Luonnolliset aurinkosuojatuotteet

kauneus, luonnonkosmetiikka
26 kommenttia

Ei ole vielä ollut käyttöä aurinkosuojatuotteille, mutta toivon mukaan kohta on – olenpahan kerrankin valmistautunut ajoissa! Täytyy tunnustaa, että mulla on tänä kesänä ekaa kertaa käytössä ja testissä luonnonkosmetiikkaa olevat aurinkosuojatuotteet. Aiempina vuosina olen käyttänyt jotain vanhoja aiemmin ostettuja purnukoita loppuun ja jos totta puhutaan, ei ole yhtään houkuttanut ostaa luonnollisia versioita niiden tilalle, sillä aiempien testieni mukaan kaikki luonnolliset aurinkorasvat ovat imeytyneet surkeasti tehden ihosta ihan valkoisen. 

Tietysti olen tiedostanut, että luonnolliset aurinkosuojatuotteet olisivat paljon fiksumpia sekä oman elimistön että ympäristön kannalta, sillä ne eivät sisällä kemiallisia filttereitä, jotka esim. veteen joutuessaan tuhoavat koralleja ja häiritsevät hormonitoimintaa. Luonnolliset aurinkosuojatuotteet muodostavat iholle suojan, joka heijastaa auringon haitalliset säteet pois iholta, kun taas kemialliset, eli tavalliset aurinkosuojatuottet, imevät auringonsäteet itseensä ja reagoivat elimistössä ei-toivotusti yhdessä näiden kemiallisten aineiden kanssa. Jos luonnollisten ja kemiallisten aurinkosuojien ero ei ole vielä kovin tuttu itselle, kannattaa lukea vaikkapa tämä Jolien postaus aiheesta. Myös Kemikaalicocktailin postaus viime vuodelta on kattava.

Onneksi luonnolliset aurinkosuojatuotteet ovat kehittyneet ihan älyttömästi viime vuosina, sen osoittaa nämä testiin saamani tuotteet Algamarikselta ja Acorellelta. Ei enää vitivalkoista ihoa, jihuu!

Algamaris on laadukas, sertifioitu ja kattava aurinkotuotesarja koko perheelle sisältäen turvallisia aurinkotuotteita. Algamaris tuotteet ovat 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden, 100% luomutuotettujen kasviöljyjen ja patentoidun Alga-gorria yhdisteen ansiosta luonnollinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille. Tuotteet sisältävät vain mineraalifilttereitä. Tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita. Algamaris tarjoaa tehokkaan luonnollisen aurinkosuojan myös allergia- ja tuoksuyliherkille. Tuotteilla on Ecocert-sertifiointi.” lähde Biodelly. *

Alga-gorria yhdiste on punalevästä saatava yhdiste, joka on todella korkea antioksidanttipitoisuudeltaan ja se auttaa suojaamaan ihoa muutoksilta ja vaurioitumiselta sekä uudistumaan nopeammin. 

Tässä on mun alkukesän aurinkotuotteet: Lovean itseruskettava, jota käytän vitivalkoisten säärieni päivettämiseen, jotta uskallan vetää hameen päälle ilman sukkiksia heti kun säät suinkin sallivat. Before & after -kuvat voi kurkata aiemmin tekemästäni postauksesta. Lovean itseruskettava on Cosmebio-sertifioitu mutta ei tietenkään sisällä aurinkosuojakerrointa, joten alkukesästä käyttöön pääsee Algamariksen sk50-aurinkovoide kasvoille ja kaulalle. Palan herkästi, joten kasvojen ja olkapäiden sekä rintakehän suojaaminen on alkukesästä tärkeää. Loppukesästä en enää tarvitse näin vahvoja kertoimia, mutta alkukesästä on hyvä pelata varman päälle. Algamariksen sk50-tuotteet ovat hajusteettomia. Loveaa myy esim. Hyvinvoinnin tavaratalo * ja Greenlips ja Algamariksen sk50 -voidetta Ruohonjuuri.

