Paras kasvipohjainen jugurtti x 2

ruoka
13 kommenttia

Tykkäsin lapsena tosi paljon jugurtista (vaikka inhosinkin sitä loppua, joka kuivahtaa jugurttipurkkiin ja jonka isä aina puristi miltei tyhjästä purkista ulos, ettei mitään menisi hukkaan). Söin jugurttia kausittain;  välillä oli hedelmäpommi-kausi ja välillä banaanijugurtti oli parasta. Sitten löysin turkkilaisen jugurtin, enkä enää muuta kelpuuttanutkaan. Viimeiseen pariin vuoteen en ole enää ostanut kovin usein turkkilaista jugurttiakaan, kun olen tajunnut, ettei maitotuotteiden syöminen oikein sovi mulle. En ole ehdoton esimerkiksi ulkona syödessäni tai jos syön kylässä jotain, mutta kotiin en osta jugurttia tai maitoa koskaan. Suurilta osin siksi, että ei tarvitse! Kasvipohjaiset jugurtit ovat löytäneet pysyvän paikan mun ostoskorista, vaikka jugurtinkulutus onkin vähentynyt lapsuudesta, hehe.

Mun kaikkien aikojen suosikkini on Yosan Greek Style – se on ensimmäinen kasvipohjainen jugurtti, jonka koostumus on mielestäni kiva (tarpeeksi paksu) ja jossa ei kuitenkaan ole mitään ylimääräistä; ei palmuöljyä, sokeria tai muita makeutusaineita. Yosan Greek Style on parhaimmillaan hunajan, cashew-pähkinöiden ja pensasmustikoiden kanssa, mutta se menee ihan sellaisenaankin välipalana. Käytän tätä myös paljon ruuanlaitossa, esim. creme fraichen korvaajana tortilloissa ja piirakoissa kermaviilin sijaan. Kestää hyvin kuumentamista siis.

Yosa Greek Style kasvipohjainen jugurtti

Raaka-ainelista näyttää tältä: vesi, täysjyväkaura, rypsiöljy, kookosöljy, tapiokatärkkelys, perunaproteiini, perunatärkkelys, sakeuttamisaine (ksantaani), happamuudensäätöaine (omenahappo), hapate.

Suomen markkinoille on vihdoin saapunut myös kookospohjainen jugurtti! Happy Cocon Coconut Yoghia saa kolmessa eri maussa (natural, mango & vanilla) ja spottasin nämä jo omasta lähikaupastani, mutta ymmärtääkseni ovat myös Ruohonjuuren ja Ekolon valikoimissa. Ostin ekana testiin tuon maustamattoman version ja ainakin tämä on hyvää. Makeaa, mutta hyvää.

Happy Coco! Coconut Yoghi jugurtti

Happy Cocon maustamaton Coconut Yoghin raaka-ainelista on todella yksinkertainen: kookosmaito, tapiokatärkkelys, vegaaninen jogurttihapate. Makunsa puolesta tämä on omaan makuuni sen verran makea, että en usko että söisin tätä viikoittain, kuten Yosan Greek Styleä. Mutta makeuden puolesta tämä onkin täydellinen arkiherkku marjojen kanssa, mutta aika tervellinen sellainen, sillä tässäkään ei ole lisättyä sokeria. Koostumus on todella lohkeava, suorastaan paksu, muttei kuitenkaan liian tuhti. Toimisikohan tämä leivonnassa rahkan sijaan?

Parhaat kasvipohjaiset vegaaniset maidottomat jugurtit

Lämmin suositus kummallekin. Mulla kesti hetki tottua kasvipohjaisiin jugurtteihin, sillä eihän maku tietystikään ole tismalleen sama kuin maitopohjaisissa jugurteissa (eihän se kuulukaan olla), mutta nyt en enää mieti asiaa oikeastaan koskaan. Mitkä on teidän suosikkinne vegaanisista jugurteista? Olen utelias kokeilemana uutta enkä takuulla ole maistellut kaikkia markkinoilla olevia kasvipohjaisia jugurtteja.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kokeile Alpron Go On:ia. Se on enemmän rahkamainen, mutta mukavan raikas. En ole itse ikinä tykännyt maustetuista jogurteista/ rahkoista, koska en ollut edes skidinä makean ystävä ja nuo maustetut ovat usein todella makeita! Go On:ia myydään myös kustannustehokkaammassa isossa purkissa, josta saa 3 annosta. Vähemmän roskaa.

  Itse en ole huomannut etteivätkö maitotuotteet varsinaisesti sopisi minulle, mutta en niitä varsinaisesti myöskään tarvitse. Muutama juttu on kuitenkin jäänyt päivittäiseen käyttöön ihan makunsa puolesta. Syön esim. tällä hetkellä aamuisin rasvatonta luonnonjogurttia, joka on ihanan kirpeää. Pilkon sekaan puolikkaan banaanin, mustikoita ja itse tehtyä granolaa :)

  1. Ooh joo, pitääpä antaa tälle mahdollisuus. Ei varmaankaan oo siis sokeria tuossa Go On:ssa, jos kerta sellaiset ei oo sun makuun :-)

 2. Meillä syödään päivittäin Alpron Natural Unsweetened soijajugurttia.

  Paras maku ja koostumus. Neutraali maku, johon on kiva lisätä erilaisia hedelmiä, marjoja ja mysliä. Kätevä puolen litran pakkaus, josta riittää meillä aina kahteen annokseen. Ei maksa paljoa, Cittarissa jotain alle 2€. Vähän rasvaa, eikä lisättyä sokeria!! Hyvä proteiininlähde, pakkauksessa 20 g protskua. Ja roskia lajitellessa päällä oleva pahviosa lähtee kätevästi irti ja pakkauksen saa kierrätetty 100 prosenttisesti :)

  Ainut mikä soijatuotteiden käytössä mietittää on ympäristöystävällisyys, mutta toistaiseksi tämä on ollut paras vaihtoehto meille!

