Sitruunavesi & lasipilli

ruoka
10 kommenttia

Juon aika paljon sitruunavettä – yleensä aina aamuisin, sillä toivon että se tekee hyvää ruuansulatukselle. Sitruunaveden todellisista hyödyistä ei löydy hirveästi luotettavaa tietoa, mutta ainakaan siitä ei ole haittaakaan. ;-) Hyviä puolia on listattuna esim. täällä. Hampaille hapan sitruuna tosin ei tee hyvää, eli juon sitruunaveteni pillillä. Lasipillillä, jos tarkkoja ollaan! Muoviset pillit ovat turhaa roskaa, jota en halua keittiööni – joskus jollain piknikillä tai vastaavalla voivat kyllä tulla tarpeeseen, mutta olisi turhaa heittää muovipilli päivittäin roskiin. Paperiset taas menevät nopeasti mössöksi ja saavat juomat maistumaan pahvilta…

Spottasin Granitista ruukunmetsästysreissulla sattumalta lasiset juomapillit ja päätin satsata näihin, vaikka en teekään mitään kuudella lasipillillä arjessa. Yksittäisiä lasipillejä myy myös Nature’s Design hintaan 8,90 €. Granitin kuudelle pillille tulee kappalehintaa 2,82 € mutta toki näitä pitää ostaa kerralla se kuusi kappaletta, jolloin paketti maksaa 16,90 €. No, onpahan sitten olemassa varapillejä ja vieraillekin omansa. Näiden yksinkertainen muotolu viehättää mua myös enemmän.

En juo usein mitään limppareita (joiden voisi kuvitella olevan pahempia hampaille sokerin takia, mutta en ole varma?) mutta silloin tällöin ostan jotain tuoremehua kotiin. Taidanpa juoda nekin jatkossa pillillä, vaikka niin kreisiksi en ala, että joisin kahvinkin pillillä hampaiden värjääntymisen pelossa – nämä lasipillit kyllä sopisivat siihenkin, kestävät jopa 600°C-asteen lämpöä, hoho.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Jooo, uskon!! :-D Kipaisepa Granitiin, nää oli kyllä kiva löytö.

  1. Limppareissa pahinta on varmaankin pH, vaikka sokeri taitaakin aikaansaada myös sen ns. happohyökkäyksen. Kuitenkin myös sokerittomien limsojen sekä maustettujen kivennäisvesien (!) pH on tuon sitruunan happamuuden luokkaa, eli pitkin päivää ei mitään Novellejakaan tms. kannattaisi litkiä. Mutta hauska idea tuo pillillä juonti, jos se todella säästää hampaita!

    1. Joo, mä olen kyllä kuullut että pilli jeesaa, mutta ei senkään varjolla tietty voi liikoja litkiä. :) Olen kans kuullut ettei kivennäisvedetkään tekisi hyvää, vitsit, ne onkin sitten ehkä mun ainut pahe satunnaisten mehujen ja sitruunaveden lisäksi. Mutta onneksi en jaksa roudata kivennäisvesipulloja liian usein kaupasta :D hahaa.

  2. KIITOS tästä vinkistä! Oon etsinyt kauniita lasipillejä koska hammaslääkärini kehotti juomaan mehut pillillä, mun kiille ei tykkää mehuista yhtään. :/ Eli kiitos, Granitiin ostoksille siis.

  3. Näitä ei näkynyt Granitin nettisivuilla, mutta silti niitä taitaa olla kaupassa? :>