Luomutar – luomua ja superfoodeja netistä

ruoka
49 kommenttia

Kaunista huomenta murut! Ajattelin taas pitkästä aikaa höpöttää kunnolla ruokajutuista ja siitä, miten pienillä valinnoilla voi parantaa ja monipuolistaa omaa ruokavaliotaan helposti. Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Luomutar.fi:n kanssa, sain valita heidän valikoimistaan muutamia tuotteita itselleni. En tiennyt tällaisen luomuun, superfoodeihin ja muihin luonnonmukaisiin tuotteisiin erikoistuneen verkkokaupan olemassaolosta mitään vielä muutama viikko sitten, joten on ilo esitellä tämä löytö teillekin. Meillä oli alkuun pikkuisen ongelmia mun tilauksen kanssa, mutta asiakaspalvelu selvitti heti kaiken mahdollisen ja toimi ystävällisesti ja nopeasti. Toimiva asiakaspalvelu on asia jota arvostan kovasti verkkokaupoissa shoppaillessa – ystävällinen asenne korvaa pienet kämmit samantien.

Olen linkannut jokaisen tuotteen Luomuttaren nettisivuille, jotta te löytäisitte mun suosikkituotteet helpommin ja voisitte tutustua niihin tarkemmin :-)

tyrnimehu luomutar

tyrnirouhe luomutar.fi mysli

Mulla oli ennen tapana napsia pakkasesta aamuisin muutama tyrni luonnon omana c-vitamiinipommina, mutta koska olen syönyt mun varastot loppuun, päätin tilata testiin sekä tyrnimehua että tyrnirouhetta. Tuota mehua en voi väittää hyvänmakuiseksi, mutta ainakin se on terveellistä. Pari ruokalusikallista luomu tyrnimehua ja pöpöt pysyvät loitolla? Täytyy vielä kokeilla tuon laimentamista vedellä, tuollaisenaan se oli todella hapanta ja tuhtia.

Tyrnirouhe sen sijaan on aika mietoa maultaan ja sopii siten loistavasti jugurttien ja myslien sekaan. Rouhe on tehty luomutyrnien kuorista ja siemenistä joten se on erittäin runsaskuituista. Syksymmällä aion sekoittaa tätä jugurtin sijaan aamupuuroon. Hyvä kuidun ja vitamiinien lähde! (En tällä hetkellä löydä tyrnirouhetta verkkokaupan valikoimasta, mutta täältä löytyy muut marjarouheet)

ida365 mulperit

Rude Healthin luomumyslit ovat superhyviä! Ollaan aiemmin testattu jokin perusmysli Rude Healthilta (kauniit paketit johtivat ostopäätökseen kovasta hinnasta huolimatta), joten nyt testiin valikoitui marjamysli. Tämmöinen rasvassa paistettu mysli ei ole ehkä terveellisin valinta (jos siis vertaa vaikkapa ruispuuroon), mutta nyt kesällä viileämmät aamupalat ovat maittaneet puuroa paremmin. Pieni kourallinen luomumysliä luonnonjugun päälle, ai että. Nyt olen heittänyt muutamat mulperit kaveriksi ja laittanut sekaan vielä n. 1tl rouhittua tyrniä. Mulpereita olen hehkuttanut aiemminkin (muutama mulperi riittää viemään makeanhimon ja kovimman nälän) ja kuivatuissa mulpereissa on kuitujen lisäksi antioksidantteja, rautaa ja kalsiumia. Pussillinen luomumulpereita maksaa Luomuttaressa 6,90€, ei paha.

cocovi kylmäpuristettu neitsytkookosöljy luomutar

No nyt on hetkeksi kookosöljyä :–D Tätä kyllä kuluu, joten iso puteli tulee tarpeeseen! Meillä käytetään kookosöljyä voin ja oliiviöljyn sijasta paistamiseen aina silloin kun se sopii ruokaan, leivontaöljynä, meikin puhdistukseen ja ihon sekä hiusten kosteuttamiseen. Varsinainen superaine tuo kylmäpuristettu neitsytkookosöljy! Cocovin kookosöljy oli entuudestaan tuttu – kuten kuvasta näkyy – joten se oli helppo valinta. Muistan lukeneeni jostain, että osalla kookosöljy toimii jopa deodoranttina. Oletteko te kokeilleet? Mökillä voisin ehkä testata.

