Kasvishampurilaiset kikhernepihveillä + arvonta

ruoka
159 kommenttia

*Yhteistyössä GoGreen

GoGreenin erilaiset papusekoitukset ovat kuuluneet pitkään meidän kuivakaapin vakivarusteisiin, sillä käyttövalmiit pavut on helppo heittää salaattiin proteiinin lähteeksi tai tomaattikastikkeeseen soijarouheen ja lihan sijaan. Nyt GoGreenille on tullut uutuutena Ready-in-5 -tuoteperhe, joka sisältää nimensä mukaisesti kikherneitä, linssejä ja herneitä jotka ovat valmiita 5 minuutissa. Näitä kuivatuotteita ei siis tarvitse liotella yön yli tai keitellä pariakymmentä minuuttia, sillä Ready-in-5 -linssit ja -herneet on esikeitetty.

Olen jo ihan hullaantunut noihin esikeitettyihin kikherneisiin ja niistä tehtyihin kikhernepihveihin jotka valmistuvat tosi nopeasti. Olen joululoman aikana ehtinyt tehdä näitä pihvejä kolmesti :-D Sopivat älyttömän hyvin kasvishamppareiden väliin tai esim. tsatsikin ja bataattilohkojen kanssa herkuteltaviksi. Spelttisämpylöiden ohjeen voitte kurkata TÄÄLTÄ, sillä tässä tulee niiden väliin sopiva kikhernepihvi-ohje! 

Kikhernepihvit 

3 dl GoGreen ready-in-5 -kikherneitä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
100 g fetajuustoa / sinihomejuustoa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja / spelttijauhoja
1 tl chilijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl oreganoa
pippuria & suolaa 

Keitä kikherneitä n. 5 minuuttia. Huuhtele ne kylmällä vedellä. Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta porkkana. Murskaa kikherneet (esim. sauvasekoittimella) ja ripottele fetajuusto / sinihomejuusto kulhoon muiden aineiden sekaan. Yhdistä loput ainekset ja mausta. Muotoile seoksesta pihvejä, paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä. 

Tarjoile hampurilaisten välissä avokadon, luomumajoneesin, kirsikkatomaattien, rucolan ja sipulin kera. 

Saan ilokseni arpoa kahdelle teistä GoGreen-tuotepaketin, jotta pääsette tekin testailemaan näitä uutuustuotteita! Yksi palkinto sisältää:

1 pkt jokaista Ready in 5 -tuotetta (kikherneet, vihreät herneet, punaiset + vihreät + ruskeat linssit)
1 pkt luomumaissia
1 pkt luomu tomaattimurskaa
1 pkt luomuherneitä
2 pkt Chili Sin Carnea

 Osallistut GoGreen-palkintojen arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen torstaihin 9.1.2014 klo 23.59 mennessä. Kerro kommentissasi mitä kokkaisit uusien ready-in-5 -tuotteiden avulla? 

Muista laittaa kommentointitietoihin toimiva sähköpostiosoite – se ei näy kuin minulle. Lycka till! :-* 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Oo nämä tulisivat tarpeeseen, meinaan aloitin juuri kasvissyönnin! Kokeilisin ainakin jotain kivoja pyöryköitä ja varmaan tuota sun kovin maukkaalta näyttävää pihviohjetta :) Ja jotain keittoja ja hitto, varmaan söisin noita pelkilteenkin, rakastan papuja ja kaikkia tuollaisia härpäkkeitä :D

 2. no ainakin noita sun pihvejä tekisin! jotenkin kasvispihvien tekeminen on musta tosi työlästä, kun on vaikea keksiä muita variaatioita kun ne ainaiset soijarouhepihvit (valmiit pakastepihvit on ihan poissa laskuista). :-) kunpa voitto osuisi kohdalle, gogreenin kuivatuotteita (linssejä ja kuskusia) on löytynyt kaapista jo pitkän aikaa ja ne on hyväks havaittuja.

 3. Oijoi! Ehkä vihdoin ja ekaa kertaa osoittaisin puulusikkaani falafelin tekemiselle!! (Ainakin siis uutteralle yritykselle kheh.) Uutuusrakkaus, jota kotiköökki mieluustikin nuuhkisi. Oleks itte ikinä kokeillu tehdä kotona? Ihan parhaita myös muuten moiset nopsakat pavunpoikaset. PS. Kiitos Ida ain ihanista luomuvinkeistä, luomuruokakuume on tarttuvaa……………

 4. Oi nam, kun sanoit bataattilohkot ja noi niin alko houkuttaa niin pahasti – oon tälla hetkellä niin pahasti koukussa bataattiin!! Tekee nyt noita pahasti mieli kokeilla noita ,pitääpi vilkasta tänää kaupan hyllyltä jos löytys kokeiluun :)

 5. Kikherneistä tekisin varmasti näitä pihvejä ;-) Aion jokatapauksessa tehdä näitä pihvejä! Ihana ohje.

  Myös jokin kastike riisille tulisi varmasti valmistettua ^_^

 6. Nuo kikhernepihvit ovat varmasti kokeilemisen arvoisia, reseptikin kun on ohessa. Lisäksi tuotteista voisi tehdä hernekeittoa ja niitä voisi varmasti kokeilla erilaisissa kasvissosekeitoissa. Ja vaikka lisäkkeenä salaatissa.

