Sketch / London

matkailu, ruoka
2 kommenttia

Ykkössuositukseni Lontooseen: ravintola Sketch!

Oltiin viime viikolla pari päivää Lontoossa fiilistelemässä luomumessuja työporukalla ja oltiin varattu maanantai-illaksi pöytä Sketchiin. Sketch koostuu useammasta eri tyylisestä huoneesta, tai pikemminkin salista, joista kiinnostavin on kauttaaltaan vaaleanpunainen The Gallery. Olin nähnyt kuvia ravintolan vaaleanpunaisesta salista Pinterestissä, mutten koskaan ollut selvittänyt mistä paikasta oli kyse.

sketch the gallery

kuva: x

Seinillä on David Shrigleyn sketsejä – sellaisen voi halutessaan ostaa itselleen, jolloin taiteilija tekee tilalle uuden. Shrigleyn sketseihin on voinut törmätä esim. Vice-lehdissä. Hänen kädenjälkensö näkyy myös Sketchin astioissa; esimerkiksi salaattiannoksen alta paljastuu teksti ”an empty dish” ja teeastiastossa mm. ”dreams” ja ”ghosts”. Sketchin astiasto on muuten myynnissä heidän omassa verkkokaupassaan.

Ruoka oli todella herkullista – onneksi, sillä paikka ei ole edullisimmasta päästä ja jos totta puhutaan, emme varanneet pöytää ruuan, vaan miljöön vuoksi. Hinnat ovat perinteistä fine dining -tasoa. Palvelu oli lämminhenkistä ja paneutunutta ja erityisesti pääruoka jäi mieleen superherkullisena. Useimmiten huomaan tykkääväni eniten alkupalasta ja sitten pettyväni pääruokaan ja jälkiruokaan herkullisen aloituksen jälkeen, mutta nyt pääruoka oli ehdottomasti paras. Pääruokani oli udon-nuudeleita tofulla ja sienillä sekä herkullisella seesamikastikkeella.

Jokainen yksityiskohta oli mietitty loppuun asti narikkapalvelusta aina wc-tiloihin asti. Lämpimät ruoat tuotiin pöytään hopeisen tarjoilukuvun alla ja viinejä olisi saanut maistella etukäteen useammankin, ellei ekana maistamamme olisi ollut niin loistava. Ensi kerralla tahdon käydä drinkeillä jossain toisessa Sketchin saleista!

Suosittelen myös pistäytymään naistenhuoneessa, sillä sekin on melkoinen kokemus:

Yksittäiset wc-kopit ovat tuollaisia avaruussukkuloita! :D Vaaleanpunainen valaistus tekee kaikesta mystisen kaunista ja olo on vähintäänkin epätodellinen. Ihmiset pysähtyivät ihmettelemään salaperäistä fiilistä ja hymyilivät tuntemattomille hämmentyneenä näkemästään.

sketch
9 conduit street
London W1S 2XG

reservations:
online / +44 (0) 20 7659 4500

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. NO AIJAA! Siellä ei saanut paikalla kovin hyviä kuvia, kun valaistus oli niin hämärä, mut itku oli kaunista! Maaginen paikka.