Tv-sarjasuosituksia osa 3

lifestyle
51 kommenttia

Mitä katsoa, kun GIRLSit, Twin Peaksit, Breakin Badit, Himymit, Modern Familyt, The Officet (jenkkiversio ehdottomasti), Parks & Recreationit, Gossip Girlit, Skinsit, New Girlit, True Detectivet, The Mindy Projectit ja House of Cardsit on katsottu? No. Ihan ekana:

Top of the Lake


kuvat: x x x

Tarina alkaa hurjasti: 12-vuotias raskaana oleva Tui yrittää hukuttaa itsensä hyiseen järveen. Alkaa tapahtumien ketju, jossa rikosetsivä alkaa selvittää tytön taustoja ja selviää ties mitä. Hyytävä ja hullun kaunis. Pelottava ja itkettävä – ja loppuratkaisu. Huhhhhhhhuh. Kylmäävä. Löytyy Netflixistä.

 

BRON / BROEN / SILTA

 

kuvat: x

Kaksi erillistä kautta omine mysteereineen, molemmat ihan älyttömän koukuttavia ja jänniä. Juonet eivät oo ennalta-arvattavia vaan jännitys säilyy loppuun asti; paras koskaan näkemäni rikossarja! Sain tästä Maj:lta dvd:n lainaan ja katoin ekan tuottarin ihan hetkessä ja sain myös vakuutettua vanhempani katsomaan sarjan ja hekin tykkäsivät kovasit. Musta oli hauska huomata että joku teistä oli suositellut tätä mulle kommenttiboksissa aiemmin! :-)

Osa jaksoista Yle Areenassa, kummatkin tuottarit Netflixissä. Pyörii vissiin tv:ssä myös?


On sarjoja, joihin en yhtään pääse sisälle tai jotka eivät vaan lähtökohtaisestikaan kiinnosta. Sellaisia on esimerkiksi Frendit; siis joo, voin kyllä katsoa ja osa jutuista naurattaa, mutten jää koukkuun. True Blood. Annoin aika kauan mahdollisuuksia tälle monen kaverin hehkuttamalle sarjalle ja katsoin kakkostuottarille asti, mutta eiii naurata. En jaksa kattoa, jutut menee yli sellaisella vinksahtaneella tavalla että tavallaan tajuan, miksi se on hyvä, mutta ei iske kuiteskaan. Game of Thronesista en jaksa edes aloittaa. Ja silti mietin, että mitenhän oon nähnyt lähes kaikki Walking Deadit?? XD ei niin tippaakaan mun tyyliseni sarja, joten siis poikkeus vahvistaa säännön. Mad Meniä joskus alotin mutta se jäi kesken, vaikka tiiän että se varmaan ois hyvä jos vaan viittis kattoa pidemmälle. Californicationii oon kattonu kans, mutta siihenkään en jää koukkuun mitenkään.

Muistan että viimeksi moni suositteli Sherlock Holmesia, mutta hitto, miten se musta kuulostaakin niin pölyiseltä ja vanhalta, tylsältä? Misfits vaikutti myös olevan monen suosikki.  Kivat ennakkoluulot, hahaa. Jos kiinnostaa, niin mun aiemmat tv-sarjavinkkaukset löytyy täältä: tv-sarjasuosituksia & tv-sarjasuosituksia osa 2. Jos mun suositukset on jo kahlattu läpi, niin noiden postausten kommenttiboksit on täynnä hyviä vinkkejä!

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ah odotan jo Sillan kolmatta tuotantokautta! Täytyykin alkaa seuraavaksi katsoon tota Top of the Lakea, kun just sain katsottuu The Affairin, sitä en kyllä suosittele katsomaan, vaikka siihen oliki keksitty hyvä koukku minkä takia katsoin jopa loppuun asti :-D Ite eläydyn vaan niin paljo sarjoihin niin ihan sairaan ärsyttäviä jotku tollaset salarakastajasarjat!!! Hermo menee

  1. NIIN MÄÄÄÄKIN! Koskahan se alkaa, aikas pian, eikö?

   Hahaa, vai niin :-D Eli siis ei-niin-hyvä sarja, mutta koukuttava?

