Mestarin opissa – kippojen dreijausta

lifestyle
7 kommenttia

Kulhon dreijaus

Iittala & Arabia Design Center dreijauskurssi

Arvaatteko mitä tässä syntyy? No kippoja, kuppeja ja ruukkuja! Ihan uskomattoman siistiä tehdä pitkästä aikaa jotain ihan itse omilla käsillä. Siitä on nimittäin aikaa, kun olen viimeksi piirtänyt, maalannut tai tehnyt mitään muutakaan käsin. Ruuanlaitto menee jollain tasolla samaan itse tekemisen kategoriaan mutta on silti ihan eri asia.

Olen viikonlopun Iittalan & Arabian Design Centerissä järjestettävällä Mestarin opissa -dreijauskurssilla. Kurssi on Pekka Paikkarin vetämä ja olemme kuusihenkisen porukan kanssa todella mestarin opissa, sillä Paikkarilla on yli 30 vuoden kokemus dreijauksesta. Tämä intensiivikurssi kestää vielä huomisen; huomenna viimeistelemme tänään dreijaamiamme ruukkuja ja sitten ne lasitetaan.

Iittala & Arabia Design Center dreijauskurssi

Tuntuu ihan hullun kivalta tehdä jotain itse ja vieläpä onnistua samaan aikaiseksi jotain. Lähdin kurssille sillä ajatuksella, että jos en saa yhtäkään kippoa tehtyä, niin ihan sama, saanpa tehdä jotain käsilläni. Halpaa terapiaa; dreijatessa ei ehdi ajatella muuta kuin tekemistä ja sitä, onko dreijattavasta kiposta tulossa suora vai ei. Oon niin innoissani! Ja vitsit miten kauniit tilata nuo Iittala & Arabia Design Centerin tilat ovatkaan. Jos käsillä tekeminen kiinnostaa, niin täältä näkee muut tulevat workshopit. Näköjään dreijauskurssi olisi tarjolla seuraavan kerran toukokuun alussa. Lautasen kuvittaminen kuulostaa sekin ihanalta.

Hihii, huomenna jatkuu. Toivon mukaan en mokaa huomenna, vaan saan aikaiseksi jotain, mitä kehtaan pitää esillä kotona – ja esitellä täälläkin. Vitsit, mitähän muuta käsityötä keksisin kokeilla? En ole tehnyt aikoihin mitään tällaista itse, ehkä kuvispainotteinen yläaste ja lukio jätti muhun traumat ja kreisit paineet, sillä päädyin kuvisluokalle vähän vahingossa. Sellaisessa porukassa, jossa jengi oli jo ehtinyt harjoitella tekniikoita viisi vuotta minua pidempään, oli välillä aika luuseri olo, sillä eihän omia taitojaan voinut olla vertaamatta muihin. Tällainen tekeminen onkin ihan parasta; teen tätä itselleni, enkä kellekään muulle. (◡‿◡✿)

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ihan parasta! Juuri niin kuin sanot: käsillä tekeminen on parasta rentoutumista kiireeseen, terapiaa, kun pitää keskittyä vain siihen esineen, kappaleen tms. tekemiseen. Keramiikan ollessa kyseessä puhelinkin jää hetkeksi sivuun ihanasta tekemisestä johtuen jonkin verran savisten käsien vuoksi… Tekisi hyvää monille meistä! Jään odottelemaan valmiiden teosten kuvia…

    1. No niinpä!! Eikä ehtinyt miettiä työjuttuja tai mitään muutakaan, kun keskittyi siihen ettei savi lennä dreijasta seinään hahah. Niin kivaa.