herkkupapukastike spelttimakaroni

spelt luomujauhot netistä

Yritän parhaani mukaan siirtyä tavallisesta luomuvehnästä kokonaan spelttivehnään, sillä se sopii paljon paremmin mun mahalle. Äiti on käyttänyt spelttiä jo monta vuotta, joten tuotteena speltti on minulle tuttu. Kaikille alkuperäisvilja speltkään ei tietysti sovi, mutta moni normivehnään reagoiva on todennut sen toimivan. Kantsii siis kokeilla spelttiä, jos maha turpoa ilmapalloksi normivehnää syödessä! Luomuttarelta saa mm. luomuspelt nauhamakaroonia ja erilaisia jauhoja leivontaan. Spelttimakaroni on huomattavasti maukkaampaa, todettiin se eilen kun keitin sitä papumössön kaveriksi.

luomupastaa ja luomupestoa

pestoa leivälle

Olen jo varmaan reilun vuoden ajan korvannut pestolla tai avokadomössöllä voit ja muut levitteet. Luomupesto on tietysti paras valinta, jos pestoa ei jaksa väsätä itse. Joissain pestoissa on sellainen tympeä sivumaku, mutta tämä on onneksi herkullista! Tässä pestossa ei ole käytetty mitään maitotuotteita (useinhan pestossa on juustoa), joten sopinee siis myös vegaaneille.

viileneviin iltoihin pukka three ginger yougi tea cold season luomutar

Kuten eilen mainitsinkin, niin mulla on uusi lempparitee! Pukka-merkin Three Ginger näytti olevan myös Noora Shinglerin suosikki ;-) Yleensä en yhtään tykkää lakritsanjuuresta teessä, se on niin makeaa, mutta tässä se tasapainottaa kivasti inkivääriä. Yogitea:n flunssateetä ei ole vielä tarvinnut korkata, vähän jännittää miltä tuo mahtaa maistua, siinä on nimittäin vaikka mitä makuja, mm. mustapippuria, sellerinsiementä, piparminttua, persiljaa, inkivääriä…

Reilun Kaupan Spiced Chai Latte -juomasekoitus on kofeiiniton lämmin teejuoma, joka on ihan superhyvää. Tämä on sellainen herkuttelujuoma sokerimääränsä puolesta, mutta vitsit on hyvää.

cocovi raakasuklaa minttu

Muista herkuista puheenollen, oletteko te löytäneet herkullisia raakasuklaita? Vaikka tykkään tummasta suklaasta maitosuklaata enemmän, on aika monet raakasuklaat tuottaneet pettymyksen – ne ovat olleet tunkkaisia ja liian tuhteja. Tämä Cocovin minttuinen raakasuklaa oli positiivinen yllätys! Minttu raikastaa muuten tuhdin koostumuksen ja levyn palaset ovat juuri sopivan kokoisia taltuttamaan makeanhimon. Cocovin luomuraakasuklaat tehdään käsin ja ne ovat lisäaineettomia, maidottomia ja gluteenittomia. Sopii siis erilaisia erikoisruokavalioita noudattaville!

yrttidippi kotimainen heikkilän

Tässä on koko Luomutar-tilaukseni ilahduttavin löytö! Olen onnistunut reilussa vuodessa lopettamaan karkinsyönnin lähes kokonaan, nykyisin syön karkkia ehkä kerran kuussa tai napsin pari jos sitä on jossain tarjolla, mutta hyyyvin harvoin ostan mitään itse. Siinä missä ennen söin viikoittain irtokarkkeja, on musta nyt kuoriutunut sipsilover……. Ehdottomasti parempi näin päin, sipsit voi valita niin, että ne on paistettu auringonkukkaöljyssä tai muussa palmuöljyä eettisesti paremmassa vaihtoehdossa ja e-koodien välttelykin on suhteellisen helppoa.

