Kivoja ravintoloita Kööpenhaminassa

matkailu, ruoka
7 kommenttia

Nyt olis vuorossa ihania ravintoloita ja ruokapaikkoja Kööpenhaminasta! Huhhuh, tulee hullu  nälkä näitä katsellessa :-D 

GRØD
Jægersborggade 50

Ai luoja mitä puuroa!!! Tänne kannattaa suunnata jokaisen Kööpenhaminassa matkaavan. Puurolistalta löytyy useampi erilainen vaihtoehto, mutta jostain syystä mulla on sellainen fiilis että tämä karamellikastikkeella, omenalohkoilla ja mantelilla höystetty puuro olisi kaikista suosituin. Ei mitään perusaamupuuroa, hoho. Puuroja voi ostaa myös mukaan, samoin esim. kuivattuja marjoja joilla puuroansa tuunata kotona. Suloinen paikka jossa puuron voi nauttia sisällä tai ulkona. Samalla kadulla on useita kivoja kahviloita, mm. Istid ja Coffee Collectiven pieni kahvilapaahtimo jotka esittelin aiemmin täällä. Grød tarjoaa myös suolaisia vaihtoehtoja, siis oikein lämmintä ruokaa, mutta puurot on se juttu. 

Mother
høkerboderne 9-15,
1712 kbh v

Huh miten hyvää pizzaa!! Trendikkäällä teurastamoalueella sijaitseva Mother oli joka päivä tupaten täynnä – mekin saimme jonotella about tunnin, mutta onneksi tätä jonottelua varten löytyi pieni baarihuone, jossa saattoi nauttia lasillisen ennen illallista. Aina välillä yksi työntekijöistä kävi huutelemassa baarin puolella seuraavia jonossa olleita.

Alisa valitsi trendikkään ”white pizzan” kalalla ja kesäkurpitsalla, mulla oli listan vegevaihtoehto Vegetariana. Todella hyvää ja palvelu oli aivan erinomaista, vaikka jonottaa joutuikin. Suosittelen lämmöllä! 

Food Market (lisätietoja täällä)

Ennen reissua kantsii googlailla onko Köpiksessä just silloin mitään ruokatoreja tai marketteja. Me bongattiin ainakin kaksi – toinen ihan läheltä hostellia ja toinen tuolta Motherin läheiseltä teurastamoalueelta. Jonot kaikkialle olivat aika pitkät, joten päädyttiin visuaalisesti vähiten miellyttävään vaihtoehtoon, fish&chipsiin! :-D Koju oli Kööpenhaminassa kaikkien kauniiden kojujen vieressä vähän nolo, mutta onneksi ei annettu ulkonäön hämätä, nuo olivat törkeän hyvät annokset. Viereiseltä kojulta sai viinit ja oluet ruuan kaveriksi – oispa Suomessa sama meininki. 

Palaeo

Palaeosta vinkkasin jo aiemman minireissuni jälkeen. Ihanan tuoretta ja terveellistä pikaruokaa sellaisena päivänä, kun haluaa panostaa enemmän esim. iltaruokaan ja syödä päivällä jotain raikkaampaa. AInakin me huomattiin reissussa että ekat päivät söi tuhdimmin ja loppureissusta alkoi kaivata enenevissä määrin vihersmoothieita ja salaatteja. Tuolta saa mahtavan tujakoita mehuja ja smoothieita, oma lempparini oli mansikka-inkivääri-avokado tai joku vastaava, ai että. Tilattiin molemmat lohi-wrapit tyrnikastikkeella, oli hyvät!  Wrappi tehdään siis kananmunasta, joten sillä pysyy nälkä hyvin poissa. 


En yleensä koe tarpeelliseksi kirjoittaa blogiini negatiivisia arvioita tai dissauksia; jos en pidä jostain jutusta tai ole innostunut siitä, en kirjoita. Jos taas tykkään jostain paikasta kovasti ja näen siinä paljon potentiaalia, mutta jokin asia ei vaan toimi, mainitsen siitä, mutta kannustavaan sävyyn. En oikein jaksa lukea negatiivisia dissauksia muidenkaan blogeista, oli sitten kyse kosmetiikasta, ravintolasta tai mistä tahansa. Kritiikkiä ja kehitysehdotuksia saa todellakin antaa, mutta sen voi mielestäni tehdä myös kannustavaan sävyyn hyvässä hengessä. 

Nyt on kuitenkin pakko kysyä, onko joku teistä käynyt paljon kehuja (netissä ja blogeissa) saaneessa BioMiossa? Me käytiin siellä yhtenä iltana ja itku olin pettynyt. Koko muu reissu meni nappiin ravintolavalintojen suhteen, mutta BioMio:n ruoka oli tosi tavallista ja hinnat kalliit. Saimme lisäksi aika kummallista palvelua, sellaista puolivittuilevaa, jota ei ehkä jaksaisi ravintolassa asiakkaana ollessaan. Jäi kaiken kaikkiaan kummallinen olo. Olisin halunnut tykätä siitä paikasta paljon enemmän, sillä kaikki on 100% luomua ja annokset olivat periaatteessa hyviä, mutta aika tosi pieniä hintaansa nähden. Käviköhän meillä vaan vähän huono tuuri esim. tarjoilijan suhteen… 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mahtavia vinkkejä, kiitos! Olin ällistynyt, miten kivoja ruokapaikkoja Köpiksestä löytyy ja miten mahtava kaupunki se on muutenkin. Ensimmäisellä kerralla se jätti jotenkin kylmäksi – onneksi uusi vierailu korjasi tilanteen.

    1. Jes, ole hyvä! :–) ja kiva että toka visiitti herätti kivemmat fiilikset; ehkä tuollakin pitää tietää minne menee että ne helmet löytyy. Esim. Norrebron alue joka on kauempana keskustasta jne.

  2. Kiitos tosi paljon tosta rebelfood.dk-sivustosta ! Just ens viikonloppuna on kolmen päivän Street Food- torit, jes ! Ootan matkaa jo paljon, kiva että sulla on ollut maistuva reissu melkein vuosi sitten :D
    Ps. Ihana blogi <3

    1. Heiii mahtavaa!! Oih köpis, se on niiiin ihana kaupunki. <3 kivaa reissua!!