, piti vältellä SLS:ää eli natriumlauryylisulfaattia, joka on tahnan vaahtoavuuteen vaikuttaa raaka-aine joka saattaa lisätä aftoja, mikäli niihin on taipumus). Alkuun tuntui, ettei luonnonkosmetiikan hammastahnojen valikoimassa edes ollut fluoria sisältäviä tahnoja, mutta nykyisin niidenkin valikoima alkaa olla runsas, ihanaa!

Käytän fluoria sisältävää hammastahnaa. Luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävistä tahnoista löytyy paljon sekä fluorillisia että fluorittomia, joten jokaiselle löytyy luonnollinen tahnavaihtoehto. Minä vinkkaan nyt neljä parasta fluoritahnaa, koska sellaisia käytän itse.

Hesari julkaisi 19.12. jutun, jonka mukaan Karieksen Käypä hoito -suosituksen mukaan aikuisten ja yli 6 vuotta täyttäneiden olisi hyvä käyttää hammastahnaa, jossa on fluoridia 1000-1450 ppm, kahdesti päivässä (paitsi alueilla, joissa käyttöveden fluoridipitoisuus on korkea). Päivittäistavarakaupoissa myytävissä tahnoissa enimmäismäärä fluoridille on 1500 ppm.

Edit 20.12.2020: Ilmeisesti virallinen suositus aikuisille ja yli 6-vuotiaille on 1450ppm (Lähde: Hammaslääkäriliitto), vaikkakin joissain suosituksissa viitataan, että ”Terveille aikuisille fluorin lähteeksi riittää 1100–1500 ppm–” (Lähde: Duodecim Terveyskirjasto), mutta ilmeisesti tällä viitataan kokonaisfluorin saantiin ja tähän vaikuttaa myös käyttöveden fluoripitosuus? 

Näin ollen kaksi tämän postauksen tahnoista on tuon 1450 ppm -suosituksen mukaisia, kahdessa muussa on hieman vähemmän, kuitenkin yli 1000ppm fluroidia. (Edit päättyy)

Hesarin jutun mukaan, että fluoridin osuus hammastahnasta on alle prosentin – eli 99 prosenttia tahnasta on muita aineita. Siksi tuntuu luonnolliselta valita luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä tahna.

 

4 x paras luonnollinen fluorihammastahna:

Ecodenta luomu papaija hammastahna fluoria

Ecodentan valkaiseva luomu papaija -hammastahna on ollut käytössäni usean tuubin verran ja tälle annan täydet pisteet. Miellyttävä maku, mutta jos olet tottunut superraikkaisiin minttuisiin makuihini, niin sitten tämä voinee tuntua miedolta.

Tästä kerrotaan House of Organicin sivuilla näin: ”Papaijauutteessa olevat luonnolliset vaikuttavat aineet valkaisevat hampaita turvallisesti kiillettä vahingoittamatta. Hammastahna on maultaan miedon makea, hedelmien makuinen sekä vaahtoava.” Sanoisin, että miedosti vaahtoava, tosin, joka on mulle positiivinen ominaisuus.

Fluorin  (1131 ppm) lisäksi raaka-aineena on xylitolia, jonka tiedetään olevan hyväksi hampaille. Tätä mun hammaslääkärikin muuten on suositellut mulle! Tämä on näistä neljästä toisiksi vähiten fluoria sisältävä tuote.

Hinta 5,50€ House of Organicilla.

Ecodenta luomu spirulina hammastahna fluoria Ecodenta valkaiseva luomu spirulina -hammastahna on yhtä hyvä kuin useamman tuubin verran käytössäni ollut papaija-versio, mutta tämä on niille, jotka haluavat, että tahna on raikkaan makuinen ja tuoksuinen. Tätä olen käyttänyt vasta puolikkaan tuubin, mutta uskalsin vinkata, koska muut Ecodentalta kokeilemani tahnat ovat olleet hyviä (myös valkaiseva hiilitahna, mutta se on fluoriton eikä siten päätynyt arkikäyttöön) ja tässä selkeimpänä erona on raikkaampi maku.

Myyjän mukaan spirulina, aloe vera, xylitol ja mintun eteerinen öljy poistavat plakkia ja antavat pitkäkestoisen suojan reikiintymistä ja hammaskiven muodostumista vastaan. Myös tässä on fluoria, 1448 pm, eli miltei 1450 ppm suosituksen mukaisesti.

Hinta 5,50€ House of Organicilla.

Urtekram minttu hammastahna

Urtekramin Minttu-hammastahna sisältää fluoria (1000 ppm, eli vähän vähemmän kuin muut tässä postauksessa mainituista mutta silti suositusten rajojen mukaisesti). Muut Urtekramin hammastahnoista eivät sisällä fluoria, eli valikoimaa löytyy sekä fluoritahnan että fluorittoman ystävälle.

Tahna on Ecocert-sertifioitu ja miellyttävän raikas, tahna koostumukseltaan hieman Ecodentan tahnoja paksumpaa. Todella hyvä hinta-laatu-suhde ja ilokseni olen törmännyt tähän ruokakaupoissakin. Olen kirjoittanut Urtekramin hammastahnoista tarkemmin täällä.

Hinta 2,95 € Hyvinvoinnin Tavaratalossa.

The Humble minttu hammastahna fluoria

The Humble Co:n Minttu-hammastahna on myös varsin toimiva, menee Urtekramin kanssa ”perushyvä hammastahna” -kategoriaan. Myös The Humblen inkiväärin makuinen hammastahna on hyvä (ja sisältää fluoria 1450 ppm, suosituksen mukaisesti), mutta sitä ei ollut House of Organicin valikoimassa. Humblen valikoimaan kuuluu myös fluoria sisältävä aktiivihiilihammastahna! En tiedä, kuuluuko sellaista muiden brändien valikoimaan, tuntuu että aktiivihiilitahnat ovat muilla olleet fluorittomia.

Hinta 5,95 € House of Organicilla.

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.