Aamupalan parhaat

/// ruokaTags: ,

persimon on parasta

herkkuaamiainen

parempaa kuin hotellissa

x Jos tarjolla ei ole kotitekoista omppumehua, on paras aamumehu Godmorgonin fruitveggie. Siinä on omppua, porkkanaa, sitruunaa ja appelsiinia. Herkullinen kombo ja vieläpä luomua. 

x Juguista parhaita ovat homogenoimattomat Ahon jugut! Lähiruokaa ja sopivat masulle ihan eri tavalla mitä pitkälle prosessoidut maitotuotteet. Paras Ahon jugurttimauista on ehdottomasti lakka, vaikka kaikki maut ovatkin hyviä. Lakkaa vaan ei voita mikään. Ja se vaniljajugu taasen sopii loistavasti esim. vaniljajäätelön korvaajaksi mustikkapiirakan kanssa. (ps. tiedän kyllä että suomeksi se on jukurtti ja jogurtti. musta molemmat ovat tyhmiä, joten aion puhua jugurtista jotta sekin sana virallistettaisiin!!!!)

x Meillä ei käytetä hirveästi levitteitä ja silloin kun käytetää, voi hyvällä omatunnolla käyttää aitoa voita tai Oivariinia. Sen sijaan leivälle levitetään useimmiten pestoa tai avokadoa (tai molempia, hahaa!!), nams! Onhan pesto toki täynnä energiaa, mutta ehkäpä oliiviöljy on parempi valinta mitä eläinrasvat. 

x Oletteko maistaneet persimonia?! Parasta mitä hedelmäosastoilta saa ennen joulua. Sesonki ei taida vielä olla huipussaan sillä kilohinta on kova ja hedelmät tiskillä aavistuksen raakoja, mutta kyllä ne siitä pehmenee hengailtuaan päivän hedelmäkorissa. Älkää ostako ylipehmeitä, ne on kamalia. Persimon sopii salaatteihin, juustojen kaveriksi ja sellaisenaan aamupalapöytään. 

x Jugurtin sekaan pikkuisen kurpitsansiemeniä ja luomukookoslastuja, nam nam! 

x Tummapaahtoista kahvia  maidolla. Koetin tässä vastikään elää viikon kauramaidolla, mutta hyi olkoon, ei se ainakaan kahviin sovi. Puurossa menetteli, mutta kaipasin maitoa. Hmh, näinkö mä olen maitoon tottunut? Tiedän että aikuinen ihminen ei tarvitse lehmänmaitoa mihinkään, mutta kovin olisi vaikea luopua siitä aamupalalla. Muuten en maitoa käytäkään kuin leipomiseen. 

22 kommenttia

 1. Avatar Henje /// 02/11/2013 / 15:55:32

  Hahaa mä laitan aina kauramaitoa kahviin! Soijamaitoa joskus, mutta se pitää vaan aina lämmittää etukäteen. Muute se pakkuuntuu :( Alkuun se kauranmaku häiritsi ja tuntui liian vahvalta mutta nyt siihen on tottunut! Kaverit inhoo juoda meillä kahvia, kun ne ei tunnu löytävän meiän vegaanikaapeista sopivaa maitoa :D

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:00:05

   Voi ei :’—D kai se on tottumiskysymys vaan………

   Vastaa
 2. Avatar Nanne /// 02/11/2013 / 16:08:00

  Itsekkin tein tänään aiemmin postauksen aamupalasta ja siitä miten aamiaiseen saa vaihtelua helpoilla jutuilla! :) Käy ihmeessä tutustumassa, jos vain aikaa ja mielenkiintoa riittää. http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2013/11/8-delicious-breakfast-ideas.html

  Pakko yhtyä kanssasi moneen mainitsemaasi juttuun. Itse en myöskään levitteitä käytä leivän päällä kuin muutamia kertoja vuodessa. Joskus itseleivotun tuoreen leivän päälle on kuitenkin saatava sipaisu kasvirasvaa. Siemeniä ja kookoslastuja täällä kuluu melko kovaa vauhtia ja erilaisilla kasvimaidoilla täydennän vitamiinien saantia. Monista, ellei lähes kaikista jopa, löytyy aimo annos D-vitamiinia ja kalsiumia.

  Ja persimon, tuo ihanan makea hedelmä. Niin hyvää, että ei sanotuksi saa! :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:02:38

   Oo, käyn toki! :–)

   Ja jep, siis nimenomaan tuore leipä kaipaa voita, muuten sitä ei nykyisin tule käytettyä leivän päällä. Tai no joo, jos on näkkäriä, niin sitten! Joo, ja mä luulen että tarvittavat vitamiinit ja kalsiumit saa kyllä kasviksista oikeasti :-) d:t tosin kantsii talvella nappaa purkista, mutta muuten ne maidon terveysedut taitaa olla melkoista markkinointia………

   JEP! :- D se on herkkua.