Ajattelin myös testata viime kesänä hyvin toiminutta spirulina-kuuria. ;-)

Tältä taasen tulee näyttämään kesälaukun sisältö myöhemmin kesällä; Algamariksen sk30-spray vartalolle ja kasvoille, Acorellen sk30-geeli kasvoille, Acorellen ihana Beach body mist (josta kirjoitin aiemmin täällä) joka sopii käytettäväksi myös auringossa, sillä se ei sisällä fotosynteettisiäsensitiivisiä (/edit, termi korjattu jälkikäteen) raaka-aineita ja Hurraw:n Sun Balm -huulivoide, jossa on suojakerroin 15. Se tuoksuu ihanalle mandariinille ja kamomillalle sekä ripaukselle vaniljaa. Algamaris-sarjan korkean suojakertoimen (sk50) sisältävät tuotteet ovat tosiaan hajusteettomia ja lapsille suunnatut tuotteet vieläpä hypoallergeenisia, mutta keskivahvan suojakertoimen (sk30) sisältävät tuotteet tuoksuvat taivaallisen hyvältä; kookokselta ja monoi-öljyltä! Ah, miten ihanat. Tämä + tuo Acorellen rantatuoksu ovat ensikesän tuoksuni. 

Acorellen geelimäistä aurinkovoidetta myy esim. Biodelly *, Algamariksen sk30-spray vartalolle ja kasvoille löytyy Biodellyltä * ja Greenlipsistä, Hurraw:ta Ruohonjuuresta ja Acorellen Beach Body Mistiä löytyy myöskin Biodellyltä. * Algamarista myy myös Kaarna Living

After Sun -tuotteet ovat ihan ehdottomia, sillä vaikka olen onnistunut välttämään palamisen, saattaa iho silti kaivata viilennystä ja hoitoa auringossa oleilun jälkeen. Algamarikselta löytyy sekä voidemainen (oranssi teksti) * että ohut, nopeammin imeytyvä emulsio (sininen teksti) * after sun käyttöön. Molemmat tuoksuvat raikkaan huumaavalta kookoselta. After sun -käyttöön sopii myös Dabban Kamomilla-kukkaisvesi (esim. Joliesta*) jota voi suihkia auringonoton tai auringossa oleilun jälkeen suoraan iholle. Se rauhoittaa ärtynyttä ihoa tehokkaasti ja sopii myös epiloinnin tai sheivauksen ärsyttämälle iholle. Kun iho on rauhoitettu after sun -tuotteilla, saadaan Ekovistan monoi-öljyllä * ihanan kosteutettu ja eksoottiselle monoille tuoksuva iho. Ai että! Sain monoi-öljyn testiin jo talvella, mutta olen säästellyt sitä kesä-käyttöön sillä se on täydellinen koko vartalon kosteutukseen. Monoi-öljy ei ole ehkä tehokkaimpia öljyjä, mutta sitä kutsutaan kauneusöljyksi ihan syystä – sitä käyttäessä tulee kaunis olo. Talveksi voi sitten taas ottaa hoitavampia öljyjä käyttöön. 

Oletteko te testailleet luonnollisia aurinkosuojatuotteita? Etsinnöissä on vielä loppukesäksi joku sk10- tai sk15-voide tai öljy, jos osaatte vinkata sellaisesta niin kuulen mieleläni! ;-) 

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Viime kesänä käytin Loveanin aurinkovoidetta, suojakertoimia oli 30. Vähän se jätti ihon tahmaiseksi, mutta osasin sitä odottaa, eipä se juuri haitannut. Tuoksu tässä tuotteessa oli ihana, vähän makea ja trooppinen. Tavallisiin aurinkotuotteisiin en aijo palata. Tässä postauksessa tulikin hyviä vinkkejä tälle kesälle.

  1. Oooh joo, Lovealta vain itseruskettava on mulle tuttu, aurinkosuojavoidekin varmaan siis hyvä :-) Pieni tahmaisuus taitaa usein kuulu luonnonkosmetiikka-aurinkosuojissa asiaan, mutta ainakin Algamarikset ja Acorellen geeli imeytyvät hyvin eivätkä jätä tahmaista ihoa!

