Herkän ihon luonnolliset lempparit ihonpuhdistukseen

kauneus, luonnonkosmetiikka
6 kommenttia

Olen löytänyt pari ihan mahtavaa tuotetta herkän ihon hoitoon. Olen aina tiennyt että mun ihoni on herkkä, reagoi helposti kylmän ja kuuman vaihteluun ja jos esimerkiksi lepuutan päätäni kättä vasten, jää kaulalle ja leuan alle helposti punainen läntti. Joskus mulla oli aina kaulalla sellainen punainen kohta, joka tuli siihen ihan vain pelkästä kosketuksesta, tai jos kaulakoru osui siihen. 

Sitten menetin hetkeksi uskoni omaan ihotietouteeni kun yksi kosmetologi naurahti minulle kun kuvailin ihoani herkäksi. Hänen mielestään se ei ollut herkkää nähnytkään! Ehkä se, että hän oli ammattilainen ja minä olin vain itse analysoinut ihoani, sai minut hetkeksi uskomaan häntä. Ostin pari tujumpaa kasvovettä ja puhdistusainetta kun ajattelin että höps, kyllähän minun ihoni kestää, eihän se tosiaan ole yhtään herkkäkään. Ja että ehkä kaikki mun epäpuhtaudet johtuukin siitä etten käytä tarpeeksi peseviä ja kuorivia tuotteita jne. 

Aika nopeasti selvisi että kosmetologi oli väärässä, ihoni ärsyyntyi kaikista liian tehokkaista tuotteista. Lisäksi peräti kolme eri kosmetologia on tämän jälkeen kauhistellut kuinka herkkä ihoni oikein onkaan ja ovat olleet todella ihmeissään, että mulle on joku muuta väittänyt. Mun kannattaisi siis ehdottomasti käyttää herkän ihon tuotteita ja pestä kasvot hellävaraisesti. Kosteuttava naamio on tosi tarpeellinen mun iholleni, mutta kuorintaa tulisi käyttää vain kerran viikossa ja mahdollisimman hellävaraista versiota silloinkin. Kasvoveden ja öljyjen käyttö on myös erittäin suotavaa ja talvella käytössä kannattaisi olla hyvä seerumi. Olen aloittanut pienin, mutta itsevarmoin askelin ja vaihtanut hiljalleen tuotteita herkälle iholle paremmin sopiviin ja jep, iho tykkää.

Nyt kylppärin peilikaapista löytyy mahtavat tuotteet herkän ihon puhdistukseen: 

Gamarden hellävarainen misellivesi sopii meikinpoistoon – eikä tarvitse käyttää vettä! En tosin ole vielä kokeillut miten meikki irtoaa tällä, koska olen tottunut pesemään kasvot iltaisin vedellä, mutta aamuisin saatan putsata kasvot pelkästään tällä. Pari suihkaisua vanulappuun ja kasvojenihon pyyhintä. Välillä käytän tätä myös kasvoveden tavoin kun huomaan ihoni olevan ärtynyt tms. Ihon pH-arvon tasapaino palautuu vesipesun jälkeenkin, mutta talvella taidan testata josko myös meikki lähtisi tällä. Tämä on Cosmebio-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, lisää tuotteesta täällä.* Saatu testiin blogin kautta. 

Nafhan puhdistusmaito päätyi mun testiin vasta kun useampi kaveri ja pari bloggaajaa oli kehunut sen maasta taivaisiin. Inhoan maitomaisia putsareita kun musta on aina tuntunut etteivät ne putsaa tarpeeksi tehokkaasti ihoa, eikä monikaan maitomainen tuote ole tuntunut hyvältä iholla kun on tottunut vaahtoaviin putsareihin. Tässä cleansing milkissä on kuitenkin ihanan öljymäinen koostumus joka liukuu kasvoilla puhdistaen meikin tehokkaasti. Ei ihme, tämä sisältää sekä seesami- että arganöljyä ja sopii siksi hyvin herkälle ja kuivalle iholle. Löydät tuotteet esim. Biodellyltä* ja Hyvinvoinnin tavaratalosta.*  Saatu testiin blogin kautta. 

Cattierin kasvoveden ostin aivan arvalla Tallinnan reissulta. Viru-keskuksen Kaubamajassa on aika mahtava osasto luonnonkosmetiikalle ja huh, olipa tutut merkit siellä kovin paljon Suomen hintoja halvempia. Tällä taisi olla hintaa n. 8€, Suomen puolella hinta taitaa olla jotain 13€? No, ei sillä että  kumpikaan summa huimaisi päätä kun tuote on näin toimiva. Tässä ihastuttaa erityisesti tuo spray-pää, vaikkakin sieltä tulee kerralla aika raju suihkaisu. Todella rauhoittava ja mieto tuote, alkoholiton. Tätäkin voi tilata Biodellyltä.* 

*-merkityt affiliate-linkkejä


 Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oi vitsi kiitti tosta Tallinna-vinkistä! Oon menossa joulukuussa piipahtamaan Tallinnassa, joten pitää ehdottomasti käydä katsomassa tuo Kaubamajan osasto. :-)
    Oon saanu sulta kyllä niin hyviä luonnonkosmetiikka vinkkejä!!! <3

    1. Oooooo ihan mahtavaa!!! Suosittelen lämmöllä, siellä oli ihanan paljon valinnanvaraa :-) Tosin meikkimerkkejä oli vain yksi, mutta voiteita ja shampoita yms paljon. :-) JEEEEEEEEE <33

  2. Tallinna on kyllä huippupaikka luomukosmetiikkaostoksien tekemiseen! Mä oon käynyt Kalamajan Loomelinnakissa, mutta tuolla Kaubamajassa valikoima on varmasti paljon laajempi. Pitääpä käydä katsomassa seuraavalla kerralla :)

    1. No on!:-) Paljon tuntemattomia merkkejä myöskin. Hei joo, tuolla mäkin tahdon ens reissulla käydä, nyt en ehtinyt vaikka tuokin paikka oli muistissa. :-) Kaubamajassa oli semmoinen kunnon nurkkaus ja sen lisäksi saippuaosastolta löytyi myös luonnollisia vaihtoehtoja ja vaikka mitä kivaa.

  3. Mä oon taas kokenut ton puhdistusmaito vs -vaahto homman ihan toisin päin :-D Musta tuntuu että vaahdot ei koskaan oo ollu se tehokkain tuote puhdistukseen, haha! Esim. Mádaran puhdistusmaito on ollut omassa käytössä todella hyvä, kun taas saman merkin vaahdosta en juurikaan innostunut. Noh, ehkä tääkin johtuu myös osaltaan ihan vaan omista tottumuksista ;-)