TESTING: Zuii organic cosmetics

kauneus, luonnonkosmetiikka
16 kommenttia

Kävin tuossa hetki sitten tutustumassa ihanaan Lumo Shop & Salon:iin, joka tarjoaa ekologisia kampaamo- ja kauneuspalveluita. Testasimme tuolloin Zuiin luomusertifioituja kukkaismeikkejä iholleni ja ihastuin päätäpahkaa nestemäiseen meikkivoiteeseen. Jäin tuolloin vakavissani pohtimaan Zuiin nestemäisen meikkipohjan ostamista talveksi, sillä tuote oli peittävä, mutta tuntui iholla ihanan kevyeltä ja huomaamattomalta. 

Mun oikutteleva sekaihoni on aina kaivannut jonkin verran peittoa, mutta tavalliset meikkivoiteet tuntuvat usein äärettömän raskailta ja suttuisilta iholla, jos ne ovat tarpeeksi peittäviä. Tämä Zuiin meikkivoiden sen sijaan tuntuu yhtä kevyeltä mitä mineraalimeikkipohjat joita olen tässä parin vuoden ajan käyttänyt. Mineraalipohjaan tottuneena olin aika skeptinen nestemäisen meikkivoiteen keveydestä ja peittävyydestä, mutta hah, ei olisi kannattanut olla niin epäileväinen!

Zuiin luonnonkosmetiikkasarjan tuotteet valmistetaan luomusertifioiduista kukista, öljyistä, vitamiineista ja mineraaleista, joten ne ovat myös hoitavia ja suojaavia. Meikkisarjan tärkeimpänä valmistusaineena on kuivatuista ruusun, kamomillan ja jasmiinin terälehdistä valmistettu kukkaisjauhe. Zuii -sarjan meikkejä ei testata eläimillä eikä valmistuksessa käytetä petrokemian tuotteita, parabeeneja, geenimuunneltuja valmistusaineita tai talkkia.

Sarja on kotoisin Australiasta ja sen on sertifioinut Australian OCF (Organic Food Chain) sekä eurooppalainen BDIH/Cosmos. Tuotteiden valmistusaineet ovat siis 95% (!!!) luomusertifioituja. Usein luonnonkosmetiikassa luomuraaka-aineiden määrä on maksimissaan jotain 70-80% luokkaa (usein luonnonkosmetiikkatuotteet eivät edes ole luomua, ainoastaan luonnonmukaisia), joten tämä on mahtava luku. 

ZUII ORGANIC COSMETICS tampere

Zuiin maahantuoja oli kuullut minun ihastuneen tuohon meikkivoiteeseen ja sain sen sekä pari muuta tuotetta testiin. Arvaatte varmaan kuinka innoissani olen. :’-)

Olen nyt testaillut meikkivoidetta reilun viikon ajan niin, että olen laittanut alle kevyen kosteusvoiteen ja päälle tätä Zuiin Liquid Foundationia. Meikkivoidetta kuvataan puolipeittäväksi ja kuvaus osuu mielestäni nappiin. Herkästi punoittava ihoni pysyy tämän meikkivoiteen avulla suhteellisen yksivärisenä koko päivän. Kaikkia näppyjä en saa tällä piiloon, mutta toisaalta olen vuosin myötä hoksannut, että täysin peittävä pakkelimainen look vain korostaa niitä peitettyjä näppyjä. Ei ehkä ole niin vakavaa, jos iho ei näytä aivan täydelliseltä. Koska ihoni tuppaa kiiltelemään päivän mittaa, olen sutinut ohuen kerroksen omia mineraalipuutereitani T-alueelle kiinnittämään meikkiä ja näin olen saanut aikaiseksi kestävän ja imartelevan meikkipohjan.

zuii meikkivoide olive light

Mulle valikoitui sävy Olive Light. Sävyn nimeen liittyvistä ennakkoluuloista huolimatta tuo aavistuksen keltaiseen taittava sävy on iholleni täydellinen. Punertava ihoni neutraloituu nätisti tuon keltaiseen taittavan sävyn avulla. Lueskelin Jolien meikkipohja-opasta ja hoksasin, että tämä sävy taitaa olla monelle muullekin kalpealle suomalaiselle se kaikkein sopivin, ainakin nyt talvella. Jolienkin artikkelissa tämän meikkivoiteen kerrotaan sopivan hyvin arpien ja couperosan peittoon, miksei siis myös pienten näppyjen peittoon. 