 2. Olimpas kokonaan unohtanut tuon sun Spirulina postauksen,voinkin kesän tullen alkaa seuraamaan rusketustilannetta :D Oon nyt muutaman kuukauden sitä napsinut ja odotuksissa tänä kesänä vuosituhannen rusketus! :D

  1. NONIIN, otappa testiin! :–D Mä ajattelin maksimoida ja vetää sekä aurinkotabletteja, spirulinaa että kaikkea mikä auttaa rusketukseen sisäisesti, esim. porkkanaa. HHAHAHAH.

 3. Kiitos loistavista vinkeistä! Mulla on ollut käytössä Lovean aurinkovoidespray joka ei myöskään jätä valkoiseksi eikä sisällä nanopartikkeleita. Luin juuri että joissain luonnollisissa aurinkovoiteissa valkoisuutta on pyritty estämään juurikin nanopartikkeleiden minikoolla josta taas ei ole ihan selkeitä tutkimuksia onko hyväksi kun voi imeytyä pienen kokonsa takia verenkiertoon tms.. Luulisi olevan kuitenkin pienempi paha kuin kemialliset voiteet, mutta hyvä että näitä nanopartikkelittomiakin hyviä vaihtoehtoja on! Ajattelin itse kans kirjoittaa blogiin aurinkovoiteista, saatan lainata sulta jotain vinkkejä (maininnan kera toki) ^_^

  1. Sertifioidussa luonnonkosmetiikkassa ei enää saa käyttää nanopartikkeleita. Löysin Kemikaalicocktailin blogista jonkun tosi vanhan tekstin, josta kävi ilmi että silloin nanopartikkeleita ei vielä oltu kielletty luonnonkosmetiikassa. Nanopartikkelit siis juurikin edesauttavat tuotteen imeytymistä ja sitä, että tuote levittyy eikä tee ihoa valkoiseksi. Onneksi tuotteet ovat kehittyneet niin paljon että sama onnistuu nykyisin huomattavasti paremmin mitä ennen myös ilman nanopartikkeleita. :-)

   Ja jee, kirjoittelepa ihmeessä! Pitää kurkata sun vinkit ja selvitellä onko Lovealla esim. jotain kevyempää aurinkosuojavoidetta :-)

 4. Mitäs nuo fotosynteettiset ainesosat noin yleisesti ovat?:DD ja mitä ne mahtavat tehdä kun ovat haitallisia..

  1. Fotosensitiiviset ainesosat saavat aikaan pigmenttimuutoksia reagoidessaan iholla auringon kanssa; ne siis herkistävät auringonvalolle.

   Hitto vie, mulla tosin taitaa olla termi väärin tässä; en tiedä mistä oon fotosynteettisen keksinyt, oikea termi taitaa olla fotosensitiivinen. Pahoitteluni! Mutta ehkä tuo selvensi :-)

   1. Ymmärsin mitä hait takaa, mutta itseäni kemistinä ärsyttää kun kosmetiikkaa yleensäkin myydään ottamalla tieteellinen termi ja laittamalla se väärään paikkaan jotta vaikutelma olisi tieteellinen ja tutkittu. Yhteyttämistä tosiaan tuskin tapahtuu missään aurinkosuojatuotteesa, mutta muuten valon kanssa reagointia kyllä. En vain missään nimessä ostaisi tuotetta joka mainostaisi itseään tuollaisella termillä:D

    1. Hmm, tuo ”itseäni kemistinä ärsyttää” ei tullut ekana mieleen sun ensimmäisestä, aavistuksen ivallisesta kommentista, olisi ollut helpompi ymmärtää mitä sinä ajat takaa, jos olisit kommentoinut eri sävyyn ;-)

     Hmm, mietin että eikö synteettinen ja synteesi ole kuitenkin kaksi ihan eri asiaa? Tosin ehkä sitä on turha miettiä kun taisin käyttää alkuun jotain itsekeksimääni termiä. Plus kyse ei ole aurinkosuojatuotteesta, vaan tuoksusta, jota on turvallista käyttää auringossa.

