Päivä Tukholmassa

matkailu, ruoka
Jätä kommentti

6h aikaa kävellä Tukholman keskustaan, syödä, kierrellä ja fiilistellä – ja kävellä takas laivaan. Mitä tehdä? No, ainakin syödä hyvin! Tässä mun ja Alisan reissun lempparit:

Pom & Flora
Bondegatan 64

Käytiin aamupalalla Pom & Florassa; ihana pieni kahvila! Listalta olisi voinut valita sokkona mitä vaan, kaikki kuulosti ja näytti hyvältä. Tilattiin yksinkertaiset avokado-leivät ja kahvit.  Sopivan kävelymatkan päässä satamasta, Södermalmilla. Nettisivut ovat sen verran turhat, että kantsii kurkata Instagram kaiken tarpeellisen infon keräämiseksi. Kahvi ja leipä maksoivat reilut kuusi euroa. Fiilis kahvilassa oli välitön; ventovieraat istuivat vieri vieressä pienessä kahvilassa ja palvelu oli rentoa ja ystävällistä. Tänne tulen seuraavallakin reissulla.

Juiceverket

Pikkuruisen aamupalan jälkeen masuun jäi just sopiva kolo Juiceverketin smoothielle. Valitsin listalta jotain sellaista juomaa, jota ei tule itse tehtyä. Mun vaaleanruskeassa smoothiessa oli banaania, cashewta, kurkumaa ja kanelia ja vielä jotain, mutten muista mitä. Superhyvää! Juiceverketejä on useampi ympäri Tukholmaa, täältä löytyy osoitteita. Keskikokoinen smoothie oli n. 6,5€ – jokseenkin edullisempi hintataso mihin oon Suomessa tottunut laadukkaista smoothieista?

Cafe Pascal
Nortullsgatan 4 

Odenplanin metropysäkin läheltä löytyy kehuttu Cafe Pascal, jossa söimme herkullista lounasta. Lämminsavustettu lohisalaatti yllätti raikkaudella ja raaka-aineiden laadulla. Ihan todella laadukas salaatti, sellainen jossa jokaiseen juuresviipaleeseen on panostettu sekä maun että ulkonäön puolesta. Harmi, ettei pöydän yllä ollut keltainen valo tee oikeutta annokselle, mutta se oli todella hyvää. Lounas maksoi n. 14€ ja siihen kuului myös kahvi, jonka sai kätevästi mukaan – piti juosta, että ehdittiin vaihdolla metroon.


Käy myös näissä, jos osuvat matkan varrelle:

Grandpa: kauniita vaatteita ja sisustusjuttuja. Minimalismia ja laadukkaita matskuja. Kantsii kurkkaa myös verkkokauppa, toimittavat Suomeen.

– Åhlens:n MUJI-osasto! Me missattiin tämä, kun muistin virheellisesti MUJI-osaston olevan NK-tavaratalossa, höh. Maailman parhaat geelikynät ja kaikkea muuta kivaa kotiin ja toimistoon.

& Other Stories: Laadukkaita matskuja ja ihana somistus koko putiikissa. Vaatteet ovat sellaisia, että ne eivät näytä henkarissa yhtään miltään, mutta päällä vou!

Urban Deli: Aivan ihastuttava ruokakauppa (jonka takaosasta löytyy rafla kauppahalli-meiningillä),  josta voisi ostaa ihan mitä tahansa ilman että tarvisi syynätä tuoteselosteita – ja lisäksi kaikki oli ihan älyttömän kaunista. Visuaalisen kokkailijan taivas. Huh miten kauniita limupulloja (alkoi melkein tehdä mieli, vaikken limppareita juokaan), tee- ja suklaapaketteja. Ja myöskin Alisan bongaama RAWBITE-uutuus jota ei vielä saa Suomesta, hohoo.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.