Voisi kuvitella että näin vaalealle iholle valittaisiin sävy jossa on sanat ”fair” tai ”ivory”, joten ei siis kantsi valita meikkipohjan sävyä nimen tai numeron perusteella, vaan kysyä apua ammattilaiselta. 

peach zuii blush organic cosmetics

zuii meikkivoide ja poskipuna

Zuiilta saamassani paketissa oli myös ihanan lämpimänsävyinen poskipuna. Sävyn nimi on Peach ja ai vitsit miten kauniisti se taikoo poskipääni esille. Olen aina käyttänyt kylmään taittavia poskipunia, joten koin pienen herätyksen kun Lumon Tiina suti lämminsävyistä poskipunaa iholleni. Iho näyttää ihan eriltä poskipunasävyä vaihtamalla! :-D Kääks, kelle mä nyt sitten lahjoittaisin kaikki nuo käytössä olevat kylmään taittavat poskipunat…? Ei ole meinaan paluuta niin viileisiin poskipuniin enää tämän jälkeen. Hihii, taisihan se Katrikin värianalyysissä kertoa että mun kantsis käyttää lämpimään taittavia poskipunia, mutten omatoimisesti tullut kokeilleeksi lämpimämpiä poskipunia. 

Zuiin poskipunaa ei tarvita paljoa, siinä on reilusti väripigmenttejä ja jo kevyellä sutimisella saa tarpeeksi väriä poskiin. 

ida zuii

Tässäpä vähän osviittaa meikkipohjan peittävyyden suhteen, vaikka tämä ei mikään oikeaoppinen meikkikuva olekaan. Mutta kuten näette, sävy on tarpeeksi vaalea ja tosi luonnollinen. :-) Onko siellä muita Zuiin kukkaiskosmetiikkaan ihastuneita? Zuiin luonnonkosmetiikkaan pääsee Tampereella tutustumaan Lumossa ja heidän omasta verkkokaupastaan voi tilata tuotteita kotiin. 

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mä olen jo noin vuoden verran ollut Zuiin vannoutunut fani. Itsellä käytössä meikkivoide, puuteri, poskipuna (juurikin Peach), yksi huulikiilto (Frangipani) ja luomiväri (Raisin). Sillä, että olen maahantuojan hyvä ystävä ja itse myös välillä promojutuissa ja markkinoinnissa mukana, niin saattaa olla vaikutusta asiaan… :P
  Mutta tosiaan, niin kuin sanoit, 95 % luomusertifioituja kosmetiikkamerkkejä ei ole kovin montaa maailmalla, joten ainutlaatuisesta sarjasta on todellakin kyse. Jos kiinnostaa mitä suuhusi pistät, niin samalla tavalla ”huonot” aineet imeytyvät myös ihon kautta, joten on huojentavaa tietää, että se, mitä joka aamu naamalleen pistää on tehty puhtaista luonnollisista aineista ja lisäksi sisältävät hoitavia ainesosia, kuten erilaisia öljyjä.
  Zuii zuii <3

  1. Hihii, aivan ihana juttu! Ja vaikka sitä olisi jonkun hyvä ystävä niin ei sitä tulisi huonoja meikkejä käytettyä. ;–)

   Mä sain testiini myös muita meikkejä, mutten ole vielä ehtinyt kunnolla perehtyä niihin, ääks! :-D mutta en malta odottaa, koska ainakin paketissa ollut huulipuna oli ihan eri värinen mitä mun huulipunat yleensä, ihanan jännää.

   Ja joo, mulla on nyt testissä myös sellaista luonnonkosmetiikkaa jotka ovat n. 20% luomua. Eli siis ihan huikea ero, kun Zuiilla on 95% luomua! Käsittämätöntä.