 7. Tekaisisin noista ehkä pikaisen linssikeiton ainakin :) Myös tuollaisia kikhernepihvejä olisi mukava kokeilla!

 8. loistava keksintö nuo 5min pavut! jos voitto omalle kohdalleni osuisi niin falafeleita varmaan laittelisin :p

 9. Kokeilisin kaikkea uutta, linssikeittoja ja patoja, tomaattimurskasta ja kikherneistä hauduttaisin jonkin ihanan intialaisen mausteisen ruoan riisin kanssa syötäväksi yms.

 10. Nams, no noita pihvejä ainakin testaisin ja falafelejä voisin yrittää myös tehdä :)

 11. Ensimmäisenä tuli mieleen joku vähän risoton tyylinen ruoka, johon nuo tuotteet toisivat kivan vaihtoehdon lihalle. Hirveän harvoin ostan lihaa kotiin vaikka koulussa sitä syönkin, mutta kasvisruokien tekeminen silti uupuu ja syön aina tosi huonosti. Nuo herneet ja linssit sun muut ehkä inspiroisivat tekemään kasvisruokaa itsekin! :)

 12. Tekisin ainakin linssikeittoa, kasvispihvejä ja falafel-pyöryköitä :)

 13. Olisi kiva laittaa jotain herkullista. En ihan tiiä mitä mutta maailma on täynnä mahtavia reseptejä!

 14. ensimmäisenä testaisin tolla sun ohjeella noita pihvejä, näyttää niin herkulta! sit tekis mieli testailla jotain kastikejuttua ja hmm ideoita on tosi paljon, naminam

 15. Uijui! Go Greenin kuivajuttuja löytyy täältäkin kaapista, mutta juuri tuo liottaminen/keittely on rassannut tätä kiireistä nykyajan naista. Noistahan voisi tehdä vaikka mitä, mutta pitkäaikaisin lempparini on ”ruokaisa salaatti”, johon tulee linssejä, papuja ja kikuliherneitä sekä kasviksia, halloum/fetajuustoa, plus joku raikas jugukastike. Kätsyä ottaa sama setti töihin evääksi.

  Ja viikonloppuna salaattijämät (tai perus chili sin carne + maissi -setti) kulkeutuvat pannulle tortillalättyjen väliin, juuston ja guacamolen kera! Queasidillat rules.

 16. oi, tekisin ainakin noita sun kikhernepihvejä ja sitten sellaista tulista linssikeittoa!

 17. go greenin couscous on jo mun lempparia. hassua kun esim pastassa en voi sietää täysjyväjuttuja, mutta tuossa ja leivässä menee hyvin

  kokkaisin mun bravuuria eli ”mahennosta” kivoilla vihreillä (pakaste)vihanneksilla (paljon pinaattia ja herneitä!!). sekaan tulis hieman pippurituorejuustoa ja päälle hieman rapsakkaa pekonia. peruna, pasta yms lisukkeen jättäsin pois, sillä jatkaisin ruokaani maissilla ja kikherneillä :’–) sivuun vielä herkkuleipää

  linssit vähän epäilyttää, koska kouluruokailun kasvisvaihtoehto mauttomilla ja jauhoisilla linsseillä… olen kuitenkin valmis kokeilemaan, koska edulliset ja täyttävät hommelit, joilla voi jatkaa annosta ovat hyvin hyödyllisiä! voikohan noita soseuttaa kuin herneitä? :-0

 18. Joku tuohon jo ehtikin kommentoida falafelin kokeilemista! Sitä testaisin heti ensimmäisenä, oon jo kauan halunnu koittaa mutta se on aina jääny… Ja jotain pihvejä vois kans vääntää, esimerkiksi noita tässä postauksessaki olevia..:D

  Tuo Chili sin carne on muuten näppärä valmisruoan korvike, ja maistuuki ihan superhyvältä.:)

 19. Taitaisin koittaa taikoa jonkinlaisen uunissa hiljaisella lämmöllä muhivan mausteisen padan noista pavuista, sipulista, bataatista ja paprikasta.

 20. oi jepa mikä arvonta! falafeleja, hamppareita, patoja! ihan mitä vaan :—) hamppareita pakko tosin saada jo tänään…

 21. Näitä on ihan pakko päästä testaamaan! Kokkailisin ainakin tuolla sun ohjeella pihvejä, muuta en oikein vielä osaa sanoa, jollakin uudella reseptillä jotakin oikein herkullista! :-)

 22. GoGreenin käyttövalmiista kikherneistä onkin tullut tehtyä mm. erilaisia pyöryköitä ja pihvejä ja linsseistä taas keittoa ja salaattia, joten eiköhän nämä menisi samaan käyttöön :)

 23. no ehkäpä pitäisi kokeilla tehdä falafelejä? :-) en oikein tiedä, kaapisti kyllä löytyy yksi linssipaketti mutta en oikein keksi mihin niitä käyttäisin! salaatteihin laitan joskus mutta ne tuntuvat jotenkin liian kuivilta siellä seassa :c