     Fotosensitiivisyys on varmasti ihan oikea huoli kosmetiikan suhteen, mulle ainakin tulee jonkin verran pigmenttimuutoksia ja vaikka en voi olla täysin varma mistä ne johtuvat, vältän mielelläni tuotteita joista niitä voi tulla. Suihkin siis synteettiset hajuvedet paidan alle ja käytän auringossa paljon oleillessani tuotetta, jota voi huoletta käyttää auringossa kun se ei sisällä fotosensitiivisiä ainesosia.

 5. Oh, täytyykin mennä kurkkimaan Ruohonjuureen josko siellä olisi mulle joku kiva aurinkovoide ! Ja täytyykin muistaa ottaa spirulinaa taas säännöllisesti, jos ei sitten palaisi niin herkästi alkukesän reissulla hihiii.
  Rusketus olis kyllä kiva juttu, tykkään kyllä kalpeasta ihostani kasvoissa, mutta jalat sitten muistuttaakin enempi jotakin pakastekalkkunaa :– D

  1. Ooh jooooo! :-) Ja spirulinat käyttöön, toivottavasti se kesä alkais pikkuhiljaa saapua niin pääsee testiin, hoho.

   Mulla vähän sama juttu; kalpeus on jees mutta oispa kiva jos jalat vähän sais päivetystä… :-D Sain mä viime kesänä vähän!!!

 6. Pakko tulla kertomaan, että laitoin just Biodellyltä tilaukseen Dabban kukkaisvesipaketin (ne pienet matkakoot), Acorellen Beach body mistin ja Skin blossomin silmänympärysvoiteen – siun innoittamana! Oon jo monen monta vuotta lukenut blogiasi ja täytyy nyt kyllä sanoa, että oot ihan paras! :-) Oon saanu tosi paljon hyviä vinkkejä luonnonkosmetiikkaan liittyen, ja esim. nää aurinkovoiteet menee korvan taakse ja vielä ennen kesää tilaukseen. Tunnustan, että aika monta google-hakua on tullut tehtyä tyylillä ”ida365 (sijoita tähän jokin luonnonkosmetiikkatuote/merkki)” .. :D

  1. Voi eiiiii!! Ihana kommentti! :-D Noi on kyllä ihan superhyvät tuotteet mitkä tilasit. Oon nyt käyttänyt ite Dabban siankärsämökukkavettä joka haisee kamalalle mutta _toimii_. Sen sijaan piparminttu ja kamomilla ovat ihanan tuoksuiset, ah, mutta eivät ehkä niin tehokkaat.

   Hihii, vitsit miten hauskaa, oon jotenkin tosi imarreltu tästä kommentista, kiitos Elisa! :’-) <3

 7. Heippa Iida! Olet yksi mun lempparibloggaajista. Kiitos myös tästä postauksesta, pakko nyt vielä kommentoida sitä näin vähän myöhässä. Kiitos siitä, että kirjoitat tosi vastuulliseen sävyyn auringolta suojautumisesta. Vähän kuitenkin heräsi kysymys, että miksi edes on pakko yrittää ruskettua kesällä (omassa tapauksessasi puheet spirulinakuurista yms.)? Eikö ihminen voi olla kaunis ilman rusketusta? Itseäni ainakin ärsyttää rusketuksesta vouhottaminen ja esim. etelän loman jälkeiset kommentit ”no oho, ethän sä ees oo ruskettunut” – ihan kuin kyseessä olisi asia, jota jokaisen normaalin ihmisen pitäisi tavoitella. Kyseessähän on oikeastaan aika epäterveellinen muoti-ilmiö, vaikka tietysti hyvällä suojautumisella saa haitat minimoitua. Kuitenkin ihosyöpä on selvästi yleistyvä sairaus Suomessakin. Tähän heräsin itse omakohtaisen kokemuksen myötä, ja siksi kesäisin tietoisesti jopa välttelen pitkä-aikaista oleskelua auringossa. Tottakai lämmöstä ja auringosta kuuluu kesällä nauttia, mutta toivon, että yleinen asenne rusketukseen must have -juttuna ja sen assosioiminen hyvännäköisyyteen muutuisi – myös blogimaailmassa joka nykyään pitkälti edustaa esim. nuorten tyttöjen roolimalleja, ja noin muutenkin. Tiedän myös, että tuskin olet auringonpalvoja pahimmasta päästä, päin vastoin. Kuten sanottua, kiitos vastuullisesta aiheesta kirjoittamisesta! :) Itse en ole liiemmin perehtynyt luonnollisten aurinkorasvojen tehoon verrattuna ”perinteisiin” – onko tästä jotain luotettavaa tutkimustietoa saatavilla jossakin?