   Puhtaasti ja terveellisesti syömisestä tämä mun luonnonkosmetiikkainnostuskin on alunperin lähtenyt :- ) Kun tietää mitä moskaa ruuassa on ja ei osaa itse lukea incejä auki, on helppo ostaa luonnonkosmetiikkaa niin tietää paremmin mitä saa. Ja jep, tuo meikkivoide tekee ihosta ihanan kosteutetun, eikä ihon kuivat kohdat loista kauas. Tykkään! <3

 2. Aattelin tulla kommentoimaan ihan vaan sitä, että kiitos näistä luonnonkosmetiikkapostauksista! Pikkuhiljaa sitä on itekin alkanut kiinnittämään huomiota näihin asioihin meikeissä ja viimeistään tän postauksen yhteydessä mielenkiinto heräs tosi paljon. Itse en käytä hirveesti meikkiä, sen verran hyvä iho on siunaantunut, mutta poskipunat, kynsilakat ym pikkumeikit meikkikokoelmasta kuitenkin löytyy. Ja olis kyllä ihana et se pieni määrä meikkituotteita mitä on, olis luonnonkosmetiikkaa. Aloinpa tutkiskelemaan näitä juttuja nyt ihan innolla, kiitos! :)

  1. Heiii ihanaa t., superia kuulla! :—)) ilahduttava kommentti ja mahtavaa, jos olen saanut jollekin heräämään kiinnostuksen luonnonkosmetiikkaa kohtaan.

   Onnekas sinä, pärjäisimpä mäkin ilman meikkipohjaa! :-D Mulla on menossa oman meikkipussin päivitys luonnollisempaan suuntaan. Oon päättänyt että jatkossa yritän ostaa kaiken kosmetiikan luonnollisena, tosin ripsaria lukuunottamatta – se on ainoa mitä en ole löytänyt luonnollisena yhtä hyvänä kuin synteettisenä. Sen sijaan meikkipohjissa, huulipunissa, kynsilakoissa ja poskipunissa yms. ei todellakaan tarvitse tinkiä laadusta, vaikka valitsee luonnollisen vaihtoehdon.

 3. Hmm hmm, pitäisköhän uskaltaa testata meikkivoidetta pitkästä aikaa? Just noista samoista syistä oon käyttäny pitkään mineraalimeikkejä, mutta nyt luonnonkosmetiikan BB-voiteiden kokeilemisen myötä nestemäinen meikkivoide ei tunnu enää niin mahdottomalta ajatukselta. Tosi korkea tuo luomuprosentti tosiaan.

  ”Kaikkia näppyjä en saa tällä piiloon, mutta toisaalta olen vuosin myötä hoksannut, että täysin peittävä pakkelimainen look vain korostaa niitä peitettyjä näppyjä.” Niin totta!

  1. Lueskelinkin sun bb-voidetestailuja! kiintoisaa :-) tää olis varmaan peittävämpi niihin nähden? ja tosiaan iholla huomaamattoman kevyt, ei sellainen tuhti ja raskas. Luonnollinen!

   Ja jep, ei sitä joskus vaan ole tuollaisiakaan ”itsestäänselvyyksiä” tajunnut.

 4. kuulostaapa todella hyvältä! mua kiinnostaisi kokeilla kovasti, hinnathan on hieman tyyriimpiä mutta mun mielestä laadusta kannattaakin maksaa. tiedätkö yhtään (tai tietääkö kukaan muu!!) kuinka hyvä toi kukkaisripsiväri on?

  ja tää kohta herätti munkin huomion: ”Kaikkia näppyjä en saa tällä piiloon, mutta toisaalta olen vuosin myötä hoksannut, että täysin peittävä pakkelimainen look vain korostaa niitä peitettyjä näppyjä.” siis on ollut niin helpottavaa tajuta, että meikatessa ei aina saakaan kaikkia näppyjä peitettyä ja sen seurauksena meikkikerroskin on huomattavasti keventynyt. :-)

  1. En tiedä yhtään!! Tiiän vaan että Lumon Tiina suosittelee Terre d’Oc:n ripsivärejä, ne taitavat olla niitä harvoja jotka eivät varise tai lähde pienessä tihkusateessa pois. Mutta tuosta Zuiin ripsarista ei ole siis kokemusta!

   Ja jep niinpä! Sitä huomasi jossain vaiheessa että oli ihan sama miten paljon sitä meikkivoidetta laittoi; näpyt paistoi silti. Eli nyt on parempi mieli ja naama kun laittaa vähemmän ja välittää niistä näpyistä vähemmän :-)

 5. Jee! Oon ilonen sun puolesta :D Ja hehee, mun meikkivoide ja poskipuna on just samaa sävyä kun noi sun ;) Ja tosi kiva myös kuulla miten muutkin on kiinnostuneet luonnonkosmetiikasta tätä kautta – keep up the work! :)