Dippi on juttu josta ei ihan helpolla haluais luopua, joten hihkuin ilosta löytäessäni Luomuttaren valikoimista suomalaisia lisäaineettomia dippisekoituksia! Yhteen kermaviiliin tarvitaan reilu 2tl yrttisekoitusta ja suolaa ja sokeria oman maun mukaan. Ihan loistava vaihtoehto natriumglutamaattidippisekoituksille (tiesittekö että tavallisista dippijauheista valkosipulidippi on vissiin ainoa missä ei tuota aromivahvennetta ole? Lidlinkään dippijauheissa ei taida olla, mutta kaikkea muuta turhaa huttua niistä kyllä löytyy)! Tämmöisellä yrttisekoituksella on hintaa 3,90€ ja se riittää useampaan dippiin. Vitsit mä olen innoissani, nyt voi herkutella pikkuisen paremmalla omatunnolla. Olen testannut vasta tuon Veeran Valkosipuli yrttidipin, oli hyvää!

Semmoisia löytöjä ja vanhoja tuttavuuksia! Löytyykö samoja juttuja teidän ruokakaapeistanne tai löysittekö jotain kokeilemisen arvoista? Luomuttaren mahtavat tyypit halusivat tarjota teillekin pienin edun; shoppaillessanne verkkokaupassa saatte -10% syöttäessänne 9WP-945-XLT-GQH -koodin ostoskoriin. :-) Tulen varmasti shoppailemaan Luomuttaressa jatkossakin, heillä on kilpailukykyiset hinnat, laaja valikoima ja mahtava asiakaspalvelu. Ostosten maksaminen oli helppoa ja postitusmahdollisuuksia on useita. Lisäksi tykkään, kun tuotteiden yhteydessä on kunnolliset tuoteselosteet.

 

* translation: i prefer organic food and right now i’m co-operating with luomutar.com. 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihanaa! Kerrankin blogiyhteistyökuvioita, joista itsekin innostun! :P Luomutar ei ollut ennestään tuttu, mutta täytyykin tehdä sinne pian tilaus. Eritysikiitos dippi-vinkkauksesta! Itsekin olen harmitellut valmisdippijauheiden lisäainemixiä, kun ne olisivat muuten niin helppoja käyttää.

  Kaikenlaisia ruokajuttuja olisi mukava lukea enemmänkin, ne ovat ehdottomasti lemppareinta blogissasi. :) Olen itsekin yrittänyt alkaa korvata speltillä muita viljoja ruokavaliossani, ja olisikin mukava saada reseptejä leipomuksistasi! Olen myös pitänyt kaikista postailemistasi kasvisruokaresepteistä, niitäkin lukisin mielellään vieläkin enemmän. :D

  Muutenkin blogisi erottuu ehdottomasti edukseen ”normiblogimassasta” tällä saralla. Kiinnostaisi kuulla enemmänkin kokemuksistasi myös esim. luonnonkosmetiikan suhteen. Muistan kun kirjoittelit jossain vaiheessa testailemistasi tuotteista, mutta haluisitko tehdä vielä ihan postauksen vakikäyttöösi jääneestä luonnonkosmetiikasta? Olisi myös mukavaa, jos jaksaisit joskus vinkata blogeja, joita seurailet. Siis lähinnä liittyen aidompaan ruokaan, ”ekoiluun” ym.

  Joka tapauksessa, kiitos ihanan inspiroivasta blogista ja mukavaa kesää :)

  1. Oi vitsit, ihan mahtavaa!! Tiesin kyllä että mulla on täällä sellaisia lukijoita joita tämä aihe kovasti kiinnostaa. Mahtavaa!!! :–)

   Ja joo, dippijauheet ovat niin helppoja että onneks on tämmöinen luonnollinen ja lisäaineeetonkin vaihtoehto, joka vielä oli hyvänmakuinenkin. Toivotaan että tuo yrttinenkin on yhtä hyvä.