 2. Joooo, tykkäsin kans hulluna Sillasta! Kattelin sen jälkeen ton Sherlockin ja äh, ei vaan jotenkin lähteny, se huumori ees. Voi johtua kyllä siitäkin että olin just kattonu ton Sillan, ja Sagan ja Sherlockin hahmoissa on se sama vitsi, ettei oo sosiaalisella tilannetajulla siunattu, niin ei vaan jaksanu naurattaa? Nyt oon yrittäny kattoa Sons of Anarchyä ja ei vaan taas lähe, vaik kuin muut kehuu :–D Seuraavaks voiskin koittaa tota Top of the Lakea, tosin oon niin nynny et kuulostaa aika jännältä, haha. Mun ikisuosikit on Breaking Bad ja Dexter, ekaa olitkin jo suositellu mut jos et oo kattonut Dexteriä niin se vois upota? :–)

  1. Silta on ihan paras!!

   Hahaa ja hyvä tietää, en edelleenkään innostu Sherlockista, vaikka täällä on taas paljon kehuja sille :D pakkohan mun on antaa sille mahdollisuus joskus kun oon niin jurputtanut siihen liittyvistä ennakkoluuloistani, mutta ei ehkä vielä…

   Dexter ja Sons of Anarchy pitäis kyllä tsekkaa, eka trailerit ainaskin! KIIIITOS vinkeistä!! :–)

   1. Ainiiiin ja ei varmasti oo Top of the Lake liian jännä! Se kyllä koskettaa ja on hyytävä, mutta ei liian jännä, t. nynny_91

 3. No niin, asiaa! Noita paria en tunne, mutta Silta! Niin kutkuttavaa, että uusi kolmas kausi alkaa tv:ssä pian.

  Oliko sulle muuten suositeltu Gilmoren tyttöjä tai Mullan alla-sarjaa? Entä American Horror Storya? Nyt on.

  1. Silta on niiiiin hyvä! Hitsit, tuleekohan se Areenaankin? Mulla ei oo tv:tä :–(

   HUH, American Horror Story on mulle takuulla IHAN TOO MUCH yksin katottavaks, eieii! Ystävä kattoo sitä ja oon kuullut jotain kohtia ja juttuja, en selviäis nukkumaan yksin :-D mutta Gilmoren tytöt ja Mullan alla on kyllä saaneet aiemmin paljon kehuja, en tiiä miks en oo niihinkään tarttunut. Etenkin Mullan alla kuulostaa kiinnostavalta, oon tainnut joskus nuorempana nähdä pari jaksoa!

 4. Huuuh kato Netflixistä Johan Falk ja The Killing! Ihan parhaat ja tykkäät varmasti, jos tykkäsit Sillasta.

  1. Oho, enpä oo kummastakaan kuullu?! Googlaan trailerit heti kun ehdin, kuulostaa hyvältä!!

 5. Vähän Sillan ja Top of the Laken kanssa samaan kategoriaan kehaisisin The Killingiä etenkin kahden ensimmäisen kauden puolesta. :-) Koukuttavan jännittävä rikossarja.

  Pidin myös Broadchurchin ykköskaudesta, siinä on huikea David Tennant. Täytyypä katsoa jokos sitäkin on tullut lisää ja perehtyä näihin sunkin suosituksiin enemmän.

  1. Oooh noniin! The Killing mainittu kaks kertaa, jee! Se tarvii siis tsekkaa, syysjännitystä kaivataan :-D Ja tarviipa Broadchurch googlaa myös, nevahööd!

