Helppo raakasuklaaohje + Raakaleivonnan ABC

ruoka
3 kommenttia

Hei ihanaiset, mulla on teille nyt se ihana raakasuklaaohje, josta aiemmin mainitsin. Tää on aivan superhelppo ja muunneltavissa moneen suuntaan, joten kantsii napata ohje talteen!

Tein nämä raakasuklaakiekot Hannamari Rahkosen Raakaleivonnan ABC -kirjan ohjeella. Siinä on erinomainen teos kaikille raakaleivonnasta kiinnostuneille, jotka eivät tiedä mistä aloittaa; eli esimerkiksi juuri minulle. Tämä resepti on hyvä esimerkki siitä, miten tarvitsi ostaa vain kolme sellaista raaka-ainetta, joita kaapista ei entuudestaan löytynyt – ei siis tarvitse kerralla satsata satasia uusiin raaka-aineisiin, pari kymppiä riittää. Lisäksi sekä ostamaani raakakaakaojauhetta, kaakaovoita että lesitiinijauhetta voi hyödyntää myöhemmin monissa muissa kirjan ohjeissa.

Helppo raakasuklaa:

1,5 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5dl-0,75dl hunajaa
1 rkl lesitiinijauhetta (ostin riisilesitiiniä)
0,5 tl vaniljajauhetta

”täytteeksi”
pähkinöitä + suolaa / kuivattuja hedelmiä + marjoja (minä laitoin pähkinäsekoitusta ja ruususuolaa sekä kuivattua kiiviä, mansikkaa ja inkivääriä)

Sulata kaakaovoi vesihauteessa, lisää joukkoon raakakaakaojauhe, hunaja, lesitiinijauhe ja vanilja. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä.

Pilko pähkinät ja paahda pähkinämuru suolan kanssa paistinpannulla. Pilko kuivatut hedelmät tai marjat sopivan kokoisiksi.

Kaada raakasuklaa leivinpaperille, ripottele päälle suolattu ja paahdettu pähkinämuru sekä kuivatut hedelmät ja marjat. Jos haluat tehdä raakasuklaalevyn sijaan raakasuklaakiekkoja, kuten minä tein, tee niin, että kaada raakasuklaamassaa muffinivuokiin ja ripottele päälle pähkinät ja hedelmät.

Pakkasella voit kovettaa raakasuklaat vartissa parvekkeella, muussa tilanteessa laita raakasuklaat pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan.

Kiinnostaako raakaleivonta ja muut ihanat ohjeet? Hannamari Rahkosen Raakaleivonnan ABC on siis kätevä E-kirja, josta löytyy yli 40 reseptiä, jotka on valmistettu ilman gluteenia, maitotuotteita, kananmunia tai valkoista sokeria ja kuten todettu, aivan älyttömän kauniiden kuvien ja tarkkojen ohjeiden kera. Ihana Hannamari tarjoaa kirjansa mun blogin lukijoille erikoishintaan 26,90€ TÄSTÄ linkistä, normaalisti 29,90€. Tarjoushinta on voimassa 1.2. klo 23:59 asti.

Kirja on täynnä upeita kuvia ja helppoja ja selkeitä vinkkejä. Seuraavaksi haluan kokeilla raakakakun leipomista; täytyy vain keksiä joku juhlanaihe, etten syö koko kakkua itse. Katsokaa nyt vaikka nämä kuvat, ihan sairaan upea kakku. Alla vielä muutama makupala, ai että.

Raakaleivonnan ABC face

kuvat: Hannamari Rahkonen Raakaleivonnan ABC

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Voi kiito Hannamari, minusta ne näyttivät kovin arkisilta verrattuna sun upeisiin kuviin kirjassa! :-D <3