Suolainen kvinoapuuro paahdetuilla kikherneillä

ruoka
Jätä kommentti

* Kaupallinen yhteistyö, Earth Control & Asennemedia

Mun mielestä on ihan huippua, että puuro on edelleen niin iso trendi maailmalla ja Suomessa. Meidän arkipäiväinen aamupalamme on kyllä saanut viime vuosina osakseen ansaittua suitsutusta, sillä puuro on helppouden lisäksi edullista, täyttävää ja ravitsevaa – ja pienellä vaivannäöllä siitä saa tosi eri tyyppisiä versioita sekä suolaisena että makeana.

Syön aamupuuroni marjojen, pähkinöiden ja hunajalusikallisen kera, joten arjessa miellän puurot makeaksi ruuaksi. Suolaiset puurot kiehtovat kyllä nekin, en vain ole tehnyt sellaisia itse, vaikka olen sellaisia syönytkin esim. Tanskassa Grødissa. Viime viikolla testasin ekaa kertaa suolaisen kvinoapuuron tekemistä lounaaksi ja nauratti vähän, kun se oli niin helppoa ja hyvää. Miksi en ole tehnyt tätä aiemmin?

Earth Control kikherne salad mix

Suolainen kvinoapuuro paahdetuilla kikherneillä

Suolainen puuro saa makunsa kurkumasta, suolasta ja mustapippurista ja vaikka kvinoa on jo itsessään proteeinipitoista ja ravitsevaa, kaipasi annos kaverikseen paahdettuja kikherneitä ja siemeniä. Olisin saattanut tehdä paahdetut kikherneet itsekin, mutta ei tarvinnut, sillä mulla oli kaapissa Earth Controlin uutta proteiinipitoista salad mixiä, jossa on paahdettuja ja suolattuja kikherneitä ja siemeniä. Koska pääsin rouskuvien kikherneiden osalta helpolla (kun ei tarvinnut liottaa, huuhtoa, paistaa ja maustaa niitä), paistoin kaveriksi lehtikaalia valkosipulilla ja chilillä.

Ihan superhelppoa ja herkullista! Tällaisen lounaan tekemiseen meni n. 10 minuuttia, kotimaisen kvinoan (joka puuroutuu hyvin) keittoajan verran, sillä samassa ajassa ehti paistaa lehtikaalin.

Suolainen kvinoapuuro paahdetuilla kikherneillä Earth Control

Resepti on juuri julkaistusta Puuron uusi aika -kirjasta, jonka takaa löytyy ihana Asenne-kolleegani Tuulia ja suosittua ruokainstagramia pyörittävä Tiina. Alkuperäinen puuro on tehtyä amarantista, mutta kvinoa sopii tähän myös.

Nuo Earth Controlin uudet naposteltavat on kyllä odotettu uutuus, sillä välillä sitä himoitsee jotain suolaista ja rasvaista, mutta viime aikoina mun ei oo tehnyt mieli sipsejä ja suolatut maapähkinätkään ei oo mun ykkössuosikki sellaisenaan. Näitä sen sijaan meni napostellessa ihan vahingossa puoli pussia kerralla. Menevät siis sellaisenaan naposteltavina, mutta sopivat myös ruokien kaveriksi. Salaateissa ja ruuissa nämä ovat myös oiva proteiinipitoinen lisä, jolla saa vaivatta kivaa rouskuvuutta ruokiin. Lisää resepti-ideoita voi kurkata Earth Controlin Facebook-sivuilta.

Crunchy Chickpeas Earth Control

Earth Controlin uutuuksiin kuuluu tuon kikherne-siemensekoituksen lisäksi myös pelkät paahdetut kikherneet sekä sekoitus, jossa on mm. härkäpapua, mantelia ja maapähkinää.

Jokainen näistä toimii naposteltavina sellaisenaan, mutta jos herkutteluun pitäisi valita yksi suosikki, on se tuo härkäpapu-manteli-maapähkinä-sekoitus, kun taas kikherneet ja siemenet yhdistäisin helpommin ruuanlaittoon. En ole koskaan aiemmin maistanut paahdettuja härkäpapuja enkä ole siis tajunnut, miten hullun hyviä ne ovat!

Suolainen puuro

Earth Control WWF

Ps. Earth Control & WWF aloittivat nyt toukokuun alusta yhteistyön tukeakseen WWF:n tavoitteita luonnon hyväksi. Jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan 10 senttiä WWF:lle. Tämän lisäksi kampanja näkyy isoimmissa marketeissa niin, että ostaessasi 10 mitä vain Earth Controllin tuotetta, saat WWF:n mustavalkoisen (Pure Wasten tekemän) kangaskassin kaupan päälle. :-)

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.