Herkuttelua Tampereen lähiöissä: Public house Huurre

/// lifestyle, Ravintolat Tampere, ruokaTags: , ,

Joku ihana siellä kyseli aiemmin, joskos tänä vuonnakin olis filmikuvahaastetta tiedossa. En ole yhtää orientoitunut järjestämään moista tälle kesälle, mutta jos kaipaa jotain haastetta itselleen, voi käydä kurkkimassa täältä ja täältä mun ja Henriikan viime vuoden kuvahaasteet. Mahtaiskohan Plastic Camerasin jatkajat järkätä mitään filmikuvailu-jutskaa…? 

Mulla on tänä vuonna itselleni ihan eri haasteet. Asetettiin ne ystäväni kanssa, sillä pohdittiin yhdessä, että Tampereessa on paljon potentiaalia, jota ei tule aina edes itse huomattua kun keskittyy harmittelemaan Burger Kingejä ja S-ryhmän ketjurafloja. Tän kesän haasteena on siis löytää lisää ihania paikkoja Tampereelta ja sivistää itseään Tampereen kulttuuritarjonnan osalta! Lisäsin haasteeseen myös lähiöpubit ja raflat; aion löytää Tampereen helmet ja aloitan kertomalla yhdestä uusimmasta:

Public house Huurre Kaleva:

Kalevaan on avattu Public house Huurre. Se erottuu edukseen tavallisesta lähiömeiningistä ja on ihan superkivaa, että keskustan ulkopuolella tapahtuu. Jos Huurre olisi keskustassa, en ole varma tulisiko sinne usein mentyä, mutta jotenkin sitä haluaa tukea tällaista keskustan ulkopuolista toimintaa, joten Kalevassa todellakin tulee käytyä! Public house Huurre on viihtyisä ja just sopiva extempore-kaljatreffeille tai dagen efter -burgerille. 

Käytiin testaamassa Lindan kanssa falafel-hampurilaisateriat ja oli hyvää. Pihvi ja kastikkeet olivat mainiot, sämpylästä en välittänyt niin paljoa, mutta sämpylä usein onkin hamppariannosten heikoin lenkki. Plussaa siitä, että tarjolla oli vaikka mitä erilaisia kastikkeita Poppamieheltä, joten hampparista sai muokattua tulisemman.

Tampereelta ei saa sellaisia vegeburgereita, jollaisia voi nauttia esim. Berliinissä tai Barcelonassa, mutta muutamia hyviä löytyy ja tämä on niistä yksi. Voittaa 6-0 esim. Jack The Roosterin nykyisen vegeburgerin, joka karviaishilloineen on vähintäänkin outo. Kuka haluaa syödä karviaishilloa ja ketsuppia samalla kertaa? Jep. Harmi, sillä Jack the Rooster oli ennen varma valinta, kun halusin hyvän vegeburgerin. Keväällä Ruby and the Fellasin ”vegeburgeri”, eli pitaleipä linssimuhennoksella, vei voiton näistä kolmesta, mutta en ole varma onko sitä enää listalla? Ilmiantakaa Tampereen paras vegeburgeri! 

Tähän mennessä testattuna siis Kalevan Pub Huurre ja Koivistonkylän/Veisun Spoon Brasserie. Nekalan Wanha Tappi on testauslistalla myös, tuleeko teille mieleen muita kokeilemisen arvoisia paikkoja? Ruuan tai miljöön suhteen? 


Public house Huurre
Sammonkatu 46
TAMPERE 

16 kommenttia

 1. Avatar kaarina /// 27/06/2015 / 13:06:59

  Telakan vegeburgeri on aika jepa.

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 27/06/2015 / 13:08:17

   Ooooh! Enpä oo testannut, vaikka Telakka oli ennen mun suosikki-istuskelupaikka. Pitää käydä kokeilemassa, kiitos vinkistä! :-)

   Vastaa
 2. Avatar idajohanna /// 27/06/2015 / 13:14:24

  Uuh! Toi paikka on ihan omilla kotikulmilla täällä kalevan sydämessä. En ole vielä uskaltautunut, mutta kaipa tästä jokupäivä sinnekin eksyy herkuttelemaan, näytti niin herkulliselta. :) olin jotenkin muutenkin ajatellut, että sieltä ei saa ruokaa!

