Suomalaista luonnonkosmetiikkaa talvi-iholle

/// kauneus, luonnonkosmetiikkaTags: , ,

Ilahduttaa, miten moni tuntuu nykyisin miettivän valintojaan kosmetiikan suhteen tarkemmin mitä ennen. Jos kerran syö mahdollisimman puhtaasti ja terveellisesti, miettii ympäristö- ja ekologisuusasioita, miksei sitten myös hoitaisi ihoaan luonnollisin tuottein? Listasin alkuvuodesta vinkkini edullisen luonnonkosmetiikan suhteen, nyt esittelen pari tyyriimpää löytöä. Suomalaista luonnonkosmetiikkaa! Testissä kaksi seerumia, Mia Höytön Lumous ja  Supermoodin Egoboost-sarjan Moisture Kick Serum

Mia Höytö -sarjan ihonhoitotuotteet ovat minulle entuudestaan tuttuja, mutta sarjan uusimpiin kuuluvaa seerumia pääsin testailemaan vasta pari kuukautta sitten. Lumous-seerumi lupaa kiinteyttää ja silottaa ihoa sekä kostetuttaa pitkäkestoisesti – ja sitä se todella tekee. Tämä on täydellinen seerumi päiväkäyttöön; se imeytyy nopeasti, eikä se tee ihosta rasvaisen tuntuista. Kun seerumia pumppaa kädelle, tuote alkaa imeytyä samantien, joten suosittelen olemaan nopsa tätä levittäessä! :-D Koostumus on jännästi aavistuksen vaahtoava ja liukas, ei ollenkaan öljyinen vaikka INCI-listasta löytyy mm. arganöljy. Siinä saattaa olla yksi syy siihen, miksi ihoni tuntuu tykkäävän tästä, olenhan arganöljyn vannoutunut käyttäjä. Lumous-seerumin löydät täältä. * 

Supermoodin Egoboost-sarjan Moisture Kick Serum on minun ihollani selkeästi parempi yökäytössä. Sen teho perustuu pakurikäävälle, joka eheyttää ihoa ja lupaa jopa korjata pigmenttivirheitä – mutta ennen kaikkea tämä seerumi kosteuttaa ihoa. Se on täydellinen Suomen olosuhteisiin ja pakkasen kuivattamalle iholle. Tässä ilahduttaa myös erityisen kaunis pakkaus. Moisture Kick Serumia myy esim. Hyvinvoinnin.fi.

Molemmat seerumit ovat aavistuksen hintavia; Lumous n. 52€ ja Egoboost Moisture Kick Serum 59€, mutta toisaalta laadusta, kivasta ulkonäöstä ja kotimaisuudesta on valmis maksamaan vähän enemmän.  Molemmat tuotteet vaikuttavat riittoisilta – jos seerumi kestää koko pakkaskauden, ei hinta edes tunnu niin kovalta. Talvella ihoni on niin kenkkuileva, että voisin harkita kumman tahansa tuotteen ostamista uudelleen, sillä tuntuu että ihoni rakastaa molempia. Nämä seerumit + arganöljy ovat olleet tämän talven pelastus.

En ole kosmetiikan suhteen pihi, jos löydän toimivan tuotteen – sen sijaan en juuri koskaan tee heräteostoksia tai kikkaile värikosmetiikalla. Ihoni vaatii hyvää huolenpitoa pysyäkseen tasapainossa, joten kun löydän toimivia tuotteita, en epäröi maksaa niistä. Tuntuu, että moni oikuttelevan ihon omistava ymmärtää minua hyvin – vai miten on? Missä menee teidän henkilökohtainen kipuraja kosmetiikan suhteen? Millaiseen tuotteeseen olette valmiita panostamaan rahallisesti eniten?

Mietiskelin, että joku 60€ seerumi taitaa olla juurikin kalleimpia kosmetiikaostoksiani, jos hajuvesiä ei lasketa. Toisaalta yksi meikkivoidelemppareistani maksaa n. 40€, ja meikkivoide kuitenkin kuluu nopeammin mitä seerumi… Sen sijaan värikosmetiikan suhteen olen meikkipohjaa lukuuottamatta aika pihi… ja hiustenlaittotuotteisiin en myöskään panosta, kun en osaa niitä tarpeeksi hyvin hyödyntääkään. Mites te? 