   Vastaa
 3. Avatar emma /// 02/11/2013 / 16:28:22

  kantsii kokeilla mantelimaitoa kanssa kahvin keraksi, sopii hyvin jos et haluu soijaa testata! :–)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:04:22

   uuuu, vois olla parempaa kuin kaura- tai soijamaidot!! kiitti bebee, mä testaan!<3

   Vastaa
 4. Avatar Maukku /// 02/11/2013 / 16:34:15

  Kaikkeen muuhun yhdyn, paitsi tuohon persimonin ylistykseen. En vain tajua. Ehkä on jotain unohtuneita traumoja lapsuudesta? En oo vuosiin enää uskaltanut maistaa, koska kuvittelen että se maku on jotain tomaatin ja hunajan ristelymää. Apua.

  Mietin just, et saiskohan avokadosta ja basilikasta ym tehtyä jonkun pesto/guacamole -tyyppisen vegaanisen herkkufuusion….?

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:06:53

   Eihän, hahahaa! Ja siis kyllähän se maku ja koostumus on sanoinkuvaamaton – tomaatti tulee mieleen lähinnä koostumuksesta, ei mausta :D haastan sut ylittään ittes ja maistamaan!!!!!! ihan mieletöntä juustojen ja suolakeksien kanssa mutta myös sellaisenaan tai salaatissa.

   no siis aivan varmasti saa :- O !! uhhhuh joku herkkulevite

   Vastaa
 5. Avatar Heidiliini /// 02/11/2013 / 20:40:49

  Moikka Ida! Oletko vinkannut jo, koska kirppiksesi alkaa? Kyselen, kun se on mennyt minulta jostain syystä ohi. Jos siis olet jo vinkkailut. :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:12:02

   Heiii, ei ole mennyt ohi! :- ) Pöytävuokra on vasta parin viikon päästä! :–) vinkkaan sitten kyllä!

   Vastaa
 6. Avatar Laura /// 02/11/2013 / 20:57:55

  Moikka! Voisitko tehä postausta sun karvatakista, nimittäin en ole varmaan ainoa joka sellaista himoitsee muttei osaa stailata :-( voisit tehdä vaikka 3 eri asua sen kanssa tai jotain sen suuntaista?:-)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:41:56

   Aaaks, voinhan mä!! :– ) Hauska idea, en oo piiiiiiitkiiiiiin aikoihin toteuttanu mitään ”yksi vaate, kolme asua”-juttui! :- )

   Vastaa
 7. Avatar Riikka /// 03/11/2013 / 09:29:04

  Lähden kanssasi jugurttitaistoon! Kelle onkaan tullut mieleen, että se sana voisi olla suomeksi jukurtti?! miksei samantien ruveta puhumaan korillasta, kepardista ja kraniiitista? Sehän on ilmiselvästi jugurtti!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:44:32

   NO ÄLÄ!=!?!??!?!?!?!?!

   Vastaa
 8. Avatar hihii /// 03/11/2013 / 13:25:31

  myös jugurtti on nykyään ihan hyväksytty sana, muuttui tässä pari (?) vuotta sitten!! :-)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 03/11/2013 / 13:43:59

   oikeasti?!?!??!?!?!?! ihanaa!!!! KIITOS tiedosta<3!

   Vastaa
   • Avatar MARIA /// 04/11/2013 / 15:46:33

    juu tätä minäkin olin tulossa sanomaan! :-D ainakin kun tein viime vuonna jotain hesarin kielitestiä niin siinä piti valita jukurtin, jogurtin ja jugurtin väliltä ja minä vastasin hampaita kiristellen jukurtti (kylmiä väreitä hyihyihyi) niin sitten oikea vastaus oli, että kaikki on oikein! JEE! siitä lähtien oon puhunut aina vain jugurtista :-D

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/11/2013 / 15:49:32

     hahaa, ihan superia!!!! :–D miten en tiennyt!!

     Vastaa
 9. Avatar Hosuli /// 03/11/2013 / 19:51:59

  Musta kahviin sopii paremmin riisi- tai erityisesti herkullinen mantelimaito. Kauramaito on vähän mautonta.

  Tuo God Morgonin mehu on tosiaan namia. Samoin kuin persimonit, joo! Pitääkin ostaa niitä lähiaikoina. Passaavat loistavasti myös pirtelöön: http://hosuli.blogspot.fi/2011/11/persimonipirtelo.html

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 04/11/2013 / 10:49:00

   Ooh, no pitääpä pitää mielessä! Erityisesti mantelimaito kuulostaa pehmeän kermaiselta, kauramaito tosiaan oli mautonta.

   Jee,samoja lemppareita! Molemmat superhyviä. Ja oi, jännä idis, en aatellutkaan! :D tekee mieli testata tuo pirtelö heti.

   Vastaa
 10. Avatar Paju /// 05/11/2013 / 22:57:33

  Sun pokemon nimi vois olla persimon ;–* ja hei joo testaa mantelimaitoa! Sisko yrittää vähentää tällä hetkellä kovasti maito- sekä soijatuotteiden käyttöä, joten päädyin kokeilemaan sitä kahvin sekaan kun kävin vierailemassa. Se oli yllättävän hyvää!

  Vastaa
 11. Avatar Elina /// 05/11/2013 / 23:54:12

  hahahah voi tiedätkö mun oli pakko lopettaa stockalla käyminen koska mun kaikki rahat rupes kulumaan ahon jogurtteihin :’) puolukka on paras! <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.