   Ja jes, loistavaa! Mulla olis spelttisämpylä-ohje takataskussa ja yks makea piirakka-ohje, ehkä yks kasvispöperökin! :-) ihana kuulla että noista olemassaolevista on ollut iloa.

   Mä voisin joo tehdä semmoisen ”meikkipussissa” -postauksen piakkoin, mulla on varmaan aika paljon muuttunut arkimeikki viimekertaisesta postauksesta. Luonnonkosmetiikkaa on koko ajan käytössä, lempparit tosin vaihtelee vähän, mutta olishan noissa esiteltävää. Kiitos oivallisista vinkeistä!

   Ihanaa kesää, kiitos ihanasta kommentista, piristit! :—-)

 2. Hei kiitti vinkistä ja suosituksista, pestoa täytyy ainaskin kokeilla! Ihmetyttää miten en ole aikaisemmin törmännyt tähän. Onneksi ihan just on palkkapäivä niin pääsee laittamaan tilausta :)

  1. Loistavaa!:–) en ollut itse tuota edes ajatellut, koska juustot ovat suurimpia syitä siihen etten koskaan voisi olla täysin vegaani :—–D hoksasin vaan että tässähän ei oo juustoakaan, jepss!

 3. Mahtavaa! Katselin, että ainakin superfoodeja saa huomattavasti halvemmalla kuin paikallisilta jälleenmyyjiltä, joten taidan laittaa muutaman tuotteen tilaukseen heti ensi kuussa. :) Tällaisia blogiyhteistyöjuttuja jaksaisi lukea enemmänkin!

  1. No jep, huomasin saman!:–) ihan mahtavaa, kuivatuotteiden tilaaminen on muutenkin niin vaivatonta netistä. JEE, ihana kuulla, pidetään todellakin mielessä!

 4. Meidänkin kaapistamme löytyy tuota yrttidippijauhetta, paljon raikkaampaa kuin perus dippisekoitukset :) Myös muita Heikkilän mausteita löytyy meiltä käytöstä, ja olen kyllä kovasti pitänyt.

  Hyvä muutes että mainitsit mulperit, olenkin ne aivan unohtanut vaikka niin herkullisia ovatkin! Pitääkin muistaa seuraavalla kaupunkireissulla hakea niitä lisää.

  1. No siis loistavaa! Toivon että tuo yrttidippikin olis yhtä jees mitä valkosipuli. On kätevää että noihin ei ole lisätty suolaa tai sokeria, saa sitten itse laittaa oman maun mukaan.

   Ja joo, mulperit on mielettömän hyviä!:-D

 5. Jee, tällasta lisää! Toi Yogi Tean Cold season on superhyvää, melkeen yks lemppari niistä, siitä jää ihana jälkimaku :) Cocovin kookosöljy ei muuten oo luomua, jos et huomannut. Meilläkin oli alussa se käytössä mut nykyään luomu Dr. Goerg :)

  1. Jee, ihanaa tietää että tää oli mieluisa!!!

   Hahaa, hyvä:-D en oo vielä uskaltanut maistaa sitä. Ja joo, tiedän kyllä ettei ole. Piti ihan tarkistaa että en kai oo vahingossa kirjoittanut tuonne niin, mutta jep en ollut :-) Kiitos vinkistä!

 6. jee mun underwater kamera tuli vihdoin kotiin!:-) se on aivan ihana!

 7. Kiitos tuosta vegaanisesta pesto vinkistä! Normaali ruokakaupoista sitä ei tosiaan löydy. Olen vähitellen yrittänyt siirtyä kohti vegaanisempaa ruokavaliota ja pesto on yksi lempiherkuista eikä sitä jaksa itse valmistaa :D Lisää näitä terveyteen/ruokavalioon liittyviä postauksia!