  1. Voi ei Elina, mun on pakko vastata sulle samantien! :D En tiedä oletko lukenut mun juttuja kuinka ajatuksella, mutta siis mähän en rusketu yleensä ollenkaan; viime vuonna sain sellaisen MINIMALISTISEN pienen päivetyksen, että ekaa kertaa sitten lapsuuden saatoin ajatella olevani saanut himpun verran päivetystä. En siis todellakaan ruskettunut. Olen esim. ollut Australiassa miltei kuukauden enkä ruskettunut sinä aikana ollenkaan; kavereita nauratti, että mahdoinko käydä Ausseissa ollenkaan kun tulin yhtä valkoisena takaisin, mitä olin lähtenytkin. En siis voi sanoa, että olisin ruskettunut elämäni aikana kertaakaan; sen sijaan päivetystä, niin pientä, ettei suurin osa mun kavereista usko vieläkään, sain viime kesänä. Ja siis täysin samoin metodein kuin aiemminkin; auringosta todella kohtalaisesti nautittuna. En voi oleilla keskipäivän paahteessa kauaa, koska mua alkaa ahdistaa ajatus palamisesta, joka ei näin valkoisella iholla ole turha.

   Mulla on lähipiirissä pari ihosyöpä-tapausta, joten tiedän mistä puhut. Musta on tosi hämmentävää että olet saanut jotenkin niiiiiin päinvastaisen kuvan musta tän asian suhteen mitä se oikeasti on :-D En ota aurinkoa ikinä, vaikka auringossa onkin kiva oleilla silloin kun se ei porota kuumimmillaan ja jos on suojaukset kunnossa. Siksihän minä noista luonnollisista suojakertoimistakin kirjoitan – jos suojaaminen ei olisi mulle tärkeää, niin tuskin olisi tullut mieleen. On aika hassua että minun blogini lukija on huolissaan rusketus-intoilusta; meitsi kun muistuttaa a4:sta ympäri vuoden :D Huolesi on niin väärä kuin voi olla ja jotenkin luulisi sen olevan selkeämpää jos tosiaan seurailet juttujani. :-) Esim. tuossa spirulina-postauksessanikin kerron, että aurinkokapselit ovat auttaneet siinä etten pala ja spirulina ehkäpä ekaa kertaa mahdollistanut kevyen päivetyksen tarttumisen. En siis puhu mistään auringonpalvomisesta tms.

   Se, että laitan itseruskettavaa valkoisiin sääriini ei ole ristiriidassa auringolta suojautumisen tai uv-säteilyn riskien tiedostamisen kanssa. :-)

   Kurkkasitko linkkini Kemikaalicocktailiin ja Jolieen? Sieltä löytyy luotettavaa tietoa kera lähteiden. Kuten tavallistakin kosmetiikkaa, säätelee luonnonkosmetiikkaa sama EU-lainsäädäntö, joten jo sen perusteella voi ajatella että tehokkaita tulee molempien olla. Jotta aurinkorasvan kylkeen saa lätkäistä esim. spf30, sen tulee läpäistä testit joissa mitataan, että teho vastaa tuota lukua purkin kyljessä. Sen takia luonnollisella ja synteettisellä ei ole tehoeroja, pointti on siinä miten paljon parempia vaihtoehtoja luonnolliset ovat omalle vartalolle ja ympäristölle. Suosittelen lukemaan lisää noiden linkkien takaa! :-)

 8. Hei, miten sulla noi Alga mariksen tuotteet toimii mineraalipuuteripohjan kanssa? Oon miettinyt, että pitäiskö mieluummin hankkia jokin päivävoide jossa on suojakerroin vai saako mineraalipohjan toimimaan ihan perus aurinkovoiteiden kanssa, tai olisko sit spray parempi?