København

matkailu, ruoka
14 kommenttia

Instagramia seuraavat tietävät, missä olen pyörinyt tällä viikolla. No Köpiksessäpä hyvinkin! Olin ihan sairaan innoissani saadessani kutsun Boschin järjestämälle pressimatkalle Köpikseen, sillä mulla ja Alisalla on lennot varattuna tuonne huhtikuulle. Pääsin siis etukäteisvaklaamaan miltä Kööpenhaminassa näyttää. Edellisestä reissusta Tanskaan on jo vuosia; silloin reissun kohokohta oli Legoland, tsihi.

Köpis vei sydämeni samantien. Ehdin olla reissussa reilut 24h joista suurin osa kului järjestetyn ohjelman parissa, mutta vitsit, ne hetket mitkä ehdin kierrellä keskustaa tekivät mut ihan superonnelliseksi. Tässä tulis muutamat reissukuvat, yhdelle raflalle täytyy vielä omistaa kokonainen postaus, se oli niin mainio.

Näkymät hotellihuoneen ikkunasta, ei ollenkaan paha. Yövyin Copenhagen Island -nimisessä hotellissa, joka sijaitsi lähellä jotain ”upcoming” teurastamoaluetta. Tuolla teurastamon alueella me sitten illalla söimmekin.

Jottei realismi unohtuisi (tätähän kaikki aina toivoo, eikö niin?), niin kerrottakoon että kulutin tuon 24h aikana puolikkaan isosta nenäliinapaketista ja juuri ennen reissua ostin kuudellakympillä vitamiineja, nenäsuihketta ja kurkkupastilleja. Ai vitsit miten raivostuttavaa. Oon melko varma että tämä yskä-flunssa-kuume -kombo sai alkunsa hetki sitten syödystä antibiottikuurista. Vältän antibiotteja viimeiseen asti, mutta tuolloin ei ollut vaihtoehtoja äkillisen tulehduksen vuoksi ja nyt sitten pamahti kunnolla tämä yskästä ja aavistuksen kipeästä olosta alkanut tauti päälle. Lähdin reissuun yskässä ja nuhassa ja palasin kuumeisena. Onneksi hotellihuoneen baarikaapin etikkasipsit lohduttivat nälkäistä ja punanenäistä matkustajaa (ja onneksi mineraalimeikkipohja on suhteellisen peittävä). 

Hotellilla freesailun jälkeen vuorossa oli Boschin tarjoama ilallinen, jonne saapui kaikki paikalle kutsutut bloggaajatiimit Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Meidän reissumme päätarkoitus oli vasta seuraavana päivänä, jolloin osallistuimme pohjoismaiden väliseen leikkimieliseen leivontakisailuun.

Illallisravintolassa meille tehtiin heti selväksi, että tämä ei sitten ole mikään ravintola. Ja sen huomasin illan aikana; kyseessä oli pikemminkin ihan mahtava kulinaristinen elämys; samalla pääsi tutustumaan pohjoismaisiin kolleegoihin ja höpöttelemään suomalaisten ruokabloggaajien kanssa, jotka hekin olivat minulle suurin osa entuudestaan tuntemattomia. Illalliselämyksestä lisää myöhemmin, niin siisti tapaus on I’m a kombo.

Torstaiaamuna suuntasimme Øksnehallenille Boschin järjestämään ”Bosch baking dayhin” (instasta voi vaklata tägin #boschbaingday alta, jos kiinnostaa). Bosch lanseerasi uuden 8-serie -sarjan uuninsa, joka on vissiin jokaisen superleipojan unelma: tuuletin pyörii kahteen suuntaan, mikä tarkoittaa sitä, että peltiä ei tarvitse kääntää kesken paistamisen jottei toinen puoli pala ja toinen jää raa’aksi ja koko leipomus lässähdä uunia avatessa. Uunissa on myös kaikki hifistelyjuttuja lihanpaistamiseen liittyen, lämpötilan tasaisempaa mittausta muun muassa. Ennen mikää tämmöinen hifistely ei olisi juuri kiinnostanut, mutta nyt kun mulla on omassa kodissa esim. induktioliesi, olen ihan hullaantunut tuollaiseen helpottavaan tekniikkaan. Pääsimme testaamaan uuneja pullanpaistamisessa – suomalaisina piti vähän sooloilla ja tehdä kanelsnurrejen sijaan korvapuusteja. ;-)