 6. Mulla on varmaan tosi huono maku, mutta katsoin viimeksii Roswellin Netflixistä ja rakastin sen mauttomuutta :-D Ufojutut ja 2000-luvun alun muoti, haha.
  Tuo Top of the Lake kiinnostaa mutta en uskalla katsoa sitä kun pelkään että se on liian häiritsevä. Toisaalta kyllä Twin Peaks on mun suosikkisarja enkä menetä sen takia yöunia…

  1. Hahhaha, Roswell vois olla aika hauska :—-D hahha, ala-aste-nostalgiaa! Top of The Lake ei oo varmasti liian paha jos oot kattonu Twin Peaksit, no worries! Sairaan koukuttava ja hyvä sarja jossa on muutakin kuin jännitystä. Hyytävä lähinnä ihmiskohtaloiden takia.

 7. Mä katon tosi vähän ohjelmia. Itseasiassa mulla ei ole edes telkkaria, eikä ole ikinä ollutkaan..
  Tota Siltaa olen nyt seuraillut ja tykkään kovasti. Kolmas tuottari alkaa ylellä kohta.

  Nyt on näitä suomi-tositv sarjoja välillä tullut myös tiirailtua. Ja yks suosikki on Arman Alizad Viimeiset ristiretket. Arvostaa kyllä omaa elämää ja turvaa taas ihan uudella tasolla tuon jälkeen :)

  1. Mullakaan ei oo, eikä koskaan oo ollutkaan! Paitsi poikaystävillä, mutta ne on vaan lähinnä käyttäneet niitä pelaamiseen :-D Oioiii tuleekohan Silta heti Areenaan vai pitääköhän mun sopii Silta-treffit aina jonkun kamun luo… en malta oottaa! Arman Alizadia kantsii varmaan kans alkaa kattoa, joo!

   1. Silta tulee ihan suorana Areenasta, ainakin aikasemmat kaudet on tullut. Sunnuntaisin klo 21 alkaen, kaksi jaksoa peräkkäin. :)

    1. OIOI! :D Kiitos, täydellistä! Mä katoin aiemmat Sillat dvd:ltä ja netflixistä niin en tienny. JEE!

 8. Kyllä se Sherlock vaan on kova. Ihanan absurdia (tyyliin joka jaksossa tulee hetki kun miettii, että mitä helvettiä täällä tapahtuu, en pysy kärryillä, ja sit sen tyydyttävä ”AAA”), vähän yliampuvaa ja nokkelaa. Britit osaa hommansa!

  1. No hittooo…. en oo oikeen ehkä britti-huumorin suurin fani, tiiän että se on aika iso fanikuntansa sekin, mutta äh en tiiä! :D Tarvis varmaan antaa Sherlockille mahdollisuus kun mulla on tälläset ennakkoluulot, hahaa!

 9. Ehdotan sulle Det tredje øyet (Kuudes aisti) ja tietysti Beck-leffasarja on kultaa.

  1. Ooh, taas sellaisia nimiä jotka ei sano mitään, hyvähyvä! GOOGLAAN, kiitos!

 10. Jos et oo tutustunut vielä niin Ray Donovan on kovis ja sit vähän kevyemmästä päästä ehdottomasti Mr. Selfridge ja sit toki ihana Downton Abbey.

  1. Ohoo, joo, Downtown Abbeytä pitäis kyllä nyt varmaaan alkaa kattoa, sitä on suositellut moni! Hassua ettei se nimenä sano mulle yhtikäs mitään, vaikka moni onkin sitä suositellut :D Jes, kiitti vinkeistä!

  1. KYLLÄ! Ihan paras toi Top of the Lake, sellanen sopivan lyhyt ahmittavaksi hetkessä. Sillan kolmosta odotellessa….. aiai!

 11. Nyt oli pakko kommentoida kun kehtasitkin sanoa Sherlock Holmesia pölyiseksi >:(( Ei vaan, BBC:n Sherlock Holmes on vaan yksi ihan mun lempisarjoista, rakastan ensinnäkin Benedict Cumberbatchia niin paljon, mutta onhan se perkuleen taitava näyttelijä, kuten myös aisapari Martin Freeman. Sarja on ihan parhaasti kirjotettu ja taattua BBC laatua.

