Kotijuttuja

sisustus
12 kommenttia

Kotona alkaa jo näyttää kodikkaalta, vaikka aluksi tuntui aika autiolta ja avaralta – mutta yllättäen tavarat ovat alkaneet asettua paikoilleen ja yksityiskohdat tehdä tästä mun näköisen. Suloinen Katoko auttoi mua sisustuksessa, sain valkata itselleni pari juttua kotiin.

Kaunisteen ihanat tekstiilit ovat olleet suosikkejani pitkään – nämä ovat niin pohjoismaalaisen näköisiä, simppeleitä ja suhteellisen ajattomia. Sunnuntai-tyynynpäällinen pääsi piristämään olkkaria sohvan kaveriksi.

Sumusää-juliste / Taulu ja tapetti

Nätit puiset tarjottimet ovatkin jo ehtineet vilahtaa blogin puolella, eikö olekin söpöt? Ja tosi monikäyttöiset. Omistan muutamia tosi kivoja esineitä mutta välillä niiden ympäriinsä ripottelu saa kodin näyttämään sekamelskalta. Kun ne asettelee nätisi pienelle tarjottimelle, on kokonaisuus hallitumpi. Tykkään! Ja tuo isoin tarjotin menee ihan tarjoilukäytössä, kuten eilen huomasitte. Tarjotinsetti maksaa alle parikymppiä, aika kiva lahjaideakin, tosin taitaa vaan just nyt olla loppuunmyyty.

Pienillä jutuilla on niin paljon väliä. Ei se mitään, että esim. olkkarissa ei vieläkään ole kattolamppua (tai no on siellä, semmoinen tosi tylsä suutarinlamppu joka asennettiin ihan vain remontin ajaksi). Mutta kun en vielä ole löytänyt mieleistä lamppua, niin enpä ole jaksanut asiaa sen kummemmin miettiäkään. Miksi kattolamppujen (kohtuuhintaisten) löytäminen on niin mahdotonta? 

 

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Heti on pakko kysyä sohvakriisin kourissa pyörivänä, että mistä olet löytänyt tuon mukavan näköisen harmaan kangassohvan? :-)

  1. Hihii! Tuo harmaa kangas on pysynyt tosi hyvänä ja jotenkin ehkä peruspuuvillaisia laadukkaamman oloinen ;-) Suosittelen!

 2. Ihanan näköistä! Ja tosi tyylikäs sohva sulla. Oon ite toivonut joululahjaksi kans tota samaa Kaunisteen tyynyliinaa :)

  1. Oooo, hyvä toive! Noi on tosi nättejä, tykkään myös siitä yhdestä missä on vihreää ja persikkaa sävyinä <3_<3

 3. Uu tosi ihania juttuja! Nuo tarjottimet varsinkin olisi mahtavat omaankin kotiin ;-)

  Hei, ajattelin, että osaisit ehkä auttaa luonnonkosmetiikan kanssa. Olen ajatellut ruveta vaihtamaan pikkuhiljaa synteettisiä (ja eläimillä testattuja……) tuotteita luonnonkosmetiikkaan, mutta aloittaminen tuntuu jotenkin hankalalta, hah :-D Ensinnäkin, mistä löytää luonnonkosmetiikkaa opiskelijabudjetilla? Tiedän toki, että Tampereella (missä itsekin siis asu) tietty ekokaupat ja isot tavaratalot ainakin, mutta olisiko järkevämpää tilata netistä? Olen lukenut, että monet tilaavat luonnonkosmetiikkansa Saksasta, mutta onhan siinä taas vähän ekologisuus- ja eettisyysongelmia. Toiseksi, mitkä merkit esimerkiksi olet itse todennut hyväksi? Zuiin huulipunat muistan ainakin! :-D Ja sitten vielä se, että löytyykö luonnonkosmetiikkabrändeiltä esimerkiksi oikeasti kestäviä ripsareita? Vedenkestäviä ei ilmeisesti voi tehdä ja siitä en kyllä suostu luopumaan t. ripset kääntyvät alaspäin :-( Ja sama juttu luomivärien kanssa: onko niissä tarpeeksi pigmenttiä?