  1. Joo, soijaa en oo suosinut samasta syystä, kun sitä tulee syötyä tofuna kuiteskin. Mut toisaalta, onhan tuo fiksumpaa kuin maito, että ei sillä :) Pitääpä pitää tuo mielessä!

 3. Kiitos paljon vinkistä, täytyy ehdottomasti kokeilla tuota Yosan jogurttia. Itse olen tykästynyt Plantin uuteen maustamattomaan ja sokeroimattomaan soijajogurttiin. Kannattaa maistaa!

  1. Suosittelen kokeileen :-) Ja mä taas pidän ton Plantin mielessä!

 4. oatlyn litran purkissa oleva jugurtti on ainoa, mitä olen kokeillut. aika ällöä ja vetisen mauttoman makusta, vaikka heidän juomistaan tykkään ja vanilijakastiketta voisin syödä sellaisenaan :’-)) oon vähän pettynyt kauppojen valikoimiin. kasvimaito-hyllystä löytyy kaikkea, mutta jugurttipuolen tuotteet on pelkkää soijaa.

  1. Hahaa, ei sit sitä testiin :-D Vaniljakastike, kauramaito ja se tuorejuusto kyl toimii.

   Totta, jugurtit on tosi usein soijaa! Nää kaks on siks erittäin kivat.

 5. Yllä mainittu Oatlyn jugurtti on mun mielestä ihan ookoo. Ei kovin erikoista, mutta koska itsekin välttelen soijaa, niin jäljelle jäävästä valikoimasta ihan kelpo. Joskus syön myslin, marjojen tms. kanssa, ja smoothiessa käytän kesäisin pehmentämään makua, jos laitan jotain kirpsakkaa sekaan.

  Tuota Happy Cocoa haluaisin maistaa, meinasinkin jo ostaa, mutta tulin toiseen päätökseen korkean hinnan takia. Ei kuitenkaan vaikuttanut niiiin erikoiselta, että olisin viitsinyt niin paljon yli kahta euroa maksaa. Tuo Greek Style on ihan kiva.

  Itse syön aika paljon Yosan marjajuttuja, mutta ne ovat sen verran sokerisia, että lähinnä siis töissä välipalana/jälkkärinä, kun tekee banaanin tai ruisleivän lisäksi muutakin mieli. Yleensä valitsen jonkun Sport Yosan, joista osa on makeutettu Stevialla. Mutta jos ei pidä makeasta, niin ehkä en suosittele niitä :D

 6. Happy Coco vaniljan makuisena ei ollut mielestäni kovin makea vaan aika hapan, todella hyvää kuitenkin! Tuo Yosan greek style on ollut sen saapumisesta asti oma suosikkini ja nyt hyvänä kakkosena tulee Plantin uusi kaurajugurtti, josta mieskin tykkää todella paljon. Alkaa tulemaan niin paljon hyviä uutuuksia, että alkaa olemaan suorastaan valinnan vaikeus :D

 7. Syön nykyään tosi vähän jugurttituotteita, kävin reilu kuukausi sitten ayurveda konsultaatiossa, jonka mukaan olen pitta. Pitta -ruokavalioon ei suositella mitään hapantuotteita. Olen huomannut, että vatsani voi paremmin, kun en niitä käytä, mutta toisinaan kaipaan kyllä niiden makua. Kun söin jugurttia, niin söin yleensä turkkilaista luomujugurttia granolan ja marjojen kanssa. Maustetuista jugurteista mun suosikki oli Oatlyn sitruuna-selja, jota myydään kahden pikarin pakkauksissa. Mun lapsi tykkää saman valmistajan mustikka-vanilja kaurajugurtista.

 8. Mä tykkään Oatlyn maustamattomasta kaurajugurtista. Eihän se sellaisenaan mitenkään erityiselle maistu, mutta en mä aikoinaan maustamatonta lehmänmaitojugurttiakaan sellaisenaan lusikoinut vaan ne on ne höysteet mitkä tekee siitä hyvää. :) Plantin YogOat-jugurtti oli vielä sellaista vetisempää niin ulkonäöltään kuin koostumukseltaankin. Yosan maustamaton versio on myös ihan kelpo. Soijajugurteissa on mun mielestä aivan jäätävän hirveä sivumaku, mutta leivonnassa ne on toimineet hyvin.

  Tänään ostin kokeiluun tuota Happy Cocon maustamatonta jugurttia, odotukset korkealla! Hinta on kyllä varsin suolainen niin pienestä purkista, että ei varmastikaan tule ihan jatkuvaan käyttöön, vaikka olisikin hyvää. Tuota Greek Style -jugurttia pitäisi testata joku kerta. :)