  Ite pääsin Game of Thronessa ykköskauden puoleen väliin varmaankin, näin yhden jakson liikaa ja se jäi siihen. Kirjoja kyllä luen, mutta sarja oli liikaa. Kestän väkivaltaa paremmin kirjoitettuna siis.

  Tällä hetkellä kattelen telkkarista Armania, Venäläisnaisia (eikä :D) ja totta kai tänään alkaa Docventures ♥

  1. Hhahaah :-D Mun tarvii antaa mahdollisuus Sherlockille, pölyisyydestä huolimatta!!

   Joo, Game of Thrones on mulle tooooo much, ei pelkästään väkivalta ja raiskaukset vaan koko homma ja keskiaikaisuus. Ei nappaa.

   Armania pitäis kattoo, samaten Docventuresia!! KIIITOS muistutuksesta, noi unohtuu helposti kun ei omista tv:tä!

 12. Hei hei hei kyllä Sherlock kannattaa katsoa! Joo itsekin epäröin niin kauan, että kaikki kolme kautta oli jo tullut ennen kuin katsoin, mutta kannatti. Ootko katsonut Downton Abbeyn? Jos et, niin kokeile.

  1. Kääks, kai mun tarvii joskus…. Downtown Abbey on nyt kyllä katselulistalla, moni on suositellut sitä!!

 13. Entäs kaikkien aikojen paras tv-sarja The Wire? Suosittelen! Tosin siihen kun tottuu niin mikään muu ei tunnu enää miltään.

  1. Ohohhhoh, the wire tarvii siis katsoa….! Ei oo netflixissä eihän?

 14. Fargo! Ja nip/tuck on kans loistava. Ite katon tällähetkellä suitsia joka on kans ihan viihdyttävä, eka kausi varsinkin. :)

 15. Itsekin suhtauduin Sherlockiin tosi pitkään epäilevästi, mutta kun jouduin katsomaan sitä vähän, jäin täysin koukkuun. Se on kaikkea muuta kuin pölyinen – se on nerokas! Plus tää uusin versio (Cumberbactchilla) on sijoitettu nykypäivään!

  1. Hahhaha, aika hauskaa :-D Tarvii antaa siis mahdollisuus. Joojoo, ehkä mä vähitellen alan uskoa… :D

 16. Hahaa ei vitsit!! Mä JUST snäppäsin (ylläri, en nykyään muuta teekään) kaverille että ehdottais mulle Netflixistä jotain sarjaa koska mikään ei oo innostanut pitkään aikaan. Siltaa oon kyllä joskus sivusilmällä katsonut, mutta nyt pitää alottaa ihan uudestaan. Mut toi eka menee katseluun heti, jes!

  Ja hei, anna mahdollisuus sellaselle sarjalle ku The Affair! Löytyy itseasiassa vaan HBO:lta, mutta mä tykkäsin :-)

  1. NONNIIIIIIN! :-D Täällä on siis hyviä vinkkejä varmaan sullekin, mut toi Top of the Lake on hrrrrrrr ja niin hyvä.

   The Affair kiinnostaa! Se on monen suosikki näköjään :-) pitääkö mun hankkii hbo ilmaiskokeiluun……..

 17. True Detectiven 1. tuottari on ollut kyllä ehdoton suosikki: superkoukuttava juoni ja onnistunut visuaalinen toteutus kyllä vangitsivat! Siltakin saa 10+++. Suosittelen kurkkaamaan tanskalaisten tarjontaa, mm. Perilliset ja Vallan linnake nappasivat omalla kohdallani. Jos taas historia kiinnostaa: Boardwalk Empire (sen kun paranee tuottari tuottarilta), Ranskalainen kylä sekä saksalainen minisarja Sodan sukupolvi. The Wire kanssa absolutely, jos jaksaa aloittaa pitkän sarjan. Jääättebra! :-)

  1. Jep, True Detective ja Silta katsottu ja molemmista tykätty! :–) Ooh, kiitos noista kaikista suosituksista; vaikuttaa hyvältä, jokaista noista oli vissiin jo noita tanskalaisia lukuunottamatta suositeltu, eli taitavat olla useamman suosikkeja. JES!

