Dokkarisuositus: Cowspiracy

lifestyle
7 kommenttia

Jos ette ole jo katsoneet tätä, niin katsokaa. Löytyy Netflixistä. Erittäin hyvin ja selkeästi osoitettuja faktoja siitä, miksi lihateollisuuden tukeminen on haitallisin teko ympäristön kannalta. Sellainen, jonka yksilö voi tehdä. Tämä ei välttämättä ole monellekaan teistä uusi fakta, mutta Cowspiracyssä nuo faktat ja tiedot on osoitettu tosi selkeästi ja dokkarista mielenkiintoisen tekee yritys selvittää, miksei maailman suurimmat ympäristöjärjestöt puhu mitään koko aiheesta. Huh hhu. Kylmäävää. Tässä on sellainen dokkari, joka ihan jokaisen pitäisi katsoa.

Tiedän että monia jännittää katsoa tämä pätkä, koska se ahdistaa ja karmaisee jo valmiiksi. Siinä onkin tärkeä pointti; juuri siksi tämä on katsomisen arvoinen meille kaikille.

Lisätietoa ja faktavideoita täällä.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mullakin on vielä katsomatta tämä, mutta pitäisi kyllä sivistää itseäni aiheesta vielä lisää. Olen niin monelta kuullut että dokkari on ollut silmiä avaava!

  1. Aika tuttua infoa tuo osin oli, mutta tosi selkeästi ja fiksusti jäsenneltynä ja esitettynä. Suosittelen!

 2. Tämä oli kyllä aika hyytävää katsottavaa, etenkin tuon näistä asioista vaikenemisen kannalta. Ei ole koskaan tullut mieleenkään kuinka poliittinen aihe lihansyönti / kasvissyönti voikaan olla. Aika avartavaa.

  Tässä dokkarissa kiteytetään ja havainnollistetaan kyllä hyvin ja onnistuneesti lihansyönnin ympäristövaikutukset. Itse olen toistaiseksi ollut kasvispainotteinen sekasyöjä, mutta tämä alkoi vakavasti herätellä minua siihen, että pitäisikö luopua lihasta ja ainakin osasta maitotuotteita kokonaan..

  1. No jep, siis se oli kyllä todella kaamivaa tietoa, hyrrrrrr! Oon tarkkaillut Greenpeacen suomenkielistä fb:tä ja jengi on siellä jonkun verran kysellyt aiheesta ja pakko todeta, että vastaukset ovat vähän ympäripyöreitä. Tiedän ja ymmärrän, että lihateollisuuden lisäksi on muitakin ongelmakohtia joihin pitää tarttua, mutta miksei tälle asialle tehdä mitään?!

   Mä olen kans vähentänyt maitotuotteet nyt ihan minimiin. Riistaa syön hyvällä omatunnolla silloin kun sitä saan, sillä se on eettisintä ja ekologisinta lihaa mitä on. Kalansyönti mietityttää myös terveyden kannalta, kasvatettu kala kun ei oo sitä puhtainta aina. Eeen tiiä, isoja juttuja. Mutta tärkeintä on edes vähentää. :-)

 3. Huhhuh. En ole kahdeksaan vuoteen enää syönyt punaista lihaa, mutta nyt taitaa lähteä lautaselta kana, kala ja maitotuotteetkin, tai ainakin vähentyä huomattavasti. Ajattelin ensin, etten katsoisi dokumenttia lainkaan, sillä uskoin olevani jo tarpeeksi perillä asioista – ja kuinka väärässä olinkaan! Aivan älytön maailmantuska päällä nyt, varsinkin, kun olen viime aikoina selvittänyt paljon myös vaateteollisuuden ongelmia sekä sokeriteollisuuden älyttömyyksiä. Blogisi on todellakin tärkeä informaation ja inspiraation lähde! Kamalaa katsottavaahan tuo dokumentti tosiaan oli, mutta ei siitä pois pääse, että näistä asioista on vaan pakko kaikkien kuulla. Kiitos tästä vinkkauksesta!

  1. Eikö ookiin hurjaa huomata, että vaikka asia olis kuinka tuttu, on siitä mahdollista oppia koko ajan enemmän ja enemmän?

   Musta tuntuu että blogin kautta mun maailman tuska vaan lisääntyy aika ajoin, koska koetan hyvien valintojen (ja niiden esille tuomisen) kautta inspiroida ihmisiä samaan. Se tarkoittaa sitä, että olen myös aika perillä vaateteollisuuden epäkohdista, kosmetiikkateollisuuden epäkohdista, sokerin järjettömyydestä sekä just nyt tämän maatalousbisneksen järjettömyydestä ja Cowspiracyn myötä myös sen poliittisesta puolesta. Huhhhuh ja puuuuh!

   Kiitos, on ihana kuulla että täältä saa informaatiota ja inspiraatiota. :-*

   Kanan pois jättäminen omasta ruokavaliosta joskus kolme (? neljä?) vuotta sitten oli tosi helppoa. Kala ja juustot tuottaa mulle vähän haastetta, mutta vähentäminen on tärkeintä. Lihan pitäisi olla se juhlaruoka eikä jokapäiväistä polttoainetta.