Itsetehty vegaaninen jäätelö

ruoka
8 kommenttia

Olen tosi hyvin vierottanut itseni sokerista, jos vertaa siihen miten paljon söin sokeria ja karkkeja vaikkapa viisi vuotta sitten. En ole mikään totaalikieltäytyjä, sillä en oikein usko sellaisen toimivuuteen kohdallani, mutta välttelen arjessa lisättyä sokeria enkä juuri himoitse makeita herkkuja. Raakasuklaalla herkuttelen silloin tällöin (hehe, joskus päivittäin pala tai kaksi) ja täytyy myöntää, että noihin Lakridseihin tulee kyllä välillä melkoinen himo. Ei kannata avata purkkia ollenkaan, koska avaamisen jälkeen on vaikea lopettaa…

Yleensä koetan taltuttaa makeanhimoni esim. hedelmillä, taateleilla tai mulpereilla, sillä tiedän että karkeista (ja joskus myös raakasuklaasta) tulee jälkikäteen vähän ällö fiilis, vaikkei niitä söisi kerralla paljoa. Uusin suosikkiherkkuni on itsetehty vegaaninen jätski, joka syntyy superhelposti ja supernopeasti parista perusraaka-aineesta. Keksin tämän vähän vahingossa kerran jääkaapin jämiä miksaillessani, joten jaan nyt herkkureseptin teillekin.

Helppo vegaaninen jäätelö (ilman jäätelökonetta)

2 banaania jäisinä paloina (pilko pakkaseen esim. edellisenä päivänä)
kylmää luomu kookosmaitoa (esim. Santa Maria, laita koko kookosmaitotölkki jääkaappiin edellisenä päivänä)
kourallinen cashew-pähkinöitä (jos muistat, niin laita likoamaan veteen)
aitoa luomu vaniljajauhetta (esim. Urtekram)

Laita jäiset banaanipalat, pari reilua ruokalusikallista kookosmaitoa (sitä kiinteää valkoista, tölkin yläreunaan jähmettynyttä osaa), loraus kookosvettä (sieltä kookosmaitotölkin pohjalta, jähmettyneen paksumman osan alta), kourallinen kookospähkinöitä cashewpähkinöitä (!!) ja ripaus aitoa luomu vaniljajauhetta blenderiin (mulla on käytössäni Rawmix). Jos blenderin mukana on tullut survin, kannattaa käyttää sitä, jotta massasta saa nopeasti ja helposti tasaista. Jos massa tuntuu liian paksulta tai se ei meinaa sekoittua, lisää varovasti lisää kookosvettä seokseen ja surrauttele kunnes massa on tasaista ja koostumukseltaan pehmismäistä.

Voit jäähdyttää seosta parin minuutin ajan pakastimessa, mutta älä unohda jätskiä sinne kovin pitkäksi aikaa, tai siitä tulee kuvien mukaisesti kivikovaa :D Hahaa! Jätski on siis toisinsanoen parasta samantien.

Pelkistä jäisistä banaaneista tehty ”banaanipehmis” on sekin hyvää, mutta kookosmaidolla ja cashew-pähkinöillä koostumuksesta tulee kermaisempi ja täyteläisempi. Vaniljan sijaan jätskin voi maustaa myös vaikka kardemummalla ja ensi kerralla taidan kokeilla lakritsijauhetta, mmh!

Lakridsit saatu blogin kautta. 

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kourallinen kookospähkinöitä :—-D Haha voiei ihana

  Myös muutama medjool-taateli ja ropsaus raakakaakaojauhetta blendattuna jäisien banaanien kanssa on ihan superhyvää! <3_<3

  1. AHAHAHA huppista heijaa, tulis aika iso satsi jätsiä :—Ddd

   Ooh eikä, pitääpä testata kun kaikki raaka-aineet löytyis valmiina tuohonkin versioon. Mmh.

 2. Tää on tosi hyvää jos laittaa ihan vaan pakastemarjoja (vedelmia!) ja banaania sekaisin, ei mitään muuta, lempparein herkku <3

  1. Oooh, no joo, totta! En epäile yhtään tuotakaan. Kookosta ja cashewta lisäämällä saa vaan ihanan kermaisen koostumuksen, nam!

 3. Ohh, tätä on pakko kokeilla. Miksei ole tullut mieleenkään?! Juuri yksi päivä kirottiin kotona, kun ei tullutkaan ostettua mitään herkkujätskiä kaupasta. Mutta ens kerrallapa tehdäänkin itse. Kiitos tästä vinkistä! :-)

  1. Suosittelen! :-* mulla on miltei aina tähän raaka-aineet kaapissa ja jos ei oliskaan, niin mistä vaan lähikaupasta löytyy!

 4. Resepti menee kyllä testiin! Kuinka monta annosta tuosta määrästä tulee?