* -merkityt affiliate-linkkejä 

12 kommenttia

 1. JonnaH. /// 03/02/2015 / 20:30:50

  Hyvästä ihonhoitotuotteesta voin maksaa jopa 150€ (seerumi/voide), mutta siihen hintaan tuotteen pitää olla tosi hyvä. Värikosmetiikan suhteen olen paljon tiukempi, koska kuitenkin tykkään selektiivisestä kosmetiikasta, tiettyjä lempparituotteita lukuunottamatta, käytän hyväkseni kauppojen alelaarit. Tammikuun -70% tarjoukset hivelevät silmiäni. :D Tiedän, että varmasti joistakin kuulostaa hurjalta. Mutta toisaalta en polta, en käy ulkona juuri koskaan, ravintolassa syön varmaan pari kertaa vuodessa ja vaatteita ostan suurin piirtein silloin, kun entisiä on pakko heittää pois. Elämän valintoja ja ihonhoito on itselle se asia, johon olen valmis panostamaan.

  Vastaa
  • ida365 /// 07/02/2015 / 14:04:51

   Ooh, sulla on kyllä hyvin budjettia käytössä jos löydät hyvän tuotteen:-) Mutta mikäs siinä, ymmärrän täysin; kyllähän vaikka kasvohoitoihinkin saa rahaa kulumaan kerralla hurjia summia, siihen verrattuna yksi puteli on paljon pitkäikäisempi ostos. Vaikka ei noita nyt tuolla tavalla voikaan verrata :-)

   Joo, mäkin ostan heräteostoja vaan superaleista :D silloinkin yleensä huulipunia tai kynsilakkoja….

   Vastaa
 2. Aappa /// 04/02/2015 / 02:31:31

  Tää postaus tuli kuin tilauksesta! Oon viimeiset kuukaudet käynyt loputonta väsytystaistoa ihoni kanssa, joka ilmeisesti päätti tänä talvena lopettaa kaiken yhteistyön. T-alue ja leuka muistuttaa lähinnä nahkaansa luovaa krokotiilia, ja loput kasvoistani näyttää Quattro Stagionilta. Ehkäpä juuri seerumista vois olla apu tähän tilanteeseen.
  En yleensä pihistele kosmetiikassa, enkä varsinkaan hoitotuotteissa, mutta kyllä mielestäni hinnalla täytyy olla jokin peruste. Näiden seerumien tapauksessa maksan kyllä mielelläni kotimaisuudesta vähän ekstraa.

  Vastaa
  • ida365 /// 07/02/2015 / 14:12:46

   Oi jes, kiva kuulla että oli apua! :-) Tuo Supermoodin seerumi voisi kyllä toimia sulla, mutta kysyn vielä mun omat ykkössuosikit; oletko testannut Weledan Skin Foodia? Entä Arganöljyä? Nuo kaksi saavat kuivimmatkin kohdat katoamaan; argan pitää ihon tasapainossa ja nyt kun olen niistänyt nenäni ihan punaiseksi ja rohtuneeksi, on skin foodista ollut taas suuri apu rohtumiin. :-) Seerumi sitten pelastaa pintakuivuudelta.

   Olen samaa mieltä; kalliimmalle hinnalle täytyy olla peruste. Mulle se on luonnollisuus, kotimaisuus tai jokin harvinaisempi raaka-aine. Tai yksinkertaisesti se, että edullisempien joukosta ei löydy yhtä toimivaa.

   Vastaa
 3. Ulla / 5kulma /// 04/02/2015 / 07:32:14

  Tykkään molemmista tuotteista (supermood&Höytö) mycket, mutta mun ihoni ei loppupeleissä tykännytkään Supermoodista. Just sain eilen kehuja kosmetologiltani kun iho paljon paremmassa kunnossa (edelleen käytössä Nafha ;) ) ja käyhän se mulle noin rahallisestikin. Supermoodin tuotteet on huippukauniita, mutta kyllä mä mieluummin ostan edullisempaa jos purkin sisältö toimii. Varsinkin tulevana asuntovelallisena!

  Vastaa
  • ida365 /// 07/02/2015 / 14:14:03

   Ooh, voi ei! Oon kyllä lukenut että Supermoodit ei välttämättä toimi herkimmillä ihoilla – saas nähdä mitä oma herkkä ihoni sanoo pidemmällä käytöllä näistä.