Kisailtiin myös kauneimmasta jälkiruoka-annoksen valmistamisesta; ei paljoa harmittanut hävitä parhaimmalle, eli Tanskalle. Tultiin kuiteskin tokaksi tässä, hohoo. Suomen joukkueessa oli mun lisäkseni Hannan soppa -blogin Hanna, jonka herkkuja pääsin maistelemaan Hunajaista-Riikan illanistujaisissa talvella. Jotain maukasta -blogin Mari oli tuttu entuudestaan myös, mutta treffasimme nyt ekaa kertaa. Sillä sipuli-blogin Merituuli, Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna, Keltaisessa keittiössä – blogin Martina ja Henkka, Sivumaku-blogin Jani, Herneetkin rokkaa. -blogin Jii ja Nti Papu, Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna ja Siskot kokkaa -blogin Nelle olivat kaikki mahtavia tyyppejä. Olipa kiva olla ihan erilaisella kokoonpanolla liikenteessä; kieltämättä välillä mietin, että vitsit miten siistiä, että mut on valittu tähän porukkaan, jossa jengi tietää ruuasta paljon enemmän mitä minä. Ei sillä, pidän kyllä itseäni kulinaristina, mutta erotuinhan mä aika hyvin porukasta tällä lifestyle-blogillani. Kerrankin näin päin :-D 

Selvisin yllättävän hyvin tuosta aamupäivästä kokkailujen parissa, vaikka heräsinkin aamulla kuumeessa. Buranan voimalla jaksaa näköjään päivän. Ehdin käppäillä keskustassa ja fiilistellä Köpistä pari tuntia ennen lentokentälle lähtöä, jossa jouduinkin sitten viimeiseen asti jännittämään mahdunko koneeseen. Ehkä flunssainen olemukseni ja anova ilmeeni sai virkailijat uskomaan, että mut kantsii päästää koneeseen. En kyllä tajua, miten edes on mahdollista ylibuukata kone? Tapahtuuko sitä paljonkin? Huhhhu. 

Löysin ihan vahingossa itselleni lounasta Palæo-nimisestä kahvilasta, joka tarjoaa sokeritonta, prosessoimatonta ja ravintorikasta ruokaa. Tuo wrappi on tehty kananmunasta ja oli ihan älyttömän herkullinen, kaaliraasteen lisäksi sen täytteinä oli itsetehtyä avokadotahnaa, persiljapestoa, pähkinöitä, kuivattuja goji-marjoja ja muita kasviksia. Soijalattekin oli täydellinen, taisivat maksaa n. 12€ yhteensä. Vitsit että on siistiä löytää vahingossa joku kiva paikka, vaikka nykyisin voisi tietty valmistautua ja ottaa kaiken selville etukäteen kirjoista ja blogeista.

Onneksi mun kipeilyni ei vaikuttaneet enempää tuohon reissuun, mutta nyt joudun kyllä surukseni skippaamaan Valoa festivalin, yhyy :—-( Eniten harmittaa Ele ja Kakkmaddafakka ja se, että ystävän piti tulla mun luo festaroimaan. Mut menkää te. Ja joratkaa munkin puolesta! 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mutkin mienattiin jättää Norjasta Suomeen lentäessä koneesta, just ylibuukkauksen takia! Sain sitten onneksi viimeisen paikan koneeseen, kun joku muu ilmottautui vapaaehtoiseksi jäämään hotlaan yöksi! Mä kans luulin ettei ylibuukkailua ainakaan ns. pohjoismaissa tapahdu, joissain lomalennoilla Turkkiin ehkä mut Finnair jolla mä lensin sillo niin yllätti. En oikein ollut innoissani siitä etten oiskaan päässy kotiin sillo :–D

  1. Oho, oi ei! Onneksi sait kans paikan, mulla oli niin kipeä olo etten voinut kuvitellakaan jääväni vapaaehtoisesti reissuun, mutta jos olisin ollut terve olisin varmasti jäänyt! :D

 2. Ihana Ida – oli hauska ilta ja aamu seurassasi! Ja miten mahtavaa, että pääset pian takaisin, mulle jäi kauhea Köpiskaipuu kun niitä katuja tallaili ja tiesi, että kohta pitää suunnata lentokentälle. Mutta vielä sinne palaan!

