Ruokaa, viiniä & leidejä

ruoka
12 kommenttia

Viime viikolla mun luokse tuli pari leidiä viettämään iltaa. Taidettiin just aloittaa uusi perinne; ruokaa, viiniä ja leidejä, ai että! Meillä riitti höpistävää moneksi tunniksi ja mikäs sen kivempaa, kuin höpötellä herkullisen ruuan äärellä. Minä vastasin suolaisesta puolesta bravuurillani ja raikkaalla salaatilla, Roosa oli leiponut törkeän hyvän kinuskipäärynäkakun (jonka reseptin löydätte tästä superkauniista blogista) ja Annukka toi lemppariviininsä. 

Puhuttiin joskus kavereiden kanssa omista bravuureista joihin yksi (alalle koulutettu henkilö) tokaisi, että vain huonoilla kokeilla on bravuureja :-D Jahas, ehkäpä? Myönnän auliisti, että kasvispiirakat erilaisilla twisteillä on mun suosikkitarjottavaa, koska en tiedä ketään jolle kasvispiiras ei maistuisi ja sen valmistus onnistuu helposti lähikaupasta haetuilla raaka-aineilla.  Utelen; onko teillä bravuureja? Jotain tarjottavaa, mikä onnistuu aina? Voisin matkia teitä ja kokeilla jotain uutta seuraavalla kerralla! 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mistä noi kauniit kristallilasit on? Ja tota sun piirakka ohjetta pitää ehdottomasti kokeilla ! :-)

 2. Oon aivan täysi käsi keittiössä mutta tää onnistuu joka kerta: Pesto,(gluteeniton) pasta, kirsikkatomaatteja, avokadoa, fetaa ja tuliseksi maustettua kanaa. Toimii ihan joka kerta ja lapsetkin osaa tehdä :D

  1. Kuulostaa toimivalta! :-D itseasiassa taidan susta inspiroituneena tehdä tuollaisen annoksen itselleni ruuaksi tänään, ilman kanaa vaan. Nam!

 3. Pöh kyllä kaikilla on varmasti bravuureja, niihin ei varmaan kaikki vaan turvaudu niin usein kun toiset :—D Mutjoo mä oon kans kasvispiirakkamimmejä, toi sun bravuuri kans usein mulla vuorossa. Mutta toinen mun suosikki (varsinkin piknikeille kesällä, äääh kesä tule jo en jaksa enää) on pastasalaatit. Turvaudun usein heittämään sekaisin pastaa, paistettuja herkkusieniä valkosipulissa, tomaatteja (aurinkokuivattu tai kirsikka) ja rucolaa. Alkuperäiseen kuuluu myös oliiveja, mutta koska en itse niitä saa alas niin jätän pois. Sit vaan öljyä sun muuta miten maistuu ja sekasin kulhoon. Yks kans mun juttu on guacamole, teen parasta!

  1. Noniiiiin siis niinpä!

   Ooh,pastasalaatti kuulostaa ihanalta ja mä jopa heittäisin oliivit mukaan nykyisin kanssa, vaikka ennen vihasin niitä :D AH! Ihana vinkki. JA guacamole on kyllä parasta, nam.

 4. Tuolla sun ohjeella on tehty maukasta kasvispiirakkaa monet kerrat! Täytteitä vaihtelen iha mielitekojen mukaan, ja aina on kaikki tykänny! Mun oma bravuuri tällä hetkellä illanistujaisiin on ite tehty guacamole ja nachot. :—)

  1. Oooooh ihana kuulla!!! <3__<3 tuo kyllä takuulla onnistuu monenlaisin eri variaatioin.

   Ja ah, JOO! Itsetehty guacamole on ihanaa, ah!

 5. spelttirieskoista on vahingossa tullut bravuuri, koska ne on vaan niiin helppoja :-D vettä, suolaa, spelttijauhoja, voita ja psylliym-kuitua (+ erilaisia variaatioita saa esim laittamalla porkkanaraastetta sekaan).

  1. Oho!! :-D Aika kool, kiitos vinkistä!! porkkanaraaste seassa kuulostaa täydelliseltä.