Sandron kasvisbrunssi Kalliossa

ravintolat Helsinki, ruoka
12 kommenttia

Mä oon niiiiin kauan halunnut päästä testaamaan Sandron hehkutettua brunssia, mutta usein mun vierailut Helsingissä osuvat keskelle viikkoa. Nyt olin pari yötä ja sovittiin jo etukäteen Henriikan kanssa, että pidetään lauantaina bisnesbrunssi ja pidetään se Sandrossa. Miten mahtava valinta! Launtaisin Sandro tarjoaa kasvis- ja vegaanibrunssia, joten ei tarvinnut pohtia yhdenkään ruuan kohdalla, voisinko syödä sitä vai en. Etukäteen tehty pöytävaraus on varsin fiksu idea, pöytä katetaan kolmesti klo 10/12/14 ja aikaa ruokailuun on kaksi tuntia. Aluksi on ruuhkaa, mutta kun on saanut kasattua ensimmäisen lautasellisen, alkaa ruuhka jo helpottaa. Skumppalasi kuuluu brunssin 26,90€ hintaan. Korkeahko hinta on mielestäni täysin suhteessa brunssin tarjontaan; paras brunssi jolla olen koskaan ollut! 

Olen ehdottomasti kylmien ruokien ja alkupalapöytien ystävä, en edes aluksi tajunnut että Sandrossa oli erikseen myös lämpimät ruuat tarjolla. Täyttävien ja älyttömän herkullisten alkupalojen jälkeen maistelin vähän seitania ja riisinuudelia, mutta olisin ollut autuaan onnellinen vaikka olisin missannut lämpimät ruuat kokonaan. Tuo Sandron keltainen sahramileipä oli taivaallista. Sain hetki sitten tulaisiksi sahramia, joten pitää varmaan koettaa leipoa jotain samantyyppistä itse. 

Mehushotit olivat ihan älyttömän hyviä, suosittelen maistamaan kurkkua ja porkkanaa sekä Powaun punajuurta ja lehtikaalia. Yhyy, halauisin niin mehulingon tai jonkun sellaisen masiinan jotta voisin tehdä mehuja itse.  

Inspiroiva Henriikka. Oon niin iloinen että ollaan tutustuttu. Toki blogin kautta tapaa uusia hengenheimolaisia ja muita kiinnostavia ihmisiä, mutta lopulta aika harvaan tutustuu paremmin ja aidommin. Onneksi viime aikoina on tullut tutustuttua paremmin useampaan mahtavaan naiseen. 

Jälkkäripöytä oli sekin ihanan monipuolinen. Olin jo aivan täynnä kaikista suolaisista herkuista, joten nappailin vain pieniä maistijaispaloja sieltä täältä. 

On hassua miten omat makumieltymykset voivatkaan muuttua; joskus yläasteaikoina kaikki makea oli mun herkkua, lukiossa söin karkkia useamman kerran viikossa (vaikkakin suhteellisen pieniä määriä, niin silti, monesti viikossa) ja ihmettelin ihmisiä jotka eivät pitäneet itseään jälkiruokaihmisinä. Lukioaikoina ja vielä pari vuotta sittenkin olin ihan hulluna jäätelöön, ostin sitä usein jos teki mieli jotain hyvää. Nykyisin skippaan jälkkärit ilman mitään ponnisteluja; ei vaan tee mieli. Nautin paljon enemmän suolaisista herkuista ja esimerkiksi Sandron kylmät ruuat olivat taivaallisia. Hummukset ja muut tahnat ovat suurinta herkkuani, eikä olisi yhtään harmittanut jos koko jälkkäripöytää ei olisi ollut, vaikka sen valikoima olikin mieletön. Makealta maistuvat mehut olivat makuuni tarpeeksi makeita. En tajua, vielä pari vuotta sitten olisin pyöritellyt silmiäni sille, joka ajattelee näin. Kai ne makumieltymykset vaan muuttuu ja kehittyy? 

Huh, tiivistetysti vielä: menkää brunssille Sandroon. Lauantaina. Nauttikaa. 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihanan näköstä! Itsekin olen pitkään halunnut mennä Sandroon, täytyy ottaa ensikesän tavoitteeksi.
  Käytiin poikaystävän kanssa Helsingin Kiilassa brunssilla vuosipäivän kunniaksi. Sielläkin oli vaikkamitä kasvissyöjille. Lisäksi pyynnöstä he valmisti henkilökohtaisen lämpimän tofuannoksen. Ihan kokeilun arvoinen paikka sekin. :)

  1. Mene ihmeessä, NIIN ihana! :-) JA ooh, okei, kiva tietää! Aika harvoin oon Helsingissä brunssihetkinä, mutta pidän mielessä!

 2. Aivitsit. Olen Sandrossa useasti käynyt nauttimassa lounasta, mutta brunssi onkin testaamatta. Mä oon kanssa ehdottomasti suolaisten ruokien ystävä ja koska omaan ruokavalioon ei kuulu punainen liha on Sandro yksi lempilounaspaikoista. Monipuolinen ja maukas!

  1. Oh, asuapa Helsingissä ja herkutella Sandron lounasta! Sun mieltymysten perusteella sun on ihan ehdottomasti mentävä brunssille Sandroon, just lauantaina. Sandron brunssi on kyllä ihan täydellinen.

 3. Mullekin on käynyt noin, että mieltymys makeaan on alkanut kadota vanhemmiten! Aikamoista, koska se tuntuu niin itsestään selvältä, että tottahan toki kaikki ihmiset tykkäävät sokerista. Eipä makeissa herkuissa varsinaisesti mitään vikaa ole ja mielelläni syön jos tarjotaan, mutta vapaaehtoisesti en leivo makeita herkkuja enkä osta sellaisia kaupasta. Ykkösherkkua suklaata tosin menee edelleen ihan kohtuullisesti. Suklaan kanssa mulla on aina ollut se sama ongelma että syön, vaikkei tekisi mieli. Sitten kaduttaa. Nyt olen onnistuneesti kuitenkin saanut sitä vähennettyä. Mutta siis suolaisen ystävä olen ehdottomasti.

  1. Hahaa, ihana :-D tuokin on kyllä opettelu asia, ettei syö jotain jos ei oikeasti edes tee mieli. Mä en ole koskaan ollut mikään suklaafani, mutta tiettyyn aikaa kuukaudesta sitäkin tekee mieli, hahaa! :D tosin vaihtoehtona aina tumma tai raaka, maitosuklaa on ihan liian makeaa mun makuuni.

 4. Minä oon vieläkin se, joka pyörittelee silmiä jollei makea maistu. :D

  Sandron vegebrunssi on multa vieläkin testaamatta, aikauhee. Muuten kyllä käynyt siellä syömässä ja ihana on.

  1. Hahaha uskon, teitä saattaa olla enemmän kuin meitä makeasta kieltäytyjiä! :–D

   Oooh mä haluisin Sandroon illalliselle myööös. <3