Take away -lounasta Tampereelta

ruoka
14 kommenttia

Missä te käytte lounaalla, arvon tamperelaiset?  Työpaikan sijainnilla on tietysti iso merkitys; tunnissa tai varsinkaan puolessa tunnissa ei ehdi kauhean kauas. Mulla on viikossa yleensä kolme sellaista päivää, kun istun toimistolla tekemässä duunia – tällöin pyrin aina ottamaan eväät mukaan. Loput kaksi arkipäivää käytän blogihommiin ja muihin projekteihin; saatan olla menossa Helsingissä, sopia tapaamisia Tampereen keskustaan tai tehdä töitä kotoa käsin. Noina päivinä saatan käydä lounaalla keskustassa tai sopia treffit varta vasten hyvän ruuan äärelle.

Kesällä hain toimistopäivinä lounaan Tammelantorilta, sillä se on lähellä ja siellä on runsas tarjonta. Ihana Leidi, laadukas Böönä ja kaikki ne kalaherkut. Nyt olen tosiaan yrittänyt pitäytyä omissa eväissä. Niinä päivinä, kun hoidan keskustassa juoksevia asioita, saatan napata take away -lounaan mukaani matkalla kotiin. Yksi vakkareistani on Ruohonjuuren helppo ja terveellinen Deli. Siellä kaikki vaihtoehdot ovat luomua ja vegaanisia, niin ei tarvitse tiirailla tuoteselosteita tai miettiä onko tarjolla itselle sopivaa vaihtoehtoa.

Usein noilla Deli-lounaan nappaamisreissuilla tarttuu mukaan myös jotain muuta… viimeksi täydensin tee-varastoja ja ostin herkuksi Goodion chiliraakasuklaata. Huhh huh miten hyvää! Normisuklaata en osta ikinä itselleni, mutta olen kaipaillut Fazerin Maya-suklaasta tuttua mausteista makua. Tämä korvaa tuon kaipuun täysin. Myös Goodion minttu ja creamy ovat hyviä.

Ruohonjuuren lounaissa arvostan eniten just sitä, että ne on takuulla terveellisiä ja maistuvia ja ne voi napata kätevästi mukaan. Jos haluan syödä lounaani keskustassa, valitsen mieluummin jonkun viihtyisän ravintolan, vaikka Ruohonjuuressakin on pieni pöytä ikkunan äärellä, jossa voi Deli-herkkunsa nauttia. Salaatit ovat about kympin, mikä on mielestäni kohtuullinen hinta luomulaatuisesta täyttävästä ja maistuvasta salaatista. Usein nuo eivät oikeastaan edes ole salaatteja sen perinteisessä merkityksessä, vaan ruokaisia kylmiä annoksia.

Sain Tampereen Ruohonjuuresta kutsun tulla maistelemaan Delin uusimpia herkkuja ja nappasin viime viikolla mukaani kvinotto-salaatin juureksilla ja suklaa-lakritsi-”vanukkaan”. Oli hullu sokerinhimo tuona päivänä ja voin taata, että se talttui tuolla vanukkaalla :-D En voinut syödä kerralla kuin yhden kolmasosan, oli niin makeaa ja täyttävää. Nam. Tuo vanukas on tehty kookosmaidossa liotetuista pellavansiemenistä ja se kustantaa 4,90€. Valikoimissa oli vaikka mitä vanukkaita ja toinen hylly täynnä smoothieita, joista oma suosikkini on se perusvihersmoothie. Jos tekisin töitä lähempänä keskustaa, kävisin hakemassa lounasta Ruohonjuuren Delistä viikoittain. En ole koskaan pettynyt lounaani makuun tai hinta-laatu-suhteeseen.

Onko teillä vinkata kivoja lounaspaikkoja Tampereelta? Missä te käytte?

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Oi mä olin ihan unohtanut tuon Ruohojuuren Delin! Oon mussuttanut ihan kyllästymiseen saakka Sokoksen salaatteja, joten seuraavaks suuntaan Ruohonjuureen :) Tuo vanukas kuullostaa hyvältä.

  1. Jes, suosittelen lämmöllä! Toi vanukas oli herkkua, ens kerralla testaan jonkun raikkaamman, siellä oli joku puolukkainen ihana ainakin!

 2. Malabadi! En oikein välitä niiden lämpimistä ruoista (paitsi pizzasta), mutta niiden salaattipöytä on niin hyvä että pelkästään se houkuttelee lounaalle.

  Borneo, tosin taisit olla kasvissyöjä? Oli siellä ainakin tänään myös tarjolla tofu-kasviscurry, muuten vaihtoehtoina 1-2 kanaruoka, yksi nauta ja yksi possu.

  Tullintorille on tullut myös sushipaikka, Yi Sushi, on ok sushia noutopöytäsushiksi. Muutama lämminkin ruoka, mutta sushin perässä tuonne tuntuvat kaikki menevän.

  Ja Kauppahalli! Useimmiten tulee käytyä kotiruokapaikassa koska sieltä saa lounaan opiskelijakortilla 5€:llä, mutta 4 vuodenaikaa vetää myös puoleensa.

