Uuden sukupolven probiootit

hyvinvointi, ruoka
11 kommenttia

* Yhteistyössä PUR Hyvinvointikauppa 

Kirjoitin hetki sitten hapatetusta eli fermentoidusta ruuasta ja sen terveysvaikutuksista suoliston hyvinvointiin. Nyt vuorossa on probiootit ja oikeastaan uuden sukupolven probiootit, eli symbioottiset, elävät valmisteet. Selvitin, millainen on hyvä probiootti ja kenen kannattaa ottaa probiootteja

Living Nutrition Your Flora probiootti kokemuksia

En ole ihan varma, onko Living Nutritionin tuotteet olleet vielä koskaan esillä blogissa, mutta ainakin Instagram Storiesin puolella ne ovat vilahtaneet. Living Nutrition on luonnollinen ravintolisäsarja jonka valikoimaan kuuluu kefiiri-kombucha-menetelmällä fermentoidut lisäravinteet (Signature-tuoteperhe), fermentoitu kurkumavalmiste sekä Your Flora -tuoteperhe, johon keskityn tässä postauksessa.

Ihan ekan kerran tajusin probioottien tärkeyden, kun kosmetologini suositteli niitä minulle (suoliston kunto vaikuttaa mm. ihoon!) ja selitti, etteivät ne varsinaisesti ole lisäravinteita vaan oikeastaan ne ovat ruokaa, eläviä mikrobeja, joten elimistö pystyy hyödyntämään ne tehokkaammin kuin esim. synteettiset purkista napatut vitamiinit. Ei silti ole samantekevää millaisia probiootteja käyttää; monissa valmisteissa on turhia lisä- ja täyteaineita kun taas nykyaikaisimmat valmisteet ovat symbioottisia yhdistelmiä fermentoitua ruokaa ja yrttejä. 

Millainen sitten on hyvä probiootti?

Living Nutrition on tuonut lisäravinneajatteluun uuden käsitteen; sen sijaan, että yritettäisiin tiivistää yhteen kapseliin mahdollisimman paljon ravinteita, Living Nutrition fermentoi ravintoaineet ja tuottaa elävän yhdistelmän ravintoaineita, jotka ovat suoraan elimistön hyödynnettävissä. Kuten aiemmin kirjoitinkin, on fermentointi ikivanha tapa muuttaa ruoka-aineet korkeatasoisemmaksi ja helpommin imeytyvämmäksi ravinnoksi. Tämä tekee Living Nutritionin probioottivalmisteista muista probiooteista poikkeavan ja tähän lauseeseen kiteytyy oikeastaan kaikki oleellinen: 

”The microbe is nothing. The terrain is everything.” – Louis Pasteur (mikrobiologi ja kemisti 1822-1895). Eli ilman oikeanlaisia olosuhteita ei ole mitään väliä, millaisia mikrobeja tai probiootteja syö. Tästä samasta syystä Living Nutritionin perustaja ei ole halunnut kutsua Your Flora -sarjaa probiooteiksi, sillä vaikka tuotteet ovat probiootteja, ne ovat monipuolisuutensa ansiosta paljon enemmän; symbiootteja. Pysyttehän vielä kärryillä? 

Your Flora -tuoteperheen tuotteiden pohjalla on fermentoitua luomusoijamaitoa. Se on fermentoitu pienissä erissä kuukauden ajan luonnonmukaisella menetelmällä ja sisältää 35 eri mikro-organismia. Näin syntyy yhdistelmä ravinteita ja muita yhdisteitä, jotka vahvistavat ja tukevat ruoansulatusta ja monipuolistavat suoliston mikroflooraa. Jokainen tuote sisältää lisäksi yrtti- tai ruoka-ainesekoituksen, jotka tehostavat probioottien vaikutusta, eli luovat sitä edellisen lainauksen terrainia, eli oikeanlaista elinympäristöä. 

Living Nutrition Your Flora probiootti kokemuksia

Symbioottiset probioottivalmisteet

Your Flora -tuoteperheen tuotteet on suunniteltu tukemaan suoliston toimintaa ja hyvinvointia. Kuusiosaisesta tuoteperheestä löytyy omansa esimerkiksi antibiottikuurin jälkeen ja helpottamaan mm. turvotusta, ummetusta, ärtyneen suolen oireyhtymää, tulehduksellisia tiloja sekä muita suoliston herkkyyksiä. 

Näistä kuudesta tuotteesta olen käyttänyt Your Flora Familyä esim. reissatessa ja jos olen huomannut että iho tai vatsa oikuttelee, sillä se on koko perheelle jatkuvaan käyttöön suunnattu valmiste. Jos joutuisin syömään antibioottikuurin syystä tai toisesta, ottaisin ehdottomasti kuurin jälkeen Your Flora Regenesis -kuurin, sillä se on suunniteltu tasapainottamaan ja vahvistamaan suoliston mikrobista kantaa juurikin antibioottikuurin jälkeen. En ole onneksi joutunut syömään kovin montaa antibioottikuuria viimeisten vuosien aikana, mutta lapsena mulle määrättiin antibiootit melko herkästi poskiontelontulehduksiin, joita sairastin nuorempana useasti. Onneksi tässä on menty eteenpäin, sillä ne muuttavat ja tuhoavat suoliston mikrobikantaa todella voimakkaasti – niin, että syödyn antibioottikuurin tuhot saattavat pahimmillaan näkyä suoliston tilassa vielä kahdenkin vuoden päästä kuurista (jep). 

Koska tein tälle sarjalle jossain vaiheessa PR:ää päivätyöni puolesta, olen kuullut hyviä kokemuksia toimittajilta ja muilta bloggaajilta Cool Mintistä ärtyneen suolen oireyhtymän hoidossa sekä Tranquilista ilmavaivojen ja turvotuksen helpottamiseksi – kumma kyllä kovin harva bloggaaja on innostunut kirjoittamaan ilmavaivojen helpottamisesta blogiinsa…. mutta tiedän useamman, jotka ovat napanneet tämän lentomatkoja ajatellen käyttöönsä. No, onneksi voin jakaa tämän tiedon kanssanne nyt tässä yhteydessä! :-D 

 ///////////// 

Your Flora FAMILY Kefi-soya + luomu banaani & baobab
Koko perheen valmiste tukemaan suoliston hyvinvointia

Your Flora COOL MINT Kefi-soya + luomu piparminttu & sitruunamelissa
Suoliston herkkyyksien hoitoon, kuten ärtyneen suolen oireyhtymään

Your Flora GOLD SPICE Kefi-soya + luomu inkivääri & kurkuma
Tulehduksellisiin vatsavaivoihin, kuten paksusuolen tulehduksen ja Crohnin taudin hoidon tueksi

Your Flora REGENESIS Kefi-soya + luomu artisokka & sikuri
Antibioottikuurin tai tulehdustilan jälkeen tasapainottamaan ja vahvistamaan suoliston mikrobista kantaa

Your Flora TERRAINKefi-soya + luomu punajalavan kuori & aloe vera
Toiminnallisiin vatsavaivoihin, esim. vatsahaava, ylihappoisuus, ummetus, ripuli

Your Flora TRANQUIL Kefi-soya + luomu fenkoli & kamomilla
Turvotukseen ja ilmavaivoihin

Living Nutrition probiootit

Kenen kannattaa ottaa probiootteja ja kuinka nopeasti niiden vaikutuksen voi huomata?

Kävin I love me -messuilla tapaamassa Living Nutrition -sarjan perustaja Graham Botfieldiä ja kyselin pari minua askarruttanutta kysymystä suoraan tuotesarjan kehittäjältä. Olen miettinyt, että tarvitseeko probiootteja syödä lisäravinteena, jos syö muuten monipuolisesti ja terveellisesti. Botfield totesi, että ei, jos ruokavalioon kuuluu riittävästi fermentoitua ruokaa eikä elimistö ole esim. stressin tai lääkekuurien takia koetuksella. Eli siis minun fermentoidun ruuan viikkosaldollani olisi varmasti hyvä syödä ravintolisiä, joiden pohjalla on fermentoituja raaka-aineita ja probiootteja purkista, sillä yksi annos misokeittoa viikossa tuskin ajaa asiaa ihan täysin… Suoliston kuntoon ja probioottitarpeeseen vaikuttaa myös se, miten nukun, stressaan ja syön, joten veikkaanpa ettei probioottisen ravintolisän säännöllinen käyttö olisi minullekaan hullumpi juttu.

Itseasiassa aloitin juuri uuden purkin tänne reissuun lähtiessäni, joten voisin koettaa tarkkailla omaa oloani tarkemmin nyt tätä purkillista syödessä. Onko olo vähemmän turvonnut, voiko ihoni paremmin, toimiiko vatsa normaalisti ja onko olo yleisesti parempi? 

Tiedustelin Botfieldiltä myös sitä, kuinka nopeasti omassa olossa pitäisi havaita muutos, kun ottaa Living Nutritionin Your Flora -tuotteet käyttöön. Botfieldin mukaan se on tietysti todella yksilöllistä, sillä se riippuu siitä miten hyvässä tai huonossa kunnossa oma suolisto ja sen mikrobikanta on, mutta joissain tapauksissa eron voi huomata päivissä, toisissa viikoissa. Yksi Your Flora -paketillinen sisältää 60 kapselia ja niiden suositeltu päiväannos on 1-3 kapselia päivässä, joten uskoisin, että eron huomaa jo ekan purkin kohdalla, jos tuote on itselle se oikea. 

Hyvät probioottivalmisteet

Mikä on paras probiootti, miten valitsen oikean probiootin?

Your Flora Family on hyvä yleisvalmiste, kun haluaa napata probioottinsa mahdollisimman luonnollisessa ja monipuolisessa symbioottisessa muodossa. Jos taas kaipaat apua johonkin spesifiin ongelmaan, kantsii kurkata muut valmisteet, sillä fermentoidun soijamaidon kaveriksi on valittu tietyt raaka-aineet hoitamaan juuri tietynlaisia suolisto-ongelmia.

Ja jos olet epävarma valinnasta ylläolevan listauksen pohjalta, kannattaa käydä paikan päällä PUR:n liikkeissä, joko Kampissa tai Hakanimiessä, sillä siellä osataan valita juuri oikeanlainen valmiste käyttöösi. Jos et asu Helsingissä, voit tiedustella oikeanlaista tuotetta verkkokaupan asiakaspalvelusta: verkkokauppa at pur-kauppa.fi. 

Kiinnostaa kuulla, käytättekö te probiootteja? Oletteko huomanneet eron entiseen? 


Ps. Jos tykkäät sekoittaa lisäravinteet ja vitamiinit suoraan ruokaan, kurkkaa Wellberriesin ihanan kuuloinen mansikka-cashewjugurtti, jossa on hyödynnetty Your Flora -sarjan tuotteita! 

Lisää luettavaa

matalat ferritiinit oireet

Mielessä: matalat ferritiinit, rautainfuusio & Cyklokapron

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mielenkiintonen postaus :) Itse oon jo pidempään käyttänyt Terranovan Probiotic Complexia. Aloitin tuotteen käytön paria kuukautta ennen Aasian reppureissua ja en tiedä oliko sitten osittain tuuria vai oikeasti hyvän probiootin ansiota, mutta en sairastunut koko aikana mihinkään vatsapöpöön – joka on muuten itselleni hyvin harvinaista ulkomailla ollessa. Nyt oon koittanut pitää probiootin popsimisesta pientä taukoa ja aloitan sitten, kun taas tuntuu siltä, että on tarvetta.

    Huvittaa kyllä, miten tuli nuorempana popsittua joka päivä jotain makeutusaineilla rikastettua halpismaitohappobakteeria, josta näin jälkeen päin ajateltuna saattoi ehkä olla enemmän hyötyä kuin haittaa.. Ihanaa huomata, kuinka on ihan muutaman vuoden aikana kasvanut kriittisemmäksi ja tietoisemmaksi siitä, mitä suustaan alas pistää :)

    1. kiitos Salla! :)

      Terranovan Probiotic Complex on sekin tuttu eikä muuten hullumpi sekään.

      Uskon että sillä on paljon väliä, että syö probiootteja reissussa – ja että ylipäätään mahdollistaa suoliston hyville bakteereille hyvät olosuhteet.

      Ooh, voi ei! :D Sitä oppii uutta koko ajan onneksi! Mäkin oon ostanut jotain perustabletteja apteekista antibiottikuurien yhteydessä joskus aiemmin enkä osaa sanoa onko niistä ollut apua vai ei…

  2. Näissä Living Nutritionin tuotteissa on kyllä hieno filosofia taustalla :) Pitää perehtyä sarjaan tarkemmin, mielenkiintoisia nuo eri vaivoihin suunnatut tuotteet.

    Itselläni on tällä hetkellä käytössä Puhdas+ probiootit (joissa on muuten loistava hinta-laatu-suhde).

    1. Eikö olekin :) Ja kun on tavannut sarjan perustajan, on vielä entistä vakuuttuneempi!