 24. Mää tekisin maailman parhainta Linssisoppasta!

  Kyseessä on siis tomaattinen linssikeitto, johon tulee yleensä jääkaapista kaikki sipulin- ja juustonjämät, yksi chili, tomaattimurskaa, vähän vettä, punasia linssejä ja sitten joku kiva papumix antamaan vähän rakennetta. Tää toimii myös muhennuksena vaikka riisin kanssa, kun ei laita niin kovasti vettä. Joskus oon heittäny mukaan myös vähän katkarapuja/tofuja/maissia, ja aina o toiminu yhtä hyvin. :)

 25. Oi nyt aloin himoita bataattilohkoja ja falafeleja, niitä siis ainakin kokkaisin!

 26. Himoitsen juuri chili sin carnea, joten varmaan sitä tekisin ainakin ja ehkä joku ihanan tulinen papuvuoka smetanalla. Lisäksi vakkarilinssikeitto valmistuisi supernopeasti. Herneet olisivat suurin haaste, mutta ehkä pitäisi uskaltautua kokeilemaan vaikka hernekeittoa.

 27. Noita pihvejä vois ainakin testailla, koska oon viime aikoina tykästynyt hirveesti kikherneisiin!

 28. Mä tekisin ehdottomasti salaatin noista! :) Kasvissyönti on lähellä sydäntäni, joten noita olisi kiva kokeilla.

 29. Oon innostunut viime aikoina lämpimistä salaateista: kevyttä, mutta täyttävää ja lämmittävää! Pavut, herneet ja linssit on mainioita proteiinilisiä näihin salaatteihin. Just äsken paahdoin kikherneitä hetken pannulla öljyssä ja heitin sekaan chiliä, juustokuminaa, kurkumaa ja suolaa. NAM! :)

 30. No just haaveilin tekeväni falafel-pitaleipiä, joten tietty sitä pääsis näillä testaamaan. Kikhernepihvien ohjekin houkuttaa – kerran oon semmoisia yrittänyt tehdä eivätkä oikein pysyneet kasassa…

 31. Ainakin pihvejä sun ohjeella sekä falafeleja ja täytettä tortilloihin.

 32. Kokeilisin tehdä juurikin jonkin moisia hampurilaisia. Tai sitten vihdoinkin yrittäisn tehdä falafelia itse, en ole saanut vieläkään sitä aikaiseksi vuoden suunnittelun jälkeen. :D

 33. Mahtava arvonta, jeaaa! Meikäläinen tekis ainakin ison satsin Eeva Kolun ihanaa linssi-bataatti-kookospataa. Tuo on mun lemppari talviruokaa ja suosittelen kokeilemaan, tykkäät varmasti. Resepti löytyy muistaakseni Kauhaa ja Rakkautta-blogista :)

 34. Kokkailisin ehdottomasti jonkinnäköisiä kasvispihvejä. Helppoja, nopeita ja superhyviä!

 35. Oih, kuiva-aine- ja säilykevarastoni kaipaa täydennystä! Tekisin falafelejä, hummusta sekä ihan parasta kasvissosekeittoa punajuuresta, mihin tulee ruokaiseksi ainesosaksi linssejä! MMmmm-mm!

 36. Noille kyllä löytyisi käyttöä! Tekisin pihvejä ja erilaisia keittoja ja kastikkeita.

 37. Minulla on tapana haahuilla kaupassa kaikki hyllyjen välit ja hankkia sillä tavalla ideoita ja viime viikolla nappasin käteeni vihreitä linssejä. Lisäsin niitä lounassalaattiini ja rakastuin heti. En siis vielä ole mikään eksperttierkki näiden tuotteiden kanssa joten, jos tuotepaketin voittaisin, varmaan joutuisin ohjeita googlettelemaan. Ehkäpä aloittaisin tuosta sun ohjeesta :) se ainakin herätti jo ruokahalun.

 38. Tietysti kokeilisin tuota reseptiäsi! Vaikutti sen verran herkulliselta :)

 39. Linsseistä tekisin mausteista keittoa poikaystävän äidin reseptillä, mukaan tulisi muun muassa paljon chiliä. Haluaisin kokeilla myös jonkinlaista kasvispataa tai pastakastiketta, ehkäpä myös kasvispihvejä.

 40. Apua, mun on pakko sanoa, etten tiiä vielä, mitä kokkaisin! :D Oon vasta hiljattain alkanut perehtymään kasvisruokien saloihin ja oon täysin aloittelija niiden suhteen, joten luultavasti käyttäisin ensin hyvän aikaa googlen parissa etsiskellen herkullisia kasvisruokaohjeita testattavaksi. Toki kokeilisin myös noita sun mainitsemia kikhernepihvejä, kuulostavat nimittäin herkullisilta! :)

 41. Tykkään laittaa linsseistä ja kikherneistä esim. marokkolaistyylistä muhennosta, shakshukaa ja lämmittäviä keittoja. Nämä menisivät siis mitä todennäköisimmin johonkin helppoon, hyvään ja terveelliseen arkiruokaan!

 42. Tekisin ainakin falafel pyöryköitä minttukastikkeen kera, ihan super hyvää! Sitte tietenkin perus kasvispihvit joko hampparin väliin tai sienikastikkeen kera, nam. :–)

 43. noi oiski kivoja kun ite en tykkää tetraversioista ;) mun lemppari on linssikeitto mut chili sin carne on kokeiltavien listalla ekana!

