Päiväni Paulana – kahvilakierros ja kahvikoulutus

lifestyle, Ravintolat Tampere, ruoka
2 kommenttia

* Yhteistyössä Paulig

Pari viikkoa sitten minulla oli elämäni erikoisimmat kahvittelutreffit – pääsin nimittäin kiertelemään lempparikahviloitani Pauligin Paulan kanssa täällä Tampereella. Samalla pääsin tutustumaan Paulan arkeen; osallistuin aamupäivästä TAMK:lla (mikä sattuma, omassa opinahjossa) järjestettyyn kahvikoulutukseen ja hoksasin, ettei Paulan arjessa taida olla kovinkaan montaa keskenään samanlaista päivää. 

Kahvikoulutuksessa opin vaikka mitä uutta, kuten että tummapaahtoisen kahvin juojana kuulun Suomessa vähemmistöön, sillä jopa 70% juo kahvinsa vaaleapaahtoisena. Paulan työnkuva on varsin monipuolinen, yhtenä niistä on tietysti kertoa kahvista ja kouluttaa, onhan hän alansa asiantuntija ja hyvän kahvin lähettiläs. Oppilaitosten  lisäksi Paulaan voi törmätä esimerkiksi messuilla, tapahtumissa, tv:ssä, kaupoissa ja kahviloissa – sekä enenevissä määrin somessa. 

 

Vein Paulan, eli siis Noora Ylikosken, suosikkikahviloihini Tampereella. Samalla juttelimme Paulan työstä ja siitä, millaista Nooran arki Paulana on ollut viimeiset kaksi vuotta. Aloitimme kahvilakierroksen suloisesta Ojakadun Vohvelikahvilasta, siitä aidosta ja alkuperäisestä. Kahvittelukierros oli hyvä aloittaa suolaisella vuohenjuustovohvelilla sekä kaardemummakahvilla. 

Oli hauskaa päästä juttelemaan Paulan työstä ja arjesta Nooran kanssa, sillä tutustuin Paulan tyyliin ja tehtäviin jo Paulan uusi tyyli -kamppiksen aikoihin. Noora on järjestyksessä 18. Paula ja samalla myös ensimmäinen, joka saa käyttöönsä uuden asun kansallispuvun rinnalle. Paulan uusi tyyli -kilpailun voittaja-asu otetaan käyttöön jo helmikuun lopussa, jännää! Oletteko seuranneet mikä asuista valikoitui uudeksi asuksi? Oma kilpailijalempparini vei voiton ;-)  

Runo-kahvilassa (niin ikään Ojakadulla ja lemppari vuodesta 2006. Tänne on paettu niin monta kertaa kahville ja korvapuustille) fiilistelimme cappucinoja ja Paulan työtä. Parasta on kuulemma uusiin ihmisiin tutustuminen ja se, miten vuoteen ei mahdu montaa samankaltaista päivää. Suomi tulee Paulalle tutuksi ja työssä pääsee paikkoihin, joihin ei muuten tulisi lähdettyä. Noora kertoo saaneensa rutkasti itsevarmuutta Paulana seikkaillessaan, sillä koko työ on oikeastaan yhtä isoa seikkailua. Hän kehuu Pauligia hyväksi työnantajaksi ja kertoo että oli vaikea päätös olla jatkamatta toiset kaksi vuotta Pauligin Paulana. Nooran muuttunut elämäntilanne ja reissaaminen eivät sovi enää yhteen, joten kaihoisana hän luovuttaa Paulan pestin eteenpäin. Tavallisesti Paulana ollaan kaksi vuotta ja mahdollisesti vielä vuosi tai kaksi lisää, jos se sopii sekä Paulalle että Pauligille. 

Mitä 19. Paulalta sitten oikein odotetaan? Uuden Paulan tulisi olla 50 % diginatiivi 15 % innostaja ja ilmapiirinluoja, 15 % kahvidiggaaja ja 20 % tyylilyyli. Paulan työssä pääsee seikkailemaan ympäri Suomea, joten ajokortti on myös ehdoton. On tärkeää olla avoin ja helposti lähestyttävä. Ette arvaakaan, mistä kaikesta höpisimme tuon kahvilakierroksen aikana, hahaa.

Vaikka Paula tapaa työssään paljon ihmisiä, täytyy osata toimia itsenäisesti. Noora painottaa myös someosaamista, sillä työnkuvaan kuuluu paljon blogikirjoittelua, instagrammaamista ja Facebook-päivittelyä. Myös media-, viestintä- tai markinnointialan koulutuksesta on varmasti hyötyä. Kuulostaa hyvältä; somea, kahvia, innostavaa ilmapiiriä ja vieläpä tyylijuttuja. 

Stockan Robert’s Coffeessa herkuttelimme supermakeilla kahviherkuilla, joissa oli kahvin lisäksibkermavaahtoa, suklaata ja appelsiinisiirappia. Taattu makeanhimon taltuttaja, suosittelen tätä erityisesti cafe mochan ystäville. Paula pääsee työssän tutustumaan kahvikulttuuriin ja sen uusiin tuuliin aitiopaikalta. Erikoiskahvien suosio on ollut viime vuosina kasvussa, joten pitihän meidän testata turneemme päätteeksi jotain erikoisempaa. 

Miten on, alkoiko työ Pauligin Paulana kiinnostaa? Haku Paulaksi on nyt käynnissä, mukaan ehtii kun lähettää hakemuksen ja cv:n 14.2.2015 mennessä. Lisätiedot ja kriteerit löydät TÄÄLTÄ. Seuraava Paula julkistetaan perinteisesti 6. kesäkuuta. 

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.