  1. Loistavaa että tästä oli apua! :-) sattumalta hoksasin koko jutun. Juu, itsetehty pesto tulee tosi kalliiks :-s

 8. mun mummu tekee oman pihan tyrneistä aina ihan sairaan hyvää kiisseliä, en tiedä millaisella ohjeella, mutta todella hyvää se on eikä yhtä hapokasta kun tyrnmehu. Kannattaa kokeilla myös sekottaa tota tyrnimehua jonkun siihen sopivan mehun kanssa, jotkut yhdistelmät toimii yllättävän hyvin! :)

  1. oi, kuulostaa hyvältä:-D toi mehu oli törkeen hapanta, en tykännyt. Pitää funtsia miten saan ton syötyä… :-D tuleeko sulle mieleen mitään mihin sekoittaa?

 9. Oii Ida mikä mahtava postaus ! Innostuin ihan superisti !! Täytyy myös tutustua tohon kauppaan, tossa oli jo monta tuotetta mitä voitaisiin meiän kotiin tilailla. Noita dippejä sitten testiin kun pidetään se leffailta ? ;—-*

 10. hihii jes ihanaa :-) just tänään kävin tuhlaamassa puoli omaisuutta vastaavassa kivijalkaputiikissa mutta en oo vielkää raskinu tuota kookosöljyä ostaa.. nyt vois kyllä tilata tuolta! huuu pistetääs tää korvan taa, kiitti vinkistä! :*

  1. Voihan nenä, onneks noi pienimmät putelit ei oo megakalliita ja noi riittää ja riittää kyllä!:-)

 11. toi yogin cold season on mulle vähän liiankin mausteista vaikka tykkäänkin vahvan makuisesta teestä, musta se maistuu liikaa sellerille yhhyh :–D join sitä kuitenkin paljon viimeksi kun olin kipeänä, en tiiä auttoiko paremmin kuin muut teet….. ehkä jonkinlaisena placebona ehkä?? :–P

  1. Ohooohh, selleri teessä ei ehkä oo paras juttu:D nyt täytyy uskaltautua testaan tota, tai sit säästellä flunssateeks ja toivoo et placebot ja muut tehoo!!

 12. Mitä filmiä Ida suosittelet diana F+:aan?:-)
  Ps huippu kiva postaus! Tilaukseen!!!

  1. siis diana f+:aan, ei miniin? eikös siihen mee 120mm-filmi? :–( meillä ei oo semmosta myynnissä olleskaan, koska sitä kehitetäänkin niin heikosti! höhhh!

 13. Tyrnimehu on ihanaa. Poikaystävän äiti tarjoili sitä meille niin itsepintaisesti että makuun tottui ja tykästyi! se on aika kallista vaan.

 14. ooo saisipa noita dippejä kaupastakin! Ihan sopivan hintainen, jos riittää useampaan kertaan ja varmasti 100x terveellisempi kuin normidipit. Itse tykkään syödä Pirkan juuressipsejä (joissa on muuten vähiten kaloreita ja eniten kuitua noista kaikista juuressipseistä) ja ne kyllä vaatii rinnalleen ehdottomasti dipin! Itselle tulee kuitenkin aina tietty ”sipsiöveri”, kun syö noita höttödippejä, että sekin herkku on pitänyt jättää vähemmälle.

  1. No jep, en tiedä onko noita missään myynnissä? Luulis että _jossain_, mutta missä…. Riittää kyllä muutamiin kertoihin. Ohjeen mukaan 2tl yhteen kermaviiliin on ok, mutta mä laittaisin ehkä 2,5tl. :-) Oi hhei hyvä vinkki!:–D ja totta, sipsiöverit tulee varmasti natriumglutamaatista ja noista e-koodimixeistä, eikä niinkään sipseistä.

 15. Aloitin juuri myös itse yhteistyön Luomuttaren kanssa. Luomutuotteiden verkkokauppa on kyllä mukava keksintö, sillä jokaisella pikkupaikkakunnalla ei välttämättä ole kivijalkaputiikkia luomutuotteita myymässä. :)

  1. No minä huomasin! googlailin spelttisämpylä-ohjetta ja leipaisin sun ohjeella maukkaat sämpylät eilen illalla. :–) Toi on kyllä superhyvä juttu, varsinkin kun noita kuivatuotteita on niin helppo tilata kotiin kerralla isompikin erä.