 44. Ei hitsi, jos voittaisin niin tekisin heti falafeliä ja jotain tällasia pihvejäki, nomnom!
  Noissa on aina ärsyttänyki se liottamishomma, liian aikaavievää jos keksi iextempore kokeilla jotain :D Joten jotakin tämän tapaista kokeilisin :)

 45. Nyt juuri tekisi mieli jotain mausteista kikhernepataa, johon tulisi värikkäitä kasviksia ja paljon currya!

 46. kokeilisin tehdä kikherneistä falafel-pyöryköitä, nam! tai sitten noita sun pihvejä… ja linssikastiketta, ja vaikka mitä! taidankin mennä keittiöön tekemään papusoossia, tässähän tuli nälkä! :-D

 47. kokeilisin noita sun pihvejä koska en oo koskaan ees tehnyt kasvispihvejä pelosta että ne ei olis maukkaita :D!

 48. Kokkaisin jotakin semmosta ihanaa tomaattikasvuspapumuhennosta naminam! Söisin sen sitten vaikka bataattilohkojen kanssa..!

 49. oi nam! kokkailisin ainakin intialaista linssikeittoa ja tuota siun burgerireseptiä, kuulostaa niin maukkaalta! :—-P

 50. Oohhh kokeilisin kokkailla ton sun ohjeen mukaan noita pihvejä tai vähän soveltamalla!! Kuulostaa nimittäin hyviltä ja mun on kauan kiinnostanut tehdä kasvispiffejä kotona, kun yhet Lidlin kasvispihvit on niiiiiin herkullisii mut niin kalliita :DD

 51. tekisin kämppikselle jotain herkkukasvismättöä niin että sekin alkais ymmärtää vähän ton kasvisruoan hienouden päälle ! varmastikin vaikka noi sun burgerit saattais maistua, tai sit tekisin jonkun täytteen tortilloihin.

 52. Kikherneistä tulisi totta kai mahtavia falafelpyöryköitä, jotka maistuisi taivaalliselta pitaleivän ja lisukkeiden kanssa. Linssit sopisivat tukevoittamaan keittoja ja patoja, samaten herneet ja maissit. Tomaattimurska on keittiön perusaines, jolle löytyisi satoja käyttövaihtoehtoja! Laiskoina päivinä voisi vain lämmittää Chili sin carnen pastan seuraksi.

 53. Todellakin kokeilisin ensimmäisenä juuri noita pihvejä! En ole tehnyt falafelejakaan moneen vuoteen, useimmiten kikherneet kun tulee lätkäistyä johonkin vihannesmuhennokseen tai marinoituina salaattiin.

 54. Noistahan vois kokkailla vaikka mitä! :) Sais monen viikon ruuat ;) Mut tekisin ainakin linssipihvejä, sit kikherneistä falafelejä, tomaattimurska pääsis pastakastikkeeseen, chili sin carne menis riisin ja turkkilaisen jugurtin kanssa.. Nams.. kauhee nälkä tuli :)

 55. Kokeilisin ainakin tehdä ruskeista linsseistä linssikeittoa, tavallisesti tulee käytettyä vain punaisia linssejä. Vihreitä linssejä voisi myös laittaa mukaan juuressosekeittoon.

 56. OOH, tämä nainen ainakin hyppi lähestulkoon ilmaan ilosta, kun kerroit tuollaisesta uutuudesta! Itse rakastan kikherneitä ja linssejä, mutta liotus on ollut tuskaista, ruoanvalmistus kun on pitänyt silloin päättää ja aloittaa jo vuorokautta etukäteen… ja niihin ready-to-use-tölkkeihin en ole halunnut koskea, hinta on suolainen kuiviin verrattuna ja se maku ei ole läheskään sama kuin itse liotettuina. Mielenkiintoista miten nuo esikeitetyt pärjää, eli mikä on hinta ja ennenkaikkea maistuuko yhtä hyvältä kuin ne ihan pitkän kaavan kautta liotettavat.. we’ll see :-)

  Mutta joo, noista tekisin siis EHDOTTOMASTI ykkös-super-lemppariani eli hummusta <3 niin yksinkertaista ja hyvää, keitetyt kikherneet sururur mössöksi sauvasekoittimella, hiukan oliiviöljyä ja tahinia ja sitruunamehua (ja vettä), että tulee oikea koostumus ja maku, ja mausteeksi vain suolaa, pippuria ja paprika- ja chilijauhetta. Tää on hyvää, ja kuin hienoa että sen voi nyt tehdä nopeasti, ilman ennakkovalmisteluita!
  Punaiset linssit nyt kiehuu muutenkin nopeasti kypsiksi, mutta vihreitä en jaksa monesti käyttää. Nyt vois niistäkin koittaa tehdä jotain kivaa keittoa tai muhennosta. Paljon mausteita vaan sekaan, NAM

 57. Vesi herahti kielelle kun luin sun ohjetta, vaikka olen vasta syönyt. Eli kokeilisin varmaan juurikin noita pihvejä :-)

 58. Oih, tämä kasvissyöjä tykkää tällaisista arvonnoista! GoGreenin papuja ja linssejä vois melkein kutsua mun ruokavalion perustaks – syön niitä melkein päivittäin. Jos tuollaisen tuotepaketin saisin, niin ensimmäisenä tekisin jotain ihanaa pastakastiketta ♥

 59. Tarkoitukseni on ollut jo pitkään harjoitella tekemään meksikolaista ruokaa! Keliaakikkona tekisin noista aineksista monta erilaista tahnaa nachoille, esim. illanistujaisia varten.

