PAULAN UUSI TYYLI

/// ruokaTags: , , , ,

*yhteistyössä Paulig

Tämän syksyn jännittävimpiin ja mielenkiintoisimpiin projekteihin lukeutuu Pauligin #PAULANUUSITYYLI -kampanja, jossa minä ja kolme muuta bloggaajaa pääsemme luomaan ikoniselle Paulalle uutta tyyliä. Pauligin Paula on minulle tuttu vanhoista peltisistä kahvipurkeista ja tietysti olen tiennyt Paulan olevan Pauligin kahvilähettiläs, mutten ole koskaan esimerkiksi itse nähnyt Paulaa missään tilaisuudessa.

Paula on ilmestynyt kahvipurkkeihin jo vuonna 1904 mutta vasta 1950-luvulla Paula muuttui piirroshahmosta eläväksi persoonaksi. Tuolloin Paulasta tuli kansan suosikki ja monet nuoret naiset hakivat Paulan virkaan. Tällä hetkellä virassa on 18. Paula, Noora Ylikoski.

Suomalainen kahvikulttuuri on muuttunut paljon Paulan syntyajoista ja nyt käynnissä onkin Paulan uudistusprojekti, johon kuuluu olennaisena osana Paulan uusi tyyli ja sen suunnitteleminen. Meidän mukana olevien bloggaajien tehtävänä on luoda inspiraatiotaulu joka kuvastaa Paulan uutta tyyliä. Tulemme myöhemmin tekemään yhteistyötä vaatesuunnittelijaopiskelijoiden kanssa – kilpailuun mukaan valitut vaatesuunnittelua opiskelevat nuoret luovat inspiraatiomme pohjalta uuden tyylin Paulalle. Myöhemmin tänä vuonna te pääsette äänestämään mielestänne parasta tyyliä. Muut mukana olevat bloggaajat ovat upeat Laura, Kaisa ja Miisa

Siinä missä Paula oli ennen ”koko kansan Paula”, on Paula jäänyt minun sukupolvelleni jollain tapaa tuntemattomaksi. Uudistuksen myötä Paula on suomalaisen kahvikulttuurin positiivinen tutkimusmatkailija joka tietää, kokeilee ja jakaa uusimmat kahvitrendit ja on mukana siellä missä tapahtuu. Näiden ajatusten pohjalta olen alkanut luoda omaa inspiraatiotauluani, jännää!! Tarkoituksena on tietysti suunnitella jotain sellaista, joka kunnioittaa nykyistä pukua, Sääksmäen juhlapukua mutta on moderni ja  Tulette pian näkemään mitä olen saanut aikaiseksi ja millaisena 2010-luvun Paula minulle näyttäytyy, mutta sitä ennen tahdon udella – millaisena te näätte uudistuneen Paulan? Entä onko teillä Paulaan liittyviä muistoja? 

Lisätietoa #Paulanuusityyli -kampanjasta löytyy Pauligin nettisivuilta.

5 kommenttia

 1. Avatar Reetta V. /// 24/09/2014 / 10:29:30

  Mun mielestä uusi Paula voisi olla söpö hipster-tyttö kukallisessa tai pilkullisessa mekossa! :) Jännittävä nähdä, miltä uusi Paula lopulta tulee näyttämään.

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 24/09/2014 / 12:58:16

   No eikö vaan, just jotain uutta ja raikasta mutta perinteitä kunnioittaen ;-)

   Vastaa
 2. Avatar spiderwebs /// 24/09/2014 / 16:43:29

  Paula oli itselleni melkoisen tuntematon hahmo. Uutta ja raikasta perinteitä kunnioittaen on kyllä niin tiivis ja hyvä tavoite, ettei asiaa tuon paremmin ilmaista :D sitä lähtisin itsekin tavoittelemaan.

  Toteutus onkin sitten jännä nähdä! Monesti samantyylisissä projekteissa, joissa muunnellaan jokin (ainakin jollekin sukupolvelle) tuttu ja turvallinen uudeksi nykyaikaiseksi kokonaisuudeksi, mennään metsään ihan urakalla. Muutosta entiseen ei ole nimeksikään tai vaihtoehtoisesti uutta ja vanhaa ei yhdistä toisiinsa ei sitten millään :D

  Kaupunkilaistunut Elovena-tyttö olisi myös melkoinen haaaste :–D tsemppiä ideointiin!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 25/09/2014 / 10:31:47

   Haaa älä muuta sano! :-D Tähän oman haasteensa luo tietysti bloggaajan ja vaatesuunnittelijan välinen yhteistyö – että onko meillä sitten lopulta yhteisymmärrys uudesta lookista vai ei. Inspiraationhan ei ole tarkoitus vielä olla mikään luonnos vaan nimenomaan luoda sitä fiilistä ja tunnelmaa jonka perusteella vaatesuunnittelija tekee luonnoksen. JÄNNÄÄÄ!

   Ja hei todentotta, niin olis :-D Aika hyvä!

   Vastaa
 3. […] Paulan uusi tyyli -projekti on edennyt huimaa vauhtia! Meille on nyt valittu suunnittelijaparit ja pääsimme kukin tapaamaan pariamme viime viikolla. Tapasin mulle valitun suunnittelijaparini Piia Emilian suloisessa The Exhibitionists -kahvilassa Töölössä. Piia on valmistunut viime keväänä Lahden Muotoiluinstituutista ja hän on päässyt esittelemään mallistoaan Kööpenhaminan muotiviikoilla, huh! Tuolta Piian sivuilta voi kurkata mitä suunnittelija on tehnyt tähän mennessä, oma suosikkini on SCULPT-mallisto.  […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.