MASUUNI

Ravintolat Tampere, ruoka
5 kommenttia

Tampere-vinkkiä tiedossa perjantai-iltaan! Olen käynyt syömässä Tampereen Masuunin Pop Up -ravintolassa viime vuonna ja yllätyin silloin todella iloisesti. Aika hyvin on nimittäin pinttynyt mieleen se ajatus, että S-ryhmän ravintoloista ei saa kuin valmiskastikkeita ja pakasteranskiksia, mutta tuon kokemuksen jälkeen sitä ravisteltiin kyllä kovaa! Onneksi ketjuun kuulumisen ei tarvitse tarkoittaa mitään aiemmin mainituista.

Masuuni on nimittäin kaikkea muuta, huijaamatta. Suomalaista lähiruokaa ja kaikki on itsetehtyä. Rotisseur-kilvin (jos tämä ei sano mitään, kurkkaa lista Rotisseriur-kilvin varustetuista ravintoloista täältä) varustettu ravintola tarjoilee herkullista ja laadukasta ruokaa, joka myös hivelee silmiä. Palvelukin oli moitteetonta, rentoa mutta asiantuntevaa. Käytiin syömässä Maj:n ja Miikan kanssa Masuunissa yksi ilta, liittyen mun ja Maj:n blogiin liittymättömiin työkuvioihin, mutta koska ruoka oli mainiota, ajattelin kirjoittaa blogiinkin kokemuksesta. Voi olla että monelle tamperelaisellekin paikka on tuntematon, juuri tuon S-ryhmäleiman takia. :-) No, kuvat puhukoon puolestaan. 

Alkuun tuotiin keittiön tervehdyksenä haukipateeta kapriksilla. Kuulostaa jännältä, mutta maistui hyvältä. 

Alkupalaksi tilasin blinin. Ai että oli hyvää!! Mutta niin täyttävää, että mietin, miten ihmeessä jaksaisin vielä pääruuan ja jälkkärinkin. Blinit on kyllä miltei aina superhyviä, eikä tämäkään pettänyt. Ihanan suolainen ja rapsakka. Olen kyllä kuullut kiistelyä blinien koosta ja mallista, mutta ehkä en itse ole asiaan perehtymättömänä kovinkaan tarkka siitä, vaan makuyhdistelmästä. 

Masuunin listalta löytyy myös Menu Veggie, jes! Eli kasvissyöjät on huomioitu kaikissa kategorioissa. Pääruuaksi valitut tomaattiraviolit vuohenjuustolla ja pinaatilla kuuluvat sille listalle ja olivat herkullisia. Pelkäsin että annos olisi liian tuhti tuon blinin jälkeen, mutta se olikin varsin sopiva eikä lainkaan tunkkainen. Tuo vuohenjuusto oli taivaallista ja kruunasi koko aterian, ah!

Me oltiin Maj:n kanssa niin ovelia, tilattiin yhdessä  kaksi jälkkäriä ja syötiin ne puoliksi. Koska siis eihän sitä vaan voi olla valitsematta juustoja ja toisaalta kaikki muukin listalla houkutti… Oli hyvät valinnat. Masuunin juustolautasella on Mouhijärven Herkkujuustolan juustoja ja tomaattivanilljahilloketta, täydellinen kombo. Myös mustikkapiirakka rosmariinijäätelöllä toimi hyvin yhteen. Ehkä juustot just ja just veivät voiton, ne ovat ihan mielettömiä tuolla, annoskin niin kaunis. 

Loppuun täytyy vinkata Masuunin Instagrammissa (@ravintolamasuuni) käynnissä olevasta arvonnasta; seuraamalla Masuunia Instagrammissa ja tykkäämällä omista lempparikuvistaan voi voittaa neljän ruokalajin illallisen kahdelle Masuuniin! Kantsii käydä osallistumassa ja seurailemassa Masuunia, vielä on hyvät tsäänssit voittaa. ;-) Uteliaana vielä kyselen, oletteko te käyneet Masuunissa?

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Ai voi kiitos! :’-) ghd:n raudalla, kuten miltei aina kiharoita tehdessä nykyisin.

  1. Ikävä olla pilkunviilaaja mutta se on Rotisseur :) Hyvältä näyttää kuitenkin :)