  Ja useimmiten opiskelijana lounastan kotona, tai koululla, mutta jos tekee mieli vähän hemmotella niin ”ulkona” lounaalla käynti tuo elämään ihanaa luxusta :)

  Monia lounaspaikkoja on sillä ”joskus tänne” -listalla, kuten nomu ja piemonte. Ja 2h+k:n baari, joka aukeaa perjantaisin nykyisin jo klo 11, tarjoten burgerit -15% hinnalla. Listalta löytyy myös yksi kasvis ja yksi kalaburgeri, jos ei ole tuttu. Vaikkakin ko paikan annosten koon tietäen, lounaalta varmaan tulee pyörittyä pois, ja lounaalla ylensyönti on vaarallista koska lounaan jälkeen pitäisi usein kyetä vielä toimimaankin :D

  1. Hahaa, en mäkään! Siis oon miettinyt että Malabadille pitäis antaa ilta-aikaan mahdollisuus, kun lounaasta innostaa vaan pizzat ja pizzaa ei usein tee mieli lounasaikaan… salaattipöytä on kyllä ihan ok, mutta ei sitten taas sen lounashinnan arvoinen jos lämpimät ei yhtään kolahda.

   Borneossa en oo koskaan käynyt, testiin! :-)

   Mua ei varmaan saa ihan heti mihinkään muualle sushille kuin Makaan ja Umamiin :-D Masuun ja Nomuun kans, koska sushin pitää olla TÄYDELLISTÄ hahaha. Kauppahallissa pitäis joo ehtiä käydä useemmin, 4vuodenaikaa on ihana, onneks se löytyy pyynikiltäkin nyt. Herkkua.

   Ja hei ohhoh, enpä tosiaan tiennyt että 2h+k on auki lounasaikaan! Piemonte on taivaallinen ja Nomun lounas oli viimeksi ihan ok, mutta tykkään siitä että iltaisin valikoima on runsas ja voi ottaa montaa ruoka-annosta jaettavaksi. Mut siis toi 2h+k:n kalaburgeri kiinnostaa!!! Kiitos superhyvistä vinkeistä!!

 3. Oi, toi vanukas kuulostaa herkulta! Tää Ruohonjuuren Deli täytyy pitää mielessä, kun keskustassa tulee etittyä lounasta.
  Jos keskustassa tulee lounastettua niin ainakin nää on vaihtoehdot Zeytuun, Zarillo tai Kahvila Jenna ja Minna (ent. Ståhlberg).

  1. Se on!! :-D Ens kerralla otan puolukan tai kookoksisen jugurtin, suklaa-laku ei oo yhtään mun kuulonen valinta, mutta hitto oli hyvää. Täydellinen sellaseen hulluun makeanhimoon!

   Zeytuun on ihana, mutta Zarillosta oon ihan eri mieltä?! Oon käyny siellä pari kertaa ja burgerit on aina ollu ku suoraan eineshyllystä, siis ihan ala-arvoisia jopa siihen halpaan hintaan nähden. Mitään muuta en oo kyllä siellä testannut, mutta ei oo huvittanut kun taso on ollut niin surkea. En ymmärrä sen paikan hypeä YHTÄÄN, joten pliis valaise! :-D Missäs keskustassa onkaan muualla ollu Ståhlberg ku Koskarissa, vai onks se just se? Pitääpä googlaa!

 4. tammelassa lähiruokapuoti lempin lounas on hyvä! kasvispainotteisia keittoja ja hyvää leipää ja kahvit+keksit jälkkäriks 7.90 e. samoin gopalissa tulee käytyä mutta se ei aina mahdu budjettiin heh.. ps. voisitko suositella hyvää luonnollista meikkivoidetta?

  1. Ooh, niin on! :-) Lempissä tulee käytyä aina välillä, se on symppis ja herkullinen. Gopal on TAJUTTOMAN hyvä mut siellä lähtee aina keuliin annoskokojen kanssa, hehee.

   Määää tiiän vaan yhden hyvän, meikkivoiteen, se on Zuiin! :-) http://zuiiorganic.fi/tuotteet/kasvomeikit/meikkivoiteet

   Mun omat suosikit meikkipohjan tekoon (luonnolliset siis) on Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjat, käytän niitä päivittäin. Jossain vaiheessa mulla oli meikkivoide-kausi mutta hitsi kun noi mineraalit on vaan niiiiin paljon luonnollisemman näköisiä!

  1. Hahaa ihana, niin hauska kuulla! :-D etenkin kun Tampere säännöllisesti kyllästyttää itseä, mut onhan tää aika symppis ja on täällä tosi kivojakin paikkoja. Tervetuloa ;-)

 5. Bistro Naapuri – ylivoimasesti paras take away-salaatti Tampereella! Hinta-laatusuhde myös kohdallaan. Kannattaa kokeilla!

 6. Mulla on mennyt jotenkin täysin ohitse, että Ruohonjuuressa myydään salaatteja ja vanukastakin. Vanukasta käyn varmasti maistelemassa jo ensi viikolla! Kiitos vinkistä :)

  1. Oooh, käy ihmeessä! :–) Noi salaatit on ihan mun vakkari-take-awayt!