Toimiva luonnonkosmetiikan shampoo & hoitosuihke

/// kauneus, luonnonkosmetiikkaTags: , , , ,

Luonnonkosmetiikan käyttö ei ole ikinä tuntunut siltä, että tekisin suuria kompromisseja entiseen verrattuna tai että en löytäisi sopivia tuotteita itselleni. Ainoastaan dödö, ripsiväri ja kuivashampoo ovat edelleen korvaamatta luonnollisilla ja voihan olla, etten koskaan pysty niitä korvaamaankaan. Se on ihan ok, en halua suhtautua aiheeseen tiukkapipoisesti, mutta totta kai pyrin löytämään hyvät luonnolliset vaihtoehdot aina kun mahdollista.

Hiustuotteiden vaihtaminen ei ole ollut yhtä helppoa kuin esimerkiksi ihonhoitotuotteiden – jotka ovat luonnollisina mielestäni tuhat kertaa parempia ja hoitavampia. Hiustuotteet sen sijaan ovat usein olleet minulle liiankin hoitavia, siitäkin huolimatta, että hiuslaatuni on kuivahko. Kuivashampoo kuuluu tuoterepertuaariini juuri siksi, että luonnollisia shampoita käyttäessäni hiukseni rasvoittuvat nopeammin. Ja joo, olen käyttänyt kuivashampoota myös synteettisiä shampoita käyttäessäni, joten en varmaan koskaan tule pääsemään siitä eroon, mutta haluaisin, että hiukseni olisivat ilmavat ja raikkaat edes yhden päivän pesun jälkeen. Näin ei monenkaan luonnollisen shampoon kanssa valitettavasti ole.

Tähän mennessä olen tykännyt eniten Skin Blossomin (ennen uudistusta – en ole testannut uudistunutta shampoota) ja H&M:n Ecocert-sertifioiduista shampoista; ne ovat tarpeeksi puhdistavia, mutta eivät tee hiuksista rutikuivia ja ovat hinta-laatu-suhteeltaan järkeviä. Rahuan Voluminous-shampoo on aivan oma lukunsa ihanuudessa, mutta ei minulla ole varaa ostaa neljänkympin shampoota säännöllisesti. MUTTA! Nyt olen löytänyt uuden suosikin!

Aybrey Organics Green Tea Shampoo

Aubrey-luonnonkosmetiikkamerkin Green Tea -shampoo ei hivele esteetikon silmää, mutta hitto vie, se toimii! Se tekee hiuksista jopa sellaiset nitisevän puhtaat – ominaisuus, jota olen synteettisistä shampoista ikävöinyt. Ilmeisesti hiuspohjani on sen verran rasvoittuva, että en tarvitse mitään ylimääräistä kosteutusta shampooltani, joten tämä todella toimii. Hiukset ovat ilmavat ja puhtaat koko seuraavan päivän – etenkin, jos föönaan hiukset suihkun jälkeen kuten usein talvisin teen.

Shampoo syväpuhdistaa ja sopii kuvauksen perusteella myös rasvoittuvan hiuspohjan hilseshampooksi. Siitä en osaa sanoa, mutta kannattaa kokeilla jos etsinnöissä on luonnollinen hilseshampoo. Shampoon hinta on 18,10 € Waku Organics -verkkokaupassa. Useimpiin kylppäristäni löytyviin shampoisiin verrattuna tämä on isompi – tämä purkki on 325ml kun moni muu näyttää olevan 250ml. Tuotteessa on raikas ja miellyttävä tuoksu.

Aubreyn hiustuotteet ovat mulla ekaa kertaa testisssä nyt, sillä niiden ulkomuoto ei ole puhutellut. Ulkonäöllä ei näköjään ole merkitystä siinä vaiheessa, kun testatut kauniit tuotteet osoittautuvat huonoiksi. Sarjan tuotteista löytyi myös ensitestauksella toinen huipputuote; Chia-hiustenselvitys- ja suojasuihke!

Aubrey Organics Chia Detangler -suihke

Chia Detangler on todella toimiva hiustenselvityssuihke. Se sisältää raaka-aineita, jotka silottavat ja vähentävät hiusten sähköisyyttä tekemättä niistä rasvaisia tai öljyisiä. Suihke antaa hiuksille lämpösuojan ja kevyen kiillon. Tykkään tästä ihan hulluna! Moni luonnonkosmetiikan selvityssuihke tuntuu samalta kuin hiuksiin suihkisi pelkkää vettä, mutta tämä todella tepsii takkujen selvittämiseen. Hinta on 14,76 € Waku Organics -verkkokaupassa. Molemmat tuotteet ovat vegaanisia.

