Raikkaat lohileivät avokadolla ja valkohomejuustolla

/// ruokaTags: ,

* Yhteistyössä Asennemedia & Castello

Pääsiäinen lähestyy! Lapsena tämä tarkoitti suklaamunia ja mämmiä, opiskelijana paria lomapäivää koulusta, yrittäjänä ei oikeastaan mitään töiden venyessä pyhäpäivillekin ja nyt se tarkoittaa minilomaa – pidempää viikonloppua ja herkuttelua perheen luona.

Castello-juustot haastoivat mut keksimään Castellon Creamy White -juustolle raikkaan makuparin pääsiäiseksi. Pääsiäisestä tulee mieleen perinteiset liharuuat ja mämmi, joten otin teeman kevään kannalta; jotain raikasta ja maukasta pääsiäispöytään.

En tiedä olenko koskaan maininnut, mutta olen melkoinen leipähullu. Tästä syystä en kovinkaan usein osta tavallisesta vehnästä tehtyä leipää kotiin, koska saatan syödä ison leivän parhaimmillaan päivässä… Huomaan että voin paremmin, kun en syö paljoa leipää, mutta välillä on parasta herkutella vähän. Nämä herkkuleivät voi tehdä esim. pataleivän päälle (pohdin padan ostoa vakavissani, sillä pataleipä on ehkä herkullisinta ikinä, etenkin speltistä tehtynä).

Kasasin pääsiäinen mielessä raikkaat ja herkulliset avokado-graavilohi-valkohomejuusto -leivät pienin twistein. Herkullisen Castello Creamy White -valkohomejuuston makupariksi sopii pääsiäisenä niin raikas minttu kuin täyteläinen viikunabalsamicokin.

Kumpikin herkkuleipä katosi nopeasti parempiin suihin, kun testasin näitä äidin ja isän luona viime viikonloppuna. Viikunabalsamico sopii todella hyvin graavatun lohen ja valkohomejuuston kaveriksi, suosittelen kokeilemaan! Viikunabalsamicoa myydään isommissa ruokakaupoissa, joten juuston hakureissulla voi kätevästi napata mukaan myös balsamicon.

Pääsiäisenä suuntaan Tampereelle äidin ja isän herkkujen ääreen, siellä odottaa pääsiäisillallinen. Saas nähdä mitä on pääruoaksi, mutta alkupalaksi voisin tehdä näitä leipiä. Creamy White on kuulemma herkullista myös mansikoiden kanssa – niistä, avokadosta ja viikunabalsamicostahan saisi herkullisen alkupalasalaatinkin, mmhh! ♡_♡

3 kommenttia

 1. Avatar Selina / Leijonaa mä metsästän /// 19/03/2016 / 13:56:25

  Tuli aivan anoppila mieleen :) Hyvällä tapaa ainoastaan. Siellä tehdään aina kraavilohta itse. Oikeastaan nuo kaikki osat on usein osana ruokaa, mutta ei olla varmaan koskaan yhdistetty näin. Täytyy kokeilla.

  (Olipa muuten tuskallista katsoa näitä kuvia nyt, kun odottelen nälkäisenä autokaupassa poikaystävää. I need food!!)

  Vastaa
  • ida365 ida365 /// 19/03/2016 / 18:52:58

   Jihuu joo, kokeilepa joku kerta näitä yhdessä! :-) mmmhh!

   Vastaa
 2. […] Ida pohti blogissaan pääsiäisen merkitystä eri aikoina ja samaistuin ilmaisuun ”yrittäjänä [se] ei [merkinnyt] oikeastaan mitään töiden venyessä pyhäpäivillekin”. Valitettavasti pyhäpäivät ja viikonloput ovat viime aikoina tarkoittaneet minulle lähinnä kieltoa soittaa työasioissa ihmisille. Viikonloppuna en ole oikeastaan sen rentoutuneempi kuin arkenakaan. Saan ehkä vähemmän aikaiseksi kuin arkena, mutta poden siitä valtavaa syyllisyyden tuntoa. Olen havainnut tämän ongelman jo useita viikonloppuja sitten, mutta en ole löytänyt ratkaisua. Missä se viikonloppufiilis lymyilee? […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.