   Nafha on munkin vakikäytössä päivävoiteena, kuorintana ja kasvonaamiona. Ihanan hellävaraisia tuotteita.

   Hahaa i feel uu! :-D

   Vastaa
 4. Jennie /// 04/02/2015 / 11:21:19

  Hei Ida! Autatkos minua? Tuli mieleen nuista purkeista, että onko sinulla tietoa Suomessa myytävistä hiuskiinteistä joilla on ”vaaraton otsonikerrokselle” merkki? Ilmastonsuojelu on minulle hyvin tärkeää, mutta etsintöjeni jälkeen olen tällä hetkellä löytänyt Suomesta enää vain yhden tuotemerkin, joka myy ”vaaraton otsonikerrokselle” merkillä varustettua hiuskiinnettä. Kyllä ihmetyttää. Ennen näitä mainintoja oli useissa Suomalaisissa hiuskiinteissä, nyt ei enää kuin yhdessä. Ulkomaalaisissa hiuskiinteissä (kohtuu hintaisissa ainakaan) en muista koskaan näitä merkintöjä nähneeni. Ei taida yrityksiä paljon ilmasto kiinnostaa, eikä näköjään kuluttajiakaan. En halua omalle tunnolleni surrutteella tukkaani otsonikerroksen surmaksi, vaikka aivan naurettavan pientä osallistumista luonnon eteen tämä toki on. Eli siis jos sinulla on tietoa kyseenlaisista ponnekaasullisista hiuskiinteistä, niin infoa tulemaan! :)

  Vastaa
  • ida365 /// 07/02/2015 / 14:26:02

   Heippa Jennie, autan toki, vaikka en osaa ihan hirveästi jeesiä kun en juuri käytä hiuslakkaa. Mulla on ollut käytössä yli vuoden yksi ja sama tuote; Biozellin kotimainen hiuslakka. Siinä lukee, että tuote on vaaraton otsonikerrokselle :-) Eli tuo on mun suositus jos haluat perinteisen hiuslakan!

   Tämän lisäksi mulla on luonnonkosmetiikan puolelta kokemusta i+m -merkin hiuslakasta (se on semmoinen spray, ei siis pelkoa ponnekaasuista), joka on ihan jees, mutta ei mikään super. Parempi on tämä .http://www.biodelly.fi/muotoilutuotteet/592-unique-haircare-tuoksuton-muotoilusuihke.html joka kyllä kulkee muotoilusuihkeen nimellä,mutta antaa mielestäni kivasti pitoa valmiiseen kampaukseen. Suihkin tätä hiuksiin (suihke ei valitettavasti ole kovin hienojakoista tosin) ja taputtelen vähän, ei tee mähmäisiä hiuksia mutta ei toimi ihan kuten perinteinen hiuslakka kummiskaan. Sopii myös esim. kiharoiden tekoon, joten siksi tykkään kun on monta käyttötapaa yhdellä tuotteella.

   Toivottavasti noista oli edes vähän apua!

