Lentävän Maton lounas

/// Ravintolat Tampere, ruokaTags: , ,

Mä käyn kerran viikossa joogaamassa Lentävässä Matossa, oon nyt pari kuukautta käynyt pelkillä ilmajoogatunneilla, kun se on tuntunut niin älyttömän hyvältä koko kropalle. Lentävä Matto on symppis ja helposti lähestyttävä joogasali ja tykkään sen perustajista kovasti, hauskoja tyyppejä joiden kanssa aina ehtiessään vaihtaa mieluusti kuulumiset. Kun kuulin, että Lentävässä Matossa aletaan tarjota lounasta, olin superinnoissani. Ja kun pääsin maistamaan sitä, niin huh!! Vihdoin jotain uutta ja superherkullista Tampereen kasvisruokatarjontaan <3 __ <3

Lentävän Maton sivuilla kerrotaan näin: ”Lentävä Lautanen on hyvinvointihuoltamon tunnelmallinen kahvila, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia terveellisistä sekä ravitsevista herkuista. Keittiössämme suositaan mahdollisimman pitkälle luomua sekä lähituotantoa ja kaikki tuotteemme ovat myös maidottomia sekä gluteenittomia.

Nämä kuvat eivät ehkä täysin tee oikeutta Lentävän Lautasen lounaalle, mutta vitsit oli herkullista. Keitto ja Buddha bowl maksavat yhteensä 12 euroa, keitto ja gluteeniton sämpylä yksinään 7 euroa ja pelkkä Buddha bowl 9 euroa – eli varsin kohtuulliset hinnat siis. Rakastan sellaista kasvisruokaa, jossa on monia eri elementtejä, niinkuin Buddha bowlissa. En jaksaisi kotona väkertää kerralla näin montaa erilaista juttua, joten maksan tällaisesta lounaasta mielelläni. Annos oli herkullinen – osin raikas ja osin sopivan mausteinen.

Annokset olivat kumpainenkin täysin vegaanisia ja gluteenittomia, mutta esim. vegaanisuus kannattaa varmistaa aina annoskohtaisesti. Alkukeiton kanssa oli paikan päällä leivottuja herkullisia sämpylöitä ja kuten varmaan arvaatte, kaikki ruoka oli itse tehtyä, alusta loppuun. Terveellistä, maukasta ja täyttävää. Ja edullistakin, kun vertaan moneen muuhun tamperelaiseen kasviruokalounaaseen. Kantsii ehdottomasti käydä herkuttelemassa ja valita ruokapöydäksi sellainen ihana tunnelmallinen hirsistä rakennettu soppi – sellaisessa olisin syönyt viimeksikin, ellen olisi halunnut ottaa näitä kuvia päivänvalossa ikkunalaudalla.

Lounaalle voi jäädä joogatunnin päätteeksi, tulla muuten vaan syömään paikan päälle tai napata annoksen mukaan (take away -annokset -10%). :-) Suosittelen lämpimästi! Onko joku teistä jo ehtinyt testata?


Lentävä Matto
Pellavatehtaankatu 8 E, 4.krs
(paina alaovella summeria ja kipitä ylös!)
Lentävä Lautanen Ti – Pe 11 – 19.30

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.