 60. Kiva arvonta, varsinkin kun kala-kasvissyöjänä papuja ja linssejä tulee käytettyä usein. Voisin kokkailla noista vaikkapa kasvispastakastiketta tai tehdä pitkästä aikaa linssikeittoa.

 61. ei vitsi, miten kiva kilpailu! just tänään kokkailin tomaatti-papu-soossii gogreen-tuotteilla :-) jos voittaisin, niin tekisin falafel-pyöryköitä ainakin ja testaisin tätä sun reseptiä!!!

 62. tekisin punajuurifalafeleja! falafelit ovat mieleeni muutenkin, mutta haluisin kokeilla jtn erikoisempaa :–d

 63. ei vitsi!! mitä piffejä! todellakin menisi ensimmäisenä kokeiluun sun resepti, koska itsetehtyjä hamppareita tulee väsättyä sen verran usein, mutta yleensä se pihvi on sitten joku pakasteversio…..

 64. Nam! Kokkaisin vaikkapa juuri näitä kikhernepihvejä tai jotain ihanaa linsseistä. Oon ihan hulluna itse tehtyihin hampurilaisiin, joten olisi kiva koittaa tätä uutta kikhernereseptiä! :)

 65. Kokeilisin ehdottomasti noita sun pihvejä + perus linssikeittoa, sillä en ole vielä näiden 22 ikävuoden aikana sellaista valmistanut, vaikka tarkoituksena on ollut jo pitkään.. Lisäksi viime kesän purkkihernekeittoyliannostuksen vuoksi voisi kokeilla tehdä hernekeittoa ihan alusta loppuun itse.
  Vuonna 2014 oon päättänyt uudistaa elämää oikein kunnolla, joten ehkä näillä tuotteilla pääsisi jo ruoan puolesta jonkinmoista uudistusta tekemään :-)

 66. Tulikin vasta ihan hiljattain tehtyä noista Go Greenin kikherneistä hummusta (ja punajuurihummusta Chef Santerin idealla).

  Nyt lähtisin kyllä ehdottomasti tekemään jotain lämmittävää pataa, tuhtia ja tulista ruokaa talvipäiviin. Ehkäpä juuri tuosta Chili sin Carnesta sais ideantynkää!

 67. näistähän sais vaikka mitä: pastakastikkeita, salaattia, intialaista ja meksikolaista.. :-) ehkäpä kokeilisin kookos-kikherne-tomaattikeittoa, hesarin reseptiosiossa oli kivan kuulonen ohje siihen!

 68. Kokkaisin ehdottomasti falafeleita kikherneistä, uppopaistamisen sijaan paistinpannulla. Niistä voisi riittää myös uunissa paahdettaviin mausteisiin kikherneisiin, jotka korvaavat pähkinäallergian omaavan ihmisen chilipähkinät, ah että on herkkua! Linsseistä soseuttaisin tulista keittoa, parasta arkiruokaa talven kylmyyden seuraksi.

 69. olen ammatiltani kokki ja kaikki ruuan laittoon liittyvä artikkeli kiinnostaa, niin myös tämä. En ole näitä kyllä kokeillut, noista aineista tekis vaikka mitä kivaa, kun vaan antaa mielikuvituksen lentää!

 70. kyllä mie kin mietin mut vaimo kulki tuosta selän takhaa ja katto näitä sinun sivuja ja sano et jep..tuota tehään !!!niiiin mitä pä mie .Kikhernepihvit hampurilaisilla ja son siinä

 71. Uii mikä arvonta!! Kokkailisin uusien tuotteiden avulla juuri esittelemiäsi kikhernepihvejä. Vaikuttavat herkuilta hampparin välissä :)

 72. Joku riisi- ja kasvispitoinen, hieman tulinen pataruoka tulee ekana mieleen, sellaiseen noi sopis ihan tosi hyvin tuomaan täytettä ja proteiinia. :) Noita pihvejä kyllä myös houkuttaisi kokeilla.

 73. Kokkailisin aivan kaikkea! Välillä kasvisravinnon ja semigluteenittoman ruuan tekeminen on hirmu hankalaa ja vie aikaa. Lisäksi asiaa hankaloittaa se, että tiedän (hankalan) ruokavalioni väsyttävän ajoittain poikaystävääni joka on vannoutunut lihansyöjä ja jonka ruokavalio on hyvin erilainen kuin minun. Reilu puolentoista vuoden aikana ruokavaliomme ovat lähentyneet toisiaan mutta haluaisin silti näyttää poikaystävälleni että kasvisruoka (ja vehnätön) on oikeasti hyvää! Laittaisin siis poikaystäväni itse kokkaamaan noista aineksista jotain. Hänen ruuanlaittotaitonsakaan eivät ole maailman parhaimmat, joten näistä hänen olisi helppo kasvattaa itsetuntoaan kokkina :D

 74. varmaan tekisin jotain tulista, mutta kuitenkin terveellistä esim pastaa + hyvä kastike.

