Kiireisen pelastus

lifestyle, ruoka
15 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia ja Semper Gluteeniton

Jos nyt toteuttaisin menneiden vuosien blogihitin, ”laukun sisältö -postauksen”, olisi siellä takuulla jokin välipalapatukka. Hedelmistä ja pähkinöistä valmistetut patukat ovat ihan älyttömän käteviä tällaisessa hektisessä arjessa.

Pyrin syömään säännöllisesti, sillä kovassa nälässä tulee syötyä mitä sattuu – enkä varsinaisesti ole parhaimmillani nälkäisenä. Joskus kuitenkin käy niin, että lounaalle lähtö venyy iltapäivään tai töiden jälkeen tulee ekstempore-ohjelmaa niin, ettei ehdi heti syömään mitään – siksi mulla on miltei aina välipalapatukka laukussa.

Semperin Fruit & Nut -uutuuspatukat on valmistettu taatelista ja cashew-pähkinästä. Niistä saa energiaa niin kesken päivän kuin ennen iltajumppaakin. Ne ovat gluteenittomia, vegaanisia ja lisäaineettomia, eikä niissä ole lisättyjä sokereita – ja mikä parasta, näitä löytyy helposti sekä S- että K-kaupoista. Olen testaillut vaikka mitä patukoita, mutta suosikkejani ovat tällaiset mahdollisimman yksinkertaiset (raaka-ainelistat ovat selkeät ja lyhyet), ilman mitään outoja siirappeja ja sidosaineita. Fruit & Nut -patukkaa löytyy passionhedelmän ja mustaherukan  siis KARHUNVATUKAN makuisena, joista mustaherukka on oma suosikkini.

Jokainen joka on mennyt joogatunnille liian täydellä mahalla ei tee samaa virhettä uudelleen. Siksipä siirrän syömisen mieluusti joogatunnin jälkeen jos tiedän että ruokailu ajoittuisi liian lähelle tuntia ja syön lämpimän ruoan sijaan energiaa antavan patukan ennen tuntia. Näin varmistan jaksamiseni, mutta minun ei tarvitse murehtia siitä, että kesken tunnin nousisi oksennus kurkkuun – se on aivan hirvittävä tunne.

Arki on viime viikkoina ollut niin kiireistä, että välillä lounas on korvaantunut smoothiella. Kalliiden kahvila-smoothieiden sijaan olen napannut aamulla jääkaapista mukaani Semperin Fruit & Oat -smoothieita, jotka ovat patukoiden tavoin puhtaista ja hyvistä raaka-aineista valmistettuja. Ulla käyttää näitä itsevalmistamiensa smoothieiden tuunailuun, joka ei sekään ole huono idea! Oma suosikkini on mustikka-omena-minttu, mutta myös mango-passionhedelmä ja vadelma-päärynä-aronia toimivat. Annoskoko on suhteellisen pieni, mutta smootheissa oleva kaura auttaa pitämään nälkää poissa kauemmin. Patukan ohella nämä ovat näppäriä välipaloja etenkin reissussa.

Kiireisimmät kevätkuukaudet alkavat onneksi olla selätettynä; uskoisin, että viestintätoimiston hektinen arki tasaantuu hieman kesäksi. Näihin kuluneisiin kuukausiin on mahtunut normaalin viestintätoimistoduunin lisäksi kansainvälistymishanketta, pressi- ja bloggaajailtaa ja yllättäviä käänteitä, joiden vuoksi toisinaan on pitänyt kiirettä ja lisäksi huhti-toukokuu ovat olleet vuoden kiireisimmät myös blogin osalta. Mutta kyllä tämä tästä! Kalenteri ei ole enää tupaten täynnä eikä treffejä ja joogatunteja tarvitse sopia kolmen viikon päähän, niin kuin hetki sitten. Kesä tulossa, ihana fiilis!

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. En ookaan törmännyt noihin smoothieisiin missään, ella’s kitchenit on tuttuja – pitää testata nämä :) minttu-omena-mustikka kuulostaa ihanalta.

  1. joo, herkkua ovat. kätsyjä reissussa ja huomattavasti edullisempia mitä lähes kympin kahvila-smoothiet, huh. niillekin tosin on aikansa ja paikkansa, mutta välipalana nää on fiksuja.

 2. Itse en ole koskaan osannut käyttää mitään välipalapatukoita tai vastaavia pieniä välipaloja, koska tuntuu etteivät ne kuitenkaan pidä nälkää poissa kovin pitkään :D Voi tietysti olla, että olen kokeillut vain sellaisia jotka ovat käytännössä pelkkää sokeria. Vanhat kunnon pähkinäsekoitukset toimivat kuitenkin varmasti vähintään yhtä hyvin.