En voi olla miettimättä, miten myyvä tämä sarja olisi, jos tuotteiden ulkonäkö olisi toisenlainen. Noh, nytpä tekin tiedätte, että näissä on hurjasti potentiaalia! Suosittelen testaamaan jos luonnolliset hiustenhoitotuotteet ovat olleet hakusessa. Aubreyn tuotteista on kirjoittanut mm. Juille’s blogin Linda, käy kurkkaamassa!

19 kommenttia

 1. Assi /// 15/12/2016 / 16:22:36

  Heippa! Ootko testannu kuivashampooksi dr.hauschan silkkipuuteria? Itse oon ainaki todennu toimivaksi. Katja Kokon blogista löytyy lisää tietoa tuotteesta: http://katjakokko.com/ihmepuuteri-ja-hammastahnaloyto/ Ja parasta on, että silkkipuuteria voi käyttää niin moneen muuhunki tarkotukseen, jos ei hiuksissa toimi. :)

  Mukavaa joulunodotusta!

  Vastaa
  • ida365 /// 16/12/2016 / 13:00:44

   Moikka!

   En ole, mutta tuo on kyllä välillä käynyt mielessä :) Sain just testiin Tabitha James Kraanin kuivashampoon ja aion raportoida siitä jahka olen testannut sen toimivuutta!

   Vastaa
   • ida365 /// 16/12/2016 / 13:01:07

    Ja ihanaa joulunaikaa sinnekin :-*

    Vastaa
 2. Sandy /// 15/12/2016 / 23:57:22

  Hei Ida! Olen hiljalleen siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttäjäksi ja löytänytkin monia hyviä tuotesuosituksia blogisi kautta. Muutenkin blogisi on sisällöltään aivan mahtava! :)

  Tallinnassa viimeksi käydessäni päädyin sattumalta ostamaan Cattierin miesten dödön – miesten, koska en hyllystä löytänyt naisten versiota. Kyseinen suihkutettava dödö osoittautui kuitenkin nuuhkutellessa yllättävän unisex-tuoksuiseksi ja tykkään spraydödön helppoudesta. Itselläni dödö on osoittautunut riittävän tehokkaaksi ainakin arkisissa menoissa ja klubikeikalla tanssiessakin :)
  http://en.cattier-paris.com/products/men-care/categories/homme/products/safe-control.html

  Vastaa
  • ida365 /// 16/12/2016 / 13:03:18

   Moikka Sandy, kiitos ihanasta kommentista!! <3 Lämmittipä mieltä :'--)

   Ooh, tuo pitää pitää mielessä. Oletko testannut muita dödöjä, toimiiko luonnolliset sulla muutenkin hyvin? Mulla se Madaran on ollut paras mutta tokan purkin kohdalla aloin saada siitä ihottumaa. Sen sijaan muut huippukehutut, esim. Urtekramin kookosdödö, ei toiminut mulla ollenkaan. Schmidts-dödö toimi ihan hyvin sekin, mutta sen käyttöliittymä on hankala :D kun pitää sutia sormin kainaloon. Stickiä en kyllä oo kokeillut mutta yleisesti inhoan stickejä.

   Vastaa
   • Sandy /// 18/12/2016 / 02:18:30

    Olen kokeillut Urtekramin aloe vera dödöä, mutta minulla se ei myöskään toiminut yhtään, vaikka useamman viikon yritin antaa keholle mahdollisuuden tottua siihen :( Perinteinen kristallikivideodorantti joltain sarjalta oli ihan ok, mutta oli käytettävyydessään hankala eikä myöskään riittävän luotettava käytössä. Cattier siis ollut positiivinen kokemus tähän saakka! :)

    Vastaa
    • ida365 /// 18/12/2016 / 12:40:50

     AAa joo, kristallikivi ois hyvä ehkä tuplana jonkun toisen dödön alla :D se kyllä vähän auttaa muttei ole tosi luotettava. Kiitos tiedoista! :) Ymmärtää paremmin että miksi jollain toimii joku kun tietää mitkä muut toimii tai ei toimi.

     Vastaa
 3. J /// 17/12/2016 / 11:29:39

  Ripsiväri oli minullekki murheenkryyni viime kesään saakka, kunnes löysin ruotsista UNE merkkisen ripsarin, joka on kuin ihan tavallinen ripsari (voi kerrostaa yms.) eikä hintakaan (n. 20e) ollut paha. Nyt on käytössä UNE liner volume mascara, mutta ajattelin että testaan jossain vaiheessa muitakin UNE:n ripsareita.

  Vastaa
  • ida365 /// 17/12/2016 / 11:55:37

   Tässsäpä hyvä vinkki kaikille luonnollista ripsaria metsästäville! :) Kuulostaa tosi hyvältä.