  1. Ihana Hanna, kiitos samoin!! :-) Oli kyllä kiva reissu ja ihania tyyppejä.

   Onneksi pääsen joo, Köpis on tosi valloittava! En tajua miten mun ei ole aiemmin tullut käytyä tuolla. Ihana kaupunki. Toivottavasti säkin palaat pian! :-*

 3. Terveisiä lentokentältä, miltei kaikki koneet ylibuukataan. Aina. Niin moni lopulta peruu tai jättää tulematta, että on lentoyhtiölle kustannustehokkaampaa ylibuukata ja sit hoitaa ylijääneille hotelli tms. ja uudet liput, kuin lentää yhtään vajailla koneilla. Paitsi jos on pakko ja varaukset jää jo alkujaan vajaiksi. Toki sillon voi sit käydä niin, että koko vuoro jää lentämättä, jos vaadittu minimi täyttöaste jää täyttymättä… Etenkin kaikki isot lentoyhtiöt, myös Finski tekee tota.

  Ihania kuvia! Mulla on niin ikävä Kööpenhaminaan! Muutaman päivän reissu tossa jokunen aika taaksepäin vei mun sydämen ihan kokonaan. <3 Nyt vaan kyttään semmosta hetkeä, että ois sekä aikaa että rahaa lähteä muutamaks päiväks taas haahuilemaan Köpiksen kaduille. :)

  1. Eikä, kiitos Jenni kommentista! Tää on parasta bloggailussa; aina joku tietää sua enemmän ja kertoo oman näkemyksensä, tässä tapauksessa tietysti oman tietonsa asiasta.

   Tosi jännää, en oo koskaan ajatellut että jengi peruis tai jättäis tulematta; ei tosiaan mitään halpaa hupia sellainen. Samalla kiva tietää että koneita ei lennetä tyhjinä, hyvä ilmaston kannalta :-) Kiitos että infosit, nyt tiiän taas enemmän :-D

   Ja kiitos! <3 Köpis on ihan älyttömän ihana paikka, oikein harmittaa etten oo tajunnut sitä aiemmin, oon ollut niin kiinnostunut reissaan Euroopassa vaan jotenkin. Joo, toivottavasti säkin pääset pian seikkaileen köpikseen taas!

 4. Just viime viikonloppuna olin ite kans Köpiksessä, mun sisko on asunu siel nyt suunnilleen vuoden ja mentiin äidin kaa auttaa uuteen asuntoon muutossa ;) Se on kyl niin ihana kaupunki, tosi pohjoismainen mut silti niin rento ja sellanen? Kivaa!

  1. Oii miten ihana syy lähteä Köpikseen – moikkaan siskoa ja autteleen. Ihanaa :–)

   Ja siis jep, raikas, ystävällinen, kaunis ja rento!

 5. mun iskä joutu joskus lomamatkalla kun olin pieni kans ylibuukkauksen uhriks! sit mä vaan itkin kun en ymmärtäny miks iskä jää ulkomaille, luulin ettei se tuu ollenkaa takaS:DD mut joo oon kuullu että se on iteasiassa suht yleistä, en vaan tajua miten lentoyhtiöt kehtaa tehä sellasta!! saakohan siitä ees mitään korvausta:/

  1. No siis kun lukee tuolta ylempää Jennin kommentin niin ymmärtää aika paljon paremmin :-) Kyllä mulle tarjottiin korvausta.

 6. Oli kiva tavata!

  Tästä postauksesta löytyy SE relae josta puhuin ja lopussa linkit muihinkin Köpis-juttuihin parin vuoden takaa. Ihanaa reissua teille! (Yritin laittaa linkkiä muttei onnistunut. Googlaa ”sillä sipuli relae” niin johan löytyy)

  1. Samat sanat, niin oli! :-) Ja hei suurkiitos, googlasin heti – ah, vaikuttaa niin hyvältä! <3

 7. Apua.Sultako mä tämän taudin sain? 6 päivää maannut korkeas kuumees nyt kotona aivan pois tästä maailmasta.
  Ei vaiskaan.tai siis olen kyllä, mutta tämä taisi olla nyt se kuuluisa influenssa ja siitä ei kyllä buranan voimin pystyssä seviä. Toisin kuin flunssasta. Kiitän onneani ettei tarvinnu olla reissus kipeenä.
  hei suloinen Ida, oli hauska tavata!

  1. Voi eikä, toivottavasti et!!! :—( Mulla meni kuume jossain kolmessa päivässä mutta yhä on valuva nenä. Tää tauti jännästi muuttaa muotoaan koko ajan, yhyyy. Toivotan sulle kovasti paranemisia<3.

   Oli tosi kiva nähdä! :-) On niin kiva vaklailla kokkailublogeja kun tietää kasvot sieltä blogin takaa.