 75. Kokkailisin varmaan vaikka mitä. Noista linsseistä mulla onki jo kokemusta ja ne on ihan mahtavia! Kokeilisin varmaan myös noita sun pihvejä :3

 76. Tekisin linssikeittoa! Kesätyöpaikallani eräällä keittiöllä tehtiin vihreistä linsseistä keittoa ja se näytti maailman pahimmalle myrkylle! Se on kuitenkin kuulemma asiakkaiden suuressa suosiossa, joten pakko kai testata. :)

 77. Kokeilisin noita pihvejä, sit pyöryköitä ja laittaa salaattien ym ruokien sekaan :)

 78. Mun on tehnyt jo hetken mieli kokeilla noista jotain hyviä kasvispihvejä tai pyöryköitä. On tehnyt myös hetki mieli testata tuota Chili Sin Carnea, en tiedä miten uusi se on oikeasti, mutta ilmestyi omaan lähikauppaan vasta äskettäin. Punaiset linssit on tuttuja mun perinteikkäästä linssikeitostani, joten eiköhän nuo viiden minuutin pikaversiotkin soveltuis siihen ja tekis muuten jo valmiiksi nopeasta linssikeittoreseptistä vielä super paljon nopeamman.

 79. Huippua, että Go Greenille tullut tommosia uutuuksia! Ensimmäiseksi kokeilisin ehdottomasti tuota pihvi-ohjetta, jonka jälkeen uusien ohjeiden hakuun ja koekeittiö pystyyn:)

 80. Olen juuri aloittanut vegeruokavalion ja uudet tuotteet olisivat enemmän kuin tervetulleita testiin! Kokeilisin goGreen tuotteita sellaisinaan salaatissa ja kokkailisin mielikuvituksen mukaan mukaan mm. pihvejä ja keittoja. Halu olisi myös koittaa saisiko suolaisita tuotteita kaveria makealle jälkiruualle, ns. vasta makuja käyttäen tai enkäpä karamellisoituna/kuivattuna.

 81. Falafel -pyöryköitä tai sitten hernekeittoa. Tykkään kokkailla ja kokkailenkin päivittäin, mutta noita mainitsemiani kahta herkkua en ole ikinä tehnyt itse. Arvonnassa mukana!

 82. Olen tosi huono ja tylsä ruoanlaittaja, joten näistä aineista tekisin ”normaalisti” luultavasti jonkinlaista linssikeittoa, koska niiden tekeminen ei paljon taitoa ja vaivaa vaadi. Mutta nyt voisin kyllä poiketa normaalista ja kokeilla tota sun pihviohjetta! Vaikka todennäköisesti onnistuisin jollakin tavalla sössimään sen… :D

 83. Tekisin jotain ihanaa hummusta, jota voi sitten syödä salaatin joukossa tai oikeastaan minkä vain kyljessä! Ja tomaattikeittoa tietysti.. :–)

 84. Mä kokeilisin ainakin noita sun pihvejä, kuulostavat just sellaselta iisiltä ja maistuvalta ruualta. Linssejä voisin testata vaikkapa keittomuodossa ja muista sit mitä keksii. :)

  1. Hei anteeksi, tämä kysymys tulee nyt vähän puskista… Mutta mitä kautta olet laittanut tuon kommenteissa näkyvät profiilikuvasi? Minun kommenteissani näkyy joku todella outo vuonna 1 ja 2 laittamani kuva, jota en pysty vaihtamaan mistään…:/

   1. :D oh no!!! ootas mä koetan etsiä, mulla nimittäin kesti itselläkin ikuisuus löytää se ja joku tais muakin neuvoa… palaan kohta!

   2. noniiii! mulle se menee käyttäjät -kohdasta ja sieltä rullaan alas niin löytyy profiilikuva :- )

 85. Tekisin vähän muunnettuna sellaista oikein tulista chili con carnea! :3

 86. Huomenna taitaa lähteä kokeiluun nää pihvit ihan tällä sun reseptillä :)

 87. Nämä sinun ruoka ohje postaukset on ihan parhaita ja ne on pelastanut monet ”mitä ruokaa oikein teen?” kriisit, lisää näitä siis! :) Ja itsekkin kun olen alkanut suosimaan enemmän vege ruokia niin täältä olen saanut siihenkin liityen paljon uuttaa ja hyödyllistä tietoa, kiitos. Ja ihanaa kun joku blogaaja on tuollainen vastuullinen, luomu yms. juttujen kannattaja kun itse innostuu ja saa tietoa siinä samalla! Olen itsekkin alkanut ajattelemaan vastuullisemmin ja toivottavasti moni muukin. :)

 88. Tekisin kaikkia ihania linssikeittoja ja kastikkeita ja opettelisin myös tekemään muhennoksia ja salaatissakin käyttäisin varmaan ainakin noita kikherneitä. Tän postauksen ansiosta tekisin myös noita pihvejä. Näyttää nii hyvältä :)

 89. vaikka mitä namii!!! kasvispihvejä!!! linssikeittoo!!! falafelei!!kastikkeita!!! ei hitto et on nälkä nami mitä kuviaaaa!! !! !!!

 90. Oon käyttänyt linssejä ruuanlaitossa vain kerran, mutta haluaisin ehdottomasti käyttää niitä useammin. Jonkinlainen (helppo) kastike tai keitto tulisi varmaankin ensimmäisenä tehtyä. Noi kikhernepihvit kuulostaa ja näyttää tosi namilta, pakko päästä maistamaan joskus.

 91. Ihana palkinto! Noilla aineksilla mahdollisuudet ovat miltei rajattomat! Kokkaisin ainakin luomumaissista maissikeittoa, kikherneistä tekisin kikhernecurrya, linsseistä tekisin tuhteja ja tulisia linssipihvejä, tai lämmittävää linssipataa. Luomuherneet sopivat myös hyvin kasvispihveihin tai risottoihin. Tässähän tulee ihan vesi kielelle ideoidessa :D

  Kermaisen maissikeiton ohje löytyy muuten GoGreenin omilta sivuilta, kannattaa testata! : http://gogreen.fi/reseptit/kermainen-maissikeitto-juustolla-ja-tryffelilla/

  Tämä kikhernecurry puolestaan on niin herkullista, että pakko laittaa reseptilinkki jakoon samalla! Tämän reseptin löysin aikoinaan Yhteishyvän sivulta, ja se on yksi lempiruoistani nykyään:
  http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/kikhernecurry/011544

 92. Tekisin linssikeittoa! Se on mun bravuuri!
  Ja marinoituja papuja salaatin sekaan. :–)

 93. Haha, kokkaisin varmaan pihvejä sun ohjeen mukaan :D Tykkään kokeilla uusia kasvisruokareseptejä ja eriyisesti korvata lihan/osan siitä erilaisilla kasviproteiineilla :)

 94. Nam, hyvän näköisiä burgereita sulla – taas! Soijarouhepihvi sun ohjeella on tehty monesti, joten eiköhän tääkin mee kokeiluun. Lisäksi kokkaisin just kikherneistä salaatin johon teen tahinikastikkeen. Se on ihan parasta.

 95. Oon ite käyttäny punaisia linssejä proteiinia tuomaan sosekeittoihin, mm. bataattikeitto ja tomaattikeitto. On vaa nii helppo heittää ne sinne sekaan tuomaan ruokaisuutta!! Oon aika laiska kokeilemaan mitään uusia juttuja mutta nyt kirjotin heti tän reseptin ylös kuulosti vaan niin hyvältä! :-)

  ps Hyvää uutta vuotta Ida sun blogi on iha best!

 96. Rakastan linssejä! Ehdottomasti pitäis kokeilla noiden pihvien tekemistä :)

 97. tekisin työkaverin antamalla ohjeella kikherne-currya tai/ja tulista linssikeittoa. :—) tulinen aasialais-henkinen linssikeitto on talven lemppari, paljon currya/chiliä/tomaattia/inkivääriä ja vie aina flunssan mennessään ja lämmittää ihanasti. :–)

  purr

 98. Oioi, kuulostaapa nuo esikeitetyt käteviltä! Testaisin tätä reseptiä ja muutenkin tekisin kasvispihvejä ja erilaisia keittoja, nam.

 99. Tekisin varmaan nachovuokaa tai papupastaa :) oon vähän kehno keittiössä ja teen aina paria samaa ruokaa, mutta ehkäpä näillä voisin kokeilla kerrankin jotain muutakin…ehkäpä jotain muhennosta tai keittoa?

 100. Varmasti ekana tulisi tehtyä noita hampparipihvejä, kuulostivat sen verran hyviltä :)

 101. kokkailisin ehdottomasti juuri näitä postauksen pihvejä. hyvältä näyttää !

 102. Hmm kasvispihvit tai pyörykät ja jokin curry ois varmaan ekana listalla!

 103. Tekisin kikherneistä ehdottomasti hummusta ensimmäistä kertaa itse! Voisin pyöräyttää myös jonkun kivan, lämmittävän padan :)

 104. Koska rakastan wokkeja sekoittaisin kikherneitä kasviskookoswokkiin :)

 105. Kokkailisin enemmän kasviskeittoja ja lisäilisin noita vähän joka paikkaan, esimerkiksi salaatteihin. : >

 106. Oijoi, täytyypä joskus tehdä hampparit ihan alusta loppuun itse! Näyttää niiiin paljon paremmalta kun sellanen ällö pullamössösämpylä + jauhelihapihvit majoneesilla :>

 107. Mulla ei oo juurikaan kokemusta tuollaisista, mutta noi kikhernepihvit kyllä sai veden kielelle, jotenka niitä alkaisin ensimmäisenä kokeilemaan! :)

 108. GoGreenin tuotteet on ihan loistavia! Ensimmäisenä kokkailuideana mieleen tuli juurikin jotkut kasvispihvit tai -pullat. Nam nam!

 109. Testasin tänään tän pihviohjees, mutta kaapinvajeen takia jätin korppu-/spelttijauhot kokonaan pois. Pysyi silti hyvin kasassa ja tuli ihan hemmetin hyviä” Höyrytetty porkkana ja bataatti paistetun tomaatin kanssa toimi aika loistavasti lisukkeena. Vegetaristi suosittelee ja lihaa syövä joskin gluteenitonta ruokaa mässäilevä asuinkumppani kiittää ruokapöydän vaihtelusta : )

 110. Kiitos loistavasta reseptista. Juuri testasin, ja voin lämpimästi suositella muillekin. Näin näppärästä tuotteesta tulee kyllä vakiokamaa mun keittiööni. Sopii sekä keittoihin, että pataruokiin. Ja mikä helppous pienten lasten äideille! Osallistun arvontaan!

 111. Tekisin hullunna linssikeittoa!! Namnam tulisi hyvääää :—)

 112. Me ollaan jo pitkään tykätty kikhernepihveistä, mutta tätä sun ohjetta on kyllä pakko testata! Linssejä tulisi ainakin lasagneen ja linssibologneeseen. Kikherneitä ajattelin testata couscousin seassa.

 113. Opettelisin vihdoin tekemään linsseistä jotain hyvää (yritykset on tähän mennessä olleet aika huonoja). Sit tekisin jotain hummusmuunnelmia ja muita soosseja! (:

 114. Jes!! Tää ois niin mulle tää homma, koska oon yrittänyt nyt vuoden vaihtuessa vähentää lihansyöntiä ja tossa ois varmasti motivaatiota kerrakseen jos voittais arvonnassa. Tekisin varmaan keittoja ja koittaisin luultavasti näitä sun tekemiä hamppareitakin!! Pistäisin luovuuden käyntiin ja testailisin kaikkea uutta, ja syöttäisin myös iskälle ja äitille, ehkä me sitten yhdessä voitais vähentää lihankulutusta… :-)

 115. Chili con carne ilman tuota carnea :), riisin kera. Lapsetkin tykkäävät!

 116. Vegaanina minulla kuluu papuja ja linssejä todella paljon, joten heti ensimmäiseksi valmistaisin intialaistyylistä mausteista linssikastiketta! ja seuraavaksi kaikkia ihania papupyöryköitä, joihin olen keksinyt lukuisia reseptejä. Tässäpä vielä linkki herkullisen linssicurryn valmistukseen http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2013/11/good-food-new-shoes-and-second-hand.html , jossa olen käyttänyt niitä GoGreenin ”tavallisia” punaisia linssejä. :)

 117. Noistahan saisi vaikka mitä ja vaikka kuinka pitkäksi aikaa! Ekana ruokalistalle päätyisivät varmaan kookos-linssidahl punaisista linsseistä ja ihanan raikkaat kikherne-korianteripihvit. Toi valmis Chili sin carne oliskin ihan uusi tuttavuus ja varmaan oiva laiskojen tai kiireisten päivien herkku!

 118. Tekisin falafeleja! Tätini kokki-miehen opastuksella kokkailin niitä viime viikonloppuna, joten hyvä reseptikin on jemmassa. Myös tutustuminen linssi-ruokiin kiinnostaa, ne ovat omassa keittiössäni jääneet pahasti papujen varjoon. Vegenä tämäntyyppiset raaka-aineet ovat lähes jokapäiväisiä tuttuja, niissä kun on kaikkea ravitsemuksellisesti hyvää.

 119. Opettelisin vihdoin käyttämään linssejä ruuissa! Kikherneet ovat jo suurta herkkua :)

 120. Ihana arvonta! :)
  Pavut ja linssit ovat nyt jo mun melkeimpä jokapäiväsiä ruoka-aineita, joten tuollaisten uutuustuotteiden ilmestyminen on kiva yllätys…
  Tekisin varmasti noita kikhernepihvejä, näuttävät nimittäin niiiiiin namilta, ja varmasti kokeilisin uusia keittoja, kastikkeita ja patoja.

 121. Keittäisin mulle tuttuja keittoja, ja kokeilisin jotain ihan uutta – eli tehdä noita pihvejä itse!

 122. Tekisin ainaki noita sun kikhernepihvejä, ja sit kokeilisin niitä kasvispastakastikkeessa ja uunijuuresten lisukkeena, linssit maistuis just ainaki pastankorvikkeena :p

 123. Tekisin jotain linssisalattia noista tummemmista linsseistä. Aina tulee vaan käytettyä punaisia keittoihin ja pihveihin ja vihreitä täytettyjen paprikoiden täytteen ainesosana, mutta himoitsen jotain salaattia tai linssilisäkettä vaalealle kalalle…

 124. Tekisin jotain herkullista kasvisruokaa, esim. pyöryköitä tai pihvejä, keittoa.. Salaatteihin olisi myös oivia lisäkkeitä :)

 125. Keksisin vaikka mitä kokkailtavaa. Linssikeittoja, kasvispihvejä, erilaisia lisukkeita:)

 126. Noita pihvejä voisin kokeilla, ohje vaikuttaa minunkin osaamistasolleni sopivalta. Kieltämättä kiinnostaa myös, miltä pihvit maistuisivat :)

 127. Herkullista hummusta ainakin ensiksi naposteluun! Sitten varmaan punaista linssikeittoa ja pääruoaksi voisi tehdä vielä tortilloja noista aineksista. :)

 128. Pakko heittää kolmaskin kommentti samaan postaukseen. Testasin tänään samalla ohjeella pyöryköitä ja tunnin uunissa seisoskelun jälkeen 175 asteessa maistuivat erittäin hyville ja saivat kehuja myös kanssasyöjiltä :D naminami! Reseptiä jaettu eteenpäin.

 129. Testasin tänään noita pihvejä, tuli tosi hyviä! Tekisin siis ehdottomasti niitä uudestaan ja haluaisin myös kokeilla jotain uutta linssimuhennosta.