KOSILLA

lifestyle, matkailu
14 kommenttia

Päätin käydä reissukuvat läpi mahdollisimman nopeasti loman jälkeen, ettei sitten ilmojen todenteolla kylmetessä tarvitsisi kiusata itseään muokkaamalla hellekuvia… Tuntuu vähän käsittämättömältä että oltiin just viikko helteisessä kesäsäässä rentoutumassa ja nauttimassa.

Varattiin reissu Kosille kesän alkupuolella (vai olikohan se keskikesää, en muista, mutta ainakin sillon Suomessa oli ihan törkeän kylmä eikä kesästä tietoakaan!). Kesällä ei tullut pidettyä pitkiä jaksoja vapaata, vain muutamia päiviä ja viikonloppuja siellä täällä, joten tuntui ihanalta odotella alkusyksyyn ajoittuvaa lomaa. Keskiarvojen mukaan Kosilla on yleensä syyskuussa n. 26-28 astetta lämmintä päivällä, mutta nyt oli poikkeuksellisen kuuma, sillä noita lukemia mittari näytti yöllä ja päivällä lämpötila huiteli 32-36 asteen tietämillä. Ei valittamista! Kertaakaan ei kaivannut mitää kaftaania paksumpaa lämmikkeeksi.

Varattiin reissu ennen pakolaiskriisin kärjistymistä, kun Kosin saarella ei vielä ollut pakolaisia. Koko loppukesän sai seurata uutisointia Kosin tilanteesta ja vähän mietitytti etukäteen, millainen tilanne paikan päällä olisi. Tilanne saarella oli rauhallinen, vaikka keskustan itäpuoli olikin rantaa pitkin täynnä pakolaisten telttamajoituksia. Oli silmiä avaavaa jutella aiheesta myös paikallisten kanssa, vaikka on tietysti vaikea sanoa mikä on lopulta totuus kaikesta; suomalaisten medioiden välittämä kuva, vai paikallisten kertomat jutut. Meille kerrottiin, että kaikki pakolaiset eivät halua ottaa vastaan heille tarjottua majoitusta ja apua, sillä nukkumalla rannassa he ovat sen verran häiriöksi, että uskovat sen edesauttavan omien asioidensa selvittämistä ja viranomaisasioiden etenemistä. Joka tapauksessa Kosilla on järjestetty useita majoitusmahdollisuuksia pakolaisia varten. Kaikki pakolaiset eivät tahdo majoittua saman katon alla myöskään uskonnollisten erimielisyyksien vuoksi. Kosilaisten mielestä oikeiden, apua tarvitsevien (Syyriasta lähteneiden) pakolaisten lisäksi Kosille tulee tällä hetkellä myös paljon tilannetta hyväksikäyttäviä ihmisiä, joilla ei ole samanlaista hätää. Kuten sanoin, on vaikea sanoa mitkä asiat pitävät paikkansa ja mitkä eivät; tai mitä juttuja on vähän väritetty.

Kreikkaan ja Kosille matkustamista ei minun mielestäni kannata vältellä pakolaistilanteen vuoksi, sillä esimerkiksi Kosin saari elää turismista. Paikallisilta loppuu työt, jos Kosilla lomailua aletaan vältellä pakolaiskriisin vuoksi.

Näillä pärjättiin! En palanut olleskaan, enkä näyttänyt valkoiselta haamulta, sillä nämä imeytyvät hyvin iholle (ja tuoksuvat hyvältä! Sain niin paljon kehuja näiden trooppisesta tuoksusta, hihii). Kirjoittelin Algamariksen luonnollisista aurinkosuojatuotteista kesällä, lukekaa TÄÄLTÄ jos aihe on teille ajankohtainen syyslomareissujen tms takia. Viiskymppistä levitin kasvoille ja olkapäille sekä rintakehälle, muuten riitti kolmekymppinen. Tuo sk 50 spray on tuoksuton ja hypoallergeenien; hyvä ominaisuus herkkäihoisille ja allergisille, mutta mun makuun on enemmän tuo sk30 -voide jossa on huumaavan ihana tuoksu.

Matkakamu <3

Espadrillokset (opinkohan koskaan kirjoittamaan tuota sanaa ilman että mun tarvitsee googlata se?) mukana.