 18. Tykkäsin kyllä uudesta Sherlockista ! Ekan jakson alussa olin vähän njääh, mutta jäin koukkuun ja katsoin kaksi kautta oikeastaan putkeen. Mikä on mulle aika saavutus, että jaksan istua niin kauan sohvalla (jokainen jakso kun on sen 1,5h).
  Oletko katsonut sellaista, kuin The Bletchley Circle? Toisessa maailmansodassa palvelleet naiset alkaa selvittää rikoksia ! Löytyy netflixistä ja Downton Abbeyta suosittelen täysillä, ei toki ole mikään rikosjuttu, mutta koukuttava, täynnä hyviä näyttelijöitä ja hauska :– )

  1. Oooh, Downtown Abbey nyt menee siis ainakin katselulistalle, mahtavaa! Sitä on suositellut tosi moni. Ja hei joo, tuttu nimi toi Bletchley Circle, mutta en oo katsonut tai tiedä siitä sen enempää, pidän mielessä. Ekana varmaan oikeesti alotan tolla Downtown Abbeylla kun sitä on niiiin moni suositellut.

   Mäkään en jaksa 1,5h jaksoja yleensä :-D 45min on perfect!

 19. Itse tykkään muuten modernista Sherlockista, seikkailee naispuolisen Watsonin kanssa sarjassa Elementary :) Mutta allekirjoitan tuon True Bloodin ja Frendin, eivät vaan jaksaneet kiinnostaa. Sama kävi myös True Detectiven kanssa (pitäisikö vältellä True-sarjoja? :D).

  Mutta Silta! Pitäisi alkaa taas katsoa, se jäi pari vuotta sitten kesken, kun poikaystävää ei kiinnostanutkaan, ja haluttiin katsoa jotakin yhdessä.

  1. Voiei! True Detective oli musta tosi hyvä, mutta sitä piti seurata tiiviisti jottei mee mitkään pikkujutut ohi. Mutta joo, Frendit ja True Blood pläääääh. :-D

   Kato ihmeessä Silta uusiks tai loppuun, se on tajuttoman hyvä!!

 20. Mulla oli sama fiilis tuosta Sherlockista, lisäksi ärsytti se sen ympärillä pyörivä fanaattisuus blääh… mutta sitten poikaystävän kanssa katsottiin koko höskä, ja olihan se katsomisen arvoinen. Ei nyt mikään superduper, mutta hyvä ja laadukas kyllä.

  Pitääpä laittaa tuo Top of the Lake korvan taakse kun ollaan piakkoin taas uutta sarjaa vailla. Tällä hetkellä lautasella vanha kunnon Desperate Housewives (poikaystäväkin tykkää!!!)!

  1. Nonni, ehkä pitää joskus kattoo. Mutta hyvä tietää ettei se jonkun mielestä oo silti ihan paraskaan, hahahah >:-D

   Joooo, top of the lake on hullun hyvä ja sopivan lyhyt. (Desperate housewives hahahahah)

 21. Mäkin kyllä suosittelen Sherlockia, ei se ainakaan kuiva tai tylsä ole. Lisäksi täältä myös ehdoton ääni Dowton Abbeylle! Aivan mainio, ihana ja liikuttava. Ja The Wire on ehkä paras sarja ikinä.

  Lisäksi Peaky Blinders on myös tutustumisen arvoinen sarja.

  1. Mistä tuon The Wiren voi katsoa? Onks se HBO-sarja (hohoh en jaksa googlaa näköjään kun kyselen tämmösiä…..)? Kiinnostaaa nimittäin JOO! Ja Downtown Abbey taitaa mennä nyt ekana listalle kun se on ollut suurimmassa osassa näitä suosituksia, jes!

   Kiitos muistakin vinkeistä!!

 22. Suosittelen myös True Detectivin 2. tuottaria katsottavaksi. :)

  1. Ooh joo totta, en oo jotenkin muistanut koko hommaa! :-) Eli kakkonenkin on hyvä, jes!