   Vastaa
 5. tiiku /// 04/02/2015 / 14:52:45

  Ärsyttää kun en sit lukenu tarkemmin tuoteselostetta kun menin ostamaan ton sun postauksen perusteella Laveran puhdistusgeelin (okei, oli kans alessa sokoksella niin en ees katsellut muita) ja siinä on alkoholia ja mun iho ei tykänny siitä yhtään :( :D kannattais ehkä lukea tarkemmin varsinkin ku tietää että alkoholi ei sovi mulle yhtään hahha.
  Kokeilen tosiaan nyt ekaa kertaa luonnonkosmetiikkaa, tähän mennessä menty ihan tavallisilla. Kalleimmat varmaan meikit Joe Blascon meikkivoide 53e (tosin ostan aina Tallinnasta mistä saa noin 37e) ja Diorin ripsiväri 38e (en oo kyllä kertaakaan ostanu Suomesta, laivalta/lentokentältä saa noin 26e) ja Make Up Storen puuteri 30e (Tallinnassa 19e) (oho 38e säästöä yhteensä ku ostanu reissusta? cool! sillähän saa kaks tallinnan risteilyä :D). Äiti aina tilailee esim. suihkusaippuaa, kuorintajuttuja Dermosililta niin en ees oikee tiiä mitä sellaset maksaa vaik käytänkin :-D Mulla on itseasiassa puhdistusmaito ja kasvovesi kans sieltä, nyt kun toi Laveran kokeilu ei oikeen onnistunu. Naaman hoitoon oon panostanu aina, kun oli niin hirvee akne teininä et tuli opeteltua kunnolla, joku 10-20e voin maksaa puhdistusaineesta/kasvovedestä/päivävoiteesta. Santen shampoo on superhyvä alan varmaan käyttämään sitä ! Hoitoainetta mulla menee järkyttävät määrät aina, ennen Santea mulla oli ihan perus jätti Tresemmet niin ne ei oo kyllä kovin kalliit, enkä oo oikein pohtinu paljon on valmis maksamaan shampoosta esim, hyvin on toiminu kaikki mitä oon kokeillu tähän mennessä riippumatta mitä ja mitä hintaluokkaa :-D
  Mut sanotaanko että meikeissä (ja ihonhoidossa) oon valmis maksamaan laadusta (tai ainakin itse koen noiden em. olevan laadukkaampia, kestää pitkään ja lopputulos naamalla hyvä, vaik ehkä se on kans tottumiskysymys) vaikka oonkin köyhä opiskelija ja yritän pihistellä kaikesta ja oon jättäny kaikki ns. turhat kosmetiikat pois :-D Tuliskohan musta superkaunis jos alkaisin käyttämään kaikkia laadukkaita hörhötyksiä (kuten just esim jotain seerumeita?) :-D

  Ja kiva kilometrikommentti, kiitos ja anteeks, toivottavasti et nukahtanu kesken ! :-D

  Vastaa
  • ida365 /// 07/02/2015 / 14:38:31

   Voi ei! :—-( Alkoholi on kyllä kinkkinen kun esim. mulle se sopii, vaikka mulla tosi herkkä iho onkin. Usein alkoholin tarkoitus on toimia säilöntäaineena ja se haihtuu siinä levittämisvaiheessa, mutta sulle se selkeästi siis aiheuttaa ongelmia. Hyvä että tiedostat asian! Testaa madaran niitä pesusaippuoita? :-) mä tykkään niistä kans ja ovat aika edullisia.

   Hahaa hei käteviä alennuksia kyllä saa jos ostaa reissusta! Mäkin ostin just hajuveden mikä maksaa Suomessa jotain 70€ 50ml putelissa niin tax freestä saa saman 100ml 57€ :D JES!

   Mulla sama homma noissa puhdistusaineissa ja päivävoiteissa, itseasiassa mun päivävoide on jotain 26€, mutta sellaista oli vaikee löytää luonnollisena halpana edes.

   Shampoiden ja hoitoaineiden suhteen en oo valmis just panostaan ihan hulluna kun omat lempparit isohkoissa puteleissa maksaa jotain 15€. Se on hyvä hinta, en paljoa enempää haluais pulittaa.

   Hahaa ihana tiiku, tää oli niin kiva kommentti oikeesti! Musta on jotenkin tosi kiva tietää toisten tottumuksista ja pohtii tämmösiä :D jotenkin mulla on sellanen fiilis et muistelinkin että säkin panostat kosmetiikkaan. Mulla on sama olo, että hyvästä haluaa maksaa enkä tosiaan halua vaikka miettiä koko ajan että onko ripsarit poskilla vai ei, siks panostan siinä sit mieluummin laatuun (myös luonnollisuuden kustannuksella). Mut luonnollisemmat tuotteet on kyllä auttaneet mulla paljon ihon kanssa, että peukku sun luonnollisemmille testailuille! :-)

   Vastaa
 6. Aappa /// 09/02/2015 / 18:10:38

  En ole oikeastaan ehtinyt testailla muuta kuin La Roche-Posayn Lipikar AP-rasvaa ja Lushin Skin Drinkiä. Molemmat toimivat kuivalle iholle ihan kivasti, mutta kuivemman alueen ulkopuolella aiheuttavat ylimääräisiä näppylöitä :/.
  Pitääpä kokeilla noita suosittelemiasi tuotteita.

  Vastaa
  • ida365 /// 09/02/2015 / 18:13:07

   Suosittelen! Mulla on ollut nenä ihan rohtunut niistämisestä, mutta skin food pelasti nopeasti tilanteen :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.