Loman saldo: yksi luettu kirja, kaksi lehteä ja monet torkut kirja naamalla – ja rusketusrajat!!! Ihan oikeat BIKINIRAJAT!! Jihuu! Ja siis kolmenkympin ja viidenkympin kertoimilla, aikamoista. Pikkujutut tekee onnelliseksi kun on tämmöinen ruskettumaton tyypin, hahaa. Mulla on edellisen kerran ollut bikinirajat Australiassa, jossa paloin sukellellessa :D Sen reissun jälkeen moni kyllä naureskeli mulle kotimaassa, että mahdoinko ollakaan reissussa kun en ollut kovin päivettynyt…

Vitsit mikä fiilis, kun voi nukkua päiväunia pitkin päivää ilman huonoa omatuntoa. Ja olipa ihana lukea kirjaa antaumuksella, oikein ahmia monta tuntia kerrallaan. Kirjasuosituksia on taas kertynyt, pitääpä tehdä postaus niistä.

Arelan kassi oli mainio rantakassi arasta väristään huolimatta. Onneksi tuon voi pyöräyttää pesukoneessa puhtaaksi.

Nämä oli tämmöiset kuvaterkut Kosin saarelta. Aloin jo koota semmoista informatiivisempaa Kos-vinkkipostausta, josta löytyy sinne päin suuntaaville tarkempia vinkkejä. Muuten palaillaan reissuun  asukuvien muodossa. Kaunista viikkoa! x

 kuvat minusta: Maj 

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. <3 kiitos! ja jooo, älä muuta sano. Näihin onkin kiva palata sitten marraskuun loskassa, hehee.

   1. Heeey, mitähän ihmettä tässä kävi, kirjoittelin muitakin juttuja, mutta pätkäisi jotenkin vain tuon alun tähän :s Sitä kyselin, että mistä on tuo ihana kaftaani tuossa alimmassa kuvassa + mikä oli reissun ihanin ruokailu ?

    1. no oohhhoh! :-O Kaftaani on Maj:n, en tiedä mistä se on, mutta voin kysyä! Mulla on siitä asukuvat tulossa erikseen, selvitän siihen mennessä :-) Ja paras ruokailu oli Ciao-nimisessä raflassa x3. Petyin Kosin ruokatarjontaan, kreikkalainen ruoka oli mautonta! PLÄÄh. Onneks löyty edes yks hyvä rafla, ha!

 1. Kreikka on ihana kohde mutta hyvää ruokaa on tosi vaikea löytää turistikohteista! :/ Itse niin saarilla kuin mantereella monesti käynyt ja pettynyt.. Oikea Kreikkalainen ruoka on mielettömän maukasta ja värikästä! Pitää seurata paikallisia että löytää ne oikeat perinteiset Kreikkalaiset ruokapaikat :D

  1. NONIIN JES, ihana kuulla! Tuli sellainen olo, että ollaanko me ihan pihalla kun kaikki on niin huonoa ja laimeaa; mut Kosin saarelta, varsinkaan pääkaupungista, ei varmasti löydy mitään maukasta aitoa kreikkalaista. Käytiin sellaisessakin tosi perinteisessä kreikkalaisessa raflassa jota paikallisetkin suositteli, mut nääh, ihan yhtä mautonta oli tuolla. Eli siis ens kerralla jonnekin maaseudulle jos haluaa hyvää kreikkalaista ruokaa! :-D Uskon kyllä että safka voi olla hyvääkin, ei vaan tuolla turistimestoissa. Kirjottelin tästä vinkkipostaukseenkin jo, helpottavaa saada varmistus konkarilta :D

 2. kivoja kuvia! tuli ikävä omaa reissua, vaikka vaan muutama viikko sitten siellä oltiin :-) mä kans vähän petyin ruokaan, oli mun eka kerta kreikassa tämä reissu ja odotin paljon enemmän! löydettiin me muutama hyvä paikka kuitenkin :-) mulle ei kyllä loppureissusta edes maistunut ruoka, varmaan kun oli vaan niin kuuma. söin kreikkalaisen salaatin sit aika usein. mut jogurtti oli hyvää! ja yhessä hotellissa kreetalla meillä oli aivan taivaallinen aamupala, sitä lämmöllä muistelen :D

  1. Voi kiitos! :-* Joo, ruoka oli pliisua, mutta tuo oli tuollainen turistirysä niin se oli odotettavissa kyllä. Jugurtti oli joo aivan ihanaa!!

 3. Oih mitä kuvia! En ymmärrä miksen voi koskaan olla tyytyväisenä kotona, vaan aina kun näen jossain reissukuvia lämpimästä, niin haluan sinne välittömästi. :)