  Nyt kun näin tuossa tuon Everyday Mineralsin pohjan niin kehtaan aiheeseen liittymättömästi kysyä, pitääkö sitä kerrostaa kauheasti että saisi peittoa aikaan? Tilasin jonkin aikaa sitten kasan näytteitä, joihin vähän petyin, kun tuntui etteivät ne näkyneet iholla lainkaan. Eivät peittäneet pienintäkään punoitusta saati sitten mitään isompia ongelmakohtia. Olen kyllä tottunut mineraalimeikkipohjien käyttäjä, joten siitä ei varmaan ole kiinni, mutta mietin vaativatko nuo sitten paljon enemmän kerrostamista kuin esim. Lily Lolo tai Idun. Kaipaan kyllä luonnollista lopputulosta ja siihenhän Everyday Minerals eittämättä pystyi, mutta plussaahan se olisi jos nyt sen verran näkyisi iholla :D

  1. Ai voi ei! :-D Mulla patukat kyllä toimii hyvin, mutta on näissä todellakin eroja. Pähkinäsekoitukset toimii hyvin myös, mutta tuntuu että ne hajoaa laukun pohjalle ja niiden napsiminen on epähygieenisempää.

   Ooh, hyvä kun kysyit!! Mitä meikkipohjatyyppiä tilasit testiin? Mä käytän Semi-Mattea ja se kyllä peittää. Laitan sitä 3-5 ohutta kerrosta jolloin se peittää kyllä tosi hyvin mun läikikästä ihoa ja näppyjä. Oikeanlainen sivellin (Long Handled Kabuki) on tosi oleellinen ja pienet siveltimet näpyille ja yksittäisiin peitettäviin kohtiin on kans must. Sen testerin pitäisi riittää ihosta riippuen 2-3 käyttökertaan, mulle se riittää 2 kertaan. :-) Suosittelen testaan Semi-Mattea tai Mattea jos et jo testannut niitä. Lily Loloon verrattuna peittävyys on mun mielestä ihan samaa luokkaa, Iduniin sen sijaan en osaa verrata.

   1. Ai onpa jännä, Semi-Matteja nuo minunkin näytteeni ovat kaikki :D Laitoin kyllä kerroksia vain pari, ehkä korkeintaan kolme. Loloa olen mielestäni laittanut aina vain pari kerrosta ja se on riittänyt, mutta voi tosiaan olla että olisi pitänyt laittaa vielä vähän enemmän tuota Everyday Mineralsia. Kabukinkaan ihanteellisuudesta en tiedä, taisin käyttää Lolon paksukaista. Onneksi avaamattomiakin näytteitä on vielä niin voin kokeilla vielä uudestaan. Kiitos vastauksesta!

 3. pitäis ottaa tavaksi tuo hätävälipala laukussa. söin ennen hula-patukoita, suklaa lempparina, mutta niitä ei enää löydy kaupasta :’–(

  1. Voi eii, on tosi paha jos oma suosikki lopetetaan!! Mulla on selkeitä vaiheita patukoiden kanssa, joskus oli RAW BITET, sit vähän kyllästyin niihin ja oli Barebarit ja Bounce Ballsit, nyt yhteistyön myötä nämä. Mmmm!

 4. Ite syötän vastaavia smoothieita meijän vauvalle aina reissun päällä (ja välillä vähän maistelen ite myös) :-D On kyllä super käteviä!

 5. Noi patukat on kyllä ehkä parasta ikinä. Aika monta nälkäkiukkuraivaria niillä on vältetty. Se vaan piti sanoa, että toi toinen ei oo mustaherukka vaan karhunvatukka! Odotin syödessäni sitä mustaherukan karvasta makua, mutta sitten kun sitä ei tullutkaan, tajusin lukea tarkemmin tuoteselosteen – blackberry on karhunvatukka, blackcurrant mustaherukka. Ja vatukkahan siinä kääreessäkin hymyilee :)

  1. No hitto, niinpä onkin!!! Miten voi sekoittaa noin ahhaa :-D hyvä huomio siis!!!

 6. Törmäsin ihan sattumalta blogiisi ja täytyy sanoa että oon ihan rakastunut! Kirjoitat tosi mielenkiintoisesti hyvin simppeleistäkkn asioista mikä on tosi hieno taito. Pitää laittaa kokeiluun nämä patukat, oon semmonen nälkäkiukuttelija että. :D halusin myös kysyä, että mistähän olet ostanut tuon söpöäkkn söpömmän kukkaron joka tuossa ensimmäisessä kuvassa on? Ihana!

  1. Voi miten ihanasti sanottu, kiitos!! :-) hahaa, suosittelen patukoita kyllä, näitä ja muita; ne pelastaa tarpeen tullen.

   Voi ihana, se on Kuula+Jylhä, suomalaisen kaksikon joka tekee superkauniita laukkuja, kenkiä ja kukkaroita. <3 http://shop.kuulajylha.com/