Ruokajumituksia

ruoka
10 kommenttia

Hyvää päivää tyypit!

Onko teille tyypillistä jumiutua johonkin ruokaan tai ruoka-aineeseen hetkeksi niin intensiivisesti, että elätte päivä- tai viikkotolkulla jollain tietyllä ruualla? Mulle on, mutta olen huomannut että yksin asusessa se on oikeastaan myös ihan kätevää – eipä mene ruoat pilalle, kun ne syö heti pois, heh. Viime aikojen jumitusruokiin on lukeutunut Realit (miksi noita leipiä sanotaan? Real on tietty vaan se brändi, mutta tiedätte mitä tarkoitan) hummuksella ja avokadolla, lehtipersilja jokaisessa mahdollisessa ruoassa ja Yosan uudistunut Naturell-kaurajugurtti marjoilla, pähkinöillä ja siemenillä sekä hunajalla. Mmmh.

En osta jugurtteja (kasvipohjaisia saati tavallisia) kovinkaan usein, mutta tuo Yosan Naturell-jugurtti on ihastuttanut kovasti. Siinä ei ole yhtään lisättyä sokeria, mikä on harvinaista kasvipohjaisille jugurteille ja jugurteille ylipäätään. Makeutta voi itse lisätä hunajalla ja päällysteillä. Ja se uusi Yosan Lime-Kookos, ah! Pääsin maistamaan sitä töissä ja olen sen jälkeen ostanut sitä kahdesti itselleni herkuksi, vaikka en yleensä ikinä osta jugurttia, jossa on sokeria. Mutta kun se on niiiiin hyvää…

Granaattiomenan siemeniä mulla on ihan joka ruuassa, kun nämä hedelmät ovat sesongissa. Niin herkullisia ja kauniita. Joskus pistin näitä smoothien sekaan ja se tuntui haaskeelta; nämä ovat parhaita tällaisenaan.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hahaa mulla on jatkuvasti ruokajumituksia! Osa pysyy pitkäänkin! Esimerkiksi nyt olen kohta jo kuukausitolkulla syönyt vihreitä luomuoliiveja viikottain (en ihan päivittäin), sitten appelsiinit olivat hetken toki kova juttu kuten myös artisokan sydämet ovat olleet suosittuja haha.

  Tosin syön paljon samoja ruokia tällä hetkellä ihan vaan kiireen takia. Mutta pasta avokadolla/artisokan sydämillä/linsseillä on niin helppo ja nopea, banaani ja Oatlyn kaurasuklaajuoma ovat oikeasti nälkää pitävä välipäivä pitkinä päivinä (tosin toi kaurasuklaajuoma ei ehkä täytä kaikki terveysvaatimuksia, mutta ei onneksi ole pahimmasta päästä) ja yosat ovat myös kätevä napata mukaan välipalaksi minne milloinkin.

  1. Mullakin :D Esim. viimeiset viis vuotta on olleet yhtä avokadoa, hahaa!

   Luomuoliivit <3 nam. Mullakin oli artisokansydän-vaihe joskus tossa talvella, se sopii ihanasti pizzaan.

   Oatlyn kaurasuklaajuomaa en ookaan maistanut, hmm! Yosat on kyllä helppoja joo, toi lime-kookos mmmh. Tosin en viitsi ostaa sitä niin usein koska siinä on kuitenkin sokeria, siksi toi Naturelle on arkisuosikki.

 2. Hih, tuttu ilmiö. Tällä hetkellä maistuu bataatti kaikissa muodoissa, kikherneet, korianteri, tuorepuuro sekä tempe, jota kannattaa muuten ehdottomasti kokeilla proteiinina :> ja yosa-tuotteet on munkin lemppareita, hyvä maku ja kasviperäisyys parasta!

  1. Uu, tempeä en ookaan koskaan testannut. Pitääkö sitä maustaa jotenkin tms?

   Ah, kikherneistä, korianterista ja bataatista syntyy hyvä lämmin salaatti. Tulipa nälkä, pitää tehdä iltapalaa! :D

   1. Tempe on mun mielestä maistuvampaa kuin tofu, ja hyviä reseptejä oon löytänyt esim cocochili-blogista :-) myös sellanen ku tempe manis (indonesialainen resepti) on tosi maistuvaa, googlailemalla löytyy erilaisia versioita.

    Heh, juuri toi salaattikombo on muuten niiin toimiva, nam.

 3. hei!
  ootko koklannut tuota yosaa suolaisen kanssa (sopisko jugurttikastikkeeksi)?

  1. En oo! Onpas hyvä vinkki, pitää tehdä vaik tsatsikia joku kerta mmmhhh!