Hyvälle tuoksuva koti

sisustus
11 kommenttia

Kiinnitin tänne muuttaessani heti huomiota siihen, että täällä tuoksui vanhalle talolle ja sille, ettei täällä ole hetkeen asunut kukaan. Runsas tuulettaminen ja pintojen pesu (sekä pattereiden taakse kertyneen pölyn putsaaminen) auttoi paljon, mutta halusin silti koettaa raikastaa uuden kotini tuoksumaailmaa. Ensihätään polttelin tuoksukynttilöitä, jotka antavat kevyen, mutta kivan tuoksun kotiin.

Olen havahtunut lähiaikoina siihen, että mun läheisissä on yllättävän monta hajusteherkkää ihmistä, joten suosin kynttilöidenkin suhteen mahdollisimman luonnollisia tuoksuja ja soijavahasta valmistettuja fiksumpia kynttilöitä. Olen löytänyt omat suosikkini Edblad-merkiltä, Dots-liikkeestä. En tiedä onko tuoksut itsessään täysin luonnollisia, mutta ainakin kynttilä on 100% soijavahaa ja palava sydän puuvillaa. Tuoksut eivät missään nimessä tunnu nenään keinotekoisilta tai esanssisilta, mutta alkuperästä ei ole tarkempaa mainintaa paketissa.

Omat suosikkini: spruce (joulutuoksu!), haze mint ja grapefruit. Kuvissa isommat versiot, joilla hintaa 13,90€/kpl. Pienemmät maksavat muistaakseni 8,90€. Tuoksuvalikoima on laaja, aina clean whitestä makeaan mangoon ja kirpsakkaan gingeriin. Sain myös hetki sitten Moshilta ihania soijavahatuikkuja, joiden tuoksu tulee luonnollisista öljyistä. Omani tuoksuvat kanelille. Moshin tuotteita saa Tampereelta suloisesta Kimpure-myymälästä Koskikeskuksesta. Onko joku törmännyt näihin Helsingissä?

Parhaan vinkin huoneilman raikastamiseen sain työkaveriltani; muutama tippa jotain raikasta eteeristä öljyä uuteen pölypussiin ennen imuroimista. Imuroinnin aikana eteerisen öljyn tuoksu levittyy suloisesti koko asuntoon. Toimii! Käytin itse Frantsilan Piparminttua*, sillä se tuo freesin ja luonnollisen tuoksun koko asuntoon. Oli ihanaa huomata eilen illalla kotiin tullessa, että oven avatessa tuoksui piparminttu, vaikka imuroinnista oli aikaa kaksi päivää. Piparmintulla on viilentävä ja raikastava vaikutus ja sitä käytetäänkin esimerkiksi. päänsäryn hoitoon. Ihana vinkki, enpä olisi itse tajunnut että eteerisistä öljyistä on näin moneen. Lisää vinkkejä eteerisien öljyjen käyttöön löytyy täältä.

Kuulinpa eilen myös toisen imurointiin liittyvän vinkin; kanelia tai vaniljasokeria imuroimalla saa myös saman vaikutuksen, eli koko huoneeseen levittyvän tuoksun. En olisi keksinyt tätäkään itse, ihan mahtava vinkki! Pitää joskus testata. Onko teillä lisää hyviä vinkkejä huoneilman raikastamiseksi?

* -merkityt affiliate-linkkejä. 

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Olen ihastunut room diffusereihin (näille ei taida olla suomenkielistä nimeä?), joilla saa kätevästi vienon tuoksun huoneeseen ja kauniit pullot myös näyttää ihanilta. Omani olen hommanut ulkomailta, mutta näitä saa ilmeisesti myös Suomesta. Kynttilät on kyllä myös ihania ja luo ihan omanlaisen tunnelman:)

  1. Meinaatko siis huonetuoksuja, sellaisia öljykippoja joihin laitetaan bambutikut tms imeyttämään tuoksua? Mäkin tykkään semmoisista, mutta en ole löytänyt uutta kivaa kotiini. Edelliset 1,5 vuotta mulla oli käytössä Indiskan huonetuoksu ja se oli kyllä kiva, mutta kaipaan vaihtelua.

   1. Joo tarkotan just niitä! En ole tiennyt, että ne on täälläkin niin iso juttu. Pitääpä tutkia asiaa tarkemmin, ehkä täältä löytyis joku uus kiva!

    1. Joo, oon törmännyt niihin kyllä useammassa paikassa, mutten oo löytänyt mitään must havea vielä ;-)

 2. Mä olen tykästynyt Isle of Wolfin kynttilöihin, niissä on sopivan gentle ja aito tuoksu. :) Samoin lattianpesuveteen voi joskus tiputtaa muutaman tipun eteeristä öljyä!

  1. Joo, nekin on aivan ihania! :-) Isle of Wolfin kanelista haaveilin joulun alla, mutta enpä tullut hankkineeksi sitä koskaan. Ja hei hyvä vinkki tuokin eteerisen öljyn tiputtaminen lattianpesuveteen! :-) Pitääpä hankkia piparmintun kaveriksi joku toinenkin eteerinen öljy.

 3. Äiti levittelee joskus kahvinpuruja lattialle ennen imurointia, jotta imuroidessa kaikkialle leviää kahvin tuoksu. Toinen äidin mulle opettama vinkki on ripotella/hieroa mattoihin ruokasoodaa ja sitten imuroida mattosuuttimella kaikki jauhe pois. Toimii mattojen pikaraikastajana kuulema. :)

  1. Joo, tuosta ruokasoodasta mäkin olen tietoinen! Sillä voi myös raikastaa kengät :-) Mutta enpä oo hoksannut että siinähän on fiksu keino siistiä matto myös. Toisaalta nyt ongelmana ei ole olleet mun omat huonekalut, vaan just tämä asunto pintoineen- onneksi tunkkainen haju lähti pinnat pesemällä ja juurikin tuon pattereiden taakse jumiutuneen pölyn puhdistamalla. Pesin myös kaikki viemärit ja irrottelin pesualtaiden putket pieniin osiin ja putsasin ne kaikki superhuolellisesti :D hahaa.