   Mulla itselläni ei siis pysy kunnolla perusripsiväritkään, kun mun luomet rasvoittuvat helposti. Siksi oon käyttänyt lähestulkoon aina muutamia kokeiluja lukuunottamatta Kanebo (tai siis Sensai) 38 -ripsaria tai nyt viimeiset pari vuotta Cliniquen vastaavaa kuumalla vedellä poispestävää. Ne pysyvät, normiripsarit (synteettisetkään) eivät. Mutta onneksi lähestulkoon kaiken muun voin vaihtaa luonnolliseen.

   Vastaa
 4. EevaRG /// 17/12/2016 / 17:59:11

  Tämä shampoo on mun mielestä yksi tehokkaimmista luonnonkosmetiikan shampoista. Aika hidden gem, mutta toimii! :)

  Vastaa
  • ida365 /// 17/12/2016 / 18:00:32

   Oon niin samaa mieltä!! En oo löytänyt parempaa :) Skin Blossom & H&M:n ecocert-sertifioitu toimii kans.

   Vastaa
 5. Salla /// 18/12/2016 / 11:12:08

  Täällä on ihan sama ongelma luonnollisten shampoiden kanssa! Hiukset eivät vaan pysy puhtaina, eivätkä tunnu edes pesun aikana puhdistuvan kunnolla. Poikkeuksena tähän ovat tosin Lushin palashampoot joihin olen viime aikoina ihan rakastunut! Hyvältä kuulostaa myös Aubreyn versio :)

  Vastaa
  • ida365 /// 07/01/2017 / 01:29:33

   Oooh, kiitos vinkistä! Lushin shampoita en ookaan kokeillut :) Onkohan ne luonnonkosmetiikan kriteerit täyttäviä?

   Vastaa
 6. Tinde /// 18/12/2016 / 19:28:30

  Oletko kokeillut Faith in Naturen shampoita? Itselläni on kuivat, osittain vaalennetut hiukset ja noista olen tykännyt kovasti! Pesee todella hyvin mutta ei jätä hiuksia narskuvan puhtaiksi eikä hiukset rasvoitu yhtään nopeammin kuin ”tavallisilla” shampoilla (plussana, että nyt tämän vuoden noita käyttäneeni hiukseni kasvavat uskomatonta vauhtia ja ovat paremmassa kunnossa ja paksummat kuin aikoihin!) Toinen suositukseni kuiville hiuksille Santen Family-sarjan Mango aloe hoitoaine! Sain vinkin ystävältäni ja se on todellakin loistava tuote! Itse olen vasta siirtynyt luonnonkosmetiikan maailmaan, aloitin pikkuhiljaa vaihtamalla shampoot ja hoitoaineen luonnonkosmetiikkaan, nyt uusimpana vaihdoin kasvojenpuhdistustuotteet ja seuraavana vuorossa kokeiluun lähtee Everyday Mineralsin mineraalimeikit, joista jo tilasinkin näytteet! Kiitos loistavasta blogista, täältä olen saanut paljon hyviä vinkkejä luonnonkosmetiikan maailmaan!

  Vastaa
  • ida365 /// 19/12/2016 / 13:56:35

   Moikka Tinde!

   En oo :) Hyvä tietää että toimivat! Muistaakseni mulla on joskus vuosia sitten ollut niiden suihkugeeli. Ja hyvä suositus tuo Santen hoitoainekin! Mun ehdoton suosikki luonnollisista hoitoaineista on Santelta sekin, se Brilliant Care -niminen. Ihan huippu :)

   Uu jes, toivottavasti löytyy helposti oikea sävy :) Everyday Mineralsia en enää kyllä vaihtais pois, tai no, en oo vaihtanut seitsemään vuoteen. Ihanaa että oot löytänyt täältä hyviä vinkkejä, toivotaan että löydät jatkossakin. <3

   Vastaa
 7. […] http://ida365.fi/2016/12/15/toimiva-luonnonkosmetiikan-shampoo-hoitosuihke/ Aubreyn Green Tea Shampoo täältä, Chia Detangler täältä  […]

  Vastaa
 8. […] ihanaa! Tämä pesee hiukset puhtaiksi, mutta ei toimi hiuksissani yhtä hyvin kuin esim. Aubreyn shampoo. Todella hyvä hintaansa nähden. Organic Shopia saa Stockmannilta ja verkkokaupoista kattavimman […]

  Vastaa
 9. […] sanoin – tuoksu on huumaava. Jos haluat testata jotain edullisempaa, testaa Aubrey Organicsin Green Tea -shampoo – sen hinta on 18,10 […]

  Vastaa
 10. […] se on siis halvempi kuin suosikkini Rahualta ja John Masters Organicsilta, mutta kalliimpi kuin Aubrey Organicsin […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.