Matcha-ihastus

ruoka
6 kommenttia

Hihii, mä olen ihastunut. Matcha-teehen nimittäin! Mulla meni pitkään, että uskalsin avata hyllyssä nököttävän kauniin teepurkin ja ryhtyä testailemaan; olin mielessäni ajatellut matcha-teen olevan jotenkin ihan tosi tujakkaa tai tosi vihreää. Mutta sehän onkin hyvää. Ja ilmeisen terveellistä.

Matcha on jauhettua vihreää teetä. Kun tavallinen vihreä tee valmistetaan pelkistä lehdistä, käytetään matchan valmistukseen koko kasvi. Tämän ansiosta matcha on 7-10 kertaisesti terveellisempää, kuin tavallinen vihreä tee. Siinä on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Laadukkain matcha tulee Japanista; kannattaa kurkata purkin kyljestä valmistusmaa ennen ostoa. Sekä kuvassa näkyvä Clearspringin* että Nu3:sen* matcha-teet tulevat Japanista – ja ovat kumpainenkin luomua.

Matcha-tee tehdään n. 80-asteiseen veteen, jauhetta tarvitaan puoli teelusikallista. Sekoittamiseen voi käyttää matcha-teen valmistukseen suunniteltua vispilää tai vaikka ihan tavallista minivispilää tai haarukkaa.

Olen huomannut, että mulla matcha-tee sopii oikein hyvin nautittavaksi iltapäivällä ja illalla. Olen tottunut juomaan kahvia aamuisin, mutta jos juon kahvia iltapäivällä tai illalla, nukun levottomasti tai en meinaa saada unta. Matchasta ei tule samaa levotonta fiilistä, vaikka siinäkin on kofeiniia. Kofeiinin lisäksi matcha sisältää myös rauhoittavaa l-teaniini-aminohappoa. Ehkä tätä siksi suositellaankin myös kofeiini-yliherkille.

Oletteko te testanneet matchaa? Seuraavaksi hauan opetella matcha-latten teon!

Lähde: Ruohonjuuren lehti
*-merkityt affiliate-linkkejä /
tuotteet saatu testiin 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Olen paljon lukenut ja kuullut, kun ihmiset ovat hehkuttaneet matchaa, mutta en ole vielä itse sitä kokeillut. Miten teet vedestä about 80 asteista? Kiehautatko sen ensin ja annat jäähtyä vähän aikaa? Vai lisäätkö kylmää vettä kiehautettuun veteen?

  Jos tuo oikeesti maistuu hyvältä, niin voisi jo ihan terveellisyyden nimissä kokeilla. :D Mä niin haluan tollaisen vispilän, muuten ei tuu kesää matchateen tekemisessä.

  1. Joo, just niin – kiehautan eka ja annan hetken jäähtyä kupissa. Jos vesi on liian kuumaa niin vihreästä teestä ja valkoisesta tulee aina liian kitkerään, joten hetken kun antaa jäähtyä niin tulee hyvä.

   Jos tykkää vihreästä teestä niin tykkää luultavasti tästäkin! :-)

 2. Matcha on niin hyvää! Mä taas sukelsin ensin matcha-lattejen maailmaan ja tuntuu jostain syystä ihan mahdottomuudelta tehdä tavallinen matcha-tee, koska latte on niin taivaallista. :D matcha-latteni teen joko kaura- tai soijamaitoon ja sekoitan joukkoon hunajaa, joskus myös ripauksen vanilijaa.

  1. No uskon että latte on ihanaa! :-D just kaura- tai soijamaitoon mäkin haluaisin sen tehdä tai tilata. Mmmh.

 3. Oi matcha <3 Oon kofeiiniherkkä joten matcha on taivaanlahja kun pitää saada vähän virkeyttä ilman tärinöitä ja hikoilua :D Ylempänä kommentoitiinkin että matchalatte on taivaallista, komppaan! Paras tulee soijamaitoon (oon testannu monet kasvimaidot ja lehmänmaito taas on liian voimakkaan makuista), vähän vaniljaa joukkoon ja aivan ripsaus makeutusta (tai valmiiksi makeutettua soijamaitoa). Ite tykkään valmistaa laten niin että laitan kattilaan maitoa kuumenemaan (1,5 dl ehkä), ja sekoitan matchan kupissa tilkkaan kylmää vettä. Sitten kun maidon pinta väreilee, pienellä maidonvaahdottimella vaahdottelen vähän ja kippaan matchan joukkoon. <3

  1. Totta!! Mäkin juon töissä iltapäivisin matchaa kun kahvista tulisi levoton fiilis. :-) Nams, toi sun itsetekemä matchalatte menee testiin pian!! Taidan kokeilla mantelimaitoon jota mulla on nyt kaapissa.