TERIYAKI LOHI & LEHTIKAALIPETI

ruoka
2 kommenttia

Kehitinpäs ihan törkeän hyvän variaation tästä itsetehdystä teriaykista! Vihreitä papuja ei ollut saatavilla ja iso pussi lehtikaalia houkutti, joten ei kun testaamaan.

Huuhtelin lehtikaalin, revin sen palasiksi ja heitin pannulle oliiviöljyn ja mausteiden kera. Paistelin hetken aikaa ja laitoin joukkoon vielä pari siivua tuoretta chiliä antamaan makua; ai että miten hyvä lisuke lohelle! Ei se tuorein ehkä, mutta lehtikaali ei ehdi paistua liikaa tai mennä lössöksi jos sitä vain käyttää pannulla. Eikä öljyä tarvitse lotrata.

Ei hitsit, pakko tunnustaa, että yliarvioin pitkästä aikaa chilin määrän; tästä tuli ihan hiton tulista! Kaupan ”miedot chilit” on kyllä välillä ihan älyttömän tulisia ja joskus taasen eivät maistu miltään. Ainakin Lidlin chileissä näyttää olevan ytyä, etenkin jos heittää ne ruokaan siemenineen. HUH huhhhuh.

Nyt mulla on vielä iso satsi lehtikaalia jääkaapissa ja ajattelin hyödyntää sen salaatteihin. Onko teillä mitään hyvää salaattikastikeohjetta takataskussa?

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Itse teen vähintään kerran viikossa salaattia johon tulee kvinoaa, linssejä, lehtikaalia ja kaikkia niitä vihanneksia joita jääkaapista löytyy. Yleensä ainakin tomaattia, paprikaa ja sipulia. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja perään heitetään öljystä, viinietikasta ja mausteista kyhätty kastike. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.