365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

13

toukokuu 2015

23

COMMENTS

Luonnolliset aurinkosuojatuotteet

Written by , Posted in Kauneus, Luonnonkosmetiikka

Ei ole vielä ollut käyttöä aurinkosuojatuotteille, mutta toivon mukaan kohta on – olenpahan kerrankin valmistautunut ajoissa! Täytyy tunnustaa, että mulla on tänä kesänä ekaa kertaa käytössä ja testissä luonnonkosmetiikkaa olevat aurinkosuojatuotteet. Aiempina vuosina olen käyttänyt jotain vanhoja aiemmin ostettuja purnukoita loppuun ja jos totta puhutaan, ei ole yhtään houkuttanut ostaa luonnollisia versioita niiden tilalle, sillä aiempien testieni mukaan kaikki luonnolliset aurinkorasvat ovat imeytyneet surkeasti tehden ihosta ihan valkoisen. 

Tietysti olen tiedostanut, että luonnolliset aurinkosuojatuotteet olisivat paljon fiksumpia sekä oman elimistön että ympäristön kannalta, sillä ne eivät sisällä kemiallisia filttereitä, jotka esim. veteen joutuessaan tuhoavat koralleja ja häiritsevät hormonitoimintaa. Luonnolliset aurinkosuojatuotteet muodostavat iholle suojan, joka heijastaa auringon haitalliset säteet pois iholta, kun taas kemialliset, eli tavalliset aurinkosuojatuottet, imevät auringonsäteet itseensä ja reagoivat elimistössä ei-toivotusti yhdessä näiden kemiallisten aineiden kanssa. Jos luonnollisten ja kemiallisten aurinkosuojien ero ei ole vielä kovin tuttu itselle, kannattaa lukea vaikkapa tämä Jolien postaus aiheesta. Myös Kemikaalicocktailin postaus viime vuodelta on kattava.

Onneksi luonnolliset aurinkosuojatuotteet ovat kehittyneet ihan älyttömästi viime vuosina, sen osoittaa nämä testiin saamani tuotteet Algamarikselta ja Acorellelta. Ei enää vitivalkoista ihoa, jihuu!

Algamaris on laadukas, sertifioitu ja kattava aurinkotuotesarja koko perheelle sisältäen turvallisia aurinkotuotteita. Algamaris tuotteet ovat 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden, 100% luomutuotettujen kasviöljyjen ja patentoidun Alga-gorria yhdisteen ansiosta luonnollinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille. Tuotteet sisältävät vain mineraalifilttereitä. Tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita. Algamaris tarjoaa tehokkaan luonnollisen aurinkosuojan myös allergia- ja tuoksuyliherkille. Tuotteilla on Ecocert-sertifiointi.” lähde Biodelly. *

Alga-gorria yhdiste on punalevästä saatava yhdiste, joka on todella korkea antioksidanttipitoisuudeltaan ja se auttaa suojaamaan ihoa muutoksilta ja vaurioitumiselta sekä uudistumaan nopeammin. 

Tässä on mun alkukesän aurinkotuotteet: Lovean itseruskettava, jota käytän vitivalkoisten säärieni päivettämiseen, jotta uskallan vetää hameen päälle ilman sukkiksia heti kun säät suinkin sallivat. Before & after -kuvat voi kurkata aiemmin tekemästäni postauksesta. Lovean itseruskettava on Cosmebio-sertifioitu mutta ei tietenkään sisällä aurinkosuojakerrointa, joten alkukesästä käyttöön pääsee Algamariksen sk50-aurinkovoide kasvoille ja kaulalle. Palan herkästi, joten kasvojen ja olkapäiden sekä rintakehän suojaaminen on alkukesästä tärkeää. Loppukesästä en enää tarvitse näin vahvoja kertoimia, mutta alkukesästä on hyvä pelata varman päälle. Algamariksen sk50-tuotteet ovat hajusteettomia. Loveaa myy esim. Hyvinvoinnin tavaratalo * ja Greenlips ja Algamariksen sk50 -voidetta Ruohonjuuri.

Ajattelin myös testata viime kesänä hyvin toiminutta spirulina-kuuria. ;-)

Tältä taasen tulee näyttämään kesälaukun sisältö myöhemmin kesällä; Algamariksen sk30-spray vartalolle ja kasvoille, Acorellen sk30-geeli kasvoille, Acorellen ihana Beach body mist (josta kirjoitin aiemmin täällä) joka sopii käytettäväksi myös auringossa, sillä se ei sisällä fotosynteettisiäsensitiivisiä (/edit, termi korjattu jälkikäteen) raaka-aineita ja Hurraw:n Sun Balm -huulivoide, jossa on suojakerroin 15. Se tuoksuu ihanalle mandariinille ja kamomillalle sekä ripaukselle vaniljaa. Algamaris-sarjan korkean suojakertoimen (sk50) sisältävät tuotteet ovat tosiaan hajusteettomia ja lapsille suunnatut tuotteet vieläpä hypoallergeenisia, mutta keskivahvan suojakertoimen (sk30) sisältävät tuotteet tuoksuvat taivaallisen hyvältä; kookokselta ja monoi-öljyltä! Ah, miten ihanat. Tämä + tuo Acorellen rantatuoksu ovat ensikesän tuoksuni. 

Acorellen geelimäistä aurinkovoidetta myy esim. Biodelly *, Algamariksen sk30-spray vartalolle ja kasvoille löytyy Biodellyltä * ja Greenlipsistä, Hurraw:ta Ruohonjuuresta ja Acorellen Beach Body Mistiä löytyy myöskin Biodellyltä. * Algamarista myy myös Kaarna Living

After Sun -tuotteet ovat ihan ehdottomia, sillä vaikka olen onnistunut välttämään palamisen, saattaa iho silti kaivata viilennystä ja hoitoa auringossa oleilun jälkeen. Algamarikselta löytyy sekä voidemainen (oranssi teksti) * että ohut, nopeammin imeytyvä emulsio (sininen teksti) * after sun käyttöön. Molemmat tuoksuvat raikkaan huumaavalta kookoselta. After sun -käyttöön sopii myös Dabban Kamomilla-kukkaisvesi (esim. Joliesta*) jota voi suihkia auringonoton tai auringossa oleilun jälkeen suoraan iholle. Se rauhoittaa ärtynyttä ihoa tehokkaasti ja sopii myös epiloinnin tai sheivauksen ärsyttämälle iholle. Kun iho on rauhoitettu after sun -tuotteilla, saadaan Ekovistan monoi-öljyllä * ihanan kosteutettu ja eksoottiselle monoille tuoksuva iho. Ai että! Sain monoi-öljyn testiin jo talvella, mutta olen säästellyt sitä kesä-käyttöön sillä se on täydellinen koko vartalon kosteutukseen. Monoi-öljy ei ole ehkä tehokkaimpia öljyjä, mutta sitä kutsutaan kauneusöljyksi ihan syystä – sitä käyttäessä tulee kaunis olo. Talveksi voi sitten taas ottaa hoitavampia öljyjä käyttöön. 

Oletteko te testailleet luonnollisia aurinkosuojatuotteita? Etsinnöissä on vielä loppukesäksi joku sk10- tai sk15-voide tai öljy, jos osaatte vinkata sellaisesta niin kuulen mieleläni! ;-) 

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa:

23 Comments

 1. LauraL
  • ida365
 2. Janniina
  • ida365
  • ida365
 3. Eumis
  • ida365
   • Eumis
    • ida365
  • ida365
 4. Elisa
  • ida365
 5. Elina
  • ida365
 6. essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.