 16. Oo, toi dippijauhe kuulostaa tosi hyvältä jutulta! Tykkään dippailla kaikkea muutakin herkkunälkääni, esim. porkkanoita. Kiva kun vinkkasit, taidan ostaa :)

 17. Mahtavaa, iso kiitos tästä postauksesta :-) Ihanaa kun molemmilla on niin samanlaiset kiinnostuksenkohteet, varsinkin ruoan saralta. On tosi inspiroivaa lukea terveellisestä ruoasta…nyt kun kesällä on ahmittu ties mitä! Pistän ehdottomasti Luomuttareen tilausta :-) kokeilin tänään muuten avokadoa+pestoa ruisleivän päällä, oli sairaan hyvää, mukavaa vaihtelua ainaiselle voille!

  1. Jee, ihan loistavaa!! :–) Joskus sitä on semmosia kausia että syö ihan mitä sattuu, mutta ei se ole niin vakavaa. Ah, ruisleipä, avokado ja pesto, mmmmmm!!! vielä vaik kirsikkatomaatteja ja fetaa niin VITSIT.

 18. Meikäläinen myös käyttää kookosöljyä meikin puhdistukseen. Se on siihen ehdoton tuote! Samoin joskus iltaisin tulee siveltyä öljyä hoitamaan ihoa yöksi. Hiuksiin en ole vielä koskaan muistanut laittaa sitä ennen suihkua tai saunaan.
  Tyrnirouhetta olen myös ostanut (taisi olla life-myymälä) js käytin sitä tyttären välipaloihin.
  Deodoranttina en ole testannut.

  1. Jep, hiuksiin voi sipaista ihan pikkuisen myös kun ovat märät, mutta siis _ihan vähän_, muuten saa mennä takaisin pesulle samantien. :-) Ja joo, tuo rouhe on herkkku!

 19. Hei!
  Joku on voinut jo kommentoida speltistä. Se on emäksinen vilja, jossa on gluteenia. Mutta paljon paremmin sulavammassa muodossa, kuin tavallisen vehnän gluteeni. Speltin kulku suolistossa on myös erilainen kuin tavallisen vehnän. Niin ja mikä parasta: speltti on myös ekologinen ja kotimainen vilja sisältäen mm. animohappoja ja kivennäisaineita.

 20. Kannattaa koittaa laimentaa tyrnimehua ”makealla” appelsiinimehulla, esimerkiksi Vital appelsiini-mangolla !

  1. huuh, nuohan ei ole tuoremehuja nuo vitalit? välttelen kaikkea mihin on lisätty sokeria, mutta tuo tyrni on kyllä niin hapanta että………

 21. Kiitos tästä postauksesta! Pakko laittaa tuota chai latte jauhetta tilaukseen! Missä olet muuten säilyttänyt tuota kookosöljyä nyt kesällä? Talvella ei ollut ongelmaa säilytyksen suhteen, mutta tahtoo kovasti mennä nestemäiseen muotoon nyt kesällä, jos huoneenlämmössä säilyttää.

  1. Jee, loistavaa! Se on herkkua :-D

   Ja huoneenlämmössä säilytän, ei se oo mikään paha juttu että se muuttaa olomuotoaan :-)

   1. Noniin eli uskallan antaa sen nesteytyä!! :D mietin asiaa varmaan liian monimutkaisesti ja kemiallisesti että jos siellä jotku sidokset katkeilee ja muotoutuu uudestaan niin se on jotenkin ”pilalla”. Helpompihan sitä on levittää kun se on semmosta vähän pehmeämpää :)) kiitos vastauksesta!!

    1. en osaa varmaks sanoa mitään, mutta en usko että sillä on mitään väliä! ei noi koskaan oo noi mun kookosöljyt tuntuneet muuttuneen tai ainakaan menneen ikinä mitenkään pilalle tai vanhaks tai mitään :—)