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 27/06/2015 / 13:16:52

   Joo, saa! :-) Suosittelen siis! Mun mielestä listalla oli jotain naposteltavia myös, jos ei oo nälkäinen, mutta nuo falafel-burgerit kantsii testata sellaisena päivänä kun tekee mieli jotain rasvaista & suolaista. :D

   Vastaa
 3. Avatar eerika /// 27/06/2015 / 17:23:32

  Huurre on kyllä tosi kiva ! Falafel-hamppari oli hyvää ja kiva kun sisustuskin on vähän muuta kuin mitä lähipubeissa yms yleensä.

  Wanha Tappi on hyvä, Pispalan Pulterista oon kuullut paljon hyvää ja Kalevaan on aukeamassa joskus lähiaikoina toinenkin pub/ravintola :- )

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 27/06/2015 / 20:48:07

   Niinpä! :-) Hiihii ja ilahduin kun kuulin että mun kaverit on suunnitelleet ne katon rajassa menevät tekstit ja noi lasinaluset yms.

   Pispalan pulterissa pitäis joo syödäkin joskus, oon käynyt siellä vaan siiderillä. Ja Cafe Pispala, se pitäis testaa!

   Vastaa
 4. Avatar Marjo /// 27/06/2015 / 18:45:14

  Käypä testaan 2h+k:n baarin puolella kasvishampparia. Todella hyvä! :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 27/06/2015 / 20:47:03

   No siiis tarvii! En oo koskaan syönyt siellä baarin puolella, en ees tiennyt että sieltä saa ruokaa! :D

   Vastaa
 5. Avatar lauraeo /// 27/06/2015 / 20:10:43

  Kaksion baarin vegehampurilainen on kyllä ehdottomasti paras lajissaan Tampereella. Pesee mennen tullen tuon Huurteen hampurilaisen, mikä oli omasta mielestäni aika keskinkertainen. Telakan kasvishamppari saa pisteet härkäpapupihvistä.

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 27/06/2015 / 20:46:44

   Oho, en ois uskonut että kaksion vegeburgeri olisi paras!? Pitääpä päästä testaan, mutta siiiiis tajusin että oon aina syönyt raflan puolella, baarissa varmaan eri lista?

   Ja joo, Huurteen on keskinkertainen, mutta hyvä. Sellainen darraburgeri, joka on kuitenkin hyvä.

   Vastaa
 6. Avatar nnu /// 27/06/2015 / 20:38:58

  Vegemestalla oli aikoinaan hyvät burgerit. En kyl tiiä mikä o tilanne nykyää.

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 27/06/2015 / 20:45:32

   Eikös Tampereen Vegemesta oo sulkenut keväällä? Siellä oli kyllä hyvät myöskin, mutta palvelu harvoin pelasi.

   Vastaa
 7. Avatar Salla /// 28/06/2015 / 21:23:34

  Rongankadun Gopalin iltamenun burgeri on tosi hyvä, siinä tulee mukana myös mainiot bataattiranut! :–)

  Vastaa
 8. Avatar eevaw /// 29/06/2015 / 19:20:46

  Mä lähtisin myös Rongankadun Gopalin burgerin kelkkaan! Pispalan pulteria voi kyl suositella ruuan ja nostalgisen tunnelman vuoksi. Ohranjyvän miljöö on myös nostalgisuudessaan kiva ja safkat on yllättävän hyviä!

  Vastaa
 9. Avatar Joonas /// 06/07/2015 / 15:01:03

  Ai samppermentti! Just noi briossisämpylät on mun mielestä parhautta hamppareissa :) On muuten vielä saman paikallisen Royal Bakeryn, kenen hodarisämpylöitä käyttää ainakin 4 Deli Kauppahallissa ja jonka leivonnaisia on ollu Lempissä. Itellä vasta edessä Huurteen testaus, mut menossa oon ollu jo monta viikkoa :)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 06/07/2015 / 17:08:56

   Hahaaa, vitsit sulla on aina kyllä faktat tiedossa, se on mahtavaa! :D mä en jotenkin oikeen ikinä innostu hampparisämpylöistä… En tiiä oonko koskaan syönyt sellaista, josta oisin jotenkin erityisesti tykännyt? Hmm. Olen vähän leipä-nirso… :-D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.