  Olen lukenut blogiasi puukkohupparitytöistä asti, mutta en muista, oletko koskaan tehnyt sellaista kaikenkattavaa postausta luonnonkosmetiikasta? Kiitos tosi paljon, jos osaat vastailla!! :–)

  1. Heiippa!!!

   Ihana kommentti ensinnäkin, kiva että laitoit viestiä!! :-) Mulla on valmistumassa pitkä ja kattava postaus edullisesta luonnonkosmetiikasta, mutta saan sen valmiiksi vasta tammikuun puolelle; eli tammikuussa luvassa opiskelijabudjetille sopivia luonnonkosmetiikkavinkkejä! Pitäis kyllä ihan ehdottoamsti kirjoittaa myös semmoinen kattava ”miksi luonnonkosmetiikka”-postaus.

   Mutta siis: tilaan luonnonkosmetiikkani netistä tai ostan messuilta. Osan haen pienemmistä putiikeista ja esim. Lumosta, sillä kosmetiikan suhteen olen aina (myös synteettisiä käyttäessäni) koettanut panostaa laatuun, sillä mulla on oikukas ja ärsyyntyvä iho, joten olen halunnut pitää sen tasapainossa.

   Hyvää luonnollista ripsiväriä ei vielä ole tullut vastaan, vaikka oon melkein kaikki ne hehkutetuimmmatkin jo testannut. Pysyn siis Kanebo 38:ssa itsekin, joka on miltei ainoa synteettinen tuote mun peilikaapissa. Olishan se mahtavaa löytää toimiva tuote luonnonkosmetiikan parista, mutta en ala kyllä kulkea ripsarit poskilla vain luonnollisuuden nimissä :D

   Mun suosikkimerkkejä ovat seuraavat:

   Ihonhoito: Nafha, Madara, Skin Blossom, Lavera, Comfort Zonen Sacred Nature-sarja ja sitten yksittäiset tuotteet esim. Gamardelta, Jurliquelta, Cattierilta, Burt’s Beesiltä, Flow kosmetiikalta, Mia Höytöltä ja Weledalta.

   Meikit: Zuii (IHAN paras! Näistä kyllä löytyy osasta tuotteista kunnolla pigmenttiäkin, mulla on itellä huulipunia, poskipuna, aurinkopuuteri, meikkivoide ja yksi luomiväri käytössä näiltä), erilaiset mineraalimeikit (Barefaced Beauty, everyday minerals), Couleur Caramel (mineraalimeikkipohjat, kulmaväri, valkoinen kajal, huulipunat). Kynsilakoista luonnollisempia on Kure Bazaarit jotka on hyviä mutta kalliihkoja, ja käytän kyllä ihan tavislakkoja yhäkin myös.

   Tuoksut: Acorelle & Honores des pres. Näistäkin pitäis kirjoittaa lisää pian!

   Huulirasvat: Hurraw!

   Saksata joo saa halvalla, mutta en ite tilaile sieltä – jos oon reissussa niin sitten ostan kyllä itselle tuliaisiksi. Myös tallinnassa on hyvät ja edullisemmat valikoimat.

   Mutta hyviä tarjouksia kantsii kurkkia esim. näistä kotimaisista verkkokaupoista:

   http://www.biodelly.com/
   https://www.hyvinvoinnin.fi/luonnonkosmetiikka
   http://www.hillstrands.fi/
   http://www.greenlips.fi/category/76/luonnonkosmetiikka
   http://kauppa.ruohonjuuri.fi/ihon-hoito/558/dg?openGroup=558

   jospa noista ois JOTAIN apua alkuun, lupaan palata aiheen pariin piakkoin!! :-) JEE, terkkuja, kiva kun kommentoit!

 4. Tiedän mitä tarkotat! Se on kyllä ihana kans. Eipä Kaunisteella varmaan